Bence almazsin, abd fiyati 4099usdden basliyor, turkiyede en az iki kati fiyat olur. Crf 250 neredeyseCT125 Hunter Cub gelse ilk partiden 2 tane birden alırım valla. O kadar güzel ve mantıklı bir motosiklet.
Adaşımla neredeyse 10 yıldır yılda 3-5 kez 1000 km ve üstü uzun sayılabilecek turlara çıkıyor olduğumuz için o da benim söylememe gerek bırakmadan aksesuarları dizmeye başlamıştı zaten ama özellikle Metzeler lastik ve zincir yağlama aparatı sürüş güvenliği ve bakım kolaylığı açısından çok güzel oldu.
Ama o motoru showroomda gördüğünde beni aradı ve alması konusunda ilk gazı verdim kendisine tabii.
Ve hatta "Adaşım o motoru al, eğer sevmezsen ben senden alırım onu" dahi dedim.
Benim için de iyi oldu zira şu an oturduğum evi natamam halde almıştım ve de bir sürü borca girdiğim ve üstüne çok da para harcadığım bir dönemde Crypton'un parasını da (20 bin TL) 4 taksitte ödedim üstelik.
Wave 2 motorumun lastiği patladı diye Afyon çıkışında yolda kalınca o motorum için Metzeler lastik almıştım.
7 ay kadar sonra Wave 3'ü almaya anlık olarak karar verip hemen gidip alınca Wave 2'deki (daha birkaç bin km yol yaptığım o lastikleri serviste söktürdüm ve de yanımda Mersine götürüp Wave 3'e taktırdım.
Motorun arkasındakiler de Wave 2'den çıkan lastikler.
CRF 250'ler bu konuda bahsi geçen 110-125'lik motorlarımın yanında CRF1100 Africa Twin Adventure Sport GS Plus AMG SLX Kompressor kaldığı için bu konuda bahsetmedim artık.
Motorlarımın hepsini satsam en baba ve kalınlarından bir küheylan alınır herhalde ama zaten öyle yapmak istemediğim için böyle oldu biraz da.
Üstteki cümlemin son kısmında kendimi ifade edememiş olabilirim galiba ve de sanırsam.![]()
Ama ct125in turkiyede bir klonu var; altai tankx125. Abs yok, cbs var ve 80bin tl sifirinin fiyati.
On arka absli ve tubeless lastikli cub var mi turkiyede? Ben baktim, bulamadim.