Türkiye’de Yerli Motosiklet Üretimi Hızlandı: Dakikada Bir Üretim

musatti-motor-2026.jpg

Türkiye’de yerli motosiklet üretimi ivme kazanırken, Musatti Motor üretim kapasitesi ve organizasyon yapısıyla dikkat çekiyor. Marka, 45 bin metrekarelik modern üretim tesisinde her 90 saniyede bir motosiklet üreterek yerli pazarda en yüksek hacimli üreticiler arasında yerini aldı.

Aylık 7 bin 700 adetlik üretim kapasitesine ulaşan Musatti Motor, Avrupa standartlarında yürüttüğü üretim süreçleriyle hız ve kaliteyi bir arada sunmayı hedefliyor. Toplam 20 bin metrekare kapalı alana sahip entegre tesislerde üretim, otomotiv ve makine mühendislerinin denetiminde gerçekleştiriliyor.

Her 1,5 Dakikada Bir Motosiklet Banttan İniyor

Üretim hatlarında ortalama her 1,5 dakikada bir motosiklet banttan inerken, tüm modeller detaylı kalite kontrol süreçlerinden geçiriliyor. Fren performansı, ABS sistemleri, far ayarları ve genel güvenlik testleri gibi kritik kontroller, son teknoloji ölçüm ekipmanlarıyla gerçekleştiriliyor.

Musatti Motor, üretim gücünü güçlü bir satış sonrası organizasyonla destekliyor. Türkiye genelinde 450’den fazla bayi ve servis ağı ile hizmet veren marka, 10 bin metrekarelik yedek parça deposu sayesinde ihtiyaç duyulan parçaları aynı gün kargo ile servis noktalarına ulaştırıyor.

“Yerli Markalara Yönelik Algıyı Değiştirmeyi Hedefliyoruz”

Musatti Motor Kurucusu Mustafa Alkan, yerli markalara yönelik algının dönüşümünde aktif rol üstlendiklerini belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Musatti Motor olarak yalnızca bugünün beklentilerine değil, geleceğin ihtiyaçlarına da cevap verebilen bir marka inşa etmeyi hedefliyoruz. Güvenlik, konfor ve erişilebilirliği her modelimizin merkezine koyuyoruz. Motosikleti sadece bir satış ürünü değil, uzun soluklu bir yol arkadaşlığı olarak görüyoruz.”

Alkan, güçlü üretim altyapısının Türkiye geneline yayılan servis ağı ve hızlı yedek parça desteğiyle tamamlandığını vurgulayarak, markanın hedefinin sürdürülebilir ve güven veren bir yerli marka deneyimi sunmak olduğunu ifade etti.

Haberin devamı için tıklayın.

Motosikleti
D400
90 saniyede 1 ürettiği motoru alacak enayi var mıymış :D

• Haha
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Motosikleti
D400
60 saniyede 9 motosiklet üreteni alanlar da var öyle deme :ROFLMAO:

1.6 milyar nüfus var yalnız onların ülkesinde.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O bir motorun üretim süresi değil, bant üretim olduğu için peş peşe 90 saniyede bir motor çıkıyor bantın sonundan.

tamam bandın sonundan 90 saniyede bir motor çıkıyor ise 90 saniyede bir motor üretiliyor demektir.

zaten onlarda benim dediğimi demiş.

Üretim tesisinde her 90 saniyede bir motosiklet üreterek yerli pazarda en yüksek hacimli üreticiler arasında yerini aldı.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
tamam bandın sonundan 90 saniyede bir motor çıkıyor ise 90 saniyede bir motor üretiliyor demektir.

Üretim tesisinde her 90 saniyede bir motosiklet üreterek yerli pazarda en yüksek hacimli üreticiler arasında yerini aldı.
Tamam işte 90 saniyede bir motor üretiliyor toplamda ama bir motorun üretim süresi 90 saniye olmuyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...

WIP diye bir kavram var biliyn mi? :D

Şöyle bir ipucu vereyim; bant boşken bandın başından işlem yapmaya başladın, motor 90 saniye sonra sonundan çıkıyorsa senin dediğin gibidir ama öyle olmuyor tabi... ;)

Motosikleti
D400
WIP diye bir kavram var biliyn mi? :D

Şöyle bir ipucu vereyim; bant boşken bandın başından işlem yapmaya başladın, motor 90 saniye sonra sonundan çıkıyorsa senin dediğin gibidir ama öyle olmuyor tabi... ;)

abi üretim hattında ürün üretimi yaptırıyorum, işim bu :) mühendislik kısmında ya da teknik kelimeleri bilmem biz cycle döngüsüne göre hazırlık yaparız.

Bu konuda yazılan ile tamamen aynı mantık ile.

Bir üretim hattında ortalama 25 civarı istasyon var bizim burada. bir fırın için ortalama cycle döngüsü 105 saniye. Üretim hattının sonundan 105 saniyede bir ürün çıkar. Bu da 105 saniyede bir ürün üretiliyor anlamına gelir.

Bandın üstünün dolu / boş olması başlangıcta süreyi etkiliyor. Bir de bu ürünün yarı mamül üretimleri olur, sallıyorum kapısı ya da kontrol paneli ayrı gruplanır bant üstünde direk takılır. Bunlar 105 saniyeye dahil değildir fakat üretim hattının çıkışı 105 diye geçer.

maliyet hesaplarken 105 + diğer alanlardaki süren birim işçilikler toplanır bir ürünün üretimi sallıyorum 400 saniyeye patlıyor bize derler.

Fakat üretim hattında program yapılırken 105 saniyede bir ürün çıkıyor olarak gösterilir çünkü başlangıca kaç saniyede bir ürün koyuluyor en sondan kaç saniyede bir ürün çıkıyor o üretim hattının üretim kapasitesi buna göre hesaplanır.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
abi üretim hattında ürün üretimi yaptırıyorum, işim bu :) mühendislik kısmında ya da teknik kelimeleri bilmem biz cycle döngüsüne göre hazırlık yaparız.

Bu konuda yazılan ile tamamen aynı mantık ile.

Bir üretim hattında ortalama 25 civarı istasyon var bizim burada. bir fırın için ortalama cycle döngüsü 105 saniye. Üretim hattının sonundan 105 saniyede bir ürün çıkar. Bu da 105 saniyede bir ürün üretiliyor anlamına gelir.

Bandın üstünün dolu / boş olması başlangıcta süreyi etkiliyor. Bir de bu ürünün yarı mamül üretimleri olur, sallıyorum kapısı ya da kontrol paneli ayrı gruplanır bant üstünde direk takılır. Bunlar 105 saniyeye dahil değildir fakat üretim hattının çıkışı 105 diye geçer.

maliyet hesaplarken 105 + diğer alanlardaki süren birim işçilikler toplanır bir ürünün üretimi sallıyorum 400 saniyeye patlıyor bize derler.

Fakat üretim hattında program yapılırken 105 saniyede bir ürün çıkıyor olarak gösterilir çünkü başlangıca kaç saniyede bir ürün koyuluyor en sondan kaç saniyede bir ürün çıkıyor o üretim hattının üretim kapasitesi buna göre hesaplanır.
@arndiol üretimden de, maliyetten de, bant dengelemeden de vs. vs. aklına ne gelirse "benim" diyecek bir endüstri mühendisi kadar anlarım; (muhasebe-finans birimleri dahil) 1997'den bu yana birçok işletmenin kullandığı ERP programlarını (custom / in-house ERP olarak) yazmış, ek olarak da en büyük iki ERP uygulamasının birinde sayısız proje ve ek geliştirme yapmış birisiyle muhatapsın şu anda.

"Banttan her doksan saniyede bir ürün çıkıyor" ile "her doksan saniyede bir ürün üretiliyor" teknik olarak aynı şeyi ifade etmez ben sadece onu yazmak istiyorum. Yani @espresso'nun yazdığında teknik olarak bir hata yok. Ancak senin yukarıdaki "105 saniyede bir ürün üretiliyor" cümlen pratik olarak olmasa da teknik olarak hatalı.

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
@arndiol üretimden de, maliyetten de, bant dengelemeden de vs. vs. aklına ne gelirse "benim" diyecek bir endüstri mühendisi kadar anlarım; (muhasebe-finans birimleri dahil) 1997'den bu yana birçok işletmenin kullandığı ERP programlarını (custom / in-house ERP olarak) yazmış, ek olarak da en büyük iki ERP uygulamasının birinde sayısız proje ve ek geliştirme yapmış birisiyle muhatapsın şu anda.

Banttan "her doksan saniyede bir ürün çıkıyor" ile "her doksan saniyede bir ürün üretiliyor" teknik olarak aynı şeyi ifade etmez ben sadece onu yazmak istiyorum. Yani @espresso'nun yazdığında teknik olarak bir hata yok. Senin "105 saniyede bir ürün üretiliyor" cümlen teknik olarak hatalı.

hocam banttan cıkıyor dememiş ki adamlar aha haberde yazan bu.
konuda adamlar hattan bahsetmemiş zaten 90 saniyede bir üretiyoruz demiş. ben konuya göre yorumladım.

üretim tesisinde her 90 saniyede bir motosiklet üreterek yerli pazarda en yüksek hacimli üreticiler arasında yerini aldı.

Montaj başladığında 90 saniye de bir motosiklet banttan iniyor ama montaj 7 / 24 sürmüyor. Haftanın belli günü belli saatlerde.

Ben Ramzey motosiklet fabrikasında kısa dönem boyahane şefliği yaptım.

50 metre kadar bir hat var. Oraya malzemeler montaj sırasına göre diziliyor, kimi istasyon bir metre, kimi istasyon beş metre, kiminde bir kişi, kiminde iki işçi çalışıyor. Öyle montaj yapıla yapıla en sonda bitmiş motosikletler çıkıyordu.

Sonra dinamometre ile bir motor ve genel kontrol aşağı sevkiyata.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Ns200 15"

"Banttan her doksan saniyede bir ürün çıkıyor" ile "her doksan saniyede bir ürün üretiliyor" teknik olarak aynı şeyi ifade etmez ben sadece onu yazmak istiyorum. Yani @espresso'nun yazdığında teknik olarak bir hata yok. Ancak senin yukarıdaki "105 saniyede bir ürün üretiliyor" cümlen pratik olarak olmasa da teknik olarak hatalı.
Bir insanın geçmişine dair bir şeyler anlatabilmesi çok güzel bir durum. Başarılarınızın devamını dilerim.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Umarım 90 saniyede ürettikleri motorları kontrol ediyorlardır.
Düşünsenize, motosikleti kullandığınızda daha ilk 9 saniyede bir taraflarının kırıldığını veya civatalarının döküldüğünü.
Umarım böyle olmaz.
Keşke başarılı olsalar.
Çok isterim.

Yazmayım dedim dayanamadım.
Musatti nedir Allah aşkına.
Musa desen Musa değil İtalyan desen İtalyan değil.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct

Türkiye’de Yerli Motosiklet Üretimi Hızlandı​

çok hızlanıp gözden kaybolmazlar umarım

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Yahu ne kadar ciddiye almışsınız haberi...

Bana 45 dönüm yer verin, makine verin; alayım size kapasite raporu. Bunu da çalışma saatine bölersiniz, habere yazarsınız...

Ama gerçekte ayda üretilen 77 olur. Araya excel virgül koymamış, 2 hane ondalık eklemiş der geçeriz = 77,00...

Nereden bildiğimi söylemem 🤭🤭🤭

Ama @Cyan @arndiol ve @espresso 'ya ayıp olur. 3 senede 2 fabrika kurup, 1ine de 6. Bölge teşviği aldım diyeyim - siz anlayın.👍
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ciddiye alınmak istiyorsanız önce bir isim bulunuz sayın Alkan.
Yahu bunun kataloğunu getirdiler bana, açıp baktım, gerçekten yazık...

Bu arada şimdi fabrika fotolarına ve bantlara baktım. Bana yetti...

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
yolda manifoldu düşüyor motorların, keşke 90 değilde 290 olsaydı da saglam olsaydı :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar