Akü tavsiyesi (r25)

Motosikleti
yzf r25
Herkese merhaba, yeni bir akü almam gerekiyor. Bütçem çok kısıtlı değil ama çokta iyi bir bütçem yok o yüzden orta şekerli diyebiliriz 😅 akü tavsiyesinde yardımcı olur musunuz?
Benim baktığım aküler bunlar

Burada bs akü 2850 TL

Kalyoncu da 2409 TL

Trendyolda varta 1720 TL

Hepsiburada yuasa akü 3150 TL

Siz bana hangisini tavsiye edersiniz? Ya da başka bir öneriniz var mı? Teşekkürler şimdiden cevap için

Herkese merhaba, yeni bir akü almam gerekiyor. Bütçem çok kısıtlı değil ama çokta iyi bir bütçem yok o yüzden orta şekerli diyebiliriz 😅 akü tavsiyesinde yardımcı olur musunuz?
Benim baktığım aküler bunlar

Burada bs akü 2850 TL

Kalyoncu da 2409 TL

Trendyolda varta 1720 TL

Hepsiburada yuasa akü 3150 TL

Siz bana hangisini tavsiye edersiniz? Ya da başka bir öneriniz var mı? Teşekkürler şimdiden cevap için
Bütçeniz varsa Yuasa iyidir

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Teşekkür ederim. Hepsiburadaki yuasa diğer sitelerden daha ucu bir sıkıntı olur mu?
Yuasa aküler asidi ayrı geliyor siz ekliyorsunuz, bu işlem için şarj cihazı da lazım. Çok zor bir işlem değil, xmax ve vstrom için iki kez yaptım, ama akü şarj cihazı yoksa hatalı olur. Biraz da elinizin ince işe yatkın olması lazım, yanında işlemin nasıl yapılacağını gösteren kitapçıkla geliyor, o talimatlara göre sıvıyı aküye koyuyorsunuz, sonra kapak açık şeilde balkon gibi havadar ortamda yarım saat kadar bekliyor, sonra bir kaç saat kapaklar açıkken akü şarj cihazına bağlayıp şarj ediliyor, sonra kapaklar kapatılıp şarj cihazı ile ertesi güne kadar tam dolması sağlanıyor. Kapakları bir kere kapatılınca bir daha açılmayacak şekilde yapılmış.
Bu sayede akü aslında durduğu yerde bayatlamamış oluyor.

Hemen motora takmaya hazır gelen Jel veya AGM aküler de var ama onların depolandığı ortamda ara sıra şarjlarının kontrol edilip eksildiyse tamamlanması gerekiyor, kisenin uğraştığını sanmıyorum bu yüzden jel ya da agm tipte akü alınırsa tazelik önemli, üretim tarihini kontrol etmek gerekiyor. Ama asit sıvıları sonradan eklenenlerde bu sorun yok çünkü içine sıvı konmadığı için akü taze kalıyor zaten daha kimyasal reaksiyonlar hiç başlamamış oluyor.

Yuasa iyidir, benim kışın 6 ay yatan xmax tek marşta çalıştı.

Motosikleti
yzf r25
Yuasa aküler asidi ayrı geliyor siz ekliyorsunuz, bu işlem için şarj cihazı da lazım. Çok zor bir işlem değil, xmax ve vstrom için iki kez yaptım, ama akü şarj cihazı yoksa hatalı olur. Biraz da elinizin ince işe yatkın olması lazım, yanında işlemin nasıl yapılacağını gösteren kitapçıkla geliyor, o talimatlara göre sıvıyı aküye koyuyorsunuz, sonra kapak açık şeilde balkon gibi havadar ortamda yarım saat kadar bekliyor, sonra bir kaç saat kapaklar açıkken akü şarj cihazına bağlayıp şarj ediliyor, sonra kapaklar kapatılıp şarj cihazı ile ertesi güne kadar tam dolması sağlanıyor. Kapakları bir kere kapatılınca bir daha açılmayacak şekilde yapılmış.
Bu sayede akü aslında durduğu yerde bayatlamamış oluyor.

Hemen motora takmaya hazır gelen Jel veya AGM aküler de var ama onların depolandığı ortamda ara sıra şarjlarının kontrol edilip eksildiyse tamamlanması gerekiyor, kisenin uğraştığını sanmıyorum bu yüzden jel ya da agm tipte akü alınırsa tazelik önemli, üretim tarihini kontrol etmek gerekiyor. Ama asit sıvıları sonradan eklenenlerde bu sorun yok çünkü içine sıvı konmadığı için akü taze kalıyor zaten daha kimyasal reaksiyonlar hiç başlamamış oluyor.

Yuasa iyidir, benim kışın 6 ay yatan xmax tek marşta çalıştı.
Açıkçası bu kadar detaylı bilmiyordum. Ben akü geldiği zaman direk ustama gidip taktiririm diye düşünüyordum. Ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla yuasa en iyisi ve güvenilir uzun ömürlü peki aynı şey varta içinde geçerli mi? Açıkçası vu konularda hiç bilgim yok o yüzden beni en ugrastirmayacak yonrem hanfisi? Teşekkür ederim cevabınız için

Motosikleti
Açıkçası bu kadar detaylı bilmiyordum. Ben akü geldiği zaman direk ustama gidip taktiririm diye düşünüyordum. Ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla yuasa en iyisi ve güvenilir uzun ömürlü peki aynı şey varta içinde geçerli mi? Açıkçası vu konularda hiç bilgim yok o yüzden beni en ugrastirmayacak yonrem hanfisi? Teşekkür ederim cevabınız için
Varta da aynı şekildeyse o da iyi markadır ama yuasa daha iyidir.
Usta aküye ilk asidi koyma ve talimatına göre şarj etme konusunda dikkat etmeli, baştan savma iş yapmamalı. Bu konuda her ustaya güvenmem. Genellikle yanında gelen kitapçığa bakmadan çöpe atar ezbere iş yaparlar. o şekilde de akü çalışır ama uzun ömürlü olması için talimatları düzgün takip etmek gerek, o kadar mühendis test etmiş de çıkarmış o talimatları.

Motosikleti
yzf r25
Varta da aynı şekildeyse o da iyi markadır ama yuasa daha iyidir.
Usta aküye ilk asidi koyma ve talimatına göre şarj etme konusunda dikkat etmeli, baştan savma iş yapmamalı. Bu konuda her ustaya güvenmem. Genellikle yanında gelen kitapçığa bakmadan çöpe atar ezbere iş yaparlar. o şekilde de akü çalışır ama uzun ömürlü olması için talimatları düzgün takip etmek gerek, o kadar mühendis test etmiş de çıkarmış o talimatları.
Sarıyer maslakta tanıdığım işinin ehli cok iyi bir usta var aküyü aldığım gibi ona giderim. Zaten ustam dün akünun yavas yavas bittigini degismemi tavsiye etti yazı çıkarırsin ama zayıf akım r25 sorunlar cikarabilir sağlıklı olmaz dedi bir kac sey saydi ama ben hafizamda tutamadim.

Bu hepsiburada daki yuasa aküyü almayi düşünüyorum

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
R25'te akü dik mi duruyor yoksa yatık mı? Yatık duruyorsa suyunu kendi eklediğiniz akü modelleri uymaz dikkat edin!

Motosikleti
yzf r25
o zaman bu yuasa olmaz. agm ya da jel akü bakın.
Hocam n11.com da bs akü;
Özellikler

- AGM teknolojisi – Absorbent Glass Mat (AGM) sayesinde bakım gerektirmez.

- Tam kapalı tasarım – Sızdırmaz yapı ile güvenli kullanım.

- Yüksek marş gücü – 100 CCA (Soğuk Marş Gücü).

- Titreşime dayanıklı – Zorlu yol koşullarında güvenilir performans.

- Uzun raf ömrü – Aktive edilmediği sürece şarj edilmesine gerek yoktur.

Bu şekilde anlatılıyor 2850 tl

Trendyolda varta da aynı şekilde agm akü o da 1770 tl şuan bu ikisi arasında kararsız kaldım.

Motosikleti
Hocam n11.com da bs akü;
Özellikler

- AGM teknolojisi – Absorbent Glass Mat (AGM) sayesinde bakım gerektirmez.

- Tam kapalı tasarım – Sızdırmaz yapı ile güvenli kullanım.

- Yüksek marş gücü – 100 CCA (Soğuk Marş Gücü).

- Titreşime dayanıklı – Zorlu yol koşullarında güvenilir performans.

- Uzun raf ömrü – Aktive edilmediği sürece şarj edilmesine gerek yoktur.

Bu şekilde anlatılıyor 2850 tl

Trendyolda varta da aynı şekilde agm akü o da 1770 tl şuan bu ikisi arasında kararsız kaldım.
bu iki markayı da kendim kullanmadım. bu yüzden yorum yapamayacağım.
BS çok gördüm ama piyasada satan.
Varta da eskiden beri bilinen bir markadır.
Üretim tarihi çok eskimiş değilse sorun olmaması lazım.
ama AGM aüde aktive etme olayı nasıl oluyor bilemedim, onlar asidi falan hepsi içine fabrikada onup sızdırmaz şekilde kapanıyor bir daha açılmıyor diye biliyordum.
Nazın geçen usta varsa ona sor, o çok sayıda farklı akü olan motora denk geldiği için bilgisi vardır.

Motosikleti
yzf r25
bu iki markayı da kendim kullanmadım. bu yüzden yorum yapamayacağım.
BS çok gördüm ama piyasada satan.
Varta da eskiden beri bilinen bir markadır.
Üretim tarihi çok eskimiş değilse sorun olmaması lazım.
ama AGM aüde aktive etme olayı nasıl oluyor bilemedim, onlar asidi falan hepsi içine fabrikada onup sızdırmaz şekilde kapanıyor bir daha açılmıyor diye biliyordum.
Nazın geçen usta varsa ona sor, o çok sayıda farklı akü olan motora denk geldiği için bilgisi vardır.
Tekrar teşekkür ederim. Sanırım alırsam bs alicam r25 lerde en sık kullanilan akü buymus son kez almadan önce ustama da sorucam elbette

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar