Bir şeyin sürekli reklamı çıkıyorsa ya batması yakındır ya da çok büyük üçkağıt dönüyordur.sürekli reklam olarak çıkıyor
Mevzuya uyanmislar demek kiBirevim sadece sıfır motora kaynak sağlıyor ve de Çin malı motor olmayacak.
türkiyede 6 yıl vadeli bok bile alsan mantıklıdır 6 yıl önce ekmeğe 1 lira veriyordunsence şu mantıklı mı arkadaşım?
![]()
matematik ortada. 4 işlem. ilkokulda öğretiyorlar. 350bin tl'lik motor 4.375 tl taksitle 80 ay sonra senin oluyor.. 80 ay.
80 ay = 6,66 yıl.
mantıklı mı sence hala?
keriz silkmek için güzel yöntem. insta hesaplarına böyle yazınca, kerizler uyanmasın diye yorumlarımı silmişlerdi.
sence şu mantıklı mı arkadaşım?
matematik ortada. 4 işlem. ilkokulda öğretiyorlar. 350bin tl'lik motor 4.375 tl taksitle 80 ay sonra senin oluyor.. 80 ay.
80 ay = 6,66 yıl.
mantıklı mı sence hala?
keriz silkmek için güzel yöntem. insta hesaplarına böyle yazınca, kerizler uyanmasın diye yorumlarımı silmişlerdi.
türkiyede 6 yıl vadeli bok bile alsan mantıklıdır 6 yıl önce ekmeğe 1 lira veriyordun
Şimdi Arica Twin sıfırı atıyorum 1100 TL
Sistemde gruplar 119 kişi bu da 119 ay eder,
Aylık ödeme de 9244
Şimdi bu sistemde diyelim 119.kişi oldunuz. o tarihte haliyle bu motorun fiyatı artacak. bu tarihte sistem bize motosiklet almıyor dimi parayı veriyor 1100 TL git al diyor. Sistem böyle değil mi benmi yanlış anlıyorum,
İkinci sorumda diyelim ilk altı ayda bize çıkmadı, O zaman sistemden çıkabilirmiyiz. Parayı kurtarmak adına,Bir zarar olur mu.
Şimdi Arica Twin sıfırı atıyorum 1100 TL
Aylık ödeme de 9244
Şimdi bu sistemde diyelim 119.kişi oldunuz. o tarihte haliyle bu motorun fiyatı artacak. bu tarihte sistem bize motosiklet almıyor dimi parayı veriyor 1100 TL git al diyor. Sistem böyle değil mi benmi yanlış anlıyorum,
İkinci sorumda diyelim ilk altı ayda bize çıkmadı, O zaman sistemden çıkabilirmiyiz. Parayı kurtarmak adına,Bir zarar olur mu.
hocam adamlar uğraştırsa da bazen seni süreç işliyor. bunun keriz silmek ile alakası yok.
ya bilmiyorsunuz ya civarınızda alan kimse yok =)
bunu şöyle düşünün reklamlarda "199.9 dan baslayan fiyatlarla " yazıyor gidiyorsunuz 199.9 a o üründen var fakat 1 tane, kalan tüm ürünler 800 liradan başlıyor. Teknik açıdan 199.9 dan başlıyor fiyatlar, bu da benzer şekilde.
yukardkai 80 ay olan verilen birşey, adam sana diyor ki en düşük başlangıc paketim bu. işine geliyorsa.
diyorsan 4.75 değil de ayda 15 veririrm, 100 de peşinat veririm. Sana diyor ki .6. ayda motorunu alacagın tüm parayı vereceğim (cünkü sen hem peşinat hem de yüksek taksit seçtin) 6. ayda motoru alırsın 20. ayda taksitin biter.
Ortada keriz meriz mevzusu yok yani.
Yani ben şimdi bu adamlara africa için ben size ayda 50k veriyorum desem yada işte 200 k peşin versem 6 ay sonra bana bu motorun parasını verirler mi öyle bir seçenek varmı? Hiç araştırmadığım için soruyorum kusura bakmayınPeşinat vermiyorsun alacagın paranın %10 civarı parayı baştan şirkete komisyon veriyorsun. yani 1100 alacaksan 100 bin katılım bedeli vereceksin ortalama. bu parayı geri alamazsın.
Eğer dediğin giib olsa herkes girer 6 ay cıkmazsa abonelikten cıkar sistemi bozar. Doğal olarak adamlar katılım bedelini vermeyerek seni sistemde tutuyor, cıkarsan da sanırım az da olsa ek bir kesinti yapıyor katılım bedeline ilave olarak
1.1 m için aylık 50 k ödeme ile tahmini kurasız olarak 6. ayda sana tüm parayı verirler.
bu tür şeylerde kuralı girmek çok riskli, yüksek taksit ya da peşinat ile net tarihli gruplara girilmesi gerekiyor.
abi arkadaşım 3 ay kadar önce araba aldı. evet dediğin gibi olabilir sistem ama ben reklamlardaki yanıltıcı yöntemi eleştiriyorum. yurdumun gariban adamı da zannediyor ki "ohh lan ne güzel 4bin 4 bin verecem, o motoru alacam" diye seviniyor. gidiyor bilgi almaya ama diyorlar ki "eh o zaman sana parayı 6 sene sonra veriyoruz" 6 sene sonra sen o motoru 350bin tl'ye alabilecek misn kısmındayım ben.
yoksa taksit tutarını yüksek tutup, tabiki de çok daha erken alman mümkün.
Yani ben şimdi bu adamlara africa için ben size ayda 50k veriyorum desem yada işte 200 k peşin versem 6 ay sonra bana bu motorun parasını verirler mi öyle bir seçenek varmı? Hiç araştırmadığım için soruyorum kusura bakmayın
Hocam bu reklamlar clickbait gibi düşünün, sizden 140bini + %7 dosya masrafını peşinen alıyor, taksiti 4375 ile başlatıyor sonrasında 15-18-22 ay vade ile sonlandırıyor. Vadeler sizin aylık ödeme miktarınıza bağlı. Misal diyorum ilk 5 taksit ( finansman sağlanana kadar ) 4375 sonrasındaki 10 taksit atıyorum 18bin. 22 ayda bitiyor borç. Ama tabi burada 5 ay beklemek var, eldeki 140 bini yekten vermek var. Bu sebeple 1 milyon altı mantıksız geliyor. Paranında bir bekleme hesabı var sonuçtasence şu mantıklı mı arkadaşım?
![]()
80 ay = 6,66 yıl.
mantıklı mı sence hala?
Bu sistem çekilişli, 119. ay olmuyor genelde hesap belli, grubundaki kişi sayısı/2 son teslimat tarihi. Ama bahsettiğiniz gibi tabi o vakitlerde motosikletin fiyatı yükseliyor ve ben sana 1.1m veririm sen git 1.1m a başka bir şey al diyor geçiyor. Çıkmak isterseniz bin takla atarlar çıkartmamak için illa da çıkıcam derseniz ilk başta ödenene %7 dosya masrafı yanıyor. Çıkana kadar ödediğiniz aylık taksitleri de kanamalı bir süreç ile beraber zoraki alıyorsunuz. Çekişli sistem mantıklı değilŞimdi Arica Twin sıfırı atıyorum 1100 TL
Aylık ödeme de 9244