Bıktım zincir temizlemekten

Kış gelince zincir temizleme derdimizde artıyor haliyle her kış her kış yeter artık şaftlı bir motor alıcam artık

al abi aynı dertten bende soun yaşıyorum. Temizle tamam ardından yağla birde yağ sıçrasın janta lastiğe onla uğraş bi ton iş. Ama motor olunca uğraşmakta zevkli oluyor :mrgreen:

bi laf wardır motorcu 10 saat temizler 1 saat biner diye....
bu işin zewkide orda gerçi

Ben motorex marka yağ kullanıyorum. Motoru köpük köpük yıkattığım halde yağ zincirden akmıyo. Dolayısıyla yıkadıktan sonra yağlamaya gerek kalmıyo tavsiye ederim çok kaliteli bir yağ. :cat:

Motosikleti
Honda CRF250L
Değerli forumdaşlar

Forumda uzun süredir dikkatimi çeken bir durum var, kimse zincir temizleme konusu açmıyor.
Bu kadar geleneksel bir konunun uzun bir süredir açılmaması Bana rahatsızlık verdi.

Foruma yeni katılan veya yeni motosiklet sürücüsü olan kişiler, aramızda mutlaka vardır. Onlara bu konuda rehberlik etmek lazım.

Forumun en diplerini gezip, bu konuyu sizler için gün yüzüne çıkarttım. :)

Gezerken de ilk zincir konusunu ve en faydalı zincir konusunu buldum :

F54

zincir temizlemek kadar gereksiz vakit kaybı bir iş yok
motordan çıkan yanık yağ'ı fırça ile sürüyorum devam ediyorum
araziye tozlu yollara girince de uzaktan su tutup tozu akıtıyorum zinciri bezle kurulayıp tekrar yağlıyorum devam 1 dakika yani

Off road yapmıyorsan zincir temizlemene gerek yok arkadaşım. Ben daha bugüne kadar özellikle zincir temizlediğimi.hatirlamiyorum. Boşu boşuna kendinize eziyet ediyorsunuz

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Alıştıktan sonra çok fazla vakit alan bir şey değil. Ben evimin önündeki kaldırımda motoru standa alarak yapıyorum, gazyağı sonrası zincirden akanlar kaldırımı mahvediyor, benim için esas problem zincir temizliği sonrası kaldırımı temizlemek.

Sırf bu iş için tek kullanımlık bir şeyler ayarlayacağım, gazete kağıdıyla da olmuyor.

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Kuru yağ kullanırsanız zinciriniz çok daha temiz kalır.
Zinciri ne kadar sık çözücülerle temizlerseniz ömrünü o kadar kısaltırsınız. Ringlerin içindeki fabrikasyon yağı da çözüyor zamanla.
Ben yılda 1 kez zincirimi temizliyorum. Onun haricinde kuru yağ kullandığım için yıkarken bir bezle silip geri yağlıyorum genelde.

bkz.

F54

Alıştıktan sonra çok fazla vakit alan bir şey değil. Ben evimin önündeki kaldırımda motoru standa alarak yapıyorum, gazyağı sonrası zincirden akanlar kaldırımı mahvediyor, benim için esas problem zincir temizliği sonrası kaldırımı temizlemek.

Sırf bu iş için tek kullanımlık bir şeyler ayarlayacağım, gazete kağıdıyla da olmuyor.
tommy köfte buluşmasına gelirken sana 1 metre döşemelik kumaş getireyim onu ser zincirin altına damlayan üzerine damlasın o çekecektir böylelikle yerler yağ olmaz

F54

Kuru yağ kullanırsanız zinciriniz çok daha temiz kalır.
Zinciri ne kadar sık çözücülerle temizlerseniz ömrünü o kadar kısaltırsınız. Ringlerin içindeki fabrikasyon yağı da çözüyor zamanla.
Ben yılda 1 kez zincirimi temizliyorum. Onun haricinde kuru yağ kullandığım için yıkarken bir bezle silip geri yağlıyorum genelde.

bkz.
ben 2014 te yıldırım motordan pahalı bir mont aldım o zaman nc yi de yeni almıştım dedim ki bana bir hediye verin montun yanında arkadaşta bu würth ten verdi hhs neyse ben zinciri temizledim kuruladım ve 1 tur yağladım baktım kuru (yağ gözükmüyor) 1 tur daha sıktım gene aynı yağlanmamış:( gibi ya bu nasıl zincir yağı dedim bıraktım ve bir daha kullanmadım :D
neyse hiç beğenmedim yağ gözükmüyor diye sonra bi arkadaşa hediye verdim
meğer modeli böyleymiş zincir çalıştıkça oda ısıdan dolayı yağlama yapıyormuş
birde bu yağların temizleme işi sıkıntı yapışıyor tozu toprağı topluyor/tutuyor silikonlu olduğu için herhangibir çözücü ile temizlemessen çıkması imkansız enduro tarzı motorlar için ilk tozlu yoldan geldiğinde temizlemen gerekli yoksa toz toprak zincirin içinde kalıyor zinciri bozuyor

Motosikleti
Honda CRF250L
Değerli forumdaşlar

Forumda uzun süredir dikkatimi çeken bir durum var, kimse zincir temizleme konusu açmıyor.
Bu kadar geleneksel bir konunun uzun bir süredir açılmaması Bana rahatsızlık verdi.

Foruma yeni katılan veya yeni motosiklet sürücüsü olan kişiler, aramızda mutlaka vardır. Onlara bu konuda rehberlik etmek lazım.

Bu konu çok önemli en az 2 ayda bi gündem olmalı :)

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Zincirimi geçmişte ne zaman gaz yağıyla temizlediysem sonrasında hep uzadı ve değişmesi gerekti. Artık hiç temizlemiyorum sadece 500 de bir yağlıyorum. Ömürleri daha uzun artık.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Değerli forumdaşlar

Temizlemiyorum, 800-1000 km.de bir yağlayıp devam ediyorum.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Bu zincir yaglama meretleri ne kadar ki? Cok mu pahali da insanlar bunlari taktirmak yerine zincir yaglamaktan dert yaniyor🙄

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
zincirlerde bir şey fark ettim, sıfır aldığımda fabrikasyon yağının yoğun kıvamı ve zincirin yeniyken motosiklet sanki kayışlıymış gibi sessiz konforlu olması çok hoşuma gidiyordu ve acaba bu nasıl bir yağ diye düşünüyordum, 2 hafta önce parçacıdan bir şeyler alırken arkadaşın motoru için 90 numara zincir dişli yağı da aldım.

Birileri tavsiye etmişti 90 numara yağı ve arkadaşın motorunu yıkadıktan sonra yağı süreyim derken bu yağın aslında zinciri satın aldığımızda üzerinde ki fabrikasyon yağ ile aynı yağ olduğunu gördüm. Meğerse ne güzel kıvamı var çok iyi dediğim yağ 90 numara zincir dişli yağıymış...
Arkadaşımın motorunun zincirini 1 kez yağladım ama yağ benim ve ikinci motorum olan küçük motorumun zincirini bu yağ ile yağlıyorum. Tabi küçük motor 150cc ve en ucuzundan, sadece basit şekilde yağlayıp geçiyorum, hani zincir sesi duymayayım ve dişli ömrü de uzun olsun diye yapıyorum... aklımda kalan tek bir sorun var oda X-ring yada O-ring zincirlerde bu ring aralarına bu yağ nasıl nüfuz ediyor? hani biz zinciri yağlıyoruz ama ring aralarına giriyor mu bu yağlar?

...................

şaftlı motor arıyorsan bak 3 tane ilan koyuyorum, bunlara bir bak bence, ilk koyacağım full paket, elektronik amortisör, sürücü ve artçı sele ısıtma, elcik ısıtma, hız sabitleyici v.s. ne ararsan var. diğerlerinde ise sadece hız sabitleyici var...

Triumph Tiger Eplorer XCA 2016 - 35 bin km de 530 bin tl

Triumph Tiger Eplorer XC 2015 - 38 bin km de 445 bin tl

Triump Tiger Explorer XC 2014 - 70 bin km de 430 bin tl

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.

Gökten yağmur değil sevgiler yağsın. Çok kullanımlık çare 1 metre plastik yağmur oluğu. (Made by Prof.Zihni Sinirli)
cinko_oval_oluk_kesit.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar