2026 İtalya motosiklet satışları(ibretlik)

A- Kimse yazıma alınıp, şöyleydi böyleydi falan yazmasın.. Tamamen kişisel görüşüm..

B - Geri kalan her şey sizin tercihiniz , kimse karışamaz....

A - Herkes kişisel görüşünü yazıyor, onlara ne için şöyleydi, böyleydi yazılabiliyor?

B - Ziyaretçi kabul etmemekte onların tercihi olmuyor mu? O hariç diğerlerine mi karışılamıyor?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Dediğim gibi, forum üyeleri olarak biz aktivite organize ettik, ama iyi oldu, ama daha iyi olabilirdi. Hepimiz ucundan kıyısından faydalandık. Eğitim almamış üyelerin bir kısmında da farkındalık yarattık. Utku da yararlı bir şeyler organize etsin, biz de katılalım.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Kıskanmış bence..

Anlamadığım pakpartinin taksim meydanını yasakladığı gibi autodrom a giden yolları da kesseydiniz... Bu ne gizlilik yahu ?..
Adam o kadar yoldan gelmiş 15 dakika molanızda selamlaşıp tanışsaydınız fena olmazdı.. Hem kimsenin kalbi de kırılmazdı..
Kimse yazıma alınıp, şöyleydi böyleydi falan yazmasın.. Tamamen kişisel görüşüm..

Geri kalan her şey sizin tercihiniz , kimse karışamaz....

Sevgili Alp ,

Hic bir gizliligimiz yok , egitimi actigimizi duyurdugumuz konuda acik acik yazdim. Egitime katilan arkadaslar egitim hakkindaki iyi veya kötü her türlü görüsünü paylassin biz kesinlikle müdahil olmayacagiz savunma yapmayacagiz dedim ve aynen öyle yaptim egitime katilan ve yorum yazan hicbir forumdasimiza ne cevap ne de tepki verdim. Egitimin fotograflari Kaan kardesim tarafindan masrafi üstlenilerek profesyonel fotografciya cektirildi ancak forumun sayfa yapisi nedeni ile (mesaj basina limitli sayida fotograf) tüm fotograflar paylasilamadi ( Bu konuda yönetimi elestirebilirsin , biz güzel bir arsiv olsun istemistik.)

Gizlilik bir yana aksine olan biteni anlatarak motosikletseverlerin egitime bakisini bir nebze olsun pozitif etkilemeyi hedefledik.

Egitime katilan arkadaslardan özel olarak rica ettim , lütfen beni övmeyin hatta benim adimi dahi gecirmeyin ama sagolsunlar bu konuda beni dinlemeyip fazlasi ile onurlandirdilar. Almanyadan falan gelmek hikaye , ben kendilerinede söyledim . Benim icin cok büyük keyif ve ayricalikti. Arkadaslarimizin egitimdeki disiplini ve verdigim nefesteki bir bilgi kirintisini bile sektirmeden alip uygulamalari müthis keyifliydi. Gruptaki uyum haliyle basariyi da bereberinde getirdi bunda asil büyük pay bedava bile olsa verilen egitimin degerini anlayip ciddiyetle onurlandiran ögrencilerimindir.

Bunun karsiliginda tek sey istedim

Yillardir yaptigim yüzlerce egitimden sonra ziyaretci konusunun egitim üzerinde ciddi sorunlar yarattigini gördügüm icin kesinlikle ziyaretci istemedim. O egitim alanindaki 10 dakikalik bir konsantre kaybinin telafisi 1 saati bulabiliyor. Arkadaslarimiz bahsetmiyor ama yemek yemelerine dahi izin verilmedi , iki kez verilen kisa cay molalari disinda dinlenmediler bile . O gün aksam hepsi sürünerek ciktilar egitim alanindan.

Gelelim Ikarus sendromu konusuna ;

Elbette egitim sonrasinda özellikle ilk 2500-3000 kilometrelik sürüs konusunda cok ciddi sekilde bilgilendirildiler ve egitimden beri sürüsleri arka planda o elestirdiginiz whatsapp grubunda takip ediliyor , gerekirse telefonla dahi aranarak geri bildirim aliniyor. O wp grubundaki disiplini foruma tasisak üyelerin cogu isyan eder elestirir. Bu nedenle wp grubu kalacak. Eger forum burnumuzdan getirmez ise ileride yeni egitim aktiviteleri de olabilir , onlar icinde ayri wp gruplari acilacaktir.

Ögrencilerin kendi gelisimleri ile ilgili yazip cizdiklerinde hicbir abarti veya gereksiz yükselme yoktur. Her birinin cumartesi sabahi alana gelirkenki sürüsleri ile pazar aksami egitim sonundaki sürüsleri arasinda olumlu anlamda cok ciddi gelismeler olmustur. Bunu ben ve Mallaca egitmenleri olarak Kaan organizatör olarak , ögrenciler ise birbirlerinin sürüsünü izleyerek acikca görmüslerdir. Bu nedenle o egitim sirasinda orada olmayan , egitim hakkinda hicbir bilgisi olmayan ve organizatörümüz Kaan ile ciddi husumeti bulunan birisinin kimseyi ikarus sendromu ile itham etmek gibi bir lüksü olamaz.
Bu ciddi degisim benim sihirim falan degildir. Ilk egitimini alan tüm binicilerde eger dogru kurum ve kisilerden egitim almislar ise bu büyük ve hizli dönüsüm gözlenir. Sürpriz degildir.

Sevgilerimle

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Eğitim sonrasında bahsedilenlerde abartılan bir durum yok, eğitim almamış kişilerin (özellikle ben, 2 senedir hemen hemen her gün motosiklet tepesinde çalışan biriyim) motosiklet kullanmanın dinamiğini öğrendikten sonra oluşan farkındalığın verdiği tepkilerdir. Eğitimden sonra yaşadığımız tepki ben biliyorum ben en hızlısıyım diyenlerden olmadık aksine trafik seyirindeki hızımız azaldı ve farkındalıklarımız arttı.

@Okan Sinan Ocan ve @Mallaca hocalarımızın ve @tommygun abimin bu organizasyon için yaptığı fedakarlıklar maalesef bu forumda pek görülen kısımda değil, hocalarımız pist hazırlığı ve düzeni için gece yarısında uykusunu bölüp havanın o soğuğunda bizler için hazırlık yaptılar ardından gün boyunca bizlere eğitim verdiler, bu kadar emek karşısında hiç beklenti olmadan bizlere eğitim veren, yol yordam gösteren ve gönlümüze ferahlık verip hayatımda iyiki tanımışım dediğim insanlar oldular.

Böyle bir emeğe ve fedakarlığa laf atılması ayıptan ötedir, eğitime katılanlar ayrıcalık sahipleri veya torpilli olan insanlar değildi. Hocamızın eğitim başında belirttiği kurallarda belliydi...

Yazılar ile duygularımızı aktaramıyoruz fakat bir ömür boyu aynı yolda motosiklet sürebilecek ve gün sonunda birlikte köfte yiyebilecek insanlar olabilmek varken birbirimizi kırmayalım hayat zaten yeteri kadar kısa, bu kadar kısıtlı zamanda kurulan dostluklar bir ömür boyu sürsün.

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Eğitim alan kişilerin, aldıkları eğitim hakkında ve eğitimden sonra eğitimsiz sürüşleri arasındaki farkları aşırı abartarak belirttiklerini düşündüğünü söyledi bir arkadaş. Ben de onun savında haklı olduğunu düşündüğümü belirttim.

Söylediği söz doğru çoğu motosiklet kullanıcısı aldıkları eğitimden sonra sahip oldukları yetenekleri abartma eğitimine girerler buna ikarus sendromu deniyor.

Açıkcası ortada abartılan veya ikarus sendromuna fırsat verecek tarzda bir eğitim yok. Tam tersine @Okan Sinan Ocan hocanın bilinç aşıladığını düşünüyodum. Eğitimin abartıldığını, ikarus sendromu yarattığını vs. düşünebilirsiniz. Şahsen ben belki de eğitimin öncesinde ikarus sendromuyla sürüyordum? (Ki yüksek ihtimalle öyleydi. 😁) Eğitim öncesinde gereksiz agresif bir sürüş stilim vardı. Hatta eğitim sırasında da farkında olmadan "bana anlatılmış olmasına rağmen" alışkanlık olarak hocanın önünde yapıp azarı yedim. Kendi adıma en büyük fark burada oldu. Eski sürüşüm ile şimdiki arasında gerçekten dağlar kadar fark var. Eğer halen inanmayan var ise beraber günlerce tur yaptığımız insanlarla yüzleştirebilirim.
Sonra birlikte bir sürüş yaparız, aynı insandan mı bahsediyorlar mukayeseyi siz yaparsınız. Bugünlere kadar hayatta kalıp böyle bir eğitimin parçası olduğum için kendimi şanslı hissediyorum.

Ülkemiz insanının genel olarak yaptığı bir davranış burada da vuku buldu. Ben de çalıştığım fabrikada genç arkadaşlara verdiğim yöneticilik eğitimlerinde 2 temel konuya dikkat çekerim. Bunlardan 1. olanı adalet. 2. olan ise çok daha önemli olan "eleştiri" sanatı.
Eleştiri kısmı ülkemizde şöyle yapılıyor. Başkalarının ortaya koyduğu ve başarılı işleri beğenmeyip, bunların nasıl daha iyi yapılabileceğini bildiğini iddia ederek (ama daha iyisini yapmadan) karşı tarafı yerme davranışıdır. Yani ortada bir faaliyet var ama bu faaliyetin eksik ve gedik yapılmış. Amacına da ulaşamamış. Biz olsaydık, daha iyisini yapardık söylemi, hem karşı tarafı yermek hem de bak ben bu işi sizden daha iyi biliyorumun göstergesi olarak lanse edilir.
Doğru olan davranış ise şudur. Daha iyisini yapmak. Ders çıkarmak ve örnek olmak.
"Siz bunu yapmıştınız ve bizde bunu 1 seviye ileri taşıdık. Şu eksikleri görüp telafi ederek iyileştirdik ve daha iyisini yaptık " sözleri ancak bizi başarıya taşır. " şunu yapsaydınız yada bunu yapmasaydınız" sözleri sadece hamasettir.
Hele ki başarıya hasret olduğumuz bu günlerde ihtiyacımız olan şeyler eleştiriden çok çalışkanlık ve azim.
Bu arada eleştiri konusunda şunları da belirtmek isterim. Bu eğitimdeki eğitmenlerimiz , özellikle kendilerini eleştirmemizi istediler. Çünkü onlar eleştirinin kendilerini geliştireceklerini biliyorlar. Eleştiri insanda farkındalık yaratıyorsa ve gerçekten konunun uzmanı (veya bu işleri iyi bilen birinden geliyorsa) gerçekten çok değerlidir. Yapıcıdır ve geliştiricidir.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Eğitim yapacağız yazısından sonra, ilk baş vuran 10 kişiden kabul etmediğiniz birileri mi var? Veya şöyle sorayım eğitime geleceğini söyleyip sizin kabul etmediğiniz birileri mi var? Şahsım adına gençlere yer olsun diye başvurmadım. Bu mevzu niye dönüyor? Kaldı ki 10 kişide öyle bir çırpıda dolmadı galiba?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eğitim yapacağız yazısından sonra, ilk baş vuran 10 kişiden kabul etmediğiniz birileri mi var? Veya şöyle sorayım eğitime geleceğini söyleyip sizin kabul etmediğiniz birileri mi var? Şahsım adına gençlere yer olsun diye başvurmadım. Bu mevzu niye dönüyor? Kaldı ki 10 kişide öyle bir çırpıda dolmadı galiba?
10 kişi 2-3 günde doldu. Eğitime gelmek isteyip de kabul etmediğimiz kimse olmadı. Kontenjanımız daha fazla olsaydı, o hafta kontenjanı doldururduk.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Eğitime kabul edilmeme durumu sadece iki şekilde ortaya çıkabilirdi. Korumaların eksik olması veya motorun trafiğe çıkmaya uygun olmaması. Bunlardan birisi olursa eğitim alanından geri yollanacakları açıkça belirtildi.

Başka bir sınır konmadı spontini den 1290 a kadar çok değişik güçte ve tipte motorlar geldi . Çok renkli bir ortamdı. Düz yolda “ amma yavaş yahu “ diye dudak büktüğümüz spontini virajlı orman yollarında yerden kıvılcımlar çıkartarak içimizden geçti resmen 😂😂😂😂😂

Çok eğlendim ben yahu

Eğitime kabul edilmeme durumu sadece iki şekilde ortaya çıkabilirdi. Korumaların eksik olması veya motorun trafiğe çıkmaya uygun olmaması. Bunlardan birisi olursa eğitim alanından geri yollanacakları açıkça belirtildi.

Başka bir sınır konmadı spontini den 1290 a kadar çok değişik güçte ve tipte motorlar geldi . Çok renkli bir ortamdı. Düz yolda “ amma yavaş yahu “ diye dudak büktüğümüz spontini virajlı orman yollarında yerden kıvılcımlar çıkartarak içimizden geçti resmen 😂😂😂😂😂

Çok eğlendim ben yahu
Benim Nc ile gidemedim yerde @Motoseverrr spontini ile gitti. Bence başarı @Motoseverrr kardeşimin.

Motosikleti
Ns200 15"

Çok eğlendim ben yahu
Hocam keşke 1 gün daha olsaydıda eğitimimizden sonra hep birlikte oturup sohbet edebilseydik diye çok istedim ama hafta sonları maalesef 2 gün. :)

O 2 gün resmen cennet gibiydi, altımdaki her ne kadar gundi bir şey ve sıkıcı bulsamda eğitimden sonra onun bile ne kadar eğlendirebileceğini anlattı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim Nc ile gidemedim yerde @Motoseverrr spontini ile gitti. Bence başarı @Motoseverrr kardeşimin.
Estağfurullah abi benim en büyük avantajım 2 senedir 40.000 kilometreyi şehir içinde yapmış olmam ve motosikletimin hafif olması, eğitimden sonra kim o motosikleti kullansa benzer sonuçlar alırdı.

Tabi Spontini'nin şifresi var, göstergeye yaklaşıp "Aslanım 2 prenses aç bizi bekliyor" diye söylenince içinden canavar çıkıyor, o şifreyi Teke'de söyledim. :D

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
10 kişi 2-3 günde doldu. Eğitime gelmek isteyip de kabul etmediğimiz kimse olmadı. Kontenjanımız daha fazla olsaydı, o hafta kontenjanı doldururduk.

Çok eğlendim ben yahu
Ee geri çevrilen yok, eğitime katılanların kendi aralarında konuşmaları niye can sıktı anlamadım. Ayrıca wp grubundakileri hadi buraya taşıyın diyede yazdım. @tommygun da köfte organizasyonu yapalım dedi. Sorun ne anlamadım. Belli bir grup diğerlerinin anlamayacağı şeyleri kendi arasında tartışmasından doğal ne olabilir? Fazla alıngan millet olmuşuz vesselam.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ee geri çevrilen yok, eğitime katılanların kendi aralarında konuşmaları niye can sıktı anlamadım. Ayrıca wp grubundakileri hadi buraya taşıyın diyede yazdım. @tommygun da köfte organizasyonu yapalım dedi. Sorun ne anlamadım. Belli bir grup diğerlerinin anlamayacağı şeyleri kendi arasında tartışmasından doğal ne olabilir? Fazla alıngan millet olmuşuz vesselam.
Bir tane faydasız dümbelek var, ortamdan zart zurt atılıyor, bir de ona yancı olan sakalı ağırmış, buruşuk dötlü bir asosyal var. Mevzu bu arkadaşların terbiyesizliklerinden ibaret. Bizim bir sıkıntımız yok, güzel bir etkinlik düzenledik, hem eğitim aldık, hem de kaynaştık. Farklı bir zamanda MT ailesi olarak yeni bir etkinlik düzenleriz, katılmak isteyenlere her zaman kapımızı açarız. Bizde ayrı gayrı olmaz.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
A - Herkes kişisel görüşünü yazıyor, onlara ne için şöyleydi, böyleydi yazılabiliyor?

B - Ziyaretçi kabul etmemekte onların tercihi olmuyor mu? O hariç diğerlerine mi karışılamıyor?
Yaşlılığına vereyim madem.. ;)

Ben insancıl düşündüm..Profluğu onlar düşünmüş..
Dedim ya kendi tercihleri..
Kimse gönül koymasın kalp kırılmasın derdindeyim..
Evet edip etmemek kendi tercihleri zaten bir şey demedik ;)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Yaşlılığına vereyim madem.. ;)
images

gene başladı Allahın delisi :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

@alp_tunay abi şu şekil gerildi sanırım :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

her şey bir yana gerçekten güzel bir etkinlik ve sosyal ortam yaratmışsınız hocam. Tebrik ve eli öpülesi bir adamsınız vesselam.
Duke390ımı alır almaz İstanbul da yapılacak olan etkinliğe ilk katılanın ben olucağımdan hiç şüpheniz olmasın.
Saygılar.

Elemanı şamar oğlanına çevirdiniz, gelen vuruyor, giden vuruyor.

Ya yazıktır kendi haline bırakın. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sampsonte kardeşimiz bir gün motosiklete tövbe ederse nedeni tamamen bu forum olacaktır :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar