Cfmoto 450SR katalizör iptali konusu

Motosikleti
Dominar 250, 450SR
Merhabalar 1 ay önce 16 binde 450SR aldım. Önceki sahibi açık susturucu ile kullanıyormuş ama satarken orjinal susturucuyu takıp verdi. Sorun şu ki headers ya sonradan takılma ya da orjinal borunun katalizör kısımlarından kesilmiş ve kalınlaştırılmış o bölüm. Yani kısaca egzoz borusu boğazdan itibaren boş ve motosiklet vites geçişlerinde, ani gaz açışlarda, motor freni yaparken ve yüksek devirde giderken egzoz patlatıyor. 450SR orjinalinde de ince ince egzoz patlatan bir motor ama bu kadar sık patlatması hoşuma gitse de aklımı karıştırdı yakıt sarfiyatı önemli değil ama ileri vadede subaplara veya üst kapak kısmına bir sorun açar mı bu durum? Mekanik bilgisi ve bu konularda tecrübesi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Mekanik bilgim yok, konuyla ilgili tecrübem de yok ama zaten belli zamanlarda o subap ayarı kontrolü yapılmalı. Siz de içiniz rahat etsin istiyorsanız o kontrol periyodunu daha erkene alabilirsiniz.

Subaplarda sorun olduğunda zaten üst kapağınız da çoğu örnekte hasar alıyor. Zaten sizin motor farklı bir sebepten ötürü de üst kapağı yiyor. Bence gerekli kontrolleri erken zamanda yaptırın.

Son düzenleme:
Motosikleti
Dominar 250, 450SR
Mekanik bilgim yok, konuyla ilgili tecrübem de yok ama zaten belli zamanlarda o subap ayarı kontrolü yapılmalı. Siz de içiniz rahat etsin istiyorsanız o kontrol periyodunu daha erkene alabilirsiniz.

Subaplarda sorun olduğundan zaten üst kapağınız da çoğu örnekte hasar alıyor. Zaten sizin motor farklı bir sebepten ötürü de üst kapağı yiyor. Bence gerekli kontrolleri erken zamanda yaptırın.
Anladım hocam son bakımda subapları kontrol etti usta ayara gerek yok dedi. Başka sebep nedir söylediğiniz?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Anladım hocam son bakımda subapları kontrol etti usta ayara gerek yok dedi. Başka sebep nedir söylediğiniz?
Usta baştan savma iş yapmış olabilir. Subap ayarı için motorun tam soğuk olması gerekir. Bunu şöyle düşünelim; motoru akşam servise bıraktınız, motor soğudu, ustanız subap ayarını ertesi sabah kontrol etti.

Motoru bırakır bırakmaz adam subap ayarını kontrol edebiliyorsa ve "sorun yok" diyorsa bence tek çare; adamın çenesine high-kick atmak.

Motosikleti
Dominar 250, 450SR
Usta baştan savma iş yapmış olabilir. Subap ayarı için motorun tam soğuk olması gerekir. Bunu şöyle düşünelim; motoru akşam servise bıraktınız, motor soğudu, ustanız subap ayarını ertesi sabah kontrol etti.

Motoru bırakır bırakmaz adam subap ayarını kontrol edebiliyorsa ve "sorun yok" diyorsa bence tek çare; adamın çenesine high-kick atmak.
Motoru bırakmıştım. Uzun vadede subap kontrolü yeterli oluyor mu yani hocam

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motoru bırakmıştım. Uzun vadede subap kontrolü yeterli oluyor mu yani hocam
Burada bakım kitapçığınızın dedikleri önemli, kaç km'de subap kontrolü yapılacak diyorsa sizin örneğinizde biraz daha kısa sürede o kontroller evladır. Lakin motor tam soğukken o kontrol yapılmalı.

Motosikleti
Ns200 15"
Boğazda 2 tane o2 sensörü var ve her silindir için ayrı sensör var bu yüzden fakir veya zengin karışım durumu oluşacağını sanmıyorum, katalizör boşsa alt devirlerde biraz güç kaybı oluşur fakat üst devirlerde biraz daha rahat devirlenir, son olarak ortaya çıkan ısıda azalır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar