CG 150 vuruntu mekanik tarzı ses ne olabilir

Motosikleti
KT 150
https://pin.it/NH0uqTBpQ -Motorun Çalışır halde videosu
Motor kısmını kendim topladım, üst kapak, piyano subap itici miller değişti piston değişti krankta oynama yok ne aşağı yukarı ne sol sağ. Motor ısındıkça azaldı biraz ama bariz bir şekilde devam etmekte.. Subapları 0.10-0.10 olarak ayarladım ilk başta daha sonrasında internette sadece CG toplayan biri .30 emme .35 egzoz ayarladığını söyledi bende ona göre ayarladım ama fark etmedi. Subablar kesinlikle vurmuyor. Ayrıca subab itici miller eskiden kısa geliyordu olması gereken orjinal boyda miller takıldı. Tek ayak marşı ile çalışıyor ama çatara patara.

Motosikleti
Ns200 15"
Cg'de supap ayarını 0.05mm yapardım.

Pistonu ters takmış olabilirmisiniz? Emme supapı daha büyükken egzoz supapı küçük olur. Pistonun üstündede supap yuvaları olur genelde, eğer ters takılmışa birbirini karşılayamadığı için bu tarz ses yapar.

Motosikleti
KT 150
Hocam kendimden şüphelenip baktım söktüm kapağı, piston doğru. Yazıları da piston üstündeki subab yuvaları da olması gereken gibi emme büyük egzoz küçük denk geliyor. Şuanda üstünde kalın conta var (silindir kapak contası) fark yaratırmı bilmiyorum. Bugün 0.5 e ayarlamayı deniycem ayrıca.
Cg'de supap ayarını 0.05mm yapardım.

Pistonu ters takmış olabilirmisiniz? Emme supapı daha büyükken egzoz supapı küçük olur. Pistonun üstündede supap yuvaları olur genelde, eğer ters takılmışa birbirini karşılayamadığı için bu tarz ses yapar.

Motosikleti
Arora kasırga
Vuruntu sesi var,rölantin de yüksek olmasına rağmen dalgalanıyor. İticiler horozlara alışana kadar biraz ses yapar, normaldir. Ancak sendeki ses piston tepesi üst kapak çeperine vurma sesine benziyor.
Üst kapak söküp pistonu üön getirip silindirden taşma yapiyor mu bir bak. 2,5 mm altta kalması lazım.
İgneli rulman sesine benzemiyor anlayacağın.

Motosikleti
KT 150
Anladım hocam çok sağolun bakıcam fotoğrafınıda çekerim eğer taşma yapıyorsa ne yapmak icap eder?
"Ayrıca sesin geldiği nokta sizin dediğinizi doğruluyor üst kapak tarafından geliyor gibi. Silindirden gelmiyor."
Vuruntu sesi var,rölantin de yüksek olmasına rağmen dalgalanıyor. İticiler horozlara alışana kadar biraz ses yapar, normaldir. Ancak sendeki ses piston tepesi üst kapak çeperine vurma sesine benziyor.
Üst kapak söküp pistonu üön getirip silindirden taşma yapiyor mu bir bak. 2,5 mm altta kalması lazım.
İgneli rulman sesine benzemiyor anlayacağın.

Motosikleti
Arora kasırga
Anladım hocam çok sağolun bakıcam fotoğrafınıda çekerim eğer taşma yapıyorsa ne yapmak icap eder?
"Ayrıca sesin geldiği nokta sizin dediğinizi doğruluyor üst kapak tarafından geliyor gibi. Silindirden gelmiyor."
Pay varsa tornada üstten sildirirsin kurtarır o şekil. Pay yoksa silindiri yukarı alman gerekir,contayı çift atarsın ya da Çelik conta atabilirsin. Fakat o durumda üst kapak konumu yükseleceği için elindeki iticiler kısa gelebilir,subaplar tam açılmayabilir.
Egzantrik kamları bu konuda uyum sağlamalı.
Yemezse mecburen başka piston ayarlayacaksın.
Yani kısaca parcalar birbirini tamamlayacak.
Kam+itici mil+horoz+subap bunlar birbirine tam sıfır otururken piston silindir yuvası içinde üst sıfır noktadan 2,5 mm altta kalmalı.
Neden kalmalı? Sıkıştırmayı abartırsan bu kez de karışım fazla ısınıp dizel gibi bujiye gerek kalmadan patlar. Vuruntu yapar. Başa dönersin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar