- Konu Yazar
Merhabalar cb125r kullanıyorum alt devirlerde ve üst devirlerde olmayan bir cızırtı sesi var orta devirde. sol elcik tarafından geliyor diye düşünüyorum bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
Motosikletler ayaklık yüzünden düz duran aletler sağa sola düşmesi illaki olmuştur o yüzden gidon topuzlarını sıkarak veya parçaları elinle tutarak titreşim ses vs. nerden geliyo anlıyabilirsin . Arkadaşımın Dominar400'ünde çok titreşim ve tıkırdama sesi vardı plakalık tam sıkılmamış sıkılsa bile azda olsa yine aynı sesi yapıyor diye kuyruğa Dyson'La tutturmuştuk sorun çözülmüştüMerhabalar cb125r kullanıyorum alt devirlerde ve üst devirlerde olmayan bir cızırtı sesi var orta devirde. sol elcik tarafından geliyor diye düşünüyorum bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
Sol elcik , gidon topuzu ve ekran vidalarını sök tak yaptım ve videodaki ses düzeldi. Ekranin vidasını sökmek için far grenajını sökerken de plastik kaynak kırıldı. Ama o yoğun gelen ses çözüldü mutemelen soldaki kontrol tuşların ordan geliyordu.Motosikletler ayaklık yüzünden düz duran aletler sağa sola düşmesi illaki olmuştur o yüzden gidon topuzlarını sıkarak veya parçaları elinle tutarak titreşim ses vs. nerden geliyo anlıyabilirsin . Arkadaşımın Dominar400'ünde çok titreşim ve tıkırdama sesi vardı plakalık tam sıkılmamış sıkılsa bile azda olsa yine aynı sesi yapıyor diye kuyruğa Dyson'La tutturmuştuk sorun çözülmüştü
Aynısı benim CBR125R'da oluyordu zamanla manette ki cızırtı orda ki civatayı açtı ve debriyaj maneti rüzgarlı hava ve 120 130a dayandığı gibi debriyajı kendi kendine sıkıyoduSorunu çözdüğünüze sevindim. Benim kullandığım Sym Wolf'te de bir zaman sonra debriyaj manetinden cızırtı gelmeye başlıyor. Kulak tıkacı kullanmıyorsak çare ya el sürekli debriyaj üstünde olacak ya da araya çok ince pul atacaksın.
Bizde de saçma bir boşluk oluşuyor ve manet rüzgardan titriyor.Aynısı benim CBR125R'da oluyordu zamanla manette ki cızırtı orda ki civatayı açtı ve debriyaj maneti rüzgarlı hava ve 120 130a dayandığı gibi debriyajı kendi kendine sıkıyodu
Debriyaj ayarı yumuşaksa bir zamandan sonra manete de baskı uyguluyo ve motor tekliyomuş gibi oluyo abi ona dikkat etBizde de saçma bir boşluk oluşuyor be manet rüzgardan titriyor.
Yok bizde öyle bir sorun yok, sadece ses rahatsız ediyor.Debriyaj ayarı yumuşaksa bir zamandan sonra manete de baskı uyguluyo ve motor tekliyomuş gibi oluyo abi ona dikkat et