Yağmurdan sonra ekipman temizliğini nasıl yapıyorsunuz?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Merhaba arkadaşlar, konudan biraz uzak ama size danışmak istediğim bir husus var;
4riders veya durt gibi markalardan ucuz yollu bir yazlık deri mont almak istiyorum. Hiç deri mont kullanmadım ve 1 tane bulunsun istiyorum, görüntü olarak da iyi duruyorlar.

Bu montlar Akdeniz'in yaz sıcağında kullanılabilir mi? Yoksa tamamen ölü bir yatırım mi olur. Deri kullanan arkadaşların görüş ve tavsiyelerini bekliyorum.
Mümkün değil kullanmak, pişersin yazın. Ben İzmir'de yazın file montla bile pişiyorum, deriyi düşünemiyorum bile.

Bir de perforated denilen yüzeyi nokta nokta deliklerden oluşan deri montlar var, onlar bir nebze daha iyi hava alıyor ama yazın yine de giyilmez, anca ilkbaharda giyilir ya da sonbaharda.

Üniversal çamur sıyırıcılardan alabilirsin yağmurda motosiklet kullanıyorsan. Her seferinde ekipmanı temizlemek eziyet olur.
Link

Motosikleti
Forza 250
Yazlık montumun korumalarını çıkartıp,makinaya atıyorum direkt ama sıktırma işlemini yapmadan alıp ipe asıyorum.Kışlık montta ise yine korumaları çıkartıp bu sefer bulaşık süngerinin sarı tarafına herhangi bir şampuanla citeliyorum.Ama yinede su geçirmezliği gitti hissedebiliyorum,su geçirmezlik sağlayan spreylerden almak lazım.

Motosikleti
Srk 250
Hem kask, hem mont için sadece su. Böcük möcük kanını da dalinle temizliyorum. As kurusun. Devam. İç astarını da makinede yıkıyorum.
Kaskin iç pedlerini ılık su dalin ikilisi ile.

bunun ilacı ıslak mendil.

öyle kirlendi hadi yıkayım vs ugrasamam :D
Bu yöntem vernikli siyah kaskımda beni çiziklerle baş başa bıraktı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Üniversal çamur sıyırıcılardan alabilirsin yağmurda motosiklet kullanıyorsan. Her seferinde ekipmanı temizlemek eziyet olur.
Link
sanırım bu yöntem en mantıklısı

Motosikleti
DUKE 250
ben yağmurlu havalarda arabaya biniyorum sorun kalmıyor :)
onun haricinde kaskın camını söküp su ile yıkıyorum, padleri ılık su, dalin ile elde yıkıyorum.
yazlık montumu çamaşır makinasında yıkıyorum.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Motul'un mat yüzeyler için susuz temizleme spreyi var. Motosiklet çok kirli değilse veya sayede tozlandıysa onunla temizliyorum.
Kaskın da vizör hariç mat yüzeylerini onunla temizliyorum.
Vizörü de ıslak mendil ardından bezle kurulama yöntemiyle siliyorum.

Kışlık montun iç astarını çamaşır makinesinde, dış kısmını ise kirlendiyse ıslak bez/alkolsüz ıslak mendil vs. ile temizliyorum.
Kışlık ekipmanlarımı hiç makinede yıkamadım bugüne kadar, sadece sildim geçtim.

Yazlık mont makinede yıkanabilir tip olduğundan çok kirlendiğinde ya da koktuğunda korumalıkları çıkarıp makineye atıyorum.

Pantolonları da aynı şekilde korumalıklarını çıkarıp ters çevirerek makinede yıkıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar