Küçük hacimli motosikletlerle tura çıkmak

yapmak isteyen 50likle de yapıyor ben çift silindir 500cc altı hiçbi motorla uzun yol yapamam
Ufak cc ile belki sportif hisler yaşayamazsın , beş saatlik yolu 10 saatte gidersin ama inan o yolculuk dahada keyifli hale gelebilir..

Hızlı sürünce geçtiğin coğrafyaya ait o kadar çok detayı pas geçiyorsunki bunu sukuterle uzun yola çıkıp aynı rotadan tekrar sürünce fark ettim her defasında 😊

Motosikleti
D400
yapmak isteyen 50likle de yapıyor ben çift silindir 500cc altı hiçbi motorla uzun yol yapamam

tamam işte sen "yapılmazcı" tayfa değilsin "ben yapmam" tayfasısın :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ufak cc ile belki sportif hisler yaşayamazsın , beş saatlik yolu 10 saatte gidersin ama inan o yolculuk dahada keyifli hale gelebilir..

Hızlı sürünce geçtiğin coğrafyaya ait o kadar çok detayı pas geçiyorsunki bunu sukuterle uzun yola çıkıp aynı rotadan tekrar sürünce fark ettim her defasında 😊

abi yok, ufak cc ile de tura çıktım bazen karşıya bakıyorsun dümdüz tertemiz asfalt var böyle yapıştırıp gidesin geliyor ama gidemeyince zoruna gidiyor :D

• Haha
Tepkiler: Ged
abi yok, ufak cc ile de tura çıktım bazen karşıya bakıyorsun dümdüz tertemiz asfalt var böyle yapıştırıp gidesin geliyor ama gidemeyince zoruna gidiyor :D
Evet bende ufaklıkla giderken Sakar gibi yerlere varınca ah ulen şimdi hacimli birşey olsa demişimdir , hele yanımdan birileri voorrr diye geçince içimdeki Rossi aç gazı takıl peşlerine birkaç viraj sonra haddini bildir şunlara falan der 😬

sonra etrafı seyrede seyrede fıtı fıtı devam 🤣

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
mevzu sadece hız değil tek silindir ve düşük hacim denediğim bütün motorlar titriyor hiçbiri 6 7 saat üstünde olmak isteyeceğim motorlar olmadı

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
6-7 saat sürüşlerde ki mola verdiğinizi farz ediyorum; titreşimden daha ziyade sele konforu, seçtiğiniz motorun ergonomisinin bedeninize uyumluluğu, rüzgardan etkilenme gibi konular bence önem kazanıyor. Bu arada çift silindirli makinelerde de hatta bazı dört silindirli makinelerde de hatrı sayılır miktarda titreşim olabiliyor. Ha derseniz ki "seçtiğim motordaki titreşim 7000 devirden sonra tahammül edilemeyen bir hale geliyor ama 7000 devre ulaşmadan ben zaten 130-140 sabit gidebiliyorum" bu, farklı bir konu.

Motosikleti
D400
200 ve 400 cc tek silindir hint kullanan birisi olarak net olarak söyleyebilirim ki 400cc motora tek silindir yetersiz.
Ns200'deki konforu d400 de bulamadım, el uyuşması nedir arkadaş bildiğin dominar el uyuşturuyor.

Burada uzun yola gidecekseniz konfor sele, gidon yükseltme zart zurt ile kendinizi rahatlatabildiğiniz kadar rahatlatmanız, 50cc bile olsa motorunuz çok önemli.

Her motorla uzun yol olur, adamlar bisikletle uzun yol yapıyor. Fakat g.tüm kıymetli diyorsanız çift silindir+ ve 400cc+ japon alet alıp rahatınıza bakacaksınız bu net bir durum.

Ben yapılmazcılara ayar oluyorum, yapılır güzel karrdeşim 49cc makina ile dünya turu bile yapılır. Sadece g.t ister :D

200 ve 400 cc tek silindir hint kullanan birisi olarak net olarak söyleyebilirim ki 400cc motora tek silindir yetersiz.
Ns200'deki konforu d400 de bulamadım, el uyuşması nedir arkadaş bildiğin dominar el uyuşturuyor.

Burada uzun yola gidecekseniz konfor sele, gidon yükseltme zart zurt ile kendinizi rahatlatabildiğiniz kadar rahatlatmanız, 50cc bile olsa motorunuz çok önemli.

Her motorla uzun yol olur, adamlar bisikletle uzun yol yapıyor. Fakat g.tüm kıymetli diyorsanız çift silindir+ ve 400cc+ japon alet alıp rahatınıza bakacaksınız bu net bir durum.

Ben yapılmazcılara ayar oluyorum, yapılır güzel karrdeşim 49cc makina ile dünya turu bile yapılır. Sadece g.t ister :D
El uyuşması farklı bir konu. Ben seyahat esnasında Nc de bile elimin uyuştuğunu bilirim. Nedenini araştırdığımda elciği çok sıktığımı fark ettim. Hatta vücut, kol, ve oturma şeklimin bile zaman zaman konforumu çok etkilediğini gördüm. Doğru motor devriyle ve doğru süratte seyahat için aracı iyi tanımak lazım. Her motor ( araba dahil ) titrer. Mesela benim şirket aracı, opel korsa 1500 devirde ( vites boştayken) titriyor. Araba soğuk havalar dışında bu devirde çalışmadığı için fark etmiyordum. Taki iki gün önce sabah çalıştırmada jikle devreye girene kadar. Acayip bir titreşim farkettim. İnceledim ve anladım.
Motoru iyi tanımak, seyahat esnasında devir ve vitesi değiştirerek konforlu seyahat hızını bulmak çok önemli. Her motor titrer. Titremek zorunda çünkü içinde patlama, oluyor ve 4 zamanlı motosikletlerde bu işi yapan tek veya 2 silindir var. Parçalarda mutlaka balans var ve motosiklet yüksek devirlerde çalışıyor. Gayet normal.

Motosikleti
D400
El uyuşması farklı bir konu. Ben seyahat esnasında Nc de bile elimin uyuştuğunu bilirim. Nedenini araştırdığımda elciği çok sıktığımı fark ettim. Hatta vücut, kol, ve oturma şeklimin bile zaman zaman konforumu çok etkilediğini gördüm. Doğru motor devriyle ve doğru süratte seyahat için aracı iyi tanımak lazım. Her motor ( araba dahil ) titrer. Mesela benim şirket aracı, opel korsa 1500 devirde ( vites boştayken) titriyor. Araba soğuk havalar dışında bu devirde çalışmadığı için fark etmiyordum. Taki iki gün önce sabah çalıştırmada jikle devreye girene kadar. Acayip bir titreşim farkettim. İnceledim ve anladım.
Motoru iyi tanımak, seyahat esnasında devir ve vitesi değiştirerek konforlu seyahat hızını bulmak çok önemli. Her motor titrer. Titremek zorunda çünkü içinde patlama, oluyor ve 4 zamanlı motosikletlerde bu işi yapan tek veya 2 silindir var. Parçalarda mutlaka balans var ve motosiklet yüksek devirlerde çalışıyor. Gayet normal.

japon sürmediğim için bilemiyorum ama ns200 ile karşılaştırınca 3/4 kat fazla uyuşma var. yani bariz olarak titriyor makına.

sanırım ns200ümü özlüyorum :(

Motosikleti
Ns200 15"
Vay anasını sayın seyirciler. Aslında bu tip işlerin (yeterli bilgi ve tecrübe varsa) direkt sahada yapılabildiği tipte kara düzen motosikletler harika şeyler.
Bloktan eksantrikli motorlarda bu işlemler çok basit. Yeter ki malzemeler olsun, fakat iki zamanlı da üst kapaktaki bileşenleri olmadığı için gayet rahatlıkla işlemler yapılabiliyor.

Motosikleti
1190 ADV
Güzel yazı olmuş, teşekkürler.

Bende farklı modellerde birçok küçük cc motosikletler kullandım. Ama mecbur kalmadığım sürece artık 40 beygir altı motosiklet almam.

Küçük cc ve uzun yol konforu arayanlara Derbi Terra 125 Adventure'u kesinlikle tavsiye ederim. Bir motosikletin ergonomisi bu kadar mı güzel yapılır. Tabi artık Türkiye'de Derbi markası ile satılmıyor ama birkaç sene öncesine kadar Malaguti Dune X 125 Black Edition olarak satıştaydı bu motor.

derbi-125-terra-adventure-2009-700px.webp

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Bu motoru çok araştırmıştım zamanında nerdeyse alıyorudum. Sonraki Derbiler böyle güzel değildi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Selamlar, bloğunuzu her gün tadını çıkara çıkara okuyorum. Sanırım bende Karadeniz'den Elazığ'a kadar yaptığınız rotanın benzerini yapacağım.
Bu arada Elazığ'da gezecek çok yer vardı ancak direkt Malatya'ya geçmişsiniz. Bunu da bir eksi olarak hanenize yazdım. :D
Beğenmenize ve vakit ayırmanıza çok memnun oldum.

Zaman az, yol uzun, motor da ufak olunca tam tadını çıkaramadım gerçekten. Ne var ki bir arkadaşım rotanın benzerini bir kez de birlikte yapalım diyor sürekli. Bu sefer oralarda da vakit geçireyim. Nereleri önerirsiniz hocam?

Vay anasını sayın seyirciler. Aslında bu tip işlerin (yeterli bilgi ve tecrübe varsa) direkt sahada yapılabildiği tipte kara düzen motosikletler harika şeyler.
iki zamanlı tek silindir vitesli motorun silindir piston segman değişimi o kadar basitki , bir kere izleyip yapamayana embesil derim 🤣

sente yok , subap ayarı yok hepi topu 7-8 tane civata sök tak bitti..

Yakında bu konuyla alakalı bir konu açmayı düşünüyorum bakalım....

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
keyif ile eziyet farklı seyler ayrmak lazım hıc kullanmamıs bırı ıcın 250 cc cok hızlı bır motordur ama 500 cc altı en az 10 senedır kullanmamıs bırı ıcın bas belası dır asla yola cıkmaz net yapılır mı yapılır kıme gore neye gore ımkan meselesı bu işler ben asla denemem

Motosikleti
600RR
abi bu wawe neymis ya çok kovaladım ama düşük km yakalayamadım,ilk sattığın wave ye özendim

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
2017 de aldığım 150 cc Piaggio Medley ile tek kişi çok uzun yol yaptım , yolculu en uzak Bursa'ya gittim , motor şu an 142.000 de , bunun 50 bini uzun yoldur ,

Bir seferde 125 cc Peugeot Tweet ile Antalya ya gittim geldim yine tek kişi..

vakit bolsa ve yolcu yoksa 70-100 arası hızlarda gayet keyifli olabiliyor hatta 70-80 ile gidince neredeyse hiç yorulmuyordum 😀

vitesli büyük hacim motorla vakit bol olsa bile bir süre sonra 160-180 gidiyordum 😬

haliyle yüksek hız , rüzgar , motorun gürültüsü derken sukutere göre biraz daha yoruyordu ama temiz asfaltlı virajlarda aldığım keyfi hiçbir sukuter veremez 😈

Aynen dediğin gibi valla.

Ortalama sürati düşürünce:

1. Kesinlikle daha az yoruluyoruz ve de bu şekilde de motor tepesinde daha uzun süre kalabiliyoruz ya da amacımız bu değilse, vardığımız yerde daha enerjik olabiliyoruz..

2. Motorun tüketimi de düşeceği için menzil artıyor. Bu da daha uzun süre motor tepesinde kalmamıza veya molasız sürmemize imkan tanıyor.

Önceliği "varmak" değil de "yolda olmak" olanlar için büyük avantaj.

3. Yol kesinlikle daha keyifli oluyor. Tünel bakışı yerine daha geniş bir açıyla ve de çok daha fazla ayrıntı görebilerek yol yapılabiliyor.

Hangi motorla gidilirse bir süre sonra o motorun son süratlerine çıkılıyor yol ve trafik şartları izin veriyorsa.

Performanslı sürüş de adrenalin ve keyif kaynağı şüphesiz ama motor hacminin küçük olduğu senaryolarda bu durumdeğerlendirme dışı kalıyor tabii

Motosikleti
Ns200 15"
Aynen dediğin gibi valla.

Ortalama sürati düşürünce:

1. Kesinlikle daha az yoruluyoruz ve de bu şekilde de motor tepesinde daha uzun süre kalabiliyoruz ya da amacımız bu değilse, vardığımız yerde daha enerjik olabiliyoruz..

2. Motorun tüketimi de düşeceği için menzil artıyor. Bu da daha uzun süre motor tepesinde kalmamıza veya molasız sürmemize imkan tanıyor.

Önceliği "varmak" değil de "yolda olmak" olanlar için büyük avantaj.

3. Yol kesinlikle daha keyifli oluyor. Tünel bakışı yerine daha geniş bir açıyla ve de çok daha fazla ayrıntı görebilerek yol yapılabiliyor.

Hangi motorla gidilirse bir süre sonra o motorun son süratlerine çıkılıyor yol ve trafik şartları izin veriyorsa.

Performanslı sürüş de adrenalin ve keyif kaynağı şüphesiz ama motor hacminin küçük olduğu senaryolarda bu durumdeğerlendirme dışı kalıyor tabii
Abi bana Multistrada V4 verin ben hımbıl hımbıl kullanırım. :)

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Cok guzel yazi olmus. Gidip cub motor alasim geldi. Sansa 2 gundur de honda ct125 videolari izliyorum😂
Yalniz arkadasa motoru aldirip, donattirip, sonra da ondan satin almak iyi fikirmis😂
Wave 1 ve bir iki fotoda motora legen baglanmis gibi, cok guldum😂 tabi ki de lastik olduklarini biliyorum ama legen baglama fikri eglenceli geldi.
Crf250leri yazmamissiniz. Onlari da yazsaydiniz en sondaki listeye. Ufak ufak motorlar ama toplasak, temizinden bi gs 1250 alir sanki😂
CT125 Hunter Cub gelse ilk partiden 2 tane birden alırım valla. O kadar güzel ve mantıklı bir motosiklet.

Adaşımla neredeyse 10 yıldır yılda 3-5 kez 1000 km ve üstü uzun sayılabilecek turlara çıkıyor olduğumuz için o da benim söylememe gerek bırakmadan aksesuarları dizmeye başlamıştı zaten ama özellikle Metzeler lastik ve zincir yağlama aparatı sürüş güvenliği ve bakım kolaylığı açısından çok güzel oldu.

Ama o motoru showroomda gördüğünde beni aradı ve alması konusunda ilk gazı verdim kendisine tabii.

Ve hatta "Adaşım o motoru al, eğer sevmezsen ben senden alırım onu" dahi dedim.

Benim için de iyi oldu zira şu an oturduğum evi natamam halde almıştım ve de bir sürü borca girdiğim ve üstüne çok da para harcadığım bir dönemde Crypton'un parasını da (20 bin TL) 4 taksitte ödedim üstelik. :love:

Wave 2 motorumun lastiği patladı diye Afyon çıkışında yolda kalınca o motorum için Metzeler lastik almıştım.

7 ay kadar sonra Wave 3'ü almaya anlık olarak karar verip hemen gidip alınca Wave 2'deki (daha birkaç bin km yol yaptığım o lastikleri serviste söktürdüm ve de yanımda Mersine götürüp Wave 3'e taktırdım.

Motorun arkasındakiler de Wave 2'den çıkan lastikler. 😂

CRF 250'ler bu konuda bahsi geçen 110-125'lik motorlarımın yanında CRF1100 Africa Twin Adventure Sport GS Plus AMG SLX Kompressor kaldığı için bu konuda bahsetmedim artık. :LOL::LOL:

Motorlarımın hepsini satsam en baba ve kalınlarından bir küheylan alınır herhalde ama zaten öyle yapmak istemediğim için böyle oldu biraz da.

Üstteki cümlemin son kısmında kendimi ifade edememiş olabilirim galiba ve de sanırsam.😀:LOL:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar