Katılımevim eminevim vb. yerlerden motorsiklet almak mantıklı mı daha önce alan var mı ?

Motosikleti
GSXR250
Halihazırda motorum var ama yükseltmek istiyorum sürekli reklam olarak çıkıyor daha önce alan veya deneyimi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

Motosikleti
D400
Arkadaş birevimden araba aldı 6 ayda aşırı uygun biçimde. bence çok mantıklı.

bende evi için görüşcem bu hafta.

Motosikleti
CB650R
Katılımev kullandım, sistem eğer taksitleri düzenli ödeyebiliyorsanız, taksit tablosuna bağlı olarak ilk 5/6 ay teslim alabiliyorsanız mantıklı aksi halde kredi daha iyi bir seçenek bence

Araç bulmak sıkıntı bir çok firma çalışmıyor, şahıslar zaten kuşku ile yaklaşıyor. Galeriden almak zorunda kalıyorsunuz
399 bin üstüne kasko zorunlu, hiç kasko yapılmamış bir motosiklete düzgün bi kasko yapsanız 30binden aşağı çıkmaz diye tahmin ediyorum
Güncel tarihli exper raporu zorunlu, belgeli olarak motosiklet experi yapan Analiz Moto (İstanbul) ile 312 Garaj (Ankara) dışında görmedim

Keza bazı şirketler sigorta ve kaskoyu benim sigortamdan yapmak zorundasın diyormuş, oda maliyeti yükseltiyor

Eğer 1-1.5m civarında bir motosiklet almıyorsam çok mantıklı gelmiyor bana

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Birevim sadece sıfır motora kaynak sağlıyor ve de Çin malı motor olmayacak.

sence şu mantıklı mı arkadaşım?

41h6plh.jpg

matematik ortada. 4 işlem. ilkokulda öğretiyorlar. 350bin tl'lik motor 4.375 tl taksitle 80 ay sonra senin oluyor.. 80 ay.
80 ay = 6,66 yıl.
mantıklı mı sence hala?

keriz silkmek için güzel yöntem. insta hesaplarına böyle yazınca, kerizler uyanmasın diye yorumlarımı silmişlerdi.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660

41h6plh.jpg

matematik ortada. 4 işlem. ilkokulda öğretiyorlar. 350bin tl'lik motor 4.375 tl taksitle 80 ay sonra senin oluyor.. 80 ay.
80 ay = 6,66 yıl.
mantıklı mı sence hala?

keriz silkmek için güzel yöntem. insta hesaplarına böyle yazınca, kerizler uyanmasın diye yorumlarımı silmişlerdi.
türkiyede 6 yıl vadeli bok bile alsan mantıklıdır 6 yıl önce ekmeğe 1 lira veriyordun

Şimdi Arica Twin sıfırı atıyorum 1100 TL
Sistemde gruplar 119 kişi bu da 119 ay eder,
Aylık ödeme de 9244
Şimdi bu sistemde diyelim 119.kişi oldunuz. o tarihte haliyle bu motorun fiyatı artacak. bu tarihte sistem bize motosiklet almıyor dimi parayı veriyor 1100 TL git al diyor. Sistem böyle değil mi benmi yanlış anlıyorum,

İkinci sorumda diyelim ilk altı ayda bize çıkmadı, O zaman sistemden çıkabilirmiyiz. Parayı kurtarmak adına,Bir zarar olur mu.

Motosikleti
D400

80 ay = 6,66 yıl.
mantıklı mı sence hala?

hocam adamlar uğraştırsa da bazen seni süreç işliyor. bunun keriz silmek ile alakası yok.
ya bilmiyorsunuz ya civarınızda alan kimse yok =)

bunu şöyle düşünün reklamlarda "199.9 dan baslayan fiyatlarla " yazıyor gidiyorsunuz 199.9 a o üründen var fakat 1 tane, kalan tüm ürünler 800 liradan başlıyor. Teknik açıdan 199.9 dan başlıyor fiyatlar, bu da benzer şekilde.

yukardkai 80 ay olan verilen birşey, adam sana diyor ki en düşük başlangıc paketim bu. işine geliyorsa.

diyorsan 4.75 değil de ayda 15 veririrm, 100 de peşinat veririm. Sana diyor ki .6. ayda motorunu alacagın tüm parayı vereceğim (cünkü sen hem peşinat hem de yüksek taksit seçtin) 6. ayda motoru alırsın 20. ayda taksitin biter.

Ortada keriz meriz mevzusu yok yani.

türkiyede 6 yıl vadeli bok bile alsan mantıklıdır 6 yıl önce ekmeğe 1 lira veriyordun

6 yıl önce 1 tl veriyordun ve bundan şikayetçisin ama 6 sene sonra o motoru hala 350bin tl'ye alabileceğine inanıp bok bile alsak bu ülkede kârdır diyorsun. güzel kıyas :D

Aylık ödeme de 9244
Şimdi bu sistemde diyelim 119.kişi oldunuz. o tarihte haliyle bu motorun fiyatı artacak. bu tarihte sistem bize motosiklet almıyor dimi parayı veriyor 1100 TL git al diyor. Sistem böyle değil mi benmi yanlış anlıyorum,

İkinci sorumda diyelim ilk altı ayda bize çıkmadı, O zaman sistemden çıkabilirmiyiz. Parayı kurtarmak adına,Bir zarar olur mu.

evet, sistem öyle. sana bir tarih veriyorlar. o tarihte aracını ayarla, paranı vereceğiz git al diyorlar. ama tabi mesela 6 sene boyunca yüzde 0,01 bile zam yapılmamış olması gerekiyor aracınıza :D

Motosikleti
D400
Aylık ödeme de 9244

Peşinat vermiyorsun alacagın paranın %10 civarı parayı baştan şirkete komisyon veriyorsun. yani 1100 alacaksan 100 bin katılım bedeli vereceksin ortalama. bu parayı geri alamazsın.

Eğer dediğin giib olsa herkes girer 6 ay cıkmazsa abonelikten cıkar sistemi bozar. Doğal olarak adamlar katılım bedelini vermeyerek seni sistemde tutuyor, cıkarsan da sanırım az da olsa ek bir kesinti yapıyor katılım bedeline ilave olarak

1.1 m için aylık 50 k ödeme ile tahmini kurasız olarak 6. ayda sana tüm parayı verirler.

bu tür şeylerde kuralı girmek çok riskli, yüksek taksit ya da peşinat ile net tarihli gruplara girilmesi gerekiyor.

hocam adamlar uğraştırsa da bazen seni süreç işliyor. bunun keriz silmek ile alakası yok.
ya bilmiyorsunuz ya civarınızda alan kimse yok =)

bunu şöyle düşünün reklamlarda "199.9 dan baslayan fiyatlarla " yazıyor gidiyorsunuz 199.9 a o üründen var fakat 1 tane, kalan tüm ürünler 800 liradan başlıyor. Teknik açıdan 199.9 dan başlıyor fiyatlar, bu da benzer şekilde.

yukardkai 80 ay olan verilen birşey, adam sana diyor ki en düşük başlangıc paketim bu. işine geliyorsa.

diyorsan 4.75 değil de ayda 15 veririrm, 100 de peşinat veririm. Sana diyor ki .6. ayda motorunu alacagın tüm parayı vereceğim (cünkü sen hem peşinat hem de yüksek taksit seçtin) 6. ayda motoru alırsın 20. ayda taksitin biter.

Ortada keriz meriz mevzusu yok yani.

abi arkadaşım 3 ay kadar önce araba aldı. evet dediğin gibi olabilir sistem ama ben reklamlardaki yanıltıcı yöntemi eleştiriyorum. yurdumun gariban adamı da zannediyor ki "ohh lan ne güzel 4bin 4 bin verecem, o motoru alacam" diye seviniyor. gidiyor bilgi almaya ama diyorlar ki "eh o zaman sana parayı 6 sene sonra veriyoruz :D" 6 sene sonra sen o motoru 350bin tl'ye alabilecek misn kısmındayım ben.

yoksa taksit tutarını yüksek tutup, tabiki de çok daha erken alman mümkün.

Peşinat vermiyorsun alacagın paranın %10 civarı parayı baştan şirkete komisyon veriyorsun. yani 1100 alacaksan 100 bin katılım bedeli vereceksin ortalama. bu parayı geri alamazsın.

Eğer dediğin giib olsa herkes girer 6 ay cıkmazsa abonelikten cıkar sistemi bozar. Doğal olarak adamlar katılım bedelini vermeyerek seni sistemde tutuyor, cıkarsan da sanırım az da olsa ek bir kesinti yapıyor katılım bedeline ilave olarak

1.1 m için aylık 50 k ödeme ile tahmini kurasız olarak 6. ayda sana tüm parayı verirler.

bu tür şeylerde kuralı girmek çok riskli, yüksek taksit ya da peşinat ile net tarihli gruplara girilmesi gerekiyor.
Yani ben şimdi bu adamlara africa için ben size ayda 50k veriyorum desem yada işte 200 k peşin versem 6 ay sonra bana bu motorun parasını verirler mi öyle bir seçenek varmı? Hiç araştırmadığım için soruyorum kusura bakmayın

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
D400
abi arkadaşım 3 ay kadar önce araba aldı. evet dediğin gibi olabilir sistem ama ben reklamlardaki yanıltıcı yöntemi eleştiriyorum. yurdumun gariban adamı da zannediyor ki "ohh lan ne güzel 4bin 4 bin verecem, o motoru alacam" diye seviniyor. gidiyor bilgi almaya ama diyorlar ki "eh o zaman sana parayı 6 sene sonra veriyoruz :D" 6 sene sonra sen o motoru 350bin tl'ye alabilecek misn kısmındayım ben.

yoksa taksit tutarını yüksek tutup, tabiki de çok daha erken alman mümkün.

insan çekmek için yapıyorlar reklamlarda.
fakir fukara da dediğin gibi 4bine motor alcam araba alcam diyor :D

kura sistemi büyük risk, 1 yıl bile fazla max 8 aylık süreçte teslimli ödeme yöntemlerine yönelmek lazım bizimki gibi fiyat dalgalanması fazla olan ülkelerde :D
Yani ben şimdi bu adamlara africa için ben size ayda 50k veriyorum desem yada işte 200 k peşin versem 6 ay sonra bana bu motorun parasını verirler mi öyle bir seçenek varmı? Hiç araştırmadığım için soruyorum kusura bakmayın

tarihlerde oynama olabilir fakat %90 6 aya vermiş olurlar. bizim bi tanıdık da 750 bin liraya 40 bin ödeme ile peşinatsız girdi 6. ayda araç aldı.

KatılımEvine 800bin tl için girdim. Araba alıcaktım. Kurasız Garanti Teslimin Genel olarak hepsinde Şart Şu: Paranın %40ını ödersen sana istediğin o 800bini veririm. 800bin/%40= 320bin. 320 bin veriyorum 800bin alıyorum. Sonrasında taksitlere devam ediyorum. Parayı aldıktan sonra taksitleri ödemezsem dava açılıyor. Ama parayı almadan önce taksitleri ödemezsem haliyle alacağım 800bin de erteleniyor.
Katılım payı olarak 50bin sanırım ödemiştim. Vade farksız kredi kartına 6 taksit. 14 gün için de Devletin Yasal olarak iade hakkı var. Ben 12.günün sonunda çıkmak zorunda olduğum için gittim ve paramı geri aldım. Yani kredi kartıma 3 5 gün için de geri yansıdı.
Düzenli taksit ödeyecekler için Kurasız Garanti Ödeme çok çok mantıklı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

eğer 14 günün sonun da çıkmak istersen katılım payı ücretini geri alamazsın.
Taksit ödediysen ödediğin taksitlerin tamamını geri alıyosun diye biliyorum.
Dönüp de 5 ay sonra çıkınca, 5 ay önce ödedin para erimiş bi şekilde geliyor eline ama sonuç olarak alıyosun.

Motosikleti
GSX8S
Peşinatla başlatılan sistemlerde faizin enflasyona saklandığı ve kredi çekmekten daha zarara soktuğunu hatırlıyorum. Şu vidyoda anlatıyordu:

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
CB650R

41h6plh.jpg

80 ay = 6,66 yıl.
mantıklı mı sence hala?

Hocam bu reklamlar clickbait gibi düşünün, sizden 140bini + %7 dosya masrafını peşinen alıyor, taksiti 4375 ile başlatıyor sonrasında 15-18-22 ay vade ile sonlandırıyor. Vadeler sizin aylık ödeme miktarınıza bağlı. Misal diyorum ilk 5 taksit ( finansman sağlanana kadar ) 4375 sonrasındaki 10 taksit atıyorum 18bin. 22 ayda bitiyor borç. Ama tabi burada 5 ay beklemek var, eldeki 140 bini yekten vermek var. Bu sebeple 1 milyon altı mantıksız geliyor. Paranında bir bekleme hesabı var sonuçta
Aylık ödeme de 9244

Bu sistem çekilişli, 119. ay olmuyor genelde hesap belli, grubundaki kişi sayısı/2 son teslimat tarihi. Ama bahsettiğiniz gibi tabi o vakitlerde motosikletin fiyatı yükseliyor ve ben sana 1.1m veririm sen git 1.1m a başka bir şey al diyor geçiyor. Çıkmak isterseniz bin takla atarlar çıkartmamak için illa da çıkıcam derseniz ilk başta ödenene %7 dosya masrafı yanıyor. Çıkana kadar ödediğiniz aylık taksitleri de kanamalı bir süreç ile beraber zoraki alıyorsunuz. Çekişli sistem mantıklı değil

Motosikleti
DUKE 250
babama geçen sene haziran ayında araba almak çekiliş değil de, sıra şeklinde birisine yazıldık,
toplamda alacağımız 1.000.000 tl - 74k katılım ücreti, 25k aylık taksit,
peşinat eylül ayında 400k ödedik, aralık ayında paramızı verdiler,
yani 600k için 74k faiz/katılım ücreti ödedik, gayet makul geldi.

F54

en temizi banka kredisi/kredi kartı evim sistemleri alacağınız araç'ın cebinizde %50 si varsa mantıklı gibi duruyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar