www.motosiklet.net
tommy köfte buluşmasına gelirken sana 1 metre döşemelik kumaş getireyim onu ser zincirin altına damlayan üzerine damlasın o çekecektir böylelikle yerler yağ olmazAlıştıktan sonra çok fazla vakit alan bir şey değil. Ben evimin önündeki kaldırımda motoru standa alarak yapıyorum, gazyağı sonrası zincirden akanlar kaldırımı mahvediyor, benim için esas problem zincir temizliği sonrası kaldırımı temizlemek.
Sırf bu iş için tek kullanımlık bir şeyler ayarlayacağım, gazete kağıdıyla da olmuyor.
Valla güzel olur, "hayır" demem.tommy köfte buluşmasına gelirken sana 1 metre döşemelik kumaş getireyim onu ser zincirin altına damlayan üzerine damlasın o çekecektir böylelikle yerler yağ olmaz
ben 2014 te yıldırım motordan pahalı bir mont aldım o zaman nc yi de yeni almıştım dedim ki bana bir hediye verin montun yanında arkadaşta bu würth ten verdi hhs neyse ben zinciri temizledim kuruladım ve 1 tur yağladım baktım kuru (yağ gözükmüyor) 1 tur daha sıktım gene aynı yağlanmamışKuru yağ kullanırsanız zinciriniz çok daha temiz kalır.
Zinciri ne kadar sık çözücülerle temizlerseniz ömrünü o kadar kısaltırsınız. Ringlerin içindeki fabrikasyon yağı da çözüyor zamanla.
Ben yılda 1 kez zincirimi temizliyorum. Onun haricinde kuru yağ kullandığım için yıkarken bir bezle silip geri yağlıyorum genelde.
bkz.
Satın Al HHS Drylube - kuru zincir yağlama spreyi
Yalnızca Würth’de: Tutunma özellikli yağlayıcı HHS® Drylube, PTFE içerikli dönme etkisiyle çıkmayan kuru sentetik vaks modelini kolay ve güvenli şekilde online olarak satın alın ▶ Sanayi ve ticarette uzmanlık » İhtiyacınız olan en uygun ürünü bulun ✓125,000’i aşkın ürün ✓Cari hesabınızla...eshop.wurth.com.tr
Değerli forumdaşlar
Forumda uzun süredir dikkatimi çeken bir durum var, kimse zincir temizleme konusu açmıyor.
Bu kadar geleneksel bir konunun uzun bir süredir açılmaması Bana rahatsızlık verdi.
Foruma yeni katılan veya yeni motosiklet sürücüsü olan kişiler, aramızda mutlaka vardır. Onlara bu konuda rehberlik etmek lazım.
Forumun en diplerini gezip, bu konuyu sizler için gün yüzüne çıkarttım.
Gezerken de ilk zincir konusunu ve en faydalı zincir konusunu buldum :
Motosikletinizin zincir bakimi ve korunmasi
Zincir Bakımı - Zincir Tipleri Son yıllarda oldukça yaygınlaşan O-RİNG’li zincirlerin diğer zincirlerden farkı nedir? Öncelikle o-ring’li zincirler eski zincirlere oranla daha geniştirler.Geniş olmasının sebebi, bu zincirlerin baklalarını birbirine bağlayan pimlerin her iki ucunda da keçe...www.motosiklet.net
Temizlemiyorum, 800-1000 km.de bir yağlayıp devam ediyorum.Değerli forumdaşlar
Forumda uzun süredir dikkatimi çeken bir durum var, kimse zincir temizleme konusu açmıyor.
Bu kadar geleneksel bir konunun uzun bir süredir açılmaması Bana rahatsızlık verdi.
Foruma yeni katılan veya yeni motosiklet sürücüsü olan kişiler, aramızda mutlaka vardır. Onlara bu konuda rehberlik etmek lazım.
Forumun en diplerini gezip, bu konuyu sizler için gün yüzüne çıkarttım.![]()
Gezerken de ilk zincir konusunu ve en faydalı zincir konusunu buldum :
Motosikletinizin zincir bakimi ve korunmasi
Zincir Bakımı - Zincir Tipleri Son yıllarda oldukça yaygınlaşan O-RİNG’li zincirlerin diğer zincirlerden farkı nedir? Öncelikle o-ring’li zincirler eski zincirlere oranla daha geniştirler.Geniş olmasının sebebi, bu zincirlerin baklalarını birbirine bağlayan pimlerin her iki ucunda da keçe...www.motosiklet.net
Gökten yağmur değil sevgiler yağsın. Çok kullanımlık çare 1 metre plastik yağmur oluğu. (Made by Prof.Zihni Sinirli)Alıştıktan sonra çok fazla vakit alan bir şey değil. Ben evimin önündeki kaldırımda motoru standa alarak yapıyorum, gazyağı sonrası zincirden akanlar kaldırımı mahvediyor, benim için esas problem zincir temizliği sonrası kaldırımı temizlemek.
Sırf bu iş için tek kullanımlık bir şeyler ayarlayacağım, gazete kağıdıyla da olmuyor.