Motosiklet değiştirmek için beyin fırtınası - önerileriniz

Motosikleti
Dominar D250
Herkese şimdiden iyi bayramlar,
bayram tatiline girmişken forum kalabalık olur, aklımı kurcalayan bir konuyu tüm foruma paylaşayım dedim :)

Mevcutta sıfır aldığım Dominar 250'yi yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum, iki aya taksiti bitecek.
borç bitmişken yeni borca girip motosikleti büyüteyim dedim.

Öncelikle nihai hedefim sıfır CB650 R yada CBR650 R, fakat Dominar'ı 150.000'e satıp bir anda 800.000+bütçeye çıkamam.
Bu nedenle ara borçlanmalarla al sat yapıp elimdeki motorun maddi değerini yükseltmiş olayım, 500k bütçeye çıkınca 650 R taksitine girerim diye düşünüyorum.

Kendi düşüncem; kampanyalı sıfır CBR500 R düşündüm ama geçen sene 450bine almadığım motosiklet şimdi 580.000 TL oldu, yaptıkları zam Dominar'ı yutmuş olacak bir şey değişmeyecek.
yada 2.el 400-450.000 bandında 10.000 km geçmemiş CBR500 R mı baksam diyorum?

Sonuç olarak;
Dominar'dan 650lik Honda'ya gidecek yolda siz yerimde olsanız hem bütçenizi büyütecek hem kullanımı keyifli ne tür geçişler yaparsınız? (scooter hariç)
(Boy 1,87 - Kilo 96)

Bir başka alternatif; zaten sıfır alıp zarar etmişin, hiç oynaşma paranı biriktir direkt CB650'ye geç mi dersiniz? 😄

Son düzenleme:
Motosikleti
SYM Wolf SB 250 NI RKS Freccia 150
dominarı kaç km kullandın?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
hiç kaşınma, al sat hep zarar olur. paranı dolar/euro/altın olarak biriktir, sonra değiştirirsin, zaten hiç kullanmamışsın ki. benim gibi haftasonu sürücüsü bile bir sezonda 4-5bin km yol yapıyor ki yalnızca yaz sezonu süren bir hımbılım ben. Biraz dominarı kullan, sürüşünü geliştir, eğitim alabiliyorsan araya eğitim sıkıştır, dominar 250'nin sınırlarını gör, daha düz yolda gazlamak dışında motorun sınırlarını görmemşisindir bile i düz yolda gazlamak sınır zorlamak sayılmaz.

Motosikleti
SYM Wolf SB 250 NI RKS Freccia 150
hiç kaşınma, al sat hep zarar olur. paranı dolar/euro/altın olarak biriktir, sonra değiştirirsin, zaten hiç kullanmamışsın ki. benim gibi haftasonu sürücüsü bile bir sezonda 4-5bin km yol yapıyor ki yalnızca yaz sezonu süren bir hımbılım ben. Biraz dominarı kullan, sürüşünü geliştir, eğitim alabiliyorsan araya eğitim sıkıştır, dominar 250'nin sınırlarını gör, daha düz yolda gazlamak dışında motorun sınırlarını görmemşisindir bile i düz yolda gazlamak sınır zorlamak sayılmaz.
insan gibi sürmemişim ki, 2 ay önce aldığım motorla bile neredeyse 6000km yol yapmışım :D

Motosikleti
Dominar D250
dominarı hiç kullanmamışsın ki, ben senin yerinde olsam dominar kullanmaya devam ederken para biriktirirdim. bilmiyorum ilk motorun mu ama bu kadar az tecrübe ile cc yükseltmeyi de pek doğru bulmuyorum
İlk motosikletim ama ilk 1 haftada yetersiz gelmeye başladı, yokuşta bayılınca benim için bitti :D
CB650 R'ı Honda'nın eğitiminde az bişey kullandım, Dominar'ı sürmekten daha kolay. belki şehiriçi durum değişebilir ama kapalı alanda inanılmaz kolaydı.

henüz geçenlerde Safety Türkiye eğitim konusu açmıştım zaten eğitim aldım 😄
İşler o kadar yoğun ve o kadar asosyalleştim ki 1300 km'nin neredeyse tamamı zaten amaçsızca gezmeye çıktığım sürüşler, yağmurda çıkmıyorum (kıyafet nedeniyle), çok fazla dışarıda işim olmuyor arabaya bile doğru düzgün binmiyorum, zaten Çorum küçük yer keyfi çıkıp gezdiğimde bile 20-30km anca yapıyorum, 200-300km şehirdışı yapacağım ama fırsat olmadı, onun harici sadece yakın ilçelere gittim gezmeye.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
İlk motosikletim ama ilk 1 haftada yetersiz gelmeye başladı, yokuşta bayılınca benim için bitti :D
CB650 R'ı Honda'nın eğitiminde az bişey kullandım, Dominar'ı sürmekten daha kolay. belki şehiriçi durum değişebilir ama kapalı alanda inanılmaz kolaydı.

henüz geçenlerde Safety Türkiye eğitim konusu açmıştım zaten eğitim aldım 😄
İşler o kadar yoğun ve o kadar asosyalleştim ki 1300 km'nin neredeyse tamamı zaten amaçsızca gezmeye çıktığım sürüşler, yağmurda çıkmıyorum (kıyafet nedeniyle), çok fazla dışarıda işim olmuyor arabaya bile doğru düzgün binmiyorum, zaten Çorum küçük yer keyfi çıkıp gezdiğimde bile 20-30km anca yapıyorum, 200-300km şehirdışı yapacağım ama fırsat olmadı, onun harici sadece yakın ilçelere gittim gezmeye.

Eğitim almışsın o zaman bir şey diyemem ama yine de arada motor al-sat hep zarar piyasa artık motor ya da araba yatırım aracı değil komple zarar sayılıyor bunu düşün, bence bir sezon daha o motorla gez sonra paranı biriktir bir yanda.

Motosikleti
Cruiser
Bence de beklemen daha mantıklı, bunu zaten sıfır almışsın ve değer kaybı olacak, al sat vergi noter vs. tekrar tekrar bir dünya masrafa girmeye bence hiç gerek yok.

Çok para harcayasım var diyorsan da, o parayı bu motorunla yol yaparak harca 🤟🏻

Ne kadar çok yol yaparsan, hem bindiğin motorun değerini bilirsin hem de ileride bineceğin motorun değerini 👍🏻

Motosikleti
CBR 500 R
Cbr 500 kullanıcısı olarak söylüyorum 400-450 bandına cbr500 ALINMAZ. Bu bütçeyle tiger sport 660 bakın derim. Hacim ve beygir sizi korkutmasın , o kadar ürkütücü bi makine değil. E zaten eğitim de almışsınız. Ama lütfen bu bütçeyi cbr500 için harcamayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar