Filmi izledin mi?Yandan hiç hoş görünmüyorlar.![]()
Filmi izledin mi?Yandan hiç hoş görünmüyorlar.![]()
Onu da ben paylaşayım bari.Filmi izledin mi?
Hayır abi.Filmi izledin mi?
Yapisma sahnesi cok komiktiOnu da ben paylaşayım bari.![]()
Ve filmin en popüler sahnelerinden birisini de paylaşmasam olmaz.
BelliHayır abi.
Orada da burada da yandan hiç hoş durmuyorlar.Yapisma sahnesi cok komikti
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Belli@haluk23 un paylastigi videolari izle en azindan. O zaman benim paylastigim video daha anlamli olur
Bir tanesinin ustlerine isemesine bisi demiyon da artcili binmelerine mi takiliyonOrada da burada da yandan hiç hoş durmuyorlar.![]()
Olabilir insanlık hali.Bir tanesinin ustlerine isemesine bisi demiyon da artcili binmelerine mi takiliyon![]()
Bence çok dramatik bir sahne... Ve aynı zamanda korkutucu... Ya böylesine uzay ötesi gerizekalılar toplumun içindeyse...Ve filmin en popüler sahnelerinden birisini de paylaşmasam olmaz.![]()
Yahu ülke yönetip dünyanın içine ...anları bile var ne diyorsunuz?Bence çok dramatik bir sahne... Ve aynı zamanda korkutucu... Ya böylesine uzay ötesi gerizekalılar toplumun içindeyse...![]()
Yok onlar bu kızlardan otobüsü alıp, Güneş yağlarını da satıp, bu kızları yağsız....Yahu ülke yönetip dünyanın içine ...anları bile var ne diyorsunuz?![]()
250 CC'yi kucuk hacim sayiyor muyuz bilmem. Fakat ben de gecen yaz 2 kere ~1200 km'lik 4 gun suren turlara ciktim.
Motorum Bajaj Pulsar N250 idi. Arka canta ve Thoska heybe canta esyalarim icin yeterli oldu. Hizim duzluklerde 80-90 civarina kilitliydi. Eve dondugum son gun haricinde de cok yorulmadim. Tabi motorun titresimli oldugunu ve ruzgar aldigini hesaba katarak gunluk yaptigim yolu kisa tuttum ve yavas gittim. Isin en guzel kismi ise motor kazali olmasina ragmen hic korkutacak bir sey veya sorun yasatmadi.
. . .
250 CC'den gina geldiginden ve bir firsat yakaladigimdan CC buyuttum. Ancak bu fotograflara bakinca motorumu seviyormusum onu fark ettim. Buyuk CC ile ayni deneyimi muhtemelen yasayamazmisim gibi geliyor. Bu motorla yorulmamak icin yavas gitmeye kendimi kodladigimdan ve daha fazla dinlenme molasi vermek zorunda oldugumdan cok fazla guzel seylere rastlamisim. Yeni motorumla firsat buldugumda gitmedigim yerlere gidecegim. Bakalim o nasil bir deneyim sunacak.
Büyük hacim motorlada zaman sıkıntısız yani biryere varma aciliyeti olmadan turlar yaptım ama 80-90-100 gidemedimBurada bir yere varma hedefi olmadan ya da buna odaklanmadan yolda olmak ve anlık olarak sürüşten ve süreçten mutlu olabilmek önemli olan.
Büyük hacim motorlada zaman sıkıntısız yani biryere varma aciliyeti olmadan turlar yaptım ama 80-90-100 gidemedim
100 le falan yavaş gitmeye çabaladığım çok oldu , 20 dk sonra sıkılıyorum 120 le gidelim derken hadi az daha hızlanalım 140 iyi derken önümüz boşaldı virajda güzelmiş 160-180 giderken buluyorum kendimi , haliyle gün sonunda fazladan bir depo tüketmiş ve yorulmuş oluyordum
sukuterle çıktığımda istesemde istemesemde 80-90 gidiyordum![]()
Hocam özellikle kamyon ve tır'lar (otobüs hariç) kesinlikle katılıyorum otomobil'ler problem defalarca başıma geldi100 cc ile Türkiye turu attım 50 km / h hızla. Türkiye'nin dört köşesi, Kapıkule, İpsala, Sarp, Esen dere, Yayla dağ, sınır kapılarını gördüm, üstüne Bulgaristan, Yunanistan yaptım. Hiç bir tır veya kamyon sıkıştırmadı, Beni gördükleri zaman çok uzak mesafeden öbür şeride geçip arayı iyice açtıklarına emin olduktan sonra bulunduğum şeride geçtiler. Kamyoncu, tırcı diye küçümsesek bile trafik tecrübeleri çok fazla. Esas sorun otomobiller tecrübesi yok üç şeritli yolda sen en sağda gidiyorsun arkana geliyor selektör yapıyor, tampon dayamaya çalışıyor yetmedi korna çalıyor neden çünkü orta şeride geçmeyi beceremiyor, kafa basmıyor, seni tehlikeye düşürdüğünün farkında değil.
Ben 100 cc ile şehirler arası yola gece çıkmayı daha güvenli buluyorum, çünkü otomobiller daha az oluyor.
125 cc ile eşim ve kamp malzemeleri ve eşyalarımızla Bulgaristan, Romanya, Yunanistan ve en son Nordkapp a gittik. ( ama gelemedik)
İki kişi ve o kadar yükle hiç bir zaman 3 litreyi görmedik. 6 litre yaktıran arkadaşlara selam olsun.
On senedir 100 cc ve 125 cc kullanıyorum şu hareketlerin hiç birine bir kere bile maruz kalmadım, Bilemiyorum belki benim saygı eşiğim düşük, yapılan muameleye Yarabbi şükür dedik, bu da bir ihtimal..
Hatta 100 cc ile full ekipman görünce biraz takdirle bile bakıyorlar. Yaz kış tam koruma olmadan kontağı bile çevirmem.
abi bu falcon cub'dan aslında ben de mi alsam? İsmet abi o kadar yol yaptı bozamadı, ben şehir içi çarşı pazar için arkaya aynen öyle sepet taksam olur. xmax fazla geliyor burada şehir içine. sıfırı var mıdır ki? Hem şirket üzerine alırım gider gösteririm.İsmet Abi'nin küçük hacimli motosiklet ile gerek yarım ve gerekse de neredeyse tam tur Türkiye turu çıtayı çok yükseltti.
Falcon markasını bilmezken gayet de sıcaklık duymaya başladık.
Sebze halinden gelmiş gibi duran Kaymaz Kabzımal AŞ. top case'i de 100'lük Falcon motosikleti kadar etkileyici ve de pratik idi.
Hala daha görmemiş olanlar için efsane 2 turunun linklerini paylaşıyorum:
https://www.motosiklet.net/forum/konu/100-cc-7-yarim-turkiye-turu-3560-km.199771/
https://www.motosiklet.net/forum/konu/100-cc-8-turkiye-turu-4750-km-1-bolum.204552/
@yaşlıveacemi
Bildiğim kadarıyla o model artık yok ama sen bilirsin tabii.abi bu falcon cub'dan aslında ben de mi alsam? İsmet abi o kadar yol yaptı bozamadı, ben şehir içi çarşı pazar için arkaya aynen öyle sepet taksam olur. xmax fazla geliyor burada şehir içine. sıfırı var mıdır ki? Hem şirket üzerine alırım gider gösteririm.![]()
Ehhh be abi Allah aşkına yaw ne Falcon'u ne cub'ı?abi bu falcon cub'dan aslında ben de mi alsam? İsmet abi o kadar yol yaptı bozamadı, ben şehir içi çarşı pazar için arkaya aynen öyle sepet taksam olur. xmax fazla geliyor burada şehir içine. sıfırı var mıdır ki? Hem şirket üzerine alırım gider gösteririm.![]()
Sen inat ettin satmadın o Xmax'ı. Geçen sene 180k yerine 140k fiyata satsaydın şimdi elinde 200k olacaktı. 12 takside ve çok uygun fiyatlara Sym ve Kymco 16 jantlı 200'lükler vardı onlardan alırdın, üzerine para kalırdı.abi bu falcon cub'dan aslında ben de mi alsam? İsmet abi o kadar yol yaptı bozamadı, ben şehir içi çarşı pazar için arkaya aynen öyle sepet taksam olur. xmax fazla geliyor burada şehir içine. sıfırı var mıdır ki? Hem şirket üzerine alırım gider gösteririm.![]()
Zamanında (2019 galiba) neredeyse bedavaya veriyorlardı, bir tane alıp kayınpederin Akyarlar'daki evine koymadığım için çok pişmanım. Hanıma "sana alayım kullanırsın Akyarlar / Turgutreis'te" demiştim, istememişti. (A ehliyeti var...) Bunlardan getirseler ya? Çin malını hayatta almam ama Yamaha, Honda vs. olursa alırım....
Crypton S 101 kg ağırlığıyla bisiklet değil, paten gibi kalır.
Paten diyerek bir başka forumdaşımızı da hatırlamış olalım tabii.![]()
Falcon'a benim de itirazım olur ama "taşrada" 100kg'lık 18 lastikli bir cub çok iyi iş görür. Scooter'lar sıcak da sevmiyor pek, bunlar çok dayanıklı ve idame ettirmesi çok kolay ve ucuz. Motorlu bisiklet gibi düşün.Ehhh be abi Allah aşkına yaw ne Falcon'u ne cub'ı?
Crypton S'i Gebze'den Bursa'ya kullanmıştım ve şaşırmıştım, yakıtı inanılmaz azdı ve uzun yol konforu nispeten vardı. Titreşimi pek olmayan güzel Cub motosikletti.Bildiğim kadarıyla o model artık yok ama sen bilirsin tabii.
Bak şu ilandaki motor da çok güzel görünüyor.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-sahibinden-cryptos-s-1293682182/detay
Wave motorum olmasa gider bu motoru alırdım valla.
Tabii hepimizin sıkışık dönemi olabiliyor ya da harcama önceliklerimiz değişebiliyor ama 85 bin TL para değil bu devirde.
Bence ucuza gidiyor diye çok kafana takmadan ver git X-max'i ve de böyle bir motor alıp geç.
Kullandıkça yaştan dolayı değişecek varyatör-kayış vb tarzı sarf malzemesi bulundurmadığından çok masrafsız.
Ayak marşıyla akü bitse dahi çalışıyor.
Tabii konfor olarak ilk başlarda garipsersin.
Ve vitesleri de normal viteslilere göre tam ters çalışıyor.
Ama 10 dk sonra alışılıyor.
En güzeli de stop etme derdi yok.
Debriyaj yok zira.
Gaz-fren ve de debriyajsız ayakla tepiklemeli vitesi var sadece.
Lastikleri ucuz.
Bakımı ucuz.
Hatta bakımı için İzmire @Memcoş48 ustaya gidesin gelir fıtı fıtı.
Vstromun yanında hafifliğiyle xmax nasıl bisiklet gibi kalıyor, değil mi?
Crypton S 101 kg ağırlığıyla bisiklet değil, paten gibi kalır.
Paten diyerek bir başka forumdaşımızı da hatırlamış olalım tabii.![]()
Bir düzeltme: Lastikler 17 inç....
Zamanında (2019 galiba) neredeyse bedavaya veriyorlardı, bir tane alıp kayınpederin Akyarlar'daki evine koymadığım için çok pişmanım. Hanıma "sana alayım kullanırsın Akyarlar / Turgutreis'te" demiştim, istememişti. (A ehliyeti var...) Bunlardan getirseler ya? Çin malını hayatta almam ama Yamaha, Honda vs. olursa alırım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Falcon'a benim de itirazım olur ama "taşrada" 100kg'lık 18 lastikli bir cub çok iyi iş görür. Scooter'lar sıcak da sevmiyor pek, bunlar çok dayanıklı ve idame ettirmesi çok kolay ve ucuz. Motorlu bisiklet gibi düşün.