Yeni cezalar Hk.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
bundan bi sene kadar önce motorumu servise götürdüğümde servisin önüne 2 ekip aracı geldi gelen geçen bütün motorları çevirdiler 1 tane bile arabaya bakmadılar
şu an bütçe açığı ne seviyede bilmiyorum ama kaykayla geçeni bile durduracaklar o derece.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Diyorum ya, ben belki 40 senedir aşinayım bu otomobil ses sistemlerine.

Madem yasaktı, zararlıydı, uygun değildi vs., 40 sene bunların ithal edilip piyasada satılmasına niçin izin verildi?

Öyle ya otomobil için olan hoparlör, bas, amfilikatör, medya çalar, ekolayzır, vs.yi kimse alıp da evinde dinlemeyecek muhtemelen - ev için olan ses sistemleri çok farklı. Gayet belli ki bunlar otomobillerde kullanılacak.

Satılmasına nasıl izin verildi, ve ayrıca muayeneden nasıl geçebildi bu araçlar madem ağır kusur?

Bu işin alım-satımını yapan esnafların belki de ocağı söndü, bir ton borca girip mal aldılar belki ve şimdi ellerinde patladı muhtemelen.
akp den büyük uyuşturucu tüccarı varmı Türkiye de acaba? Venezueladan peynir getiriyoruz adı altında uyuşturucu getirtiyorlarmış... bir aralar bonzainin tanesi 20 tl lerde okul önlerine kadar satılır hale gelmişti.

yani bir şeyleri yasaklıyorlar ama ticaretini yapmaktan da geri durmuyorlar. tam onun bunun çocuğu bunlar.

....... Türkiye de çok fazla skandal ortaya çıkıyor ama hiç bir şey olmuyor, avrupa ülkelerinde olsaydı hükümetin göreve devam etmesi kesinlikle mümkün olmazdı.

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
Burada kural çiğneyip ceza alanları savunmuyorum. Her halde yanlış anladınız.

Burada cezaların yüksekliğini eleştiriyorum.

Aynı şeyi tekrar etmiş olmayayım, cezanın miktarını değil denetimi artırmak gerekir. Bunu da daha önceleri kamera olan trafik ışıklarında kırmızı ihlali olmuyor diye örneklendirmiştim.

bence astronomik rakamlar yüzünden insanlar doğru yolu bulacaktır.

denetimi istediğiniz kadar arttırın, ceza düşük olursa adamın umrunda olmaz :)

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Ben tayibe ve genel akp kadrosuna karşı aşırı nefret duyan biriyim, İstanbul trafiğini dünyanın en beter yerine çeviren bizzat tayibin kendisidir, bahane falan boş tartışma olur.

İstanbul gibi güzel ve kilit bir şehri nasıl da dünyanın en kötü yerine çevirirler canlı şekilde gördük yaşıyoruz, tüm rezilliklerine rağmen ben cezaları yerinde buluyorum, kusura bakmasınlar da beyinsiz bir millet var ve bu milleti soymak haktır, millet güçlü olsun soydurmasın kendini dimi? Güç denilince sadece fiziki kuvvet algılanmasın, beyin gücünün üzerinde bir güç yok.

İnsan doğada zekası sayesinde en güçlü ve en tehlikeli canlı haline geldi ve zekasını kullanarak bu rezil hükümeti de yaka paça yerin dibine gömer ve İstanbul'u da güzelleştirir ve ülkeyi de barış huzur ve refah içerisinde yaşanacak bir yer haline getirebilir.

Beyninizi kullanmıyorsunuz, şark kurnazlığı yaparak kendi çıkarınızı kolladığınızı sanarak etrafınızı pisletiyorsunuz ama günün sonunda çöplük içerisinde yaşadığınız gerçeği kabak gibi tüm dünya tarafından görülüyor.

Herkes kurallara uyacak, yerlere çöp atmayacaksınız, insanları çok çalıştırıp üzerlerinden para kazanmayacaksınız, gerek gıda olsun gerek makine yada cihaz v.s. kalitesiz üretim yapmayacak ve yaptırmayacaksınız. Toplum nüfus çoğalması üzerine değil de nitelikli birey yetiştirmek üzerine kurulacak ve amaç dünyaya bol bol insan çıkarmak yerine az ama üstün insan çıkarmak olacak.

.......... Millet öyle bir geri zekalı ki hiç bir şeyi sorgulamadan dümdüz kedi köpek gibi yaşıyorlar, vergiler neden alınıyor? kanunlar neden çıkarılıyor? biz insanlar dünyaya neden geldik ve ne uğruna yaşıyoruz? insanlar nasıl yaşamalı? Doğada ekosistem nasıl korunur? Felsefe, edebiyat, fizik, tarih, sanat, sosyal gelişim, yani abi ne sayayım? sıfır resmen, her konuda KOCAMAN BİR SIFIR! yani genelleme yapıyorum ben, aklı başında insanlar var ama genel kitle öyle bir leş durumda ki artık bunlar eğitilmekten ziyade güdülmesi gerekiyor...

Bizler aklı başında insanlar olarak kendimizi koruyacağız artık... Bırakında 50 bin tl lik motor ile 650 bin tl ceza yiyenler yok olup gitsin, onların kendine hayrı yok iken topluma faydalı olmasını mı bekliyorsunuz? bu ahmaklara acıyıp üzülüyor musunuz? onlar kendisi için adalet aramaktan aciz iken siz onlar için mi adalet arayacaksınız? Bence toplum kenetlenip bu başımızdaki pislikleri yok etmediği sürece akılsız kişilerin başına gelen herşey haktır.Ü

Arada bizde kaynıyoruz kötü ekonomi ve kötü çevre koşulları yüzünden ama aklı başında olduğumuz için her zaman kısmen rahat ve huzurluyuz ahmaklara göre...

uzun lafın kısası bence herşey yolunda, böyle olması gerekiyor.
Aferin len Fatih...

Arada sana takılıyorum ama bu harbi, bu "bam bam" tarzını da takdir ediyorum. Valla ben senin kadar kemiksiz yazamıyorum böyle...aferin len...

Bak Ziya Paşa ne demiş;
nush ile yola gelmeyeni etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir

Bizim millete ne yaparsan yap sızlanmaz, taa ki cebine dokunan kadar. Böyle böyle öğrenecekler...

Motosikleti
Mondial Grumble
O yayaların keyfini bekleyeceksiniz. Her an önünüze yaya atlayabilecekmiş gibi hemen durabilecke hızlarda süreceksiniz. Özellikle şehir merkezleri yayaların. Motorlu araçlar son 150 yılın icadı. Yayaların hakkı olan bir şeyin gasbedilmesine karşı çıkmak lazım, araçlarımızdan indiğimizde hepimiz yayayız.
Şehir merkezlerinde trafik sıkışıyor, ne yapılsa çözülmez, buna karşı yapılacak en iyi şey şehir merkezlerine araçla girmeyi daha da zorlaştırmak, bu konuda orada belediye doğru olanı yapmış. Trafik sıkışık olursa daha az kişi eninde sonunda araçla gitmeyeyim der. Yönetimlerin görevi araçlar için trafiği açmak değil yayaların rahatını sağlamak.

şimdi bırakın 80 yaşında dedeyi, normal sağlıklı bir insanın da yaya olarak en kısa mesafe ve düz yol varken altgeçit, üstgeçit vb. yöntemlerle sırf arabaların trafiği daha hızlı aksın diye yolunu uzatılması kabul edilecek bir şey değil, belediye de yanlış yapmış. Öncelik yayalarındır, hele kalabalık şehirlerin merkezlerinde zaten trafik her şekilde sıkışacak. Ben belediye olsam altgeçit-üstgeçit hepsini kaldırırdım, bunlar arabaların hızlı gidebilmesi için yapılmış yapay çözümler. Önemli olan arabalar hızlı gitmeyecek, yayalardan yer buldukları kadar gidecekler, işlerine gelmiyorsa şehrin en kalabalık merkezine girmeyecekler.
Abi dediğine katılmıyorum bahsettiğin ufak şehirlerde doğru ama Büyük şehirlerde adam okuluna işine gitmek için 5-6 kilometre yürüyemez. Şehirleşmenin iyi olduğu yerlerde bu tarz şeyler problem olmuyor. Her yıl 2-3 defa Konya Selçuklu'ya giderim 2-3 hafta kadar kalırım. Şehirleşmesi mükemmel bir yer. Plan iyi yapılınca yayalara da problem olmuyor. Şimdi Ankara Çankaya'da yaşadığımızda hatırlıyorum full şehir içi her yer. Okula yürüyordum. Araç kalabalığı çok fazla, yollar dar ışık yok. Işık koysan millet çok fazla bekleyecek, koymasan kaos. Ama Konya'da öyle bir problem yok. Okula yürümemin sebebi yakın olması 1km, 5-6 kilometre olsaydı yürüyemezdim ve o 5-6 kilometre de hep şehir içi.
Şimdi belediye zorlaştırsa millet işine felan nasıl gidecek çocuğunu nasıl bırakacak. Yaya ve araba sisteminin düzenlenmesi iyileştirilmesi daha mantıklı değil mi? Yoksa Hint trafiğine döneriz. Şehirleşme daha iyi yapılsa çok daha iyi

Ben tayibe ve genel akp kadrosuna karşı aşırı nefret duyan biriyim, İstanbul trafiğini dünyanın en beter yerine çeviren bizzat tayibin kendisidir, bahane falan boş tartışma olur.

İstanbul gibi güzel ve kilit bir şehri nasıl da dünyanın en kötü yerine çevirirler canlı şekilde gördük yaşıyoruz, tüm rezilliklerine rağmen ben cezaları yerinde buluyorum, kusura bakmasınlar da beyinsiz bir millet var ve bu milleti soymak haktır, millet güçlü olsun soydurmasın kendini dimi? Güç denilince sadece fiziki kuvvet algılanmasın, beyin gücünün üzerinde bir güç yok.

İnsan doğada zekası sayesinde en güçlü ve en tehlikeli canlı haline geldi ve zekasını kullanarak bu rezil hükümeti de yaka paça yerin dibine gömer ve İstanbul'u da güzelleştirir ve ülkeyi de barış huzur ve refah içerisinde yaşanacak bir yer haline getirebilir.

Beyninizi kullanmıyorsunuz, şark kurnazlığı yaparak kendi çıkarınızı kolladığınızı sanarak etrafınızı pisletiyorsunuz ama günün sonunda çöplük içerisinde yaşadığınız gerçeği kabak gibi tüm dünya tarafından görülüyor.

Herkes kurallara uyacak, yerlere çöp atmayacaksınız, insanları çok çalıştırıp üzerlerinden para kazanmayacaksınız, gerek gıda olsun gerek makine yada cihaz v.s. kalitesiz üretim yapmayacak ve yaptırmayacaksınız. Toplum nüfus çoğalması üzerine değil de nitelikli birey yetiştirmek üzerine kurulacak ve amaç dünyaya bol bol insan çıkarmak yerine az ama üstün insan çıkarmak olacak.

.......... Millet öyle bir geri zekalı ki hiç bir şeyi sorgulamadan dümdüz kedi köpek gibi yaşıyorlar, vergiler neden alınıyor? kanunlar neden çıkarılıyor? biz insanlar dünyaya neden geldik ve ne uğruna yaşıyoruz? insanlar nasıl yaşamalı? Doğada ekosistem nasıl korunur? Felsefe, edebiyat, fizik, tarih, sanat, sosyal gelişim, yani abi ne sayayım? sıfır resmen, her konuda KOCAMAN BİR SIFIR! yani genelleme yapıyorum ben, aklı başında insanlar var ama genel kitle öyle bir leş durumda ki artık bunlar eğitilmekten ziyade güdülmesi gerekiyor...

Bizler aklı başında insanlar olarak kendimizi koruyacağız artık... Bırakında 50 bin tl lik motor ile 650 bin tl ceza yiyenler yok olup gitsin, onların kendine hayrı yok iken topluma faydalı olmasını mı bekliyorsunuz? bu ahmaklara acıyıp üzülüyor musunuz? onlar kendisi için adalet aramaktan aciz iken siz onlar için mi adalet arayacaksınız? Bence toplum kenetlenip bu başımızdaki pislikleri yok etmediği sürece akılsız kişilerin başına gelen herşey haktır.Ü

Arada bizde kaynıyoruz kötü ekonomi ve kötü çevre koşulları yüzünden ama aklı başında olduğumuz için her zaman kısmen rahat ve huzurluyuz ahmaklara göre...

uzun lafın kısası bence herşey yolunda, böyle olması gerekiyor.
İktidar ve ülke siyasetinden bağımsız olarak belediyecilikte AKP daha iyi. İzmir şimdi ne halde rezillik çekiyor. Konya yıllardır AKP'de. Millet Konya ile dalga geçiyor ama kaçı Konya'da kalmış, gezmiş, görmüş? Konya'yı bilen ve doğduğumdan beri her yıl bir süre kalan birisi olarak şehirleşmesi mükkemmel, belediyesi mükemmel. Ben orada olsam gönül rahatlığı ile belediye seçiminde oyumu AKP'ye veririm. Isparta'da da belediye AKP'nin gayet güzel.
Bahsettiğiniz düşünme sorgulama çok önemli. Eğitim alanında her yıl geriliyoruz. Eğitim sisteminde çok esik ve fazla var ama ben sınav sisteminin doğru olduğunu düşünüyorum. YKS LGS

Son düzenleme:
Motosikleti
apec apx7
Abi dediğine katılmıyorum bahsettiğin ufak şehirlerde doğru ama Büyük şehirlerde adam okuluna işine gitmek için 5-6 kilometre yürüyemez. Şehirleşmenin iyi olduğu yerlerde bu tarz şeyler problem olmuyor. Her yıl 2-3 defa Konya Selçuklu'ya giderim 2-3 hafta kadar kalırım. Şehirleşmesi mükemmel bir yer. Plan iyi yapılınca yayalara da problem olmuyor. Şimdi Ankara Çankaya'da yaşadığımızda hatırlıyorum full şehir içi her yer. Okula yürüyordum. Araç kalabalığı çok fazla, yollar dar ışık yok. Işık koysan millet çok fazla bekleyecek, koymasan kaos. Ama Konya'da öyle bir problem yok. Okula yürümemin sebebi yakın olması 1km, 5-6 kilometre olsaydı yürüyemezdim ve o 5-6 kilometre de hep şehir içi.
Şimdi belediye zorlaştırsa millet işine felan nasıl gidecek çocuğunu nasıl bırakacak. Yaya ve araba sisteminin düzenlenmesi iyileştirilmesi daha mantıklı değil mi? Yoksa Hint trafiğine döneriz. Şehirleşme daha iyi yapılsa çok daha iyi

İktidar ve ülke siyasetinden bağımsız olarak belediyecilikte AKP daha iyi. İzmir şimdi ne halde rezillik çekiyor. Konya yıllardır AKP'de. Millet Konya ile dalga geçiyor ama kaçı Konya'da kalmış, gezmiş, görmüş? Konya'yı bilen ve doğduğumdan beri her yıl bir süre kalan birisi olarak şehirleşmesi mükkemmel, belediyesi mükemmel. Ben orada olsam gönül rahatlığı ile belediye seçiminde oyumu AKP'ye veririm. Isparta'da da belediye AKP'nin gayet güzel.
Bahsettiğiniz düşünme sorgulama çok önemli. Eğitim alanında her yıl geriliyoruz. Eğitim sisteminde çok esik ve fazla var ama ben sınav sisteminin doğru olduğunu düşünüyorum. YKS LGS
kusura bakma ama konya gibi dümdüz ve izmir gibi göç almayan şehri yönetmeye ne var? izmirin rezilliğinin sebebi projelerinin engellenmesi ve bütçen ihtiyacı olan payı alamaması. lütfen elma ile armutu karıştırmayalım. ankaraya dinazor park kazığını kimin attığını da unutmayalım.

Motosikleti
Mondial Grumble
kusura bakma ama konya gibi dümdüz ve izmir gibi göç almayan şehri yönetmeye ne var? izmirin rezilliğinin sebebi projelerinin engellenmesi ve bütçen ihtiyacı olan payı alamaması. lütfen elma ile armutu karıştırmayalım. ankaraya dinazor park kazığını kimin attığını da unutmayalım.
Sokağındaki çöplerin toplanmayı tepe oluşturmasının projelerin engellenmesi ile alakası yok. Direkt en basit örnekten bahsediyorum. Melih Gökçek'i hiç sevmem zaten jelibon madeni bulduk demesi mi dersin futbolcuya üniforma giydirilmiş fotoğrafı şehit diye paylaşması mı dersin. İktidara karşı ben de hoşnut değilim adamlar sülalelerini zengin ettiler. Benim bahsettiğim temel belediyecilik ve daha fazlası.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Eğitim alanında her yıl geriliyoruz. Eğitim sisteminde çok esik ve fazla var ama ben sınav sisteminin doğru olduğunu düşünüyorum. YKS LGS
Doğru mu ?
Baştan aşağı rezillik...
Geçen seneki LGS de 780 tane tam yapan var...
Bil bakalım kimlerin çocukları ?...
Hemen kapattılar başka konuarla üzerini..
Sonuç?..
Senin benim öocuğumun geleceğini çaldılar.. Tıpkı 2003-2004 te benimkini çaldıkları gibi..

Motosikleti
Mondial Grumble
Doğru mu ?
Baştan aşağı rezillik...
Geçen seneki LGS de 780 tane tam yapan var...
Bil bakalım kimlerin çocukları ?...
Hemen kapattılar başka konuarla üzerini..
Sonuç?..
Senin benim öocuğumun geleceğini çaldılar.. Tıpkı 2003-2004 te benimkini çaldıkları gibi..
Sistem olarak doğru, sınav kimin çalışıp çalışmadığını çok iyi ayırt edebiliyor. Türkiye gibi kalabalık bir ülkede üniversite alımlarında özellikle böyle sistem olmak zorunda. Mesela Hindistan gibi ülkede ise millet asker olmaya çalışıyor çok yoğun talep mevcut. Ülkemizde de yok aile baskısı olsun yok geçim sıkıntısı olsun insanlar biraz okumaya zorlandı, oku da hayatını kurtar denildi. Sınavda bu yüzden yoğunluk ve yığılmalar var. Kim çalışarak daha fazla fark yaratıyor ise onu istiyor sistem.
Okulda sosyal medyada vs görüyorum millet sınav sistemine çok kızıyor. Lan sen daha evde gtünün üstüne oturup 2-3 saat ders çalışamıyorsun telefona bağımlı olmuşsun, sınav neden böyle ülke çok kötü hayalim 200k 300k maaş diyorsun, bir sik haketmiyorsun kusura bakma. Sınav sistemi sana zaten türev integral ezberle bil ilerde işine yarayacak demiyor ki. Sınavın ölçtüğü şey senin süreç içerisinde çalışma istikrarın, stres altında ne yapabileceğin, bu süreçte diğer insanlara attığın fark, sorumluluk bilincin, disiplinin ve kapasiten. Böyle nitelikli insanlar seçiliyor ki ülkenin en iyi üniversiteleri disiplinsiz, kalitesiz insanla dolmasın, akademik anlamda maddi kazanç hak edeni gerçekten çalışanı bulsun. Gençlerin hayatı ders çalışarak elinden alınıyor diyorlar, bir anlamda doğru ama çocuğun okumak istiyorsa diğerlerine fark atmak için çalışmak zorunda.

İstihdam, iş bulma problemleri sınav sisteminden ayrı şeyler. Ekonomik planlamalar ile daha çok alakalı.

Sizin dediğiniz yere gelecek olursak o çok büyük bir skandal, burada bile neler dönüyor. Allah hak yiyenin burnundan getirsin. Ama yine o sınav sisteminden bağımsız bir konu

Her şey de akademik değil onlardan bahsetmiyorum. Kendini farklı alanda geliştirirsin, dükkan açarsın, sanayide çalışırsın onlar başka konular

Son düzenleme:
Motosikleti
apec apx7
Sokağındaki çöplerin toplanmayı tepe oluşturmasının projelerin engellenmesi ile alakası yok. Direkt en basit örnekten bahsediyorum. Melih Gökçek'i hiç sevmem zaten jelibon madeni bulduk demesi mi dersin futbolcuya üniforma giydirilmiş fotoğrafı şehit diye paylaşması mı dersin. İktidara karşı ben de hoşnut değilim adamlar sülalelerini zengin ettiler. Benim bahsettiğim temel belediyecilik ve daha fazlası.
2000-2006 yılları arasında izmirde yaşadım, ne körfezde leş koku ne çöplerin toplanmaması , hiçbirşey yoktu. şimdi varsa acep neden?

F54

ceza lar çok değil tam ayarında caydırıcı etkisi yüksek miktarda
adam bu cezaları biliyor gene de mt9 a plaka takmamış şehir içinde gezmeye cesaret edebiliyor demek yürek yemiş evden çıkmadan
düzgün vatandaşı ilgilendiren bir konu değil bu konu

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
bir sik haketmiyorsun kusura bakma. Sınav sistemi sana zaten türev integral ezberle bil ilerde işine yarayacak demiyor ki. Sınavın ölçtüğü şey senin süreç içerisinde çalışma istikrarın, stres altında ne yapabileceğin, bu süreçte diğer insanlara attığın fark, sorumluluk bilincin, disiplinin ve kapasiten.
Hak edebiliyorsan helal olsun. Bizim payımıza düşeni de alabilirsin.
Altmış senelik kısacık tecrübe ile diyorum ki: "Hak etmesen de sokarlar. SS olmazsa SS."

Sistem olarak doğru, sınav kimin çalışıp çalışmadığını çok iyi ayırt edebiliyor. Türkiye gibi kalabalık bir ülkede üniversite alımlarında özellikle böyle sistem olmak zorunda. Mesela Hindistan

Ayrıca sistem kimin çocuğu olduğunu da fark ediyor.

Benim oğlum pilotajda okurken bizden eğitim ve öğretim parası hariç ekstradan binlerce dolar yakıt, bilmem ne parası aldılar ama ne istediler de vermedik diyenlerin ve avanesi beş kuruş para vermedi, ne eğitim ve öğretim, ne de yakıt ve diğer giderler için, onlar ilk sırada eğitimi tamamlarken para verenler sıranın en sonuna geçti. Para vermeyenlerin çocukları bir gün bile iş aramadı bil bakalım hangi havayoluna girdiler.

Ya sistem böyle bir şey işte, kavgalı kardeşlerin çocukları bile olsan seni ilk sıraya koyuyor. Her yerde onlar ilk sırada.

Lan sen daha evde gtünün üstüne oturup 2-3 saat ders çalışamıyorsun

Cevap anahtarı önceden geliyor bir akşam önceden otur ezberle, yapamadığını da bir şekilde hallederler. Bu kadar da tembellik olmaz ki?

Şu an gidişat çok iyi, tüm hırsız uğursuz tipler trafikten men ediliyor. Tam gaz devam. Çoğu cezaları ödeyemeyecek ayrı konu ama ehliyetlerine el konulması iyi oldu, çoğu hırt da korkup kendine çeki düzen verecek seve seve.

Sınavın ölçtüğü şey senin süreç içerisinde çalışma istikrarın, stres altında ne yapabileceğin, bu süreçte diğer insanlara attığın fark, sorumluluk bilincin, disiplinin ve kapasiten.

Sınavı ölçtüğü şey kimin oğlu veya kızısın. Gudubet evlerine devamın, guruba bağlılığın, babanın topladığı himmetler falan.

İstihdam, iş bulma problemleri sınav sisteminden ayrı şeyler.

Aynen o kılık kıyafetle ilgili, erkeklerde badem bıyık, temiz durgun bir surat, takım elbise kravat. Hanımlarda sıkma baş türban.

Her şey de akademik değil onlardan bahsetmiyorum. Kendini farklı alanda geliştirirsin, dükkan açarsın, sanayide çalışırsın onlar başka konular

Aynen bak adam Fatih'te ufak bir manifaturacıyken doğru ata oynadı, Türkiye'nin en büyük guruplarından biri oldu.

Diğeri düğün davetiyesi basıp satarken, doğru ata oynadı altılıyı tutturdu. Altın madeni sahibi oldu. Gerçi madeni elinden aldılar ama o arada götürdüğünü götürmüştür. Hani o siyanürlü altın istemiyoruz diye malum gurubun eylem yaptığı, maden bu düğün davetiyece sine geçince seslerinin soluklarının kesildiği madem den bahsediyorum.

Sonuçta akademik olan değil Veli efendide doğru ata oynayıp altılıyı tutturan kazanır. Yukarıda iki örnekte ki gibi.

Sizin dediğiniz yere gelecek olursak o çok büyük bir skandal, burada bile neler dönüyor.

Rica etsem anlatır mısın neler biliyorsun, neler dönüyor?

çocuğun okumak istiyorsa diğerlerine fark atmak için çalışmak zorunda.

Benim oğlum her sınavı tek seferde geçti, ben verdiğim dolarların miktarını unuttum ama hiç bir şekilde beş kuruş ödemeyenler bizimkiler uçuş sırası beklerken onlar malum havayolunda işe başlamışlardı bile,

Bir de bu dümbükleri Kazakistanda ki koluna ait olanların çocuklarının masrafını bile biz ödedik.

bir sik haketmiyorsun kusura bakma.

Haklısın şabalak gibi gidip bunlara takılmazsan böyle olur, anladım ama iş işten geçti,

Umarım sen hak etmişsindir.

Son düzenleme:
Motosikleti
Mondial Grumble
Sınavı ölçtüğü şey kimin oğlu veya kızısın. Gudubet evlerine devamın, guruba bağlılığın, babanın topladığı himmetler falan.

Aynen o kılık kıyafetle ilgili, erkeklerde badem bıyık, temiz durgun bir surat, takım elbise kravat. Hanımlarda sıkma baş türban.

Aynen bak adam Fatih'te ufak bir manifaturacıyken doğru ata oynadı, Türkiye'nin en büyük guruplarından biri oldu.

Diğeri düğün davetiyesi basıp satarken, doğru ata oynadı altılıyı tutturdu. Altın madeni sahibi oldu. Gerçi madeni elinden aldılar ama o arada götürdüğünü götürmüştür. Hani o siyanürlü altın istemiyoruz diye malum gurubun eylem yaptığı, maden bu düğün davetiyece sine geçince seslerinin soluklarının kesildiği madem den bahsediyorum.

Sonuçta akademik olan değil Veli efendide doğru ata oynayıp altılıyı tutturan kazanır. Yukarıda iki örnekte ki gibi.

Rica etsem anlatır mısın neler biliyorsun, neler dönüyor?

Benim oğlum her sınavı tek seferde geçti, ben verdiğim dolarların miktarını unuttum ama hiç bir şekilde beş kuruş ödemeyenler bizimkiler uçuş sırası beklerken onlar malum havayolunda işe başlamışlardı bile,

Bir de bu dümbükleri Kazakistanda ki koluna ait olanların çocuklarının masrafını bile biz ödedik.

Haklısın şabalak gibi gidip bunlara takılmazsan böyle olur, anladım ama iş işten geçti,

Umarım sen hak etmişsindir.
Neler dönüyor derken bu sınavdan bahsetmiştim LGS sorularının çalınmasını. Hak edip hak etmemek anlamında oturup ders çalışmak anlamında yani sen odağını günde 2-3 saat toplayamıyorsan nitelikli bir işi zaten yapamazsın orada da başarılı olamazsın. Ki zaten daha günde odağını 2-3 saat toplayamıyorsan böyle yüksek maaşları haketmezsin bile.

Abi mesajlarını okudum da öyle evet ülkenin durumu çok vasat. Sınavlar torpil olmasın diye var ama böyle şeylerin olması çok büyük rezillik. KPSS'den LGS'ye her yerde hak yemeler var. Benim sınav sistemi düzgün dememin sebebi diğer şeylerden bağımsız. Sınav sistemi daha basit olsa torpiller daha fazla olur. Mantık olarak güzel bir sistem ondan bahsetmiştim ben. Torpil olsun şey olsun onlardan bağımsız sistem olarak. Bahsettiğin gibi şeyler ülkemizde her alanda var Allah kul hakkı yiyenin belasını versin. Bu problemleri inşallah halkımız da görür ben de farkındayım. Demek istediğimi yineliyorum sınav sistemi mantıksal açıdan başarılı. Ama halka geçirenler çok.

motosikletimi aldığımda gidip sürücüler odasında bastırdım ekstra kalın olsun vs. bir şey talep de etmedim standart ne bastılarsa onu taktım fakat şimdi plakası orjinal olanlar da fontu kalınsa değiştirmesi lazım diyorlar. Benim plakada sorun var mı emin olamadım sanki bir tık kalın gibi (ince değil en azından). bu konuda bilgisi olan arkadaş var mı.

motosikletimi aldığımda gidip sürücüler odasında bastırdım ekstra kalın olsun vs. bir şey talep de etmedim standart ne bastılarsa onu taktım fakat şimdi plakası orjinal olanlar da fontu kalınsa değiştirmesi lazım diyorlar. Benim plakada sorun var mı emin olamadım sanki bir tık kalın gibi (ince değil en azından). bu konuda bilgisi olan arkadaş var mı.
Eğer şoförler odasından almışsanız, 2024 sonrası için barkodu, ve her ikisinde soğuk mühür tr ve en altta dalgalı hologram gibi zıkkım varsa(bu applerin hiçbirinde yok göremezseniz yan açılardan bakın.) ve boyalar sadece karakterlerin yüzeyince ise (kimisi yandaki yükseltiyi sonradan boyuyor.)
Harf kalınlığının bir önemi yok, benimki de o şekilde hem emniyetin açıklamasında hem de bir memur arkadaş a da sorduk kullanabilirsiniz dedi.
Kalın demek illa app demek değil.
Burada bahsedilen şoförler odası dışında basılan (internetten v.s alınan), ve mevcut orijinal olanı değiştirenleri etkiliyor.
Orijinali boyayan v.s 4k app ise 140k cezası var.
Son olarak bir insan plakasını niye değiştirip modifiye eder inan aklım almıyor.

Dilerseniz plakanız gözükmesin diye özelden detaylı resmini atarsanız yorumlarız.

Tekrar tekrar söylüyorum, vergiye karşı değilim, vergi devletin devamı için gerekli ve zorunlu.

Verginin miktarına ve harcandığı yere karşıyım, birinci itirazım bu, ikinci itirazım cezanın gelir kapısı olarak görülmesine karşıyım çünkü böyle olursa cezanın amacı ıslah etmekten çıkar.

Şimdi gelelim, miktarına niçin karşı olduğuma, İktidar her hata yaptığında hatasını vergi oranlarını artırmakla telafi ediyor. Her aklına geldiğinde oranlara üç beş ilave ediyor.

Sıra harcandığı yer onu da örnekle açıklayalım.

Devlet malı tutanın elinde kalıyor mesela Arınç ne dedi zamanı geldiğinde Ankara'yı parsel parsel nasıl sattığını açıklayacağım dedi. Kim bu Arınç hükümetin sözcüsü, satılan sonuçta kamu malı, kimse o günden, bu güne sesini çıkardı mı?

Al başka örnek Şehir üniversitesi, devlet araziyi bedelsiz olarak üniversiteye tahsis ediyor, Üniversite araziyi teminat olarak gösterip 2016 yılında Halkbank tan 300 milyon kredi alıyor. Devletin malını, devlete teminat gösterip borç alıyorlar, direksiyonda kim var Şehir üniversitesi kurucusu, başbakan Davutoğlu Ahmet, sonuç kredi ne oldu, inek içti, inek nerde dağa kaçtı, dağ nerde, yandı bitti kül oldu.

Al başka örnek dünya liderimize yakışır makam uçağı Boing 747 - 8 ne oldu bilen yok.

Al başka örnek Kiler holding Halkbank tan 100 milyon dolar kredi alıyor, ödeyemiyor, saphire avm ve rezistansları borca karşı bankaya veriliyor.
Halkbank satışa çıkarıyor kim alıyor bil bakalım Kiler holding. Kaç paraya tekrar alıyor 48 milyon dolara.

Bir kaç örnek verdim.

İşte ben bunların parasını vergi, ceza şeklinde ödemek istemiyorum.
Bu kadar vergiye ülkenin ihya olması lazımdı .Biz vergilerle yol köprü vs yaptırıyoruz.daha sonra bunların para toplama hakkını satıyorlar peki aldıkları para bitince ne olacak yeni vergiler.Bunlar normal vergiler değil.Ulke olarak birşeyler uretmiyoruz.Eskiden devlette üretimde yer alıyordu hepsi özelleştirme ile satıldı şimdi bu yüzden bol bol vergi ödüyorsunuz.Kimsenin umrunda değilsiniz onlar için önemli olan hayatlarini nasıl idame edecekleri .

Motosikleti
Yok
Her arkadaş kuralların tamamına uymaya gayret etmeli artık. Elemanın altındaki motor 40 bin ₺ var-yok, yediği ceza 400 bin ₺...

https://www.yenicaggazetesi.com/dur-ihtarina-uymadi-ters-yonde-kacti-kural-tanimayan-surucuye-rekor-ceza-1009357h.htm

moto-lwrq.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar