2026 İtalya motosiklet satışları(ibretlik)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Milyon tane "Hangi montu alayım?" , " Hangi eldiveni alayım?" şeklinde birbirini tekrarlayan başlıklar var. Bu başlıkları açanlar banlanmıyor ve konuları silinmiyor garip.

Kuralsa, bu da kurallar içerisinde yer alıyor. Bu başlıkların da silinmesi gerekli.

Terimlerin içeriğini anlamını doğru kullanmak gerekli diye düşünüyorum. Suç işlemek ve suçlu olmak farklı bir durumdur.

Adamın açtığı başlıkta "Durun durun biraz lay lay lom yapalım. Makara yapalım." diyenler sizdiniz. Şimdi açtığı konudan madem rahatsız oluyorsunuz ve şikayetiniz var, kişi ile polemiğe girmeden "Şikayet Et" düğmesine basarak yönetime konuyu bildirirsiniz. Sonradan burada şu, şu ,şu konular yasaktır minvalinde yazmazsınız.
sonuna kadar katılıyorum kural kuraldır aynı başlıklar açılıyorsa silinsin amma ban yiyen üyeye hesabını verenlere de kurallar uygulansın

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Milyon tane "Hangi montu alayım?" , " Hangi eldiveni alayım?" şeklinde birbirini tekrarlayan başlıklar var. Bu başlıkları açanlar banlanmıyor ve konuları silinmiyor garip.

Kuralsa, bu da kurallar içerisinde yer alıyor. Bu başlıkların da silinmesi gerekli.

Terimlerin içeriğini anlamını doğru kullanmak gerekli diye düşünüyorum. Suç işlemek ve suçlu olmak farklı bir durumdur.

Adamın açtığı başlıkta "Durun durun biraz lay lay lom yapalım. Makara yapalım." diyenler sizdiniz. Şimdi açtığı konudan madem rahatsız oluyorsunuz ve şikayetiniz var, kişi ile polemiğe girmeden "Şikayet Et" düğmesine basarak yönetime konuyu bildirirsiniz. Sonradan burada şu, şu ,şu konular yasaktır minvalinde yazmazsınız.

Açtığı konudan rahatsız olmuyorum. Açtığı konu içinde bana, yakın arkadaşlarım Cyan'a ve espresso'ya sürekli laf sokmaya çalışması bana ve bize cevap hakkı doğuruyor. Biz de sınırlarımız içinde ona cevap veriyoruz. Ban yiyorsa da bunun cezasını biz değil, moderasyon veriyor. Ben de 2. bir üyelik alırsam, ben de banlanacağım. Kural, kuraldır.

Buarada hakaret etmek suçtur.

Zaten yıllardır şu forumda "Honda iyidir, diğerleri dandiktir" , "Honda Avrupa'da şu kadar sattı"dan başka dişe dokunur bir şey demişliği yok.

Evet o.

O forumdan atılma ve sırnaşıklık kategorisinde rekorları var.

Not: Diğer açtığı konuyu silmişler.
peki bu rekortmen şahsın işi gücü yok mu?
ya da size bulaşmaktan keyif mi alıyo?
anladığım kadarıyla tommy abiye ve arkadaşlarına bulaşıyomuş, karın ağrısı ne ki acaba?

Velhasılkelam yolu bahtı açık olsun, yolu bana ya da hasmım @sampsonte ye çıkarsa adres atarız :D

(Sampsonte, biraderim. Maksadım sana laf çakmak felan değil bu arada, o şekil anlama. Tamamen şakalaşıyorum, maksadım Ezan okunsa da İftarımı açıp Namazımı kılsam. yoksa senınle bir derdim yok, Allah seni ailene bağışlasın)

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Halbuki savında haklı olduğunu düşünüyorum. Topicde uçurtulmayı gerektirecek bir şey yoktu.

Sahte dekonttan korkmuştur admin. :unsure::sneaky:

Hangi savında haklıydı ???

Biz eğitimi ilan ettiğimizden beri polemiğe girmek için yapmadığınız şaklabanlık kalmadı , eğitimi basacağım deyip anca motorunuzu dağıttınız . Eğitim yapıldı bitti eğitim alan insanlar tamamen özgürce fikirlerini ortaya koydular , onu da beğenmeyip abartıyorsunuz diye başlık açıldı .

Benim Hırbonen ile bu kanu açılana kadar hiçbir polemiğim olmadı , siyasette dahil pekçok kez bana bel altı vurdu ama ben delidir ne yapsa yeridir deyip güldüm geçtim tek incitecek söz söylemedim . Ama bu dakikadan sonra Nickfurie bir Hırbonen iki sampsonite üç herhangi bir ortamda karşıma çıkmasınlar fena üzerim hele motor üzerinde yakalarsam motora tövbe ettirmeden bırakmam haberleri olsun. Seni zerre kaale almam git motorunu topla kenarda oyna .

Motosikleti
İki Teker Havada
Arkadaşı yine uçurmuşlar
Klavyesine kilit vurmuşlar
Forumdan uzaklaştırmışlar
Geçmişler olsun güzel insan
😁😁😆😆

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660

Biz eğitimi ilan ettiğimizden beri polemiğe girmek için yapmadığınız şaklabanlık kalmadı , eğitimi basacağım deyip anca motorunuzu dağıttınız . Eğitim yapıldı bitti eğitim alan insanlar tamamen özgürce fikirlerini ortaya koydular , onu da beğenmeyip abartıyorsunuz diye başlık açıldı .

Benim Hırbonen ile bu kanu açılana kadar hiçbir polemiğim olmadı , siyasette dahil pekçok kez bana bel altı vurdu ama ben delidir ne yapsa yeridir deyip güldüm geçtim tek incitecek söz söylemedim . Ama bu dakikadan sonra Nickfurie bir Hırbonen iki sampsonite üç herhangi bir ortamda karşıma çıkmasınlar fena üzerim hele motor üzerinde yakalarsam motora tövbe ettirmeden bırakmam haberleri olsun. Seni zerre kaale almam git motorunu topla kenarda oyna .
üzüldüm kırıldım incindim 1. olamadığım için çalışmalarıma devam edeceğim 🙏

Motosikleti
Hero Dash 125

Ben kendi düşüncemi söyledim. Bu düşünceye katılmak yada desteklemek zorunda değilsiniz. Bana haklı gelen size haklı gelmeyebilir.

Vallaha siz eğitim mi planladınız yoksa forumun içerisindeki kullanıcıları bölerek özelden makara yapacak wp grupları mı oluşturarak burada dönen muhabbeti baltaladınız orası tartışmaya açık. Polemiğe girmek için bir şaklabanlık çabam olmadı. Ancak sana öyle gelmiş olabilir. Amaç eğitiminizi baltalamak değildi. Bu konuyu özelden @tommygun ile de konuştuk belki size iletmemiş olabilir. Amacım eğitim başlamadan Autodrom'da bulunarak sizlere bir selam vermek ve yoluma devam etmekti.

Burada çoğu zaman açılan başlık amacından çıkar ve alttaki muhabbet farklı bir noktaya evrilir. İnsanlar mizahla birlikte makara da yapar mübalağ da yapar. "Eğitimi basacağım." gibi bir söylemi çok ciddiye almışsınız belli ki.

Ne demiştim hatırlayalım;
Metehan Hoca'nın misafiri olarak giriş yapacaktım. :ninja: Hani giremezsin edemezsin diyorsunuz da deveden büyük fil var.

Adam nispet üzerine nispet yapıyor. Autodrom'un kapısına dayanarak pankart açacağım az kaldı.

Almazlarsa almasınlar çok da fifi, çok da flama. 😁 Ben geldim mi, geldim. Gerisi sizin terbiyesizliğiniz olur. İzmir'den kalkıp gelen misafiri içeriye almamak. Bir bardak çay, bir bardak su ikram etmemek. Hiç örf adet bilmez misiniz bre kafirler!!! Hadi birisi Alamancı o unuttu belki bu işleri de siz diğerleri çok ayıp. :ROFLMAO:

Bu kadar gizli bir örgütseniz ve içeriye kimsenin alınmayacağını bile bile neden ballandıra ballandıra anlatıyorsunuz bu kadar? Yapın etkinliğinizi, paylaşın fotoğraflarınızı o zaman yapın reklamınızı.

Otel motel yok. Plan mlan yok. Bam Bam Bam!!! :ninja:

Evet motür dağıldı, yolda kaldım. Motür benim ve bu konu benim sorumluluğumda sana motürüm hakkında konuşmak düşmez. Ben senin öğrencin değilim. Sen de benim öğretmenim değilsin. Burada benim sorumlulumda olan eşyaların sorumluluğunu bana bırak. Lüleburgaz'a giderken de söylemiştim. İster benzin döker yakarım, istersem bozulduğu yerde bırakırım. Aynı düşüncedeyim ve bu konu seni hiç ilgilendirmez.

Kaale al ya da alma ben zaten forum dışında kenarda oynuyorum. Burasını sizler kadar hayatımın odak noktasına koyarak yaşamıyorum. Toplasan 20 kişiyiz. Amacım hiç bir zaman bu forumda kavga , tartışma yada insanları rencide etmek olmadı. ( Sahte hesapla açıldığına kanaat getirdiğim yazılar hariç.)

Bazı şeyleri çok büyütüyorsunuz. Amacım seninle de zıtlaşmak değil. Bak @tommygun ile bazen burada yazdıklarımızla tezata düşebiliriz ve bu bizim forum dışarısındaki arkadaşlığımıza gölge düşürmez. Seninle tanışmasak da birbirimiz hakkında kötü bir kanaatimiz olsun istemem.

“Alt tarafı bir mangal koklayıp,bir motür sahiplenip,birkaç insan tanıyıp, sürüp gidecektik bu dünyadan.Nasıl kötü bir zamana denk geldi ömrümüz.”

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu konuyu özelden @tommygun ile de konuştuk belki size iletmemiş olabilir. Amacım eğitim başlamadan Autodrom'da bulunarak sizlere bir selam vermek ve yoluma devam etmekti.
Eğitim sonrası ertesi gün evet bana özelden söyledin. Len bunu eğitim öncesi Cuma günü söyleseydin, kapıda yoğun güvenlik önlemi aldırmazdım. :)

Şaka bir yana, bence bu konuyu burada sonlandıralım. Gerekirse wp üzerinden 3'lü bir telefon konuşması organize edebilirim.

Buarada forumun bölündüğü ettiği yok, eğitim grubundaki arkadaşlar forumda yine en aktif üyeler arasında.

Motosikleti
Suzuki Inazuma
Ben kendi düşüncemi söyledim. Bu düşünceye katılmak yada desteklemek zorunda değilsiniz. Bana haklı gelen size haklı gelmeyebilir.

Vallaha siz eğitim mi planladınız yoksa forumun içerisindeki kullanıcıları bölerek özelden makara yapacak wp grupları mı oluşturarak burada dönen muhabbeti baltaladınız orası tartışmaya açık.
Insaf et yahu eğitimden beri kaç gezi postu paylaştım ki bu akşam bi tane daha gelecek.
Yeni bir organizasyonun postları da dönüyor.
Eğitim oldu bitti. Üstüne tonlarca yorum ve post paylaşıldı. Whatsapp grupları da elbette olur. Ortaokullu kız çocuklarının kavgalarını etmeye gerek yok. :)

eğlenmek makara muhabbet farklı insanlarla ruh hastası gibi dalga geçmek saldırmak farklı.
Toplum için de kimin ortamın da bu şekilde davranarak barınabilir ki bu arkadaş?
İyiyse iyidir o ayrı da ruh sağlığı iyi adam böyle davranıyorsa yaşı da varsa yazık kendine.
Tanımam etmem ama sağlıklı biri gibi değil.
Eğitim konusu katılmadığım halde katılmış kadar oldum bence çok güzel bir organizasyon oldu gençler orta yaşlılar herkes faydalandı.
Ki bu işlerin yaşı olmaz insan her yaş bir şeyler öğrenebilir.
İnsanların böyle bir organizasyon yapıp tecrübe kazanması bence mükemmel bir işti.

Tecrübe çok güzel bir şey foruma olumlu katkı yaptı ben severek takip ettim makara muhabbet eğitim gayet güzel şeyler.
Katılamamış olanlar da böyle düşünüyordur.

Eğitim sadece motosiklet alanında değil hayatımızın her noktasında olmazsa olmaz bir kavram. Bu sebeple yapılacak her türlü eğitim organizasyonunu canı gönülden destekliyorum.

Evet motür dağıldı, yolda kaldım.

Arkadaşlar eğitim düzenliyoruz, katılmak isteyenler sadece sahanın kira bedelini versin, biz bir şey istemiyoruz ayrıca ziyaretçi gelmesin dediler.

Burada belirli bir guruba değil ilk parayı yatıran on kişiye eğitim verdiler yani ayırma, kayırma olmadı. Kimse diyemez ki ben para yatırdım da paramı geri verip yerime falancayı aldılar.

İkinci şık herkese ziyaretçi istemiyoruz dediler, falancalar gelebilir, filancalar gelemez gibi bir ayrım yapmadılar. Bu yüzden olayı şahsileştirmenin inatlaşmanın gereği yok yani ortada sana özel yapılan bir şey yok.

O kiraladıkları yerin tarla olduğu günleri bilirim, yolun karşısında sanayi sitesi var orada çok günlerim geçti. Bende çıkıp, şimdi siz yokken, ben oralardaydım mı diyeyim?

@tommygun benim de bilmediğim, gitmediğim yer yok. :ROFLMAO:

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero Dash 125
İkinci şık herkese ziyaretçi istemiyoruz dediler, falancalar gelebilir, filancalar gelemez gibi bir ayrım yapmadılar. Bu yüzden olayı şahsileştirmenin inatlaşmanın gereği yok yani ortada sana özel yapılan bir şey yok.

Olay şahsileştirilmedi. Eğitim gereksizdir, kötü bir eğitim de aldınız denilmedi. Aksine eğitime gelen eğitmenlerin bu işi bir bedel beklemeden özveri ile yaptıkları için takdir edildiği belirtildi.

Eğitim alan kişilerin, aldıkları eğitim hakkında ve eğitimden sonra eğitimsiz sürüşleri arasındaki farkları aşırı abartarak belirttiklerini düşündüğünü söyledi bir arkadaş. Ben de onun savında haklı olduğunu düşündüğümü belirttim.

Konu adam kayırma yada eğitim boktandı/gereksizdir gibi konularda konuşulmuş gibi bir hal alıyor. Olmayan bir şeyi olmuş gibi yazmayın.

Kısacası hani forum ya burası. Yazarak çizerek düşüncelerimizi belirtiyoruz ya, hah işte ben düşüncemi belirttim.

Motosikleti
K 1600 GTL
Olay şahsileştirilmedi. Eğitim gereksizdir, kötü bir eğitim de aldınız denilmedi. Aksine eğitime gelen eğitmenlerin bu işi bir bedel beklemeden özveri ile yaptıkları için takdir edildiği belirtildi.

Eğitim alan kişilerin, aldıkları eğitim hakkında ve eğitimden sonra eğitimsiz sürüşleri arasındaki farkları aşırı abartarak belirttiklerini düşündüğünü söyledi bir arkadaş. Ben de onun savında haklı olduğunu düşündüğümü belirttim.

Konu adam kayırma yada eğitim boktandı/gereksizdir gibi konularda konuşulmuş gibi bir hal alıyor. Olmayan bir şeyi olmuş gibi yazmayın.

Kısacası hani forum ya burası. Yazarak çizerek düşüncelerimizi belirtiyoruz ya, hah işte ben düşüncemi belirttim.
Yani Hırbonen aldığınız eğitimi abartıp ikarus sendromu olmayın demek istedi. Kendisi hakkında insanlar o kadar önyargılı ki doğru söylediği bir şeyi bile hakaret filan zannediyorlar...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Arkadaşlar eğitim iyidir, kötüdür tartışılır. Biz ücretsiz bir eğitim organize ettik, birbirinden farklı 10 katılımcıyı bir araya getirdik ve bir bağ oluşturduk Katılımcıların çoğu İstanbul dışındandı. Hocaların biri işi gücü bırakıp Almanya'dan geldi, diğeri ailesini bırakıp Bursa'dan geldi. İkisi de bu işten 5 kuruş kazanmadı

Daha iyi aktiviteyi Utku yapsın, biz de katılalım. Bu işler boklamakla olmaz, daha iyisini yapacaksan yap, öyle "honda çok satmış" , "Avrupa'da bir numara" demekle ömür geçmez.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yani Hırbonen aldığınız eğitimi abartıp ikarus sendromu olmayın demek istedi. Kendisi hakkında insanlar o kadar önyargılı ki doğru bit öylediği bir şeyi bile hakaret filan zannediyorlar...
Bir git be birader, tanıdığımız adamı bize güzelleme. Kaç kere gördün kanlı canlı hayatında? Sürüşüne tanık oldun mu? Senin bile motoruna laf ediyor da sus pus gülüyorsun.

Motosikleti
K 1600 GTL
Arkadaşlar eğitim iyidir, kötüdür tartışılır. Biz ücretsiz bir eğitim organize ettik, birbirinden farklı 10 katılımcıyı bir araya getirdik ve bir bağ oluşturduk Katılımcıların çoğu İstanbul dışındandı. Hocaların biri işi gücü bırakıp Almanya'dan geldi, diğeri ailesini bırakıp Bursa'dan geldi. İkisi de bu işten 5 kuruş kazanmadı

Daha iyi aktiviteyi Utku yapsın, biz de katılalım. Bu işler boklamakla olmaz, daha iyisini yapacaksan yap, öyle "honda çok satmış" , "Avrupa'da bir numara" demekle ömür geçmez.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir git be birader, tanıdığımız adamı bize güzelleme. Kaç kere gördün kanlı canlı hayatında? Sürüşüne tanık oldun mu? Senin bile motoruna laf ediyor da sus pus gülüyorsun.
Görmem şart mı birader. Sen sevmiyorsun diye benimde mi sevmemem gerekiyor. Benim motoruma laf edebilir en doğal hakkı bundan alınacak filan da değilim. Söylediği söz doğru çoğu motosiklet kullanıcısı aldıkları eğitimden sonra sahip oldukları yetenekleri abartma eğitimine girerler buna ikarus sendromu deniyor. Hırbonen de bunu yazdı. Yoksa yapılan organizasyonu boklamadı. Okan sinan ocanın hiçbir şey beklemeden gelmesinin ne kadar güzel birşey olduğunu söyledi şimdi bu yazılanlarda ne kötülük var ki ekipçe adama sallıyorsunuz. Hadi senin kişisel sorunun var arkadaşla diğerlerine ne oluyor neye yaranmaya çalışıyorlar anlamıyorum. Dışarıdan bakınca komik oluyor gerçekten.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Yani Hırbonen aldığınız eğitimi abartıp ikarus sendromu olmayın demek istedi. Kendisi hakkında insanlar o kadar önyargılı ki doğru söylediği bir şeyi bile hakaret filan zannediyorlar...
Bunu söyleyebilecek kişinin Motosiklet konusunda nirvanaya ulaşmış olması lazım... Rospa mospa alayını yalayıp yutmuş olması lazım...
Belki de öyledir..UTKU yu tanımıyorum..

Ama 3 günlük motorcu(3 yıl da olabilir) yapılmış bir organizasyonu sentezleyemez..
Zaten katılanlar belirli yaşa gelmiş insanlar..
Yuhhhuuuu eğitim aldım asfaltı da motoruda ağlatıcam gibi düşünceleri olmaz olmamıştır da.. Zaten öyle düşünen adamın o eğitimlerde işi ne ?..

Kıskanmış bence..

Anlamadığım pakpartinin taksim meydanını yasakladığı gibi autodrom a giden yolları da kesseydiniz... Bu ne gizlilik yahu ?..
Adam o kadar yoldan gelmiş 15 dakika molanızda selamlaşıp tanışsaydınız fena olmazdı.. Hem kimsenin kalbi de kırılmazdı..
Kimse yazıma alınıp, şöyleydi böyleydi falan yazmasın.. Tamamen kişisel görüşüm..

Geri kalan her şey sizin tercihiniz , kimse karışamaz....

Motosikleti
K 1600 GTL
Bunu söyleyebilecek kişinin Motosiklet konusunda nirvanaya ulaşmış olması lazım... Rospa mospa alayını yalayıp yutmuş olması lazım...
Belki de öyledir..UTKU yu tanımıyorum..

Ama 3 günlük motorcu(3 yıl da olabilir) yapılmış bir organizasyonu sentezleyemez..
Zaten katılanlar belirli yaşa gelmiş insanlar..
Yuhhhuuuu eğitim aldım asfaltı da motoruda ağlatıcam gibi düşünceleri olmaz olmamıştır da.. Zaten öyle düşünen adamın o eğitimlerde işi ne
Bunu söylemek için motosiklet konusunda nirvana olmak gerekmiyor. Bu psikolojik bir durum motosiklet güvenli sürüş kitabında da yazar. Birçok kullanıcı yaştan bağımsız aldıkları eğitim sonrası aşırı özgüvenle gereksiz riskler alabiliyorlar....
Muhtemelen Okan hoca da eğitimde bundan bahsetmiştir....

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Görmem şart mı birader. Sen sevmiyorsun diye benimde mi sevmemem gerekiyor. Benim motoruma laf edebilir en doğal hakkı bundan alınacak filan da değilim. Söylediği söz doğru çoğu motosiklet kullanıcısı aldıkları eğitimden sonra sahip oldukları yetenekleri abartma eğitimine girerler buna ikarus sendromu deniyor. Hırbonen de bunu yazdı. Yoksa yapılan organizasyonu boklamadı. Okan sinan ocanın hiçbir şey beklemeden gelmesinin ne kadar güzel birşey olduğunu söyledi şimdi bu yazılanlarda ne kötülük var ki ekipçe adama sallıyorsunuz. Hadi senin kişisel sorunun var arkadaşla diğerlerine ne oluyor neye yaranmaya çalışıyorlar anlamıyorum. Dışarıdan bakınca komik oluyor gerçekten.
Defalarca ban yemiş ve aramızda benim ve yakın arkadaşlarım arasında husumet bulunan bir üyenin açtığı ilk konunun bizim 7-8 gün önce açtığımız ve halen yazılan bir konuya çemkirmesi, laf sokması "Eğitim amacına ulaşmamıştır" , "Eğitim çok abartılmıştır" "Eğitim çok re ro ro" diye konu açmasını sen İkarus sendromuna dikkat çekmek olarak algılıyorsan bu senin zihin dünyan. Bana samimi gelmiyor.

Motosikleti
K 1600 GTL
Defalarca ban yemiş ve aramızda benim ve yakın arkadaşlarım arasında husumet bulunan bir üyenin açtığı ilk konunun bizim 7-8 gün önce açtığımız ve halen yazılan bir konuya çemkirmesi, laf sokması "Eğitim amacına ulaşmamıştır" , "Eğitim çok abartılmıştır" "Eğitim çok re ro ro" diye konu açmasını sen İkarus sendromuna dikkat çekmek olarak algılıyorsan bu senin zihin dünyan. Bana samimi gelmiyor.
Tabi ki senin düşüncen bu şekilde olabilir. Ama şöylede düşünebilirsin dediğin gibi hırboneni hiç görmedim tanımıyorum aynı şekilde senide tanımıyorum bu sebeple birinizden taraf olup güzelleme yapıyor olmam çok mantıklı değil. Sen samimi bulmuyor olabilirsin ama ben olabildiğince objektif düşüncemi yazdım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar