Yağmurdan sonra ekipman temizliğini nasıl yapıyorsunuz?

Motosikleti
Srk 250
Motorla tanışmamız 2 ayı dolduruyor ve sahip olduğum motorsikletin çamurluğu sanırım işlevsiz ve yağmurlu sürüşlerden sonra kaskımın arkası dahil tekstil motosiklet ceketim zaman zaman çamur içinde kalıyor? Ceketi nasıl temizliyorsunuz makineye atılır mı su geçirmez ceket? Kask içinde yanlış temizlediğime eminim çizikler dolayısıyla tavsiyeleriniz yöntemleriniz benim için çok değerli.

Kaskı spreyleyip siliyorum. Muc-Off'un bir spreyini aldım heveslenip, biraz da sulandırdım =)) ama dalinle falan yapılır yine. Şuna dikkat etmeli, çok tozlu ise spreyi sıkıp bam diye silmek iyi bir fikir olmayabilir çizer. Şimdi mesajının tamamını okudum zaten çizmişsin =)

Su geçirmez ürünleri makineye atarsanız zamanla su geçirmezliği gol yemeye başlar. Ben ekipman neyse onunla duşa girip dalinle temizliyorum. Yalnız yine su geçirmeyen membranlara dikkat etmek lazım. İki ay önce ateş başı yaparken is koktu diye bir montu duşa aldım.. 50 kere duruladım, hala dışarıda yağmurda ıslanınca köpük çıkıyordu içinden =))

Enduro kiri ise başka ona girmiyorum. Esaslı çamurdan çıkıldıysa oto yıkamacıda bütün vücuda su basmak en temizi.

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Hem kask, hem mont için sadece su. Böcük möcük kanını da dalinle temizliyorum. As kurusun. Devam. İç astarını da makinede yıkıyorum.
Kaskin iç pedlerini ılık su dalin ikilisi ile.

kask temizleme spreyi var bende, yağmurdan sonra onu kaskın üstüne kızla buluşmaya gidecek liselinin üzerine sıktığı bimden alınma adidas parfüm gibi 30 kere fıslıyorum, sonra mikrofiber bezle cayır cayır siliyorum Palantir gibi oluyor. altımda zaten yazlık pantolon oluyo, onun su geçirme özelliği falan yok korumları çıkarıp makinede yıkıyorum. montu da nemli bezle güzelcene siliyom sadece.

Motosikleti
D400
bunun ilacı ıslak mendil.

öyle kirlendi hadi yıkayım vs ugrasamam :D

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Su+bez=sil Vizör sök yıka.
Islak mendil paralı.

Motosikleti
D400
Bu arada a101'de satılan şu meret efsane güzel vizör temizliyor.

110000017899092.jpg

Hem kask, hem mont için sadece su. Böcük möcük kanını da dalinle temizliyorum. As kurusun. Devam. İç astarını da makinede yıkıyorum.
Kaskin iç pedlerini ılık su dalin ikilisi ile.
Uzun tur camı taktıktan sonra ne böcük kaldı ne kan. Dünya varmış bea.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kaskımı sleepy ile temizliyorum. Kevlar kotumun korumalarını çıkarıp ters yüz edip makineye atıyorum, deri montumu nemli bir bezle silip oda sıcaklığında kurumaya bırakıyorum, kuruduğundan emin olduktan sonra da ya vazelin ya da Motul'ün deri kremini sürüyorum. Botlarımı ıslak bezle temizleyip üzerine ya vazelin ya da Motul'ün deri kremini sürüyorum. Eldivenler de berbat olmuşsa onları da makinede kısa programda yıkayıp oda sıcaklığında kurumaya bırakıyorum.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Yılda bir kez montu mevsim bitince atıyorum makinaya kısa süre ve soğuk su düşük devirde yıkarım. Onun dışında asarım kurur. Günlük kullanımda bir tek yaka tarafları kirli gözüküyor. Kaskı nemli bezle sil geç o da vizörü. Extra bir şey yaptığım yok.

Son yıllarda piyasaya çıkan ve hasseten uzakdoğu ve benzeri ülkelerin imalatı olan motosikletlerin birçoğunun arka ,bazılarınında ön çamurlukları yok denecek kadar küçük dolayısıyla ıslak zeminlerden geçerken ve yağışlı havalarda sürüş esnasında sıçrattıkları çamur ve benzeri kirli asfalt suyu hem motorun en ücra köşelerine ve hemde kıyafetlerimize temizlemesi zahmetli olan kir sıçratrattığı bütün motosıklet camiasındaki arkadaşlarımızın hoşuna gitmeyen bir durumdur, halbuki bu hususu önleyip mani olmak için ekstra bir maliyet ve zahmet gerektırmez, hatta bazı motorsikletlerin arka tekerleği ile selenin alt kısmı okadar açıkki bir kedi bile rahatlıkla geçer, ve o aradanda motorun en ücra köşelerine kadar o pisliği engelsiz olarak hertarafa sıçratıyor, halbuki klasik ve isim yapmış genelde eskice sayılabilecek motosikletlerde bu durum vaki değildir aksine motorun dış görünüşüne dahada bir albeni sağlar bu bakımdan temizliğe hassas olan kışiler bu hususu da göz önünde bulundurarak model seçmeyi tercih ederler, selamlarımla,

Eldiven ıslaksa topcase içine koymayın sonuçta deri de olsa tekstil de olsa eve götürüp kurutun ıslakken kapalı ortamda bırakmayın.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
köftecilerin fazladan verdiği ıslak mendilleri kullanıyorum. motorun depo üstü çantasında 5-10 tane vardır.
Abi sil sil, şimdi gelip derler "V-Stromcular cimridir" diye. :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Bazı montlar yıkanmıyor yazar etiketlerinde ama ben DURT marka montumu korumaları çıkarıp(bazen çıkarmıyorum) tenis toplarıyla orta-düşük devirde normal yumuşatıcısız 30 derecede yıkıyorum. Hiç bir halt olmadı şimdiye kadar. Çok kirliyse leke çıkarma spreyleri ile biraz yumuşatıp öyle atıyorum. Kaskı silerim genelde, içinde kokuşma başlamışsa içini söker haricen yıkar, tam kuruduktan sonra takarım.

reo

Merhaba arkadaşlar, konudan biraz uzak ama size danışmak istediğim bir husus var;
4riders veya durt gibi markalardan ucuz yollu bir yazlık deri mont almak istiyorum. Hiç deri mont kullanmadım ve 1 tane bulunsun istiyorum, görüntü olarak da iyi duruyorlar.

Bu montlar Akdeniz'in yaz sıcağında kullanılabilir mi? Yoksa tamamen ölü bir yatırım mi olur. Deri kullanan arkadaşların görüş ve tavsiyelerini bekliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar