Park halindeki motorumu deviren adam hakkında

Motosikleti
QJ SRT800s
Buradaki problem,
Motosiklete kaldırıma park etmek mi?
Adamın kaldırımdaki motosiklete yanlışlıkla çarpması mı?
Yanlışlıkla çarpılan motosiklette hasar oluşması mı?
Karşı tarafın ödeme yapacağını belirtip ödeme yapmaması mı?

Hangisi?
100 bine tüm kaportayı filtrelerini falan sıfırladığını belirtmiş. ben kazaya karışmadan sadece düşme ile 40 bin masraf oluştuğunu pek sanmıyorum. adamı darladıysa vermekten vazgeçmiştir.

buraya konu açan arkadaş tam olarak konuyu anlatmıyor olabilir düşüncesine kapılmaya sebep veriyor.

ayrıca kaldırıma park etmek yasak, kaldırımda sürmek yasak, emniyet şeridine girmek yasak. bu yasaklar yeni gelmedi. bu tarz yerlerde bir kaza vs. olduğunda haklı olunamıyor maalesef.

bunların yasak olduğunu bile bile yapıyor muyuz, çoğu zaman olmasa da evet.
emniyet şeridi cezası da, kaldırıma park etme cezası da yedim.
şimdi 10 dakika yürüme mesafesinde aylık ücret vererek otoparka bırakıyorum.

o motora çarpan kişi yaşlı veya çocuk ta olabilirdi ve kaçamayabilirdi, 150-200 kg motor üzerine düşüp yaralanabilirdi. o zaman bırak motorun masrafını nelerle uğraşırdı kim bilir.

Motosikleti
D400
Herkes otoparklı evlerde oturacak veya otoparka koyacak imkanda değil o zaman motosiklete mi binmeyelim

Evet binmeyin hocam. bu kadar basit.
Motosiklet almanız zorunlu olarak kuralları çiğnemenize neden olacaksa demek ki o alet sizin için üretilmemiştir, toplu taşıma kullanın.

Dediğim gibi alırken de taşınırken de her defasında tüm hepsini düşündüm. Ben düşündüysem sizlerde düşüneceksiniz, düşünmüyorsanız da kural çiğneyip insanlara laf yapmayacaksınız.

Tekrar belritiyorum şerefsizlik yapıp kasıtlı zarar verilmesinden değil yanlışlıkla olmasından bahsediyorum bu durumu.

Mesela geçen evimin giriş kapısının oradaki dubanın üstüne araç park etmiş, eve girmek için yan dönüp zar zor geçmem gerekiyordu (başka alternatif yok demirlerin üstünden atlamak dışında)

Elimde a101 alışveriş poşetleri vardı, geçerken dikkat etmeye calıstım ama arabaya sürte sürte geçtim yine de.
Dönüp çizildi mi diye bile bakmadım, umrumda değil park etmeseymiş yasak yere.

Motosiklet almanız zorunlu olarak kuralları çiğnemenize neden olacaksa demek ki o alet sizin için üretilmemiştir, toplu taşıma kullanın.

Dediğim gibi alırken de taşınırken de her defasında tüm hepsini düşündüm. Ben düşündüysem sizlerde düşüneceksiniz, düşünmüyorsanız da kural çiğneyip insanlara laf yapmayacaksınız.

Tekrar belritiyorum şerefsizlik yapıp kasıtlı zarar verilmesinden değil yanlışlıkla olmasından bahsediyorum bu durumu.

Mesela geçen evimin giriş kapısının oradaki dubanın üstüne araç park etmiş, eve girmek için yan dönüp zar zor geçmem gerekiyordu (başka alternatif yok demirlerin üstünden atlamak dışında)

Elimde a101 alışveriş poşetleri vardı, geçerken dikkat etmeye calıstım ama arabaya sürte sürte geçtim yine de.
Kurallara uymak vatandaşlık görevidir. Kaldırıma park edilmez. Sizinle aynı fikirdeyim.
TCK da her suç bağımsız olarak ele alınır.
Mesela ruhsatsız silah taşıyorsunuz. Yolda giderken birden biri size ateş etmeye başladı. Sizde adamı ruhsatsız silahınız ile vurdunuz.
Nefsi müdafaa davası ayrı görülür, ruhsatsız silah taşıma ayrı görülür.
Nefsi müdafaadan ceza almasanız bile ruhsatsız silah taşımaktan ceza alabilirsiniz.
Bu sebeple kaldırıma park etmiş araç için ceza, emniyet veya adalet sisteminindir. Kaldırımda da olsa bir mala zarar vermek başka bir konudur.
İkisini ayrı değerlendirmek lazım.

Motosikleti
D400
Kurallara uymak vatandaşlık görevidir. Kaldırıma park edilmez. Sizinle aynı fikirdeyim.
TCK da her suç bağımsız olarak ele alınır.
Mesela ruhsatsız silah taşıyorsunuz. Yolda giderken birden biri size ateş etmeye başladı. Sizde adamı ruhsatsız silahınız ile vurdunuz.
Nefsi müdafaa davası ayrı görülür, ruhsatsız silah taşıma ayrı görülür.
Nefsi müdafaadan ceza almasanız bile ruhsatsız silah taşımaktan ceza alabilirsiniz.
Bu sebeple kaldırıma park etmiş araç için ceza, emniyet veya adalet sisteminindir. Kaldırımda da olsa bir mala zarar vermek başka bir konudur.
İkisini ayrı değerlendirmek lazım.

Forumda son dönemde kural çiğneyip hak aramaya calısmak moda oldu.
Katılıyorum, hepsi ayrı değerlendirilir.
İnternette biraz araştırdım, yapay zekaya da sordum. Böyle bir durumda motorcu sikayet etse her türlü ceza alıyor zaten.

Yaya sadece koşuyorsa, önüne bakmıyor telefona bakıyorsa kasıtlı yapmışsa vs. ceza alabilirmiş o da kesin bir sonuç bulamadım :D

Kaldırımda devrilen motora 40 bin lira hasar nasıl çıkıyor? Uçurumdan mı düştü, yoksa vinçle kaldırıp yere mi bıraktı? Şark kurnazlığı yaparsanız karşı taraf da bsg der doğal olarak.

Motosikleti
Triumph Trident 660

Tamamdır 👍

Adam kaldırıma park ettiğini ve karşı taraftan para geleceğini ve vermediği için ne yapması gerektiğini söylemiş. Burada "ben haklıyım" demiş olmuyor mu?

Kasıtlı olarak zarar verildiğini de söylememiş üstelik, karşı taraf yanlışlıkla çarpmışsa burada ödeme yapmasını gerektiren bir durum göremiyorum.

Motosikleti alırken park olayını düşünüp alacaksınız, ne yapmanız gerektiğini ben söylemeyeceğim. İlk evimde park yoktu, 15 dakikalık mesafedeki otoparka koyuyordum. İkinci evimde de yoktu, balkonun altına koyuyordum ön tarafta cocuklar top oynuyordu birşey deme hakkım olmadığı için sunta malzeme ile barikat kurmuştum motora gelmesin diye.

3. ve 4. evimi tutarken normalde otoparksız evler örnek veriyorum 20 bin iken ben 25 bin lira vererek otoparklı ev kiraladım ve en önemli kriterlerimden birisi buydu.

Kusura bakmayın 2018 den beri bunları düşünerek hareket ettim, bunları düşünmeyene de empati yapacak değilim.
kasıtlı olarak zarar verilmediği sürece hiçbir şekilde haklı bulmam.
Burada konu motosikleti nereye park ettiğim ya da kimin nasıl plan yaptığı değil; kasıt olsun ya da olmasın birinin malına verilen zararın hukuken karşılanması gerektiği, üstelik karşı tarafın da bunu kabul edip ödeme sözü vermesine rağmen yerine getirmemesi.

Motosikleti
D400
Burada konu motosikleti nereye park ettiğim ya da kimin nasıl plan yaptığı değil; kasıt olsun ya da olmasın birinin malına verilen zararın hukuken karşılanması gerektiği, üstelik karşı tarafın da bunu kabul edip ödeme sözü vermesine rağmen yerine getirmemesi.

söz verme olayı sacma olmuş zaten ona bişi demiyprum.

olmaması gereken bir yerdeki şeyi fark etmeyip kasıtsız zarar verdin diye hukuken karşılayacaksan oh ne güzel.

grenajı çatlak motorlarımızı hepimiz boydan boya kaldırıma koyalım, ayaklığı da minnacık bir temasta kapanacak şekilde açalım. her devirene fatura ittirelim o zaman :D

dedıgım gibi internette de araştırdım, hatalı parktan kişi ceza yer. Deviren kişi için de herhangi bir cea yapıtırımı göremedim. Bunun sen kaldırımda yürürken karşından motorun üstüne üstüne gelmesi ve senin de kaçmaya çalışırken motora çarpıp düşürmenden bir farkı yok. o zamanda mı ceza yicez =)

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
100 bine tüm kaportayı filtrelerini falan sıfırladığını belirtmiş. ben kazaya karışmadan sadece düşme ile 40 bin masraf oluştuğunu pek sanmıyorum. adamı darladıysa vermekten vazgeçmiştir.

buraya konu açan arkadaş tam olarak konuyu anlatmıyor olabilir düşüncesine kapılmaya sebep veriyor.

ayrıca kaldırıma park etmek yasak, kaldırımda sürmek yasak, emniyet şeridine girmek yasak. bu yasaklar yeni gelmedi. bu tarz yerlerde bir kaza vs. olduğunda haklı olunamıyor maalesef.

bunların yasak olduğunu bile bile yapıyor muyuz, çoğu zaman olmasa da evet.
emniyet şeridi cezası da, kaldırıma park etme cezası da yedim.
şimdi 10 dakika yürüme mesafesinde aylık ücret vererek otoparka bırakıyorum.

o motora çarpan kişi yaşlı veya çocuk ta olabilirdi ve kaçamayabilirdi, 150-200 kg motor üzerine düşüp yaralanabilirdi. o zaman bırak motorun masrafını nelerle uğraşırdı kim bilir.
Emniyet şeridinde giderken bana yandan çarpan zengin çipi yüzünden devrildim ile tutanak tuttuk. %50 kusur yazdı her iki tarafa da. Tümüyle haksız olunmuyor onu söyleyeyim.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Arkadaşlar merhaba. Kırklareli de yaşıyor iken satın alıp 100 bine yakın para harcayıp tüm kaportasını ve hava filtrelerini sıfırlatıp bayiden dün çıkmış gibi bir hale getirdiğim xmax400 üme 2.5 ay sonra İstanbul'a dönüşümüzün 6. gününde dev gibi bir kaldırımda kolsuz birisi çarptı. 15. günde ortaya çıkıp zararı karşılayacağını söyledi. Ocak ayının başında ay sonu vereceğini söylemesine rağmen normalde ki masrafın yarısı olan 20 bin lirayı 50 gün geçmiş olmasına rağmen hala vermiş değil. Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?
Bugüne kadar pek paylaşım yapmamışsınız. Foruma hoşgeldiniz. İstanbul'a da hoşgeldiniz. İstanbul'da böyle şeyler çok olur. Zamanla alışacaksınız. Motora zarar veren kişi karşılayacağım demişse bu iyi. İyi bir diyalog ile koparabiliğinizi alıp konuyu kapatın. Motoruma tekme atarak zarar veren kişi kendisini gören olmadığını zannediyordu. Fakat ben gördüm. Kendisine hiç bir şey söylemedim. Çünkü, diyalog kurduğumda kendimi kontrol etmem imkansızdı. Motoru yaptırmadım. Hala grenaj ayakları kırık. Önemsemiyorum. İstanbul böyle. Şimdi çoğunlukla İzmir'deyim. Fazla bir fark yok. Ya aldırmayacaksın. Yada özel garajlı bir evin olacak.

F54

harbiden kaldırımda duran motora nasıl olur da insan gelir çarpar
ya hadi motora verdiği zararı geçtim bu kadar da g........ olunmaz be arkadaş geçişe engel teşkil olmuyorsa bende kaldırıma park ediyorum
belediyenin bisiklet ve motosiklet parkları nerede arkadaşlar kaldırımda mı yolda mı?

Motosikleti
Dominar D250
Motosikletin kaldırıma park edilmesi suç mu, evet
polis gelir cezasını yazar, 3.şahıs gelip kurala uygun park edilmedi diye motosiklete zarar veremez, verirse zarardan mesul olmalı.

farklı bir örnek, motosikleti dörtlü kavşak ortasına park edip gidin, bir araba geçerken çarpsın kusurlu karşı araçtır çünkü park halindeki araca çarpmış oluyor.

şehiriçi 200 km hızla yol alıp park yerinden çıkan bir araca çarptığınızı düşünün, kusur yine karşı taraftadır çünkü benim 200'le gitmem hız ihlali ve cezası var ama kazaya sebebiyet veren park yerinden çıkan araçtır ve kusur ona verilir.

kısaca motosikleti kaldırıma park etmek konu sahibi arkadaşın hakkını aramasına engel değildir.
ben kendi motorumu kaldırıma çıkarmıyorum yolda araçların arasına park ediyorum ama hiç içime sinmiyor, öndeki aracın park yerinden çıkarken görmeyip çarpacağından endişeleniyorum

Motosikleti
2024 Duke390
O yaya ben olsam kolum zarar gördü diye dava açarım bırak motorun hasarını karşılamayı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sadece motorlar için ayrılmış bir otopark olmadığı için nereye park edelim Arndiol? Yola koysak bir araç çarpar geçer, umurunda bile olmaz. Kaldırıma koysan bir yaya çarpar, motor düşer. E ne yapsın bu motorcu? Özel garajı olsa zaten oraya koyacak. Adam “ben haklıyım” diye bir şey de dememiş ki. Konuları okumadan cevap verdiğini düşünmeye başladım artık.
Ben 2 sene motor almadım park sorunum olduğu ve kaldırıma bırakmak istemediğim için.

Motosikleti
XMax 400
Arkadaşlar yeni okudum yorumları. Lombardo ve birkaç yazar hariç gerçekten sırf 'Kolsuz' yazdım diye yaya olarak devirdiğini sanan olmuş ki açıkladığımı da hatırlıyorum. Adam dev gibi kaldırıma arabasıyla çarpıyor, devirip başka yere park ediyor. Aynı gün öğle vakti gelip tekrar parkediyor. Şu kadarını söyliyim eğer o gün görmüş birisi olsaydı ve bana bunu bildirseydi onun arabasını yakardım orada. Bak hem çarpıyor hem de günlerce dibime parkedip evimin güneşini de engelliyor. En sonunda vicdan yapıp geliyor. Birileri 40 bin lira ne aa öö demiş. 40 mı istedik amk? Yarısını istedik o da 20 ye indirdi hatta ben 3 ayda 2 kez yazdım. En son baktım olmayacak ibanım bu, yaptıkların bunlar, benim senin yüzünden yamaha ya fren, ayna, hava filtre kapağı vs şeylere verdiğim para 6 bin tl ki hala çizik çürük yerler senin parayı vermeni bekliyor ayda 5-5 atsan vermiştin şimdiye dek yazdım ve bıraktım. Ama buradan çıkarken merak etmesin yapacağım yuvasını. İstanbul gibi yerde otoparkı nerde nasıl bulcaksın ayrıca? Ve ben motoru koyarken kaldırım engellenmesin diye elimden geleni yapıyorum zaten. Devasa kaldırım zaten yan koymuştum fazladan yediği en fazla 60-70cm idi. 3 metrelik kaldırımdan bahsediyoruz. Bir sürü beyinsiz yorum gelmiş. Gelip suratıma söylenmesini isterdim bu embesilce düşüncesiz yorumların. Pes gerçekten. Adamlar burada bile kendini haklı görüyor vs yazmış. Ne yani şimdi aynı kafayla siz yaya geçidinden bir metre önden geçerken araba gelip çiğnese aynı mantıkla hata iki tarafta da olcak ve herkes yoluna mı bakacak? Böyle Allah ın cezası beyinler olduğu sürece insanın götü dertten kurtulmaz

O yaya ben olsam kolum zarar gördü diye dava açarım bırak motorun hasarını karşılamayı

Ben 2 sene motor almadım park sorunum olduğu ve kaldırıma bırakmak istemediğim için.
Kardeşim neden herkes yaya olarak anlamış. Arabasıyla vurdu

İyiki kolsuzmuş...
Kolu olsa 40 değil 100 bin hasar açarmış... :)
Üstat yolcu tutamağı çizilmiş mesela hatta göçmüş yani öyle diyim. Sadece onu sıfır aldırmaya kalksan 6 bin lira ya? Arka sele altı göt 8500tl. Alt marşbiyel 5500tl. Ön rüzgarlık 2500. Etti mi zaten 14k? Ben adamdan sadece verdiğim 6 bin TL ve üç parça parası istedim yani. Millet mal mal konuşmuş. Benim parasını istediğim şeyler ya kullanılmaz hale geldiği için benim sıfırladığım manet, ayna, hava filtresi kapağı ya da komple çizilmiş ve önceden ayna gibi olan yerler

Bu parayı alırsan para senden bir şekilde çıkar.
Nasıl şekilde, pozisyonda çıkacağını bilemem ama zor çıkacağının garantisini veririm.
Alamadım zaten. Merak etme. Dilerim senden alamadığım paranın 2 katı çıkar bu sokuk mentaliteye sahip olduğun için. Bot musun oğlum sen

harbiden kaldırımda duran motora nasıl olur da insan gelir çarpar
ya hadi motora verdiği zararı geçtim bu kadar da g........ olunmaz be arkadaş geçişe engel teşkil olmuyorsa bende kaldırıma park ediyorum
belediyenin bisiklet ve motosiklet parkları nerede arkadaşlar kaldırımda mı yolda mı?
Araçla yapıyor birde bunu. Herkes ısrarla yaya anlamış. Merak etmesin yakında taşınacağım ve o gün geldiğinde ödeşirim zaten o aptal şişkoyla

Heh doluşmuş kuralcıdan cok kuralcılar. İstanbul da kaldırım harici motorunu park edebilen yiğit varsa bekleriz.
Adaşım zaten alayı yaya anlamışta adam dandirik arabasıyla çarptı anasını. Daha mecazdan anlamıyorlar. Yaya diye belirtmedim ki ben. Arabasıyla sikti attı yerden bile kaldırmamış. Bu işin ucunda bende kaldırmıycam onu

Son düzenleme:
Motosikleti
Shadow 600
Bu kaldırıma motor konuldu diye çıldıran arkadadlar nerede yaşıyor ? İstanbul'da otoparklı ev % kaç ? Otopark yoksa motor almicakmisim varmı öyle birdey bina yapilirken belediyeye onun için bile para yatiriyorsun hani nerede otopark ? Kendi ilçemde en yakın otopark 500 kusur kişi sırada demişti en son aradığımda bende mecburen binamin dibinde yaya gecisini engellemicek şekilde koyuyorum. Gelip motoru devirecek birde kolunun hesabını soracak mis,oldu

Motosikleti
XMax 400
grenajı çatlak motorlarımızı hepimiz boydan boya kaldırıma koyalım, ayaklığı da minnacık bir temasta kapanacak şekilde açalım. her devirene fatura ittirelim o zaman 
Aracıyla çarpan şişko da seninle birebir aynı kafada olacak ki, kıl tüy zaten bunlar bir şey olmamış ki diye açıklama yaptı. Sonra lafları yiyince ortayı bulduk ama hala vermedi. Bu işin sonu kötek olcak zaten. Senin gibi aklını kuşa taksak kuşu havlatacak olan tipler yüzünden bu ülke hiçbir yere gidemiyor zaten. Üstte yazdım, okumayı ve ardından daha da önemlisi anlamayı becerebilirsen bi gayret göster belki anlayabilirsin. Son yazdığım cevaplar her şeyi içeriyor. Eğer boş konuşmaya devam edeceksen de seni men ediyorum konumdan

Bu kaldırıma motor konuldu diye çıldıran arkadadlar nerede yaşıyor ? İstanbul'da otoparklı ev % kaç ? Otopark yoksa motor almicakmisim varmı öyle birdey bina yapilirken belediyeye onun için bile para yatiriyorsun hani nerede otopark ? Kendi ilçemde en yakın otopark 500 kusur kişi sırada demişti en son aradığımda bende mecburen binamin dibinde yaya gecisini engellemicek şekilde koyuyorum. Gelip motoru devirecek birde kolunun hesabını soracak mis,oldu
Kolda yok ki ortada. Arabayla çarptı hahahahaa ve dediğin gibi yakında otopark olsa ne risk alıcam ki o otoparkların içinde dahi %100 güvende olmuyor. Teşekkürler savunan yorumların için. Şansa geldi aklıma unutmuştum burayı boşuna sinirlerim hopladı. Normalde sigarayı ayda bir iki içerim. Çok kafa atarsa. Bizim insanımızın mantığı cidden acayip çalışıyor

https://hizliresim.com/79pywuw

Adamın çarptığı araç gri olan, benim motorda o gün camın demirine milimetrik duruyordu. Kaldırımı engelledin diyenlerde olmuş ya

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar