Park halindeki motorumu deviren adam hakkında

Motosikleti
XMax 400
Arkadaşlar merhaba. Kırklareli de yaşıyor iken satın alıp 100 bine yakın para harcayıp tüm kaportasını ve hava filtrelerini sıfırlatıp bayiden dün çıkmış gibi bir hale getirdiğim xmax400 üme 2.5 ay sonra İstanbul'a dönüşümüzün 6. gününde dev gibi bir kaldırımda kolsuz birisi çarptı. 15. günde ortaya çıkıp zararı karşılayacağını söyledi. Ocak ayının başında ay sonu vereceğini söylemesine rağmen normalde ki masrafın yarısı olan 20 bin lirayı 50 gün geçmiş olmasına rağmen hala vermiş değil. Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

Motosikleti
Kuba x-boss
Arkadaşlar merhaba. Kırklareli de yaşıyor iken satın alıp 100 bine yakın para harcayıp tüm kaportasını ve hava filtrelerini sıfırlatıp bayiden dün çıkmış gibi bir hale getirdiğim xmax400 üme 2.5 ay sonra İstanbul'a dönüşümüzün 6. gününde dev gibi bir kaldırımda kolsuz birisi çarptı. 15. günde ortaya çıkıp zararı karşılayacağını söyledi. Ocak ayının başında ay sonu vereceğini söylemesine rağmen normalde ki masrafın yarısı olan 20 bin lirayı 50 gün geçmiş olmasına rağmen hala vermiş değil. Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?
Kaldırımda yaya çarpmış.. Kamera kaydı vb. olsa bile kasıtlı şekilde itmek yada çekmek suretiyle düşürmemişse, olayı lehinize çevirmeniz zor gibi bence.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?
Anlattığına göre böyle.
ozel-haber-bu-cesmeden-su-icen-sifa-buluyor-8-9206459_o.jpg

Mala zarar verme suçundan Savcılığa Suç duyurusu + Zararın tahsili için İcra takibi

Bu parayı alırsan para senden bir şekilde çıkar.
Nasıl şekilde, pozisyonda çıkacağını bilemem ama zor çıkacağının garantisini veririm.

Motosikleti
QJ SRT800s
çarpan kişi ben olsam önce belediyeye gider şikayette bulunurum, yürüme yolunu engellemiş motor üzerime devriliyordu hayati tehlike yaratıyor derim. eğer para istiyorsan gider savcılığa da şikayette bulunurum.

motosiklet forumundayız, motor kullanıyoruz diye her şeyde haklı olduğumuzu savunamayız.

adam insaflıymış 20 bin vermeye razı olmuş, dua et hakkında şikayette bulunmasın.

Bu parayı alırsan para senden bir şekilde çıkar.
Nasıl şekilde, pozisyonda çıkacağını bilemem ama zor çıkacağının garantisini veririm.
Nerede nasıl veya ne şeekilde çıkacağını bilmiyorsunuz ama çıkacağına garanti veriyorsunuz?
Peygamber misiniz?

Motosikleti
22" Bajaj NS 200 - 25" Pcx DLX
Heh doluşmuş kuralcıdan cok kuralcılar. İstanbul da kaldırım harici motorunu park edebilen yiğit varsa bekleriz.

Forumda neden sürekli kural ihlali yapıp kendini haklı sanan bir tayfa var
Sadece motorlar için ayrılmış bir otopark olmadığı için nereye park edelim Arndiol? Yola koysak bir araç çarpar geçer, umurunda bile olmaz. Kaldırıma koysan bir yaya çarpar, motor düşer. E ne yapsın bu motorcu? Özel garajı olsa zaten oraya koyacak. Adam “ben haklıyım” diye bir şey de dememiş ki. Konuları okumadan cevap verdiğini düşünmeye başladım artık.

Motosikleti
D400
Sadece motorlar için ayrılmış bir otopark olmadığı için nereye park edelim Arndiol? Yola koysak bir araç çarpar geçer, umurunda bile olmaz. Kaldırıma koysan bir yaya çarpar, motor düşer. E ne yapsın bu motorcu? Özel garajı olsa zaten oraya koyacak. Adam “ben haklıyım” diye bir şey de dememiş ki. Konuları okumadan cevap verdiğini düşünmeye başladım artık.

Adam kaldırıma park ettiğini ve karşı taraftan para geleceğini ve vermediği için ne yapması gerektiğini söylemiş. Burada "ben haklıyım" demiş olmuyor mu?

Kasıtlı olarak zarar verildiğini de söylememiş üstelik, karşı taraf yanlışlıkla çarpmışsa burada ödeme yapmasını gerektiren bir durum göremiyorum.

Motosikleti alırken park olayını düşünüp alacaksınız, ne yapmanız gerektiğini ben söylemeyeceğim. İlk evimde park yoktu, 15 dakikalık mesafedeki otoparka koyuyordum. İkinci evimde de yoktu, balkonun altına koyuyordum ön tarafta cocuklar top oynuyordu birşey deme hakkım olmadığı için sunta malzeme ile barikat kurmuştum motora gelmesin diye.

3. ve 4. evimi tutarken normalde otoparksız evler örnek veriyorum 20 bin iken ben 25 bin lira vererek otoparklı ev kiraladım ve en önemli kriterlerimden birisi buydu.

Kusura bakmayın 2018 den beri bunları düşünerek hareket ettim, bunları düşünmeyene de empati yapacak değilim.
kasıtlı olarak zarar verilmediği sürece hiçbir şekilde haklı bulmam.

Buradaki problem,
Motosiklete kaldırıma park etmek mi?
Adamın kaldırımdaki motosiklete yanlışlıkla çarpması mı?
Yanlışlıkla çarpılan motosiklette hasar oluşması mı?
Karşı tarafın ödeme yapacağını belirtip ödeme yapmaması mı?

Hangisi?

Motosikletini kaldırıma parketmiş birisinin motosikletine zarar verilebilir diye bir müsaade yok. Kaldırıma parkedilmiş motosikleti polis tespit ederse ceza yazar ve otoparka da çektirebilir. Bu ayrı bir kural ihlalidir. Usulsüz parkedilen motosikletin devrilmesine sebep olmanın da ayrı bir yaptırımı olur. Elinizde motosikleti devirenin bunu yapmış olduğuna dair ispatlayıcı bir belge, görüntü vs... varsa kanuni yollardan hakkınızı ararsınız. O arada motosikleti kaldırıma parketmiş olmanın cezasını da ödeme durumunda kalabilirsiniz. Ancak elinizde olayın delili yoksa kanunen hak aramanızın bir yolu yok. Karşı taraf vicdana gelir bir ödeme yaparsa yapar, yapmazsa da o saatten sonra legal bir yaptırımınız olamaz. İllegal yolları aklınıza bile getirmemeniz gerekir. Geçmiş olsun.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Anlamadığım konu xmax 400 gibi bir heyhulla (Tommy senin kelime aklıma gelmedi) "kolsuz" biri tarafından nasıl oldu da devirebildi?

Motosikleti
Triumph Trident 660
Motosikleti yola park edince insanlar motosikleti çekip arabayı park ediyorlar kendi motosikletimde kaç defa sahit oldum.
Ben de kaldırıma park ediyorum hatta kaldırımda ağaclara,direklere baglayabilme ihtimalim olduğu için daha güvenli.
Herkes otoparklı evlerde oturacak veya otoparka koyacak imkanda değil o zaman motosiklete mi binmeyelim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar