Küçük hacimli motosikletlerle tura çıkmak

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Adam zaten senede 5000 km yapan adam, kışın sürmüyor, uğraşmamak adına Dominar bile almadı. Bence cubla, mapla uğraşmaz zaten halihazırda X-Max'i var.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bir düzeltme: Lastikler 17 inç.

Adaşım benim sonradan kendisinden satın aldığım Crypton S'i vade farksız 6 taksitte falan aldı üstelik. Sene 2021 Mart. Ödediği rakam 20 bin TL.
...
Hah işte tam böyle tutarlardı; taksitli 19.000'e veriyorlardı, demek ki 2019 değil 2021'miş...

Valla çok pişmanım o zaman cimrilik ettiğime. Direkt Bodrum'da dururdu, terlik niyetine kullanılırdı. (İstanbul'da hayatta kullanmam böyle bir şeyi o ayrı...) Yaklaşık 2.640$'a denk geliyormuş, USD enflasyonu ile bugüne taşırsak 3.230$ yapıyor, kuru 43,00₺ sayarsak 139.000₺ ediyor. 12 taksitle güle oynaya ödenebilecek bir tutar.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
İşte gerçek terlik budur. Sizin orada çok fazla yokuş yok zaten, yapıştır gitsin.
Baharda buradaki bisiklet mağazasına yeni modeller gelecek, Mart gibi alıcam bir tane.
Geçen yolda bizim evin binasını yapan mütahit abye rastladım, evine çarşı içindeki ofisinden bisikleti ile gidiyordu, adamda kendinde mercedes var eşinde mercedes var, ama şehir içi bisiklet sürüyor. :) Evle iş arası yürüyerek 15 dakika, arabayı çıkar gel merkezde park yeri aramak daha uzun sürüyor ne uğraşıcam demişti. İnşaata bakmaya bisikletle gideni görünce hiç ekabirlik etmeye gerek yok buraların olayı bisiklet dedim. :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Baharda buradaki bisiklet mağazasına yeni modeller gelecek, Mart gibi alıcam bir tane.
Geçen yolda bizim evin binasını yapan mütahit abye rastladım, evine çarşı içindeki ofisinden bisikleti ile gidiyordu, adamda kendinde mercedes var eşinde mercedes var, ama şehir içi bisiklet sürüyor. :) Evle iş arası yürüyerek 15 dakika, arabayı çıkar gel merkezde park yeri aramak daha uzun sürüyor ne uğraşıcam demişti. İnşaata bakmaya bisikletle gideni görünce hiç ekabirlik etmeye gerek yok buraların olayı bisiklet dedim. :)
Hem spor da yapmış olursun, çok güzel.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hem spor da yapmış olursun, çok güzel.
burada bir grup var, hafta sonları yakın köylere bisikletle tur yapıyorlar, günde 25-30km yol yapıyorlar hem de yokuşlu yollarda. Evde hımbıl hımbıl otururken 1 ocak günü Pınarhisar'a kadar gidip gelmişler de köfteciden foto paylaşmışlardı. Çocuklara bisiklet alırken bisiklet mağazasının sahibi beni onların whatsapp grubuna eklemişti oradan takip ediyorum. kendime de bisiklet alıp o ihtiyarlara takılsam yeter. hem köfte de yiyorlarmış. :)

Motosikleti
D400
burada bir grup var, hafta sonları yakın köylere bisikletle tur yapıyorlar, günde 25-30km yol yapıyorlar hem de yokuşlu yollarda. Evde hımbıl hımbıl otururken 1 ocak günü Pınarhisar'a kadar gidip gelmişler de köfteciden foto paylaşmışlardı. Çocuklara bisiklet alırken bisiklet mağazasının sahibi beni onların whatsapp grubuna eklemişti oradan takip ediyorum. kendime de bisiklet alıp o ihtiyarlara takılsam yeter. hem köfte de yiyorlarmış. :)

30 km yolu motorla gitmeye üşenenler var, okurlar da utanırlar belki :D

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bisiklet candır. Sizin oradan Pınarhisar bir şey değil. Düz yerde günde 80km bile yaparsın. (Ort. 20 tutturmak işten bile değil; toplam 4 saat yapar...) Baktım da sizin oradan Pınarhisar Merkez de Sütlüce de 40km. Tam günlük bir aktivite olarak bisikletle gayet gidip gelinebilir. Ama sen yine de ufaktan başla, 2x40km çok iddialı şimdilik. 5-10km gezi yeter :)

abi bu falcon cub'dan aslında ben de mi alsam? İsmet abi o kadar yol yaptı bozamadı, ben şehir içi çarşı pazar için arkaya aynen öyle sepet taksam olur. xmax fazla geliyor burada şehir içine. sıfırı var mıdır ki? Hem şirket üzerine alırım gider gösteririm. :)

O cub modeli bir parti getirdiler, devamı gelmedi, herhalde ikinci eli de kalmamıştır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kafam karıştı. ben en iyisi xmax'ı satıp bisiklet alayım. :)
Bisiklet sürecek kondisyon varsa kesinlikle bir tane almanı tavsiye ederim. Kesinlikle sağlığın müsaade ettiği sürece düzenli olarak binmen çok faydalı olur.

Son düzenleme:
TEmbellik en büyük düsman insan bedenine. Zamaninda senede yarislar dahil 13000-14000 km bisiklet ile yol yapmisligim vardi. Bisikleti biraktim ama yeme aliskanligini birakmayinca hop gelsin kilolar.

Bisiklet alacaginiz zaman ekstrem offroad yapmayacaksaniz kalin lastikli bir yol bisikleti, ön masa süspansiyonlu, sizin isinizi cok rahat görecektir.

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha XT660R
Crf250L ile bir günde 850km, bir kere de iki günde 850km yol yaptıktan sonra çok güçsüz olduğu kanaatine vararak sattım motoru. Sizlerin tutkusuna hayran kaldım.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Crf250L ile bir günde 850km, bir kere de iki günde 850km yol yaptıktan sonra çok güçsüz olduğu kanaatine vararak sattım motoru. Sizlerin tutkusuna hayran kaldım.
Crf Rally ile rekorum bir günde 1150 km.

2019 Eylül başında 6 gün önce çıkmış olduğum Doğu turunun son gününde Bitliste konakladım ve de ertesi sabah Bitlisten çıkıp Muş – Bingöl – Elazığ – Malatya – Kayseri – Kırşehir – Kırıkkale güzergahından Ankara Bağlıca’ya geldim.

Sabah 10-ertesi sabah 02:00 arasında 14 saat sürdü yol.

Şehiriçlerine girme, restoran bakınma vb tarzı birkaç küçük esnetmeyle yanlış hatırlamıyorsam 1150 km civarı tutmuştu yol.

Müthişti.

Aslında önceki tecrübeler kadar beklentiler de çok önemli bu yol yapma işlerinde.

Ve modunuzu da yüksek tutmak lazım.

Bu arada eğer CRF-L motorunuzda ön cam yoksa cidden çok yorar uzun yolda.

Siz ona temizinden 150-200 km ekleyin yani.

O derece yorar.

Bu arada eğer CRF-L motorunuzda ön cam yoksa cidden çok yorar uzun yolda..
Tüm motosikletleri camsız kullanmak ciddi yoruyor artı üstümüz başımız yazın bile leş gibi olur sinek böcek yapışıyor monta rezil bir görüntü , kışı yazmak bile istemiyorum , rüzgar seside kafa şişirir nasıl kullanıyorlar , o eziyeti niye çekiyorlar anlam veremiyorum 🤔

İster sukuter ister vitesli min çeneme kadar uzanmayan camla bile kullanmam ,
satın aldığımda ilk işim cam yoksa takmak , kısa ise üstüne aparat eklemek olur , viteslide gidon yükseltme ve geri çekmede yoksa hemen takarım uzun yolda müthiş konfor sağlıyor..

Motosikleti
Yamaha XT660R
Crf Rally ile rekorum bir günde 1150 km.

2019 Eylül başında 6 gün önce çıkmış olduğum Doğu turunun son gününde Bitliste konakladım ve de ertesi sabah Bitlisten çıkıp Muş – Bingöl – Elazığ – Malatya – Kayseri – Kırşehir – Kırıkkale güzergahından Ankara Bağlıca’ya geldim.

Sabah 10-ertesi sabah 02:00 arasında 14 saat sürdü yol.

Şehiriçlerine girme, restoran bakınma vb tarzı birkaç küçük esnetmeyle yanlış hatırlamıyorsam 1150 km civarı tutmuştu yol.

Müthişti.

Aslında önceki tecrübeler kadar beklentiler de çok önemli bu yol yapma işlerinde.

Ve modunuzu da yüksek tutmak lazım.

Bu arada eğer CRF-L motorunuzda ön cam yoksa cidden çok yorar uzun yolda.

Siz ona temizinden 150-200 km ekleyin yani.

O derece yorar.
Hiçbir motorumda tur camı kullanmadığım için kıyaslayamayacağım. Elbet faydası oluyordur. Benim satma nedenim konforsuzluktan ziyade uzun menzile giderken 100-110lu hızların çok zaman kaybettirmesiydi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar