Ns200 arka amortisör keçesi mi patladı?

Motosikleti
ns200
Bugün yaklaşık 50-60 km yol yaptım ve motorumu opette köpük suyla yıkadım yıkamanın sonunda arka amortisörün böyle olduğunu farkettim 1-2 saat önce balata spreyini beze sıkıp orayı temizlemeye çalıştım ama çıkmadı şimdi ben yeni bir amortisör mü almak zorundayım (fiyatları çok yüksek) ya da yıkarken köpük ya da su leke yapmış olabilir mi güneşin altındaydı
IMG 2306
IMG 2307
D79615FE F27D 4870 8D30 CCE16B2658EA

Yağ kaçağı var ise anlaması kolay. Boşluk vardır. Var mı ?
bir yöntemi de Temizledikten sonra amortisörü birkaç defa bas bırak. Keçenin olduğu yere yani açılıp kapanan nokta da parmağını gezdir yağ geliyor ise kaçak vardır. Bir bak bakalım
Şöyle birşey var boşluk vs yok ise sanki oraya zift gibi birşey gelmiş. Çünkü amortisör yağı öyle yıkanınca gitmeyecek kadar kalın bir yağ değil kaldı ki sen balata spreyi de sıkmışsın

Yağı akıtan amortisör değilse amortisörün çalışmasında da bir sorun yoksa bu görüntüden dolayı amortisör değiştirilmez. Önce amortisör kaynaklı bir kaçak var mı ondan emin olalım. o durumda bile amortisöre müdahale edilerek değişime gerek kalmadan arızanın giderilme yolları var.

Motosikleti
ns200
Yağ kaçağı var ise anlaması kolay. Boşluk vardır. Var mı ?
bir yöntemi de Temizledikten sonra amortisörü birkaç defa bas bırak. Keçenin olduğu yere yani açılıp kapanan nokta da parmağını gezdir yağ geliyor ise kaçak vardır. Bir bak bakalım
Şöyle birşey var boşluk vs yok ise sanki oraya zift gibi birşey gelmiş. Çünkü amortisör yağı öyle yıkanınca gitmeyecek kadar kalın bir yağ değil kaldı ki sen balata spreyi de sıkmışsın
Yağı akıtan amortisör değilse amortisörün çalışmasında da bir sorun yoksa bu görüntüden dolayı amortisör değiştirilmez. Önce amortisör kaynaklı bir kaçak var mı ondan emin olalım. o durumda bile amortisöre müdahale edilerek değişime gerek kalmadan arızanın giderilme yolları var.
Henüz bakmadım ama kaçak olduğunu sanmıyorum çünkü oto yıkamacıda çektiğim fotoğrafla evin önünde çektiğim fotoğraftaki lekelerin yeri aynıydı ama yinede kontrol ederim tekli arka amortisörün yağ kaçırması ya da keçe patlatması zor bir şey diye okudum. Bu görüntüyü nasıl düzeltebilirim wd-40 denenir mi

Motosikleti
yok:(
Henüz bakmadım ama kaçak olduğunu sanmıyorum çünkü oto yıkamacıda çektiğim fotoğrafla evin önünde çektiğim fotoğraftaki lekelerin yeri aynıydı ama yinede kontrol ederim tekli arka amortisörün yağ kaçırması ya da keçe patlatması zor bir şey diye okudum. Bu görüntüyü nasıl düzeltebilirim wd-40 denenir mi
wd40 olmaz pislik toplarsın kauçukları gevretirsin varsa izopropil alkol ile bir dene

Motosikleti
ns200
wd40 olmaz pislik toplarsın kauçukları gevretirsin varsa izopropil alkol ile bir dene
Şimdi eczaneden saf alkol aldım yine temizlemeyi denedim çıkmıyor lekeler motorun üstüne çıkıp zıpladım sonra parmağımı amortisörün altına aralarına soktum bi ıslaklık ya da sıvı yoktu niye böyle oldu onuda anlamadım

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Depondan bir bardak benzin çekmeni ve o benzini sürdüğün bezle silmeyi denemeni öneririm.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Fotolar ters mi? Ters ise orası hareket eden yer değil de amortisörün kovanı olsa gerek. Bir şey olmaz, tamamen kozmetik.

Motosikleti
ns200
Fotolar ters mi? Ters ise orası hareket eden yer değil de amortisörün kovanı olsa gerek. Bir şey olmaz, tamamen kozmetik.
Peki neden olmuştur arkamda arkadaşım vardı onunla gittik o kadar yolu sonra opette köpük su yaptım yıkama bitince güneşin altında bıraktım hızlı kurusun diye sonrasında amortisör bu durumdaydı artçım varken çok mu zorladımda bu duruma geldi iyice canımı sıktı 2 gündür

Sorun yoksa kurcalama. Bir şekilde boya gelmiştir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar