Ahlak eksikliği olduktan sonra yaptığı işin yaşın önemi kalmıyor zaten.Aslında konu temelde eğitim ve ahlak eksikliği sebebi ile açıklanabilir. Pandemide marketten yağa zam gelecek diye ne kadar parası varsa hepsini alıp bir sonraki kişiyi düşünmeyen zat , trafikte maganda , kuryelikte kuralsız , sohbette küfürbaz ve hayasız , ticarette karaborsacı.
Evet motorcuların itibarını düşürüyor fakat her toplulukta itibar düşürüyor bu modeller.
Geçen bir arkadaşım (sürekli dolandırılır iyilik yaparken) yine dolandırılmış. Dedim ki oğlum niye yapıyorsun yapma şunu cennete biraz rötarlı gidersin en fazla.
Hiç unutmayacağım bir cümle kurdu “Bu şerefsizler yüzünden bir gün iyilik yapmaktan geri durursam kendimden nefret ederim. Belki işe yarayacak bişeyi yapmamış olursam kendimi hiç affetmem” dedi.
Demem o ki ; biz de doğruyu yapmaktan bu 3-5’den çok fazla güruh yüzünden vazgeçmeyelim.
Biz örnek olalım , doğruyu yapalım. Gerisi zaten çözümsüz…
Biraz siyasi olacak ancak , bu hükümetin elemanları okumuş sayısı arttıkça bizim oy oranımız düşüyor dedi. Dolayısı ile devlet eliyle cehalet destekleniyor toplumda.
Kuryelerin yaş ortalaması ortada. 20-30 arası
Ben de çok yaşlı değilim ama yeni nesil gümbür gümbür cahil geliyor.
Markette ekmeği elle seçmeyin eldiven var yazısı asmışlar.
Adam yanın da 2 çocuk ve karısı 5 tane ekmeğe elle dokundu.
Döndüm elle seçmeyin eldiven var.
Bana dönüp ayağımla mı seçeyim dedi ?
Sever misin sabaha mı bırakırsın.
Çocukları var yanın da geleceklerine etki etmeyeyim dedim başka bir gün dövmekten beter ettim belediye de insan kaynakları müdür yardımcısı çıktı.
Belediyeyi söylememe gerek yok gerçi hepsi aynı bok benim için.
Yaya yolun da kurye gider uyarırım sanane der ceza yiyeceği zaman abi ayağı çeker.
Her meslekte şerefsiz çok kuryeler çok göz önün de ve çok fazla aşırı da kuralsız olunca sürekli dikkat çekiyorlar.
Gençler de kendini geliştirmek yerine en azından kendi motorum rahatım düşüncesi (benim konuştuklarım bunlar) bu işi çok tercih ediyorlar.