Katılımevim eminevim vb. yerlerden motorsiklet almak mantıklı mı daha önce alan var mı ?

Motosikleti
QJ SRT800s
elinizde bir miktar peşinat varsa ve 5 ay beklemek sorun değilse sistem şuan için mantıklı geliyor.

1 milyon TL araç için elinizde 600 bin TL varsa, 400 bin TL banka kredisi çekseniz;
%3,2 oranla 36 ay 21 - 22 bin TL ödeme, yaklaşık 780 bin TL geri ödeme oluyor.
Alacağınız araç 1.380 TL ye gelmiş oluyor. (hemen teslim)

1 milyon TL araç için herhangi bir finansman şirketine giderseniz;
elinizde 600 bin TL varsa ve bunu peşinat olarak verirseniz.
ortalama %7 organizasyon ücreti verirsiniz 70 bin TL
kalan 400 bin TL yi faizsiz olarak bölebilirsiniz. aylık 20 bin TL taksit olsa 20 ayda bitirirsiniz.
Alacağınız araç 1.070 TL ye gelmiş oluyor. (5 ay sonra teslim)

pandemi dönemi gibi araç piyasası uçmazsa mantıklı geliyor bana. aradaki fark bir motosiklet parası.

Hocam bu reklamlar clickbait gibi düşünün, sizden 140bini + %7 dosya masrafını peşinen alıyor, taksiti 4375 ile başlatıyor sonrasında 15-18-22 ay vade ile sonlandırıyor. Vadeler sizin aylık ödeme miktarınıza bağlı. Misal diyorum ilk 5 taksit ( finansman sağlanana kadar ) 4375 sonrasındaki 10 taksit atıyorum 18bin. 22 ayda bitiyor borç. Ama tabi burada 5 ay beklemek var, eldeki 140 bini yekten vermek var. Bu sebeple 1 milyon altı mantıksız geliyor. Paranında bir bekleme hesabı var sonuçta

Bu sistem çekilişli, 119. ay olmuyor genelde hesap belli, grubundaki kişi sayısı/2 son teslimat tarihi. Ama bahsettiğiniz gibi tabi o vakitlerde motosikletin fiyatı yükseliyor ve ben sana 1.1m veririm sen git 1.1m a başka bir şey al diyor geçiyor. Çıkmak isterseniz bin takla atarlar çıkartmamak için illa da çıkıcam derseniz ilk başta ödenene %7 dosya masrafı yanıyor. Çıkana kadar ödediğiniz aylık taksitleri de kanamalı bir süreç ile beraber zoraki alıyorsunuz. Çekişli sistem mantıklı değil
abi :D yalnız orada peşinatsız diyor. benden nasıl önce bi 150bine yakın para alıyor ki?
o zaman neden peşinatsız diyor? senin dediğin peşinat değil mi?

evet, sistem senin dediğin gibi işliyor. ben ona bir şey demiyorum zaten. ama bu s*kimsonikevim, mikimsonikevim gibi şeylerin insanları keriz yatağına koyup, böyle algı kasmalarına sinir oluyorum. ya adam bi şekilde bize bi gelsin de biz onu bi şekilde ikna ederizin peşindeler.
clickbait'ine soktuklarım. adam gibi yaz oraya o zaman.

Motosikleti
CB650R
abi :D yalnız orada peşinatsız diyor. benden nasıl önce bi 150bine yakın para alıyor ki?
o zaman neden peşinatsız diyor? senin dediğin peşinat değil mi?

evet, sistem senin dediğin gibi işliyor. ben ona bir şey demiyorum zaten. ama bu s*kimsonikevim, mikimsonikevim gibi şeylerin insanları keriz yatağına koyup, böyle algı kasmalarına sinir oluyorum. ya adam bi şekilde bize bi gelsin de biz onu bi şekilde ikna ederizin peşindeler.
clickbait'ine soktuklarım. adam gibi yaz oraya o zaman.
Resimdeki peşinatsız yazısını görmemişim kusura bakma
Haklısın peşinatsız olarakta var
Peşinat vermeyince de var sistemleri örnek tablo vardı bulamadım. Misal 5 ay 5bin taksit sonrası 10 ay 32.5bin 32.5bin olarak yapıyor

Clickbait yapmadan yazarsa anca senin benim gibi araştıran yada çevresinde duyan adam gider. İstiyor ki herkes gelsin. Bi şekilde bilgilerini alayım. Bu firmaların tek yaptığı finansman sağlamak değil aynı anda sizin kişisel verilerinizi de işlemek, misal tavsiye vererek para kazanabiliyorsunuz ama tavsiyeyi yalnızca uygulama üstünden rehberi paylaşınca yapabiliyorsunuz. Tanıdığınız şubeye gitse bile sizden uygulama içi rehber izni vermenizi sonrasında kişiyi seçerek işlem yapmanızı istiyor. Hop bütün rehber ellerinde basit gibi görünebilir ama artık para eden şeyler bunlar

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben de ofiste çay kahve, temizlik işlerimizi yapan ablamıza araba aldırttım. 2025 Temmuz'da girdi, Aralık'ta Opel Corsa aldı. Taksitleri bitsin, seneye ona bir de ev aldıracağım.

Bunda illa ev veya araba almak isteyenleri aynı gruba toplayıp işlem mi yapıyorlar?

Benim aklıma farklı bir iş geldi mesela X makinesi alacağım bunun için en fazla bir veya iki kişi çıkar o zaman asıl oluyor?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bunda illa ev veya araba almak isteyenleri aynı gruba toplayıp işlem mi yapıyorlar?

Benim aklıma farklı bir iş geldi mesela X makinesi alacağım bunun için en fazla bir veya iki kişi çıkar o zaman asıl oluyor?
Alacağın şeyin marka ve modelinin önemi yok, parasal değerinin önemi var. İster 200.000 TL'ye Tofaş al, ister 200.000 TL'ye Dominar 400 al.

elinizde bir miktar peşinat varsa ve 5 ay beklemek sorun değilse sistem şuan için mantıklı geliyor.

1 milyon TL araç için elinizde 600 bin TL varsa, 400 bin TL banka kredisi çekseniz;
%3,2 oranla 36 ay 21 - 22 bin TL ödeme, yaklaşık 780 bin TL geri ödeme oluyor.
Alacağınız araç 1.380 TL ye gelmiş oluyor. (hemen teslim)

1 milyon TL araç için herhangi bir finansman şirketine giderseniz;
elinizde 600 bin TL varsa ve bunu peşinat olarak verirseniz.
ortalama %7 organizasyon ücreti verirsiniz 70 bin TL
kalan 400 bin TL yi faizsiz olarak bölebilirsiniz. aylık 20 bin TL taksit olsa 20 ayda bitirirsiniz.
Alacağınız araç 1.070 TL ye gelmiş oluyor. (5 ay sonra teslim)

pandemi dönemi gibi araç piyasası uçmazsa mantıklı geliyor bana. aradaki fark bir motosiklet parası.

Vay be diyerek başlıyorum.

Demek kelime oyunları yapıyorlar.

1 - Bankadan 400 k aldığında elinde ki 600 k yı bankaya vermiyorsun. Yani hemen 400 k alıp arabana biniyorsun.

2 - Yanlış anlamadıysam burada cebinde ki 600 k yı ve 70 k da komisyon ( organizasyon ücreti ) toplam 670 k veriyorsun.

Bunlar senin parayı vadeli yatırsalar beş aylık yaklaşık 125 k faiz alıyor. Senin hesaba göre 70 k onların hesaba göre 125 k alıyorlar. Hele taksitleri de yazılır yazılmaz ödemeye başlıyorsan adamlar mis gibi para kazanıyor.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
"Binilecek' eşeğe ot vermek adettendir. O reklamlardaki kolaylıklar da bir tutam ottur.
5cx47in.png

noter de aldığın malın üstüne rehin konuluyor. Taksitlerin ödemen vs. bitince rehin kaldırıyosun.
yani abi alıcağın X makinasına rehin konuluyosa ve parasal değeri yüksekse alabilirsin.
İlla milletin girmesi gereken şey Kuralı/Çekilişli sistem. Sen garanti para olana girersen kimsein gelmesine gerek yok.

Instagram'da Eminevim'den aldığım motosikletle kaza yaptım motosiklet perte çıktı Eminevim banka üzerinden rehin var diyor rehini kaldıramıyoruz diyor sigorta şirketi rehin var diye parasını ödiyemiyor vs. gibi bir şeydi tam hatırlamıyorum ama günümüzde ki faiz oranlarını görünce bana göre mantıklı geliyor

Motosikleti
Dominar D250
birgün kardeşim bir geldi elinde dosya, hiç bize danışmadan etmeden peşinatsız 800.000 araba için yazılmış, 20küsür bin TL de geri ödemesiz işlem parası çekmişler karttan.
açtım dosyayı okudum, hatırladığım kadarıyla diyor ki 5 aydan önce çekilişe katılamazsın, belli bir süre sonra katıldın ve çekilişte kura sana çıktı,
bizim ödeyeceğimiz ek katkı senin istediğin paranın yarısını geçemez diyor.
ama reklamlarda yada başvuru esnasında bunu hiç söylemiyorlar.

Yani peşinatsız 800.000 örneğin 48 ay vadeli yazıldın, aylık taksit tutarın 16.666 TL
6. ayda kura sana çıktı bu zamana kadar ödediğin taksit tutarı 99.996 TL birikti içeride,
senin ödemelerin henüz yarılanmadığı için xxx evim firması da maximum 400.000 TL fon sağlayacak toplam para yuvarlak hesap 500.000 TL oldu,
sana 1 ay içinde 500.000 TL'lik araba bul ve al diyor. 800.000 TL'lik araba hedefin hayal oldu.

14 gün dolmadan kardeşimi götürdüm bu xxx evim firmasına, satışçı bir şekilde yine aklına girmesin ben de şahit olayım dedim, dosyayı iptal ettirdim.

bu şanslıysan çekilişin sana çıktığı sonuçlardan biri.
bir de iş arkadaşımın akrabasına olan gibi neredeyse taksitlerin bitmek üzere olmasına rağmen çekiliş çıkmayan katılımcılar var,
adamın alacağı araba x2 oldu hala parasını alamadı bunlardan diyor.
2 senedir TL taksit ödediği firmadan 2 yılın sonunda aynı tutarda TL'yi alabilirse bir şekilde alacak.

Bu ülkede ve bu devirde reklamı çok yapılan finansal bir şeye bulaşılmaz

Böyle şeyler yazıp kanıma giriyorsunuz. Bu işsizlikte gidicem 1000gt için yazılacam ondan sonrası...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
son dakika kefil istemeleri biraz garip olmuş. sisteme girerken ıncık cıncık her şeyi netleştirip o şekilde sözleşmeyi imzalamak lazım.
Kefil bir şekilde bulunur da 2. el motor alınacaksa önce devrin tamamlanıp akşamına paranın hesaba yatma konusu çok sıkıntılı. Şahsen benim motorumu biri bu şekilde satın almak istese izin vermezdim.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
Halihazırda motorum var ama yükseltmek istiyorum sürekli reklam olarak çıkıyor daha önce alan veya deneyimi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.
Motor ve araba almış biri olarak, bu sistemlerin mantıklı olup olmadığı tamamen taksit gücüne bağlı. Temelde iki sistem var:
1) 5 ayda teslim sistemi ve 2) çekilişli sistem.

Ben ikisini de denedim ve daha çok 5 ayda teslim sistemini tercih ettim. Bu sistemde taksitler yüksek oluyor ama doğru planlanırsa avantajlı. Mesela 7. ayda sisteme girmek mantıklı, çünkü yıl sonu kampanyalarından faydalanabiliyorsun.

Örnek olarak: 500.000 TL için başvurduğumda aylık 25-30 bin TL ödeme çıktı. Bu bana yüksek geldiği için 150.000 TL peşinat verip taksiti 10.000 TL’ye düşürdüm. Ayrıca %7 civarı dosya masrafı ödedim. Sonuç olarak 5 ay içinde parayı aldım ve aylık daha düşük ödeme yaptım.

Bu sistemlerde bankadaki faiz yerine “dosya masrafı” alınıyor (%7-8 civarı) ve bu tutar firmaya göre değişiyor.

Çekilişli sistemde ise peşinat yok (dosya masrafı hariç). Bir gruba giriyorsun ve her ay çekiliş yapılıyor. Sana çıkarsa parayı alıyorsun. Çıkmazsa ve ödediğin taksitler toplamı, istediğin paranın %40’ına ulaşırsa, o noktada çekiliş beklemeden parayı alabiliyorsun.

Sonuç olarak bu sistemlerin çok farklı ödeme seçenekleri var, en doğrusu gidip birebir görüşmek. Bana, banka faizine göre daha avantajlı geldiği için mantıklı geldi.

Ek olarak, bu sistemler daha çok sıfır araç/motor için uygun. İkinci elde pek tercih edilmiyor, ama bayiler bu sistemlere genelde hakim.

Kefil bir şekilde bulunur da 2. el motor alınacaksa önce devrin tamamlanıp akşamına paranın hesaba yatma konusu çok sıkıntılı. Şahsen benim motorumu biri bu şekilde satın almak istese izin vermezdim.
Son dakka kefil bulmak da zor. Dediğin konuda da katılıyorum, çok fazla dümen dönüyor bu alım satım işlerinde, kime güveneceğini bilemezsin.

Abi videodaki satıcı gerçekten çok temiz kalpliymiş ya da videoyu çekenin bu noktada anlatmadığı bir şeyler var. Bu ülkede, satıcıya 1.000 tl verip "hadi ben kaçıyorum, akşama xxxevim sana kalan paranı hesabına atacak" dese kim olsa s....tir lan deyip bi de dayak atabilir yani :D o yüzden videodaki anlatım biraz kurgu gibi geldi. Böyle bir hikayede bu kadar faklı bileşenin tek bir noktada alıcının lehine sonuçlanması pek mantıklı gelmiyor.

Ha ben de böyle bir sistemde motosiklet almak istesem (ki ebesinin nikahı kadar faiz yüküne girmektense bu sisteme girerim) her ne kadar belki satıcıyı ikna etmek zor olsa da en azından derim ki "bilader, deviri yapalım. Al bu da 20-30bin. Evrakları gönderelim xxxevime. Sonra gidelim Bi yerde oturalım ve paranın senin hesabına geçmesini bekleyelim. Para senin hesaba geçince de, sen sağ ben selamet" deyip motosikleti alır giderim. En azından adam böyle daha kolay ikna olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar