Sizce moto-kuryeler motorcuların itibarını düşürüyor mu?

Aslında konu temelde eğitim ve ahlak eksikliği sebebi ile açıklanabilir. Pandemide marketten yağa zam gelecek diye ne kadar parası varsa hepsini alıp bir sonraki kişiyi düşünmeyen zat , trafikte maganda , kuryelikte kuralsız , sohbette küfürbaz ve hayasız , ticarette karaborsacı.
Evet motorcuların itibarını düşürüyor fakat her toplulukta itibar düşürüyor bu modeller.
Geçen bir arkadaşım (sürekli dolandırılır iyilik yaparken) yine dolandırılmış. Dedim ki oğlum niye yapıyorsun yapma şunu cennete biraz rötarlı gidersin en fazla.
Hiç unutmayacağım bir cümle kurdu “Bu şerefsizler yüzünden bir gün iyilik yapmaktan geri durursam kendimden nefret ederim. Belki işe yarayacak bişeyi yapmamış olursam kendimi hiç affetmem” dedi.
Demem o ki ; biz de doğruyu yapmaktan bu 3-5’den çok fazla güruh yüzünden vazgeçmeyelim.
Biz örnek olalım , doğruyu yapalım. Gerisi zaten çözümsüz…
Biraz siyasi olacak ancak , bu hükümetin elemanları okumuş sayısı arttıkça bizim oy oranımız düşüyor dedi. Dolayısı ile devlet eliyle cehalet destekleniyor toplumda.
Kuryelerin yaş ortalaması ortada. 20-30 arası
Ben de çok yaşlı değilim ama yeni nesil gümbür gümbür cahil geliyor.
Ahlak eksikliği olduktan sonra yaptığı işin yaşın önemi kalmıyor zaten.
Markette ekmeği elle seçmeyin eldiven var yazısı asmışlar.
Adam yanın da 2 çocuk ve karısı 5 tane ekmeğe elle dokundu.
Döndüm elle seçmeyin eldiven var.
Bana dönüp ayağımla mı seçeyim dedi ?
Sever misin sabaha mı bırakırsın.
Çocukları var yanın da geleceklerine etki etmeyeyim dedim başka bir gün dövmekten beter ettim belediye de insan kaynakları müdür yardımcısı çıktı.
Belediyeyi söylememe gerek yok gerçi hepsi aynı bok benim için.
Yaya yolun da kurye gider uyarırım sanane der ceza yiyeceği zaman abi ayağı çeker.
Her meslekte şerefsiz çok kuryeler çok göz önün de ve çok fazla aşırı da kuralsız olunca sürekli dikkat çekiyorlar.
Gençler de kendini geliştirmek yerine en azından kendi motorum rahatım düşüncesi (benim konuştuklarım bunlar) bu işi çok tercih ediyorlar.

Hükümet, insana başıboş hissi veriyor. Başıboş kişi kendini eğitimle, toplum ahlakıyla yormaz. Hayatta kalır.

@burak r25 'in dediği gibi durum. Hükümeti bizim nesil seçmedi, bizim nesil sadece büyüklerimizin hatalarına rağmen hayatta kalmaya çalışıyor. Fakat bu, cahil bir nesil olduğumuzu da değiştirmiyor.

Bizim neslimizde ve bizden sonraki nesillerde, kendine yaptığın marjinal yatırımın dönüşü çok yüksek görünmüyor. Yüksek lisans, doktora vs. ile akademik ilerlesen de maaşın 5 basamaklı; girip rastgele bir zincir işletmede, akademik eğitime vereceğin yıllarını versen de maaşın 5 basamaklı. E toplumda da harcamacı kültür hakim çünkü bize "Alın, verin, ekonomiye can verin" dendi. Işin bilgi kısmının çok bir değeri, statüsü yok.

BIr yandan da işin cinsel boyutu var: Kadınların çoğunda, baba sorunlarından kaynaklı, "Sahiplenici" adı altında baskılayıcı insan tercih etme eğilimi var maalesef. Dışarısı tehlikeli, sokağın ortasında biri kaçırsa kimse dönüp bakmaz, baba da toplumsal yapılardan dolayı kızıyla samimileşmez araya anneyi sokar hep. "Ben bulayim kendime bir dızzo, sokakta beni bıçaklayacak adam önce onu bıçaklasın" diyor. Erkekler de bu durumdan nasiplenmek için soğuk, kinik bir karaktere bürünmeyi tercih ediyor. (Anekdot: Bitki çayı içtiğim için laf yediğim bir ablamız oldu)

Bizim lise ve unili genclik ne diyor o zaman: Kurallara uyup kendine bir seyler katmaya çalışmanın bir anlamı yok. Ben topluma da asi olup denyo denyo hareketlerde bulunursam da yan sınıftan Banu bana verir. Ben böyle devam, polis düşman, baba tahliye

Uzun lafın kısası; 1 gecede değil ama çok gecede cahil kaldık.

Bu yeni nesilde siz bize kötü sorunlu dünya bıraktınız, sizin yüzünüzden biz çekiyoruz, deyip topu bizlere atıyorlar. @burak r25

Bizde genç olduk, bizim zamanımızda da yollar pembe miydi? Çocukluğum yağ, şeker, tüp, kıyma kuyruklarında sıra beklemekle geçti.

Demirel memlekette benzin vada biz mi içtik dedi işin içinden çıktı. Demirel'i de annem babam seçti, ben mi seçtim.

Ben üniversiteye giderken dört sene Küçükyalı'dan Bostancı'ya yürüdüm. Bir gün eve geldiğimde, oğlum baba neredesin, Taksi bulamadığım için Bostancı ya gidemedim, imtihana geç kalacağım dedi.

Bende, ben bu yolu dört sene yürüyerek gittim, sen bir sefer yürüyemedin mi deyinçe utanmış, bari dönüşü yürüyerek yapayım demiş, dönüşte yürüyerek aradan geçeyim deyinçe kaybolmuş. Evin yolunu şaşırmış. :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Son düzenleme:
Motosikleti
Dca7TJ55.hkhTtE
Bir tane düzgün fabrikasyon CG veya ÇİTA ; Ya da bunlara adam akıllı binen şahıs göstere bilir misin ?..
adam 50 cc diyor ama cg cita yazmamiski Naked i var cross u var racing var cinli marka sadece bunlarımı uretiyor 😆 otekelestiriliyor ayiptir insAllah ise gidip geldigim guzel bir motorum var kafama bir sey firlatmazlar menseiden dolayi 😅 butçe yetmiyor milletin anlamak lazım ekonomi kötü kabul etmiyoruz onun yerine diyoruzki alinmaz ya alinmicagini adamda biliyor zatende genelleme yapmak ayip. İsim vermicem mt09 youtube yazin madem model veriyoruz sadece kanalin basini söylicem siyah**** diye kanal var adamin nasil sürdüğünü izleyin bende diyim ki bu adama gore japon surucusu sıkıntılı saçma ağa valla saçma dediginiz şeyler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekonomi bozuldukça dişük fiyata alınan motorlar hep bu kaderi paylaşacak. Japonlar artık gençler tarafından alınacak paraları geçti. 18 yaşında kaç genç sıfır mt7 bütçesi ayırabiliyor ki?
Saçmalıyorlar ya başka bir şey degil. Ağa herkes neyin ne olduğunu çok iyi biliyor ekonomiyi biliyor ama yokmuş gibi davranıyorlar parası olan konuşur bundan 5 6 sene sonra somali malı çıkar sallıyorum somali alcağınıza çin alin somali parça beklersiniz yazarlar. Adamlar sistemi oturtamamis ki turkiyede yetkili servis yapan hakedisi dusuk gordugu için garanti disi birakmaya yer ariyor suç firmada degilki turkiye distürbütöründe. Denetim yapamıyor

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
adam 50 cc diyor ama cg cita yazmamiski Naked i var cross u var racing var cinli marka sadece bunlarımı uretiyor 😆 otekelestiriliyor ayiptir insAllah ise gidip geldigim guzel bir motorum var kafama bir sey firlatmazlar menseiden dolayi 😅 butçe yetmiyor milletin anlamak lazım ekonomi kötü kabul etmiyoruz onun yerine diyoruzki alinmaz ya alinmicagini adamda biliyor zatende genelleme yapmak ayip. İsim vermicem mt09 youtube yazin madem model veriyoruz sadece kanalin basini söylicem siyah**** diye kanal var adamin nasil sürdüğünü izleyin bende diyim ki bu adama gore japon surucusu sıkıntılı saçma ağa valla saçma dediginiz şeyler

Saçmalıyorlar ya başka bir şey degil. Ağa herkes neyin ne olduğunu çok iyi biliyor ekonomiyi biliyor ama yokmuş gibi davranıyorlar parası olan konuşur bundan 5 6 sene sonra somali malı çıkar sallıyorum somali alcağınıza çin alin somali parça beklersiniz yazarlar. Adamlar sistemi oturtamamis ki turkiyede yetkili servis yapan hakedisi dusuk gordugu için garanti disi birakmaya yer ariyor suç firmada degilki turkiye distürbütöründe. Denetim yapamıyor
Yahu biz niye saçmalayalım... Saçmalayan çinli motora binip üzerinde race motora biner zanneden , tapa gaz gidip elektrik kesip pata pata eksoz patlatanlara dert yan... 50 cc köylü alıp 180 cc ye çıkaran , ince teker 72 jant takan adamları mı savunayım ?... Hiç bunlar yapılan japon motor gördün mü Türkiye de ?..
Menşei den kaybediyorsan almayacaksın çin malı falan.. Ucuz olsun motor olsun diye alınce böyle oluyor maalesef... Herkesin apaçi görmesi bizim sorunumuz diil...
Alım gücü genciz diyosan o ayrı.. O zaman yönetenlere isyan edeceksin...

Herkese selamlar. Enjeksiyonlu Cg bloğuna sahip Mondial Xtreme Maxx motorum var. Sarı sitede 350cc cg dönüşüm kiti buldum. Krank-piston-silindir-üst kapak-dereceli egzantrik setin içinde. Bende seti almak çok istiyorum. Amacım bir yarış motoru yapmak değil ancak tahmini olarak 25-30 arası beygir-tork isteğim var. 250cc olanları RT250 gibi 16-18 beygir arasında. Öğrendiğim kadarıyla şaş blok(çita 125) almam gerekiyormuş. Bunlara ek olarak güzel bir karbüratör ve yağ soğutucu radyatör ve arkasına bir fan ile verim almayı hedefliyorum. Motorda birçok parça ekstra olarak güçlendirilecek. Motorun üstüne binip canını alan kesiciye sokan biri değilim. Size soracaklarım şu şekilde;
1-Tahmini ne kadar güç alabilirim ?
2-Çok limitlerde bir makina istemiyorum ömrü tahmini ne kadar olur ?
3-Bu 350cc(72.5mm 80mm) set neden bu kadar az ? İnsanlar yapıp yapıp öldü mü ?
4-4 subaplı üst kapaklar nasıl ? Motoru rahatlatır mı yoksa ekstra sıkıntı mı çıkarır ?
5-250-270 cc arasındaki makinalardan ne kadar farkı olur ya da tercih etmeye değer mi ?
Swap yapmayı söyleyebilirsiniz ancak şuan alınacak bir kelle Ns200-Nk250-D250 gibi kelleler sadece 20-25 gibi başlıyor bunun yanında beyin tesisat ve kellenin durumu gibi olaylar mevcut. Motorumu çok seviyorum ve beni tatmin etmesini istiyorum. Aklımda 200 gibi hızlara çıkmak yok. Ktm Duke 390 ın yarısı bile bir his verse yeterli zaten ıslak ağırlığı 140kg ki enjeksiyon sökülecek yeni kelle de balansör gibi ekstralar da olmayacak.
Buraya kadar okuyup yardımcı olduğunuz için teşekkürler.
Al işte... Tipik net bir örnek...

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
japonlarda cbf harici başka commuter var mı da millet modifiye yapsın başka cg tipi blokluğu olan modifiyesi kit takması kolay motor mu var ki japonda yapsın ki cbflere yapılan modifiyeleri bi facebooka gir gör elektriği kesip egzoz patlatma olayını bu güne kadar sadece mt7lerde gördüm japon sürenlerin de elinde kit takma imkanı olsa ilk gün mt25 r25 tayfa takar ayrıca birebir aynı olayları harleyciler de yapıyor onlara neden borunuz ötmüyor :ROFLMAO:

Motosikleti
Dca7TJ55.hkhTtE
Yahu biz niye saçmalayalım... Saçmalayan çinli motora binip üzerinde race motora biner zanneden , tapa gaz gidip elektrik kesip pata pata eksoz patlatanlara dert yan... 50 cc köylü alıp 180 cc ye çıkaran , ince teker 72 jant takan adamları mı savunayım ?... Hiç bunlar yapılan japon motor gördün mü Türkiye de ?..
Menşei den kaybediyorsan almayacaksın çin malı falan.. Ucuz olsun motor olsun diye alınce böyle oluyor maalesef... Herkesin apaçi görmesi bizim sorunumuz diil...
Alım gücü genciz diyosan o ayrı.. O zaman yönetenlere isyan edeceksin...

Al işte... Tipik net bir örnek...
Hahahahah ya sunu yazarken bile sacmalamak, dogru sadece dünya uzerinde japon var ve japon marka alanlar sadece apaçi değil dimi? Ne kadarda inanarak boş yapma biçimi yönetenlere ben isyanımı yapiyorum zaten sen sirf maddi durumu iyi olmıyor diye başkalarına apaçi gibi yorumlar yaparak boş yapıyorsun. Başka bir şey değil madem 50 cc yi 180 cc ye cikariyor al plakayi ver trafik şubeye o zaman dostum böyle millete apaçi yada laf yaptiğinda o adam akillanacakmi sence? Adam bakmiştır o motor işini görüyordur gitmeye yariyordur alir senin sorunun başkasını malını dilinde tutman bence çok takıyorsun stres yapma zararlı 😁

japonlarda cbf harici başka commuter var mı da millet modifiye yapsın başka cg tipi blokluğu olan modifiyesi kit takması kolay motor mu var ki japonda yapsın ki cbflere yapılan modifiyeleri bi facebooka gir gör elektriği kesip egzoz patlatma olayını bu güne kadar sadece mt7lerde gördüm japon sürenlerin de elinde kit takma imkanı olsa ilk gün mt25 r25 tayfa takar ayrıca birebir aynı olayları harleyciler de yapıyor onlara neden borunuz ötmüyor :ROFLMAO:
Motorlar kendi motorlarindan kat kat pahali çünkü emperyalist bir motor kendisi 😅 onlarin mensei ülkesi nagazakide cevabi vermiş olabilir 😁

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Hahahahah ya sunu yazarken bile sacmalamak, dogru sadece dünya uzerinde japon var ve japon marka alanlar sadece apaçi değil dimi? Ne kadarda inanarak boş yapma biçimi yönetenlere ben isyanımı yapiyorum zaten sen sirf maddi durumu iyi olmıyor diye başkalarına apaçi gibi yorumlar yaparak boş yapıyorsun. Başka bir şey değil madem 50 cc yi 180 cc ye cikariyor al plakayi ver trafik şubeye o zaman dostum böyle millete apaçi yada laf yaptiğinda o adam akillanacakmi sence? Adam bakmiştır o motor işini görüyordur gitmeye yariyordur alir senin sorunun başkasını malını dilinde tutman bence çok takıyorsun stres yapma zararlı 😁

Motorlar kendi motorlarindan kat kat pahali çünkü emperyalist bir motor kendisi 😅 onlarin mensei ülkesi nagazakide cevabi vermiş olabilir 😁
Ne anlatıyon sen ergen ergen ?..
Önce yazdığımı oku anla sonra yaz...
Japonun apaçisi olmadığını yazmadım.. Bana Japon a binen apaçilerle çinliye binen apaçilerin oranlarını söyleyebilirmisin ?..
Git ege bölgesine hangi köye ilçeye gidersen cevabı bulacaksın..
Boşa goy goy yapmaya kalkma..

Motosikleti
Dca7TJ55.hkhTtE
Ne anlatıyorsun sen ergen ergen?

Önce yazdığımı oku, anla sonra yaz.

Japon'un apaçisi olmadığını yazmadım. Bana Japon'a binen apaçilerle Çinli'ye binen apaçilerin oranlarını söyleyebilir misin?

Git Ege Bölgesi'ne, hangi köye ilçeye gidersen cevabı bulacaksın.

Boşa goygoy yapmaya kalkma.
Ya sen ilk önce boş konuşmamayı öğren, ondan sonra bana ergen diyebilirsin. Ergen yazım nerede varmış söyle bakalım. Ben niye Ege Bölgesi'ne gideyim? Senin banane cevap aramaya ihtiyacım yok. Burada boş yazmana da gerek yok. Sen daha ne yazdığını bilmiyorsun, tutup sallıyorsun. Yorumlarında utanmasan dünyadaki en iyi motor Japon yazıp tüm motorları eleyeceksin. Banane kardeşim. Satmasınlar o zaman apaçilere Çinli motor. Sen git isyanını bayilere yap. Genelleme yapma burada. Sana yazdığım yazı sadece genelleme yapmaman. Sen orana bak diyorsun, banane oranından senin.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Tamam tamam lo..
Anlaşıldı..
Apaçi diyince birden alevlendin ?..
Belki mohikanlığa falan geçersin dedik ama umut yok...
Kral sensin..

Motosikleti
Dca7TJ55.hkhTtE
Tamam tamam lo..
Anlaşıldı..
Apaçi diyince birden alevlendin ?..
Belki mohikanlığa falan geçersin dedik ama umut yok...
Kral sensin..
Yav he he sensin biz apaçiyiz reis sen kralsin ülke komple olarak apaçi en kral en tehlike sensin reis. Sende japon var kral sen apaçi değilsin. İstanbulda oturan mehmet abi çinli motoruna binip bir tur attı artık o bir apaçi o bir serseri crazy boy mehmet vututu mehmet abi 31 yaşında alp reis canı sıkıldı öyle istedi çünkü o bir japon kullanıcısı onu sevin.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Yav he he sensin biz apaçiyiz reis sen kralsin ülke komple olarak apaçi en kral en tehlike sensin reis. Sende japon var kral sen apaçi değilsin. İstanbulda oturan mehmet abi çinli motoruna binip bir tur attı artık o bir apaçi o bir serseri crazy boy mehmet vututu mehmet abi 31 yaşında alp reis canı sıkıldı öyle istedi çünkü o bir japon kullanıcısı onu sevin.
bu arkadaşın özel olmaya ihtiyacı var bırak kendini tatmin etsin yazıktır

Motosikleti
D400
Konu çok konusulmus tek tek okuyamadım.

Motosiklet camiası arabacılar gibi değil genel bir bütün olarak değerlendirildiği için evet düşürüyorlar diyebiliriz.

Fakat yolda gördüğünüz %90 diğer motorcular da leş gibi sürdüğü için düşürüyor.

Açıkçası bu aleti kullananların %90 ı b.k gibi kullandıgından kalan %10 da eleştiriye maruz kalıyor.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sen ve senin gibiler yüzünden itibar mitibar kalmadı, içinden geçtiniz.. 👍

bu arkadaşın özel olmaya ihtiyacı var bırak kendini tatmin etsin yazıktır
Hadi çocuğum az ötede eşelen...Burası kayalık... 👍

Motosikleti
Dca7TJ55.hkhTtE
Sen ve senin gibiler yüzünden itibar mitibar kalmadı, içinden geçtiniz.. 👍

Hadi çocuğum az ötede eşelen...Burası kayalık... 👍
Yazdiğın yazılara bak sana cevap vermeye bile gerek yok iğrenç gerçekten bu cümleleri kuran kişinin bize itibardan bahsetmesi ve bize senin gibiler diyip senin yüzünden diye asılsız suçlaması çok ironik bir davranıştı. Kim bilir trafikte insanlara nasıl davranıyorsundur sen umarım bu yazdıklarımızı bir gün anlarsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar