Küçük hacimli motosikletlerle tura çıkmak

Motosikleti
D400
held-carry-bag-su-gecirmez-motosiklet-cantasi-siyah-arka-cantalar-held-1059647-13-B.jpg
Sabfa32bc6f804c22be66d3ba6e14acebs.jpg_960x960.jpg

Buna çadır ve kamp sandalyesi sığıyor mu

Motosikleti
D400
Taşkesti, mudurnu, nallihan, gordion rotasi uzun ama guzel bir yol. Otomobil ile parca parca gecmistim farkli zamanlarda

temel geliş sebebi anıtkabır.
oradan sonra bir aspava yeriz.
akşamına sarhoş olur sabahına geri izmire döneriz :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yan tarafa bağlarsın bir sepet. 4 kişi mis gibi geze geze gelirsiniz. :D

cocuk dediğim kulüpteki bizim motorcu cocuklar. kilo ortalamamız 110 :D

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
:D Bu sefer haberleşelim o zaman.

Motosikleti
D400
İşte bu plan tek silindirli makine ile biraz can sıkıcı olabilir 😄. Yolu birkaç güne uzatıp otoyollardan uzak durursanız daha zevkli olur.

haha hayır hocam olmaz.

tek silindir 200c motorumla 3 günde 2 bin km yol yaptım her sene. 400 versiyonu ile de 1.5 günde 1200 tl yol yaptım.

tabi bir çift silindir keyfi vermiyor ama düzgün devir aralıgını tutturdugunuzda hiç can sıkmıyor fazlasıyla keyifli.

hep diyorum en güzel motor sahip oldugunuz motordur. kıymetini bilin.

Kuralkan bu yazdığını görse o motürü altından alır.

kuralkanın g.tündeki dondan haberi yok.
sattıkları ürün ile ilgili hiçbirşey bilmiyorlar ne sorsak servise sorun diyorlar. yedek parça soruyorum bu uygun mu diye, servise sorun diyor. e ulan yedek parça satıyorsunuz ya siz hani :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
2 Kişi kamp eşyaları ile standart 3lü çanta yeterli gelmiyor.

Ben bu yüzden soft çanta yaptırdım. Soft çanta içine tüm kamp eşyalarımı sığdırıp topcase yerine bağlayabiliyorum. Hem abuk subuk sarkan sarılmış eşya olmuyor, hem artçının konforu düşmüyor. Motosikletsiz de kampa gittiğim için kamp eşyalarını tek çanta içinde tutmak, hızlıca çantayı alıp kampa gitmek de güzel. İhtiyacı olana kesinlike tavsiye edeceğim bir çanta. (Konya'da bir tanıdık üretiyor, boyutlar istediğiniz gibi ayarlanabilir)

Örnek resimler.

held-carry-bag-su-gecirmez-motosiklet-cantasi-siyah-arka-cantalar-held-1059647-13-B.jpg
Sabfa32bc6f804c22be66d3ba6e14acebs.jpg_960x960.jpg
Bu çantanın benzerini tommygun'da görmüştüm.
benim motordaki givi 3lü çantalara her şey sığdı, yan çantalar yeterince büyük, arka çanta da büyük, çantaların içlerindeki etiketlerde max 10kg yükleyin yazmışlar, yan çantaları tartmıştım evde doldurunca çantanın kendisi dahil 10kg olmuştu. arka çanta zaten yarım dolu şekinde yola çıkmıştık, tek eksiğimiz masa ve sandalyelerdi, onları da aldım, masayı arka çanta üzerine çadır ve uyku tulumu ile birlikte bağlarım, sandalyeleri de öne koruma demirlerine bağlı çantalara koyarım diye düşünüyum.

Biz de ailecek arabayla kampa çok gidiyoruz, katlanır kamp masası (2 tane), kamp sandalyeleri vb. arabada bagajın alt bölmesinde duruyor hep. Arabayla taşıdığımız çadır zaten büyük, diğer kamp eşyaları apartmanın bodrum katındaki depomuzda duruyor. Öyle tek çanta alıp kampa gidemiyoruz arabayla, buzdolabı bile taşıyorum ki bir haftalık kamplarda çok büyük konfor sağlıyor.

Motosikleti
1190 ADV
Bu çantanın benzerini tommygun'da görmüştüm.
benim motordaki givi 3lü çantalara her şey sığdı, yan çantalar yeterince büyük, arka çanta da büyük, çantaların içlerindeki etiketlerde max 10kg yükleyin yazmışlar, yan çantaları tartmıştım evde doldurunca çantanın kendisi dahil 10kg olmuştu. arka çanta zaten yarım dolu şekinde yola çıkmıştık, tek eksiğimiz masa ve sandalyelerdi, onları da aldım, masayı arka çanta üzerine çadır ve uyku tulumu ile birlikte bağlarım, sandalyeleri de öne koruma demirlerine bağlı çantalara koyarım diye düşünüyum.

Biz de ailecek arabayla kampa çok gidiyoruz, katlanır kamp masası (2 tane), kamp sandalyeleri vb. arabada bagajın alt bölmesinde duruyor hep. Arabayla taşıdığımız çadır zaten büyük, diğer kamp eşyaları apartmanın bodrum katındaki depomuzda duruyor. Öyle tek çanta alıp kampa gidemiyoruz arabayla, buzdolabı bile taşıyorum ki bir haftalık kamplarda çok büyük konfor sağlıyor.
Eşya hazırlama yükleme toplama depolama işinden ben biraz fazlaca bıkmışım heralde, o yüzden çanta işi beni çok mutlu etti.

Ailecek kamplar için ben karavan yaptım :) Çantayı alıp çıkma, karavanı takıp çıkma şeklinde memnunum :)

Ama motosikletin sağına soluna eşya bağlama işi çok tavsiye edeceğim bir şey değil. Sarkar, düşer, bir yerlere kısar. Ayrıca çanta içinde tozdan yağmurdan da korunuyor eşyalar.

Zorda kalsanız çantanın içine su doldurup taşıyabilirsiniz bile. Halen tavsiye ederim.

Motosikleti
Eşya hazırlama yükleme toplama depolama işinden ben biraz fazlaca bıkmışım heralde, o yüzden çanta işi beni çok mutlu etti.

Ailecek kamplar için ben karavan yaptım :) Çantayı alıp çıkma, karavanı takıp çıkma şeklinde memnunum :)

Ama motosikletin sağına soluna eşya bağlama işi çok tavsiye edeceğim bir şey değil. Sarkar, düşer, bir yerlere kısar. Ayrıca çanta içinde tozdan yağmurdan da korunuyor eşyalar.

Zorda kalsanız çantanın içine su doldurup taşıyabilirsiniz bile. Halen tavsiye ederim.
işte o çantayı alsam arka çantayı söküp onun yerine bağlamam gerekir, yan çantalar çaten orjinal givi demirlende çok sağlam duruyorlar, bozuk yollarda hoplaya zıplaya bile gittim onlarla ve kapasitesi bana yetiyor. çadır ve uyku tulumu çantaya sığmadığı için arka çanta üzerinde monte bağlama demiri var ona bağlıyorum hem arka çantanın açılıp kapanmasını da engellemiyor. spanzet ile sımsıkı bağlı durabiliyor. önde koruma demirlerine bağlı çantalar da yeterince sağlam duruyor yani etrafa bir şey sarkma durumu yok ki onlara çok ihtiyacım da yok, içlerine kamp sandalyesi koyarım diye aldım ama onlar olmasa kamp sandalyelerini çadırla birlikte arka çanta üzerine bağlayabilirdim. arka çantanın yarısı boş kalıyor zaten, mola verince lazım olabilecek el altında dursun dediğim ıvır zıvırlar oluyor.
3lü çanta setim olmasa alırdım ama o çantadan, tomygun'un motorunda gördüm çok sağlam kaliteli bir şey.

Sanırım günü birlik git gel toplam 300-400 km ler benim için ideal. Bu başlıkta herkesin çantalarını, istifleme sabrını gördükçe bana daral geldi. Espresso nun Vstroma bu sığdırdıklarını benim minibüse sığdıramam ben.

Motosikleti
Sanırım günü birlik git gel toplam 300-400 km ler benim için ideal. Bu başlıkta herkesin çantalarını, istifleme sabrını gördükçe bana daral geldi. Espresso nun Vstroma bu sığdırdıklarını benim minibüse sığdıramam ben.
yok yaa, çok fazla değil ki.
yani bir yan çantaya giysiler sığdı, çok da bir şey değil, gece uyumalık eşofman tarzı pijamalar, mayo, şort, yedek tshirt havlu falan.
diğer yan çantaya da ki kişilik şişme yatak yarsıı doldurdu zaten ona gıcık oldum ama yapacak bir şey yok, mat taşısak daha çok yer kaplardı, decathlon'un şişme yatakları çok rahat hem. yine decathlon'dan şarjlı pompa almıştım, iki sezon kullanmada içine kum mu kaçtıysa artık aşırı sesli çalışmaya başladı diye temu'dan çok daha kü.ük yapıda olanını aldım, bir sonraki kampta deneyeceğim, o da yer kapladı. nurgaz ocağın tüpü büyük olanındandı o da yer kapladı, motorla gitmelik küçük tüplerden alsam yarıya iner ya da motorda taşımaya uygun küçük yapıda kamp ocağı bakınıyorum bir yandan, arabayka gidilen kamplarda iki de çocuk olunca tek ocak yetmeyebiliyor, iki ocak olmuş olur küçük olanı motorda taşırım diyorum. Çadır en büyük parça eşyaydı o da 3 kişilik çadır yer tutuyor, 2 kişilik olanı daha iyi ama evde 3 tane boy boy çadır varken para verip bir çadır daha almayayı dedim. Uyku tulumu kocaman, yaz kamplarında gereksiz bence, çok yer tutuyor, hafif ama havaleli, spanzet ile sımsıkı sarsam bile rüzgar tutar.

Sen bir de bizim arabaya sığdırdıklarımızı gör. bagajda buzdolabı, kocaman 2 oda bir salon çadır, iki kamp masası, kamp sandalyeleri, kap kacak, normal çaydanlık, uyku tulumları, yastıklar, buzdolabı için powerstation ve güneş paneli falan derken SW tarzı arabanın bagajını tıa basa dolduruyoruz, tetris oynar gibi onu çevir bunu tıkıştır tarzı en az bir saat yüklemek sürüyor, bagajı kontrolsuz açınca dökülüyor. :) Arabanın üzerine portbagaj alma niyetim var, en azından çadır, uyku tulumları, yastıklar vb. gibi yer tutan ama çok aşırı ağır olmayan şeyleri portbagaja oysam arabanın bagajı rahatlayacak.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
yan çantalar ne pahalıymış ya alüminyumlara baktım 15binden baslıyor :(
Bende Kappa K33N var, çifti 22k civarında sanırım. @espresso'da bunların Givi karşılığı az büyük V35'ler var. Ama bunlara uygun demir yoktur D400'e falan. (Düz demirle monte etmesi zor olur bu K33N veya V35, V37 serisinin; şekilleri dışa en az taşma yapacak şekilde özel çünkü...)

Motosikleti
D400
gv kompozitin demirleri var ama normal fiyatın x2 katı, onların alüminyum çantaları oluyordur tahminen.

zaten fiyat olarak bakınc da bana uymuyor, sert plastik ya da sert kumaş yan çanta alırım büyük ihtimal. körüklü oluyor genelde.

Aklıma birşey takıldı,

soft canta alacak olsam egzos öküz gibi vuruyor bu cantaya. zira metal de aynı şekilde.

cantayı mahvetmez mi?

Son düzenleme:

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Kucuk cc derken, bu arkadaslar dumb and dumberdaki nebraska'dan aspen'e olan motor yolculgunun aynisini deniyorlar😬 kiyafetler, canta bile ayni😂 380 mil, hem de o motorlu demirle😂

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar