Ehliyet sınavım yarın ama güzergahı ezberleyemiyorum. :D

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bence sen ezberleme , hatta ezberleyeme...
Ehliyeti de alama..

Daha kendi insiyatifinle yolu bile okuyup kurallara göre sürmek yerine ,sırf sınavı geçmek için ezberleme isteğin çok sakıncalı...
Sonra trafikte SCUD füzesi gibi , nerde ışık, ısı görünce ordan oraya dolaşıyorsunuz..

İşallah alamamışsındır..

Motosikleti
İki Teker Havada
Kağıda yaz kopya çek sınav tüzegahını ezberle 😁

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
yeni mi bu, böyle değildi önceden. telsiz takıyorlar ki arkadan takip ederken yolu tarif ediyorlardı. ben de vaktinde böyle girdim sınava, hatta benim sınavda telsiz-melsiz de yoktu, ikide bir arkaya bakıp elimle işaret çakıyodum devam mı yoksa dönüyoz mu diye.
Yeni değişmedi. Yönetmelik böyle. Yol tarif etmeye kalkan komisyon üyesi kuralları çiğnemiş olur. Değerlendirme tablosunda parkuru bilmemek kırmızı hatadır. Yani sınav bitirilir. Çalışmadan sınava gelen adayları ortaya çıkaran önemli bir kriterdir. Yol tarif etmeye kalkan komisyon üyesi tesbit edilirse ceza alır.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Arabada durum daha da kötü. Tamamen ezbere park yapıyorsunuz, aynadan şu dubayı görünce direksiyonu düzelt, şu dubaya gelince sağa kır vs.
Araba ehliyetini aldıktan sonra uzun bir süre park yapamadım. Hala da kusursuz park edemiyorum. :)
Bende hala park işini beceremiyorum, 1.5 arabalık yer olmadan denemiyorum bile. Baba-oğul dükkanda olduğumuz için arada öğreneyim diye sürmek dışında araba genelde onda, ben moto-kurye hesabı takılıyorum. Arabayı ben sürdükten sonra şanslıysam yer buluyorum, bulamazsam babam daracık yere ustaca park ediyor :D Milletin arabaya vurup masraf açacağım diye korkuyorum, bizim araba Lada zaten en fazla ne masraf açabilir ki?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hadi sınavı geçtin, paran da var gittin motosiklet aldın, evin yolunu nasıl bulacaksın ? :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Sesli navigasyon veya bayiden telefon tutucu rica edecek 🤣🤣

Motosikleti
Yok
Yeni değişmedi. Yönetmelik böyle. Yol tarif etmeye kalkan komisyon üyesi kuralları çiğnemiş olur. Değerlendirme tablosunda parkuru bilmemek kırmızı hatadır. Yani sınav bitirilir. Çalışmadan sınava gelen adayları ortaya çıkaran önemli bir kriterdir. Yol tarif etmeye kalkan komisyon üyesi tesbit edilirse ceza alır.
Tam bir salaklık.

Ehliyet dediğimiz şey, kullandığımız aracın ve trafiğin durumuna göre davranmak, ona göre karar verip uyum sağlamak. Güzergâh belirlemek tüm adaylara eşit davranmak için doğru bir yaklaşımdır, ama güzergâh ezberletmek kadar saçma bir şey yok.

O gün gezegâta bir sorun olursa ne yapıyorlar? Yol kapalıysa, trafik işaretleri değiştiriliyorsa, yola yeni çizgiler çiziliyorsa, asfalt dökümü yapılıyorsa, nasıl karar veriyor arkadaki 2 abi ?

Tesbit değil, bu arada, tespit.
Tesbit = sağlamlaştırma, yerine koyma. tespit = belirleme, kanıtlama)
Evet, gramer Nazi olabiliyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Tam bir salaklık.
...
Bu kadar sert nitelememekle birlikte ben de saçma buluyorum. Sınava girenin x bir parkurdaki becerisini ölçmüyoruz esasen, ehliyet verdiğimizde o x parkurunda sürmeyecek hep. Sınava girenin yeterliliğini ölçmeye yeterli herhangi bir parkurda sınav yapılabilmeli.

Bununla birlikte bir günde çok miktarda sınav yapılması gerektiği durumda belli bir parkur belli bir şekilde takip edilirse istisnalar hariç başlangıç ve bitiş saatleri belli olacaktır. İşler belli bir düzenle ilerleyecektir. O açıdan da sabit ve belirli bir parkurun birden fazla / çok sayıda grup için sınav düzenini sağlamaya faydalı da görüyorum. Büsbütün de saçma değil yani - bu açıdan bakınca mantıklı bile.

Güzergâhta bir değişiklik vs. olma durumu olursa sınavın tarihini değiştiriyorlardır muhtemelen...

Motosikleti
Yok
Bu kadar sert nitelememekle birlikte ben de saçma buluyorum. Sınava girenin x bir parkurdaki becerisini ölçmüyoruz esasen, ehliyet verdiğimizde o x parkurunda sürmeyecek hep. Sınava girenin yeterliliğini ölçmeye yeterli herhangi bir parkurda sınav yapılabilmeli.

Bununla birlikte bir günde çok miktarda sınav yapılması gerektiği durumda belli bir parkur belli bir şekilde takip edilirse istisnalar hariç başlangıç ve bitiş saatleri belli olacaktır. İşler belli bir düzenle ilerleyecektir. O açıdan da sabit ve belirli bir parkurun birden fazla / çok sayıda grup için sınav düzenini sağlamaya faydalı da görüyorum. Büsbütün de saçma değil yani - bu açıdan bakınca mantıklı bile.

Güzergâhta bir değişiklik vs. olma durumu olursa sınavın tarihini değiştiriyorlardır muhtemelen...
Ben çok doğru bulmuyorum. Bir tur fanusta yasama durumu bu. Kursiyer o parkur dışında nasıl davranacak? Ehliyeti verelim de gerisi bizi ilgilendirmez. Ne yaparsa yapsın, davranışı bu. Ha, ben daha mı zor aldım ehliyeti? Hayır, daha da kolaydı benimkisi. Otomobil için bir miktar yol git, sonra gel, geri geri 90 derece dönüşle park et. Motosikletle ise slalom yapıp kukaların arasından git, geri dön, biraz düz git, tamam.

Ülkede her şey dostlar alışverişte görünsün şeklinde olunca, bu da böyle demek ki.

* Klavyemden ve kullandığım eklentilerden dolayı bazı Türkçe karakterler doğru çıkmayabiliyor, kelimeler otomatik olarak değişebiliyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
....
Ülkede her şey dostlar alışverişte görünsün şeklinde olunca, bu da böyle demek ki.
...
Çok şey istiyorsun, ben daha etkili bir şey yazayım; IQ testi de yapılsın, esas o fayda sağlar. 90'ın altı ehliyet alamasın. Parkur ezberleyebilmek / ezberleyememekten çok daha etkili bir tarama ve süzme yöntemi olur

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Çok şey istiyorsun, ben daha etkili bir şey yazayım; IQ testi de yapılsın, esas o fayda sağlar. 90'ın altı ehliyet alamasın. Parkur ezberleyebilmek / ezberleyememekten çok daha etkili bir tarama ve süzme yöntemi olur
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Motosikleti
İki Teker Havada
Psikolojik test şart olmalı
Etraf manyak kanıbozuk sürücü den geçilmiyor

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şu navigasyon kolaylığı hakikaten insanların yön, yol bulma becerisini köreltti. 2 Senedir İzmir'de yaşıyorum, hala gitmediğim bir çok mahalle var, ben bile İzmir içi navigasyon kullanmıyorum.

n'aptın abi sen? ülkenin IQ ortalaması 88.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
62'den tavşan yapanlar bile varmış. Aplamız oyuncuymuş bir de. :oops:

Merhaba arkadaşlar, yol tarifi yapılmıyor. Kulaktaki telsizi yalnızca sağa çek, kaldın demek için kullanıyorlar. Hatta hocamdan rica ettim, siz biraz erken sinyal verin, ben sizden kopya çekeyim diye. Müsade etmiyorlar ona dediler. Ben sinyal verip şerit değiştirdikten veya döndükten sonra arkamdaki araç beni tekrarladı. Asla benden önce sinyal dahi vermedi. 2 kursiyerin arka arkaya çıktıklarını gördüm ama bende öyle bir şey olmadı, tek çıktım sınava. Ancak şansıma şöyle bir bilgi verdiler bütün kursiyerlere, bugün bütün araba-kamyon-motorcular 2. parkuru yapacaklarmış. Sınav yerıne de baya erken gıtmıstım oturup 2. parkuru ezberledım ve sınavı sorunsuz uyarısız tamamladım.
Hayırlı olsun

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Merhaba arkadaşlar, yol tarifi yapılmıyor. Kulaktaki telsizi yalnızca sağa çek, kaldın demek için kullanıyorlar. Hatta hocamdan rica ettim, siz biraz erken sinyal verin, ben sizden kopya çekeyim diye. Müsade etmiyorlar ona dediler. Ben sinyal verip şerit değiştirdikten veya döndükten sonra arkamdaki araç beni tekrarladı. Asla benden önce sinyal dahi vermedi. 2 kursiyerin arka arkaya çıktıklarını gördüm ama bende öyle bir şey olmadı, tek çıktım sınava. Ancak şansıma şöyle bir bilgi verdiler bütün kursiyerlere, bugün bütün araba-kamyon-motorcular 2. parkuru yapacaklarmış. Sınav yerıne de baya erken gıtmıstım oturup 2. parkuru ezberledım ve sınavı sorunsuz uyarısız tamamladım.
Tebrikler. Sınavın nerede olmuştu?

Trollenmeyi göze alarak soruya İyi niyetle cevap vermiştim. Derdimiz hata aramak değil. Tartışarak doğruları bulmak.

Parkur uygulamasının yanlış olduğu iddiası. Yıllardır gerek kursiyerler tarafından, gerekse sektör temsilcileri ve eğitimciler tarafından dile getiriliyor. Hatta bu konuda bazı yeni kararların alınacağı söyleniyor. Bu uygulamayı savunan kimse yok. Yeni bir uygulama olarak sınav merkezleri ikinci bir parkur belirledi. Sınav sabahı hangi parkur seçildiyse sınav o parkurda yapılıyor. Seçilmiş olan parkur üzerinde tamirat çalışması, kaza vs. durumlarda sınav öncesi usta öğretici adaya gerekli parkur değişikliği bilgilerini veriyor. Böyle bir durumda yol şaşırma vs. durumu engellemek için telsiz veya interkomdan da bilgi veriliyor. Bazen parkurdaki trafik levhaları değiştiriliyor. Bu durumlarda kurs eğitimcileri sınav öncesi adayları bilgilendiriyor. Konu ile ilgili eğitim videoları güncelleniyor. M.E.B. sistemi iyileştirmek için yenilikler yapmaya çalışıyor. Örneğin; Gece sürüş eğitimi. Sürücü kurslarından kursiyerlere gece şartlarında da sürüş eğitimi vermesi isteniyor. Burada biraz sorun var. Haftanın 6 günü zor şartlarda çalışan eğitim personeli gece de çalışmak istemiyor. Sınavların gece saatlerinde de yapılması doğrultusunda gerekli kararlar alındı. Henüz uygulamada değil.

Sınavların "dostlar alışverişte görsün" mantığıyla yapıldığı iddiası. 15-20 yıl önce olsaydı bu fikre katılırdım. Sabah 9:00'da başlıyordu. Saat 11:00'e kadar 12 kişinin sınavı bitiyordu. Günümüzde 10 adayın sınavı sabahtan akşama kadar sürüyor. Her adayın sınavı 40 dakika. Öyle herkesin geçtiği sınavlar yok günümüzde. Motosiklet sınavlarında başarı oranı hala biraz yüksek. Bunun bir nedeni de ikiteker konusuna hakim komisyon üyesi sayısı az. Personel eksikliği nedeniyle motosiklet ehliyeti bile olmayan sınav görevlileri sınavlarda görülebiliyor. M.E.B. sınavlarda görev almak isteyen öğretmenlere yeni kurslar açarak bu eksikliği kapatmaya çalışıyor. Bir keresinde Almanya'da motosiklet eğitmenliği yaptığını söyleyen bir kişi trafiğe kapalı alan çalışmamızı izlemişti. Şaşırdığını söylemişti. "Türkiye'de motosiklet eğitiminin çok daha basit olduğunu zannediyordum" demişti. Almanya'da sınavda 8 çizme istasyonunun olmadığını, onun yerine daire çizme istasyonu olduğunu söylemişti. Bizde trafiğe kapalı alan sınavında 7 tane istasyon var. 1-Slalom, 2-Sekiz çizme, 3-Denge çizgisi, 4-Dar alanda U dönüşü,5- Hızlanma/yavaşlama, durma ve ayak koyma,6-Engelden kaçma, 7-Ani fren. Bu istasyonları hakkıyla yapmak zannedildiği kadar kolay değil. Bir adayımı çalışmalara gelmemesi nedeniyle defalarca arayınca kızmıştı. "Hocam sen Hayabusa ne biliyon mu?" demişti. "Biliyorum" deyince işte ben onu kullanıyorum demişti. Çok az çalışarak sınava girip kalmıştı. Özetle sınav çok kolay değil. İşi bilen bir sınav komisyonu varsa hiç değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar