Küçük hacimli motosikletlerle tura çıkmak

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
CT125 Hunter Cub gelse ilk partiden 2 tane birden alırım valla. O kadar güzel ve mantıklı bir motosiklet.

Adaşımla neredeyse 10 yıldır yılda 3-5 kez 1000 km ve üstü uzun sayılabilecek turlara çıkıyor olduğumuz için o da benim söylememe gerek bırakmadan aksesuarları dizmeye başlamıştı zaten ama özellikle Metzeler lastik ve zincir yağlama aparatı sürüş güvenliği ve bakım kolaylığı açısından çok güzel oldu.

Ama o motoru showroomda gördüğünde beni aradı ve alması konusunda ilk gazı verdim kendisine tabii.

Ve hatta "Adaşım o motoru al, eğer sevmezsen ben senden alırım onu" dahi dedim.

Benim için de iyi oldu zira şu an oturduğum evi natamam halde almıştım ve de bir sürü borca girdiğim ve üstüne çok da para harcadığım bir dönemde Crypton'un parasını da (20 bin TL) 4 taksitte ödedim üstelik. :love:

Wave 2 motorumun lastiği patladı diye Afyon çıkışında yolda kalınca o motorum için Metzeler lastik almıştım.

7 ay kadar sonra Wave 3'ü almaya anlık olarak karar verip hemen gidip alınca Wave 2'deki (daha birkaç bin km yol yaptığım o lastikleri serviste söktürdüm ve de yanımda Mersine götürüp Wave 3'e taktırdım.

Motorun arkasındakiler de Wave 2'den çıkan lastikler. 😂

CRF 250'ler bu konuda bahsi geçen 110-125'lik motorlarımın yanında CRF1100 Africa Twin Adventure Sport GS Plus AMG SLX Kompressor kaldığı için bu konuda bahsetmedim artık. :LOL::LOL:

Motorlarımın hepsini satsam en baba ve kalınlarından bir küheylan alınır herhalde ama zaten öyle yapmak istemediğim için böyle oldu biraz da.

Üstteki cümlemin son kısmında kendimi ifade edememiş olabilirim galiba ve de sanırsam.😀:LOL:
Bence almazsin, abd fiyati 4099usdden basliyor, turkiyede en az iki kati fiyat olur. Crf 250 neredeyse😂
Ama ct125in turkiyede bir klonu var; altai tankx125. Abs yok, cbs var ve 80bin tl sifirinin fiyati.
On arka absli ve tubeless lastikli cub var mi turkiyede? Ben baktim, bulamadim.

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
250 CC'yi kucuk hacim sayiyor muyuz bilmem. Fakat ben de gecen yaz 2 kere ~1200 km'lik 4 gun suren turlara ciktim.

Motorum Bajaj Pulsar N250 idi. Arka canta ve Thoska heybe canta esyalarim icin yeterli oldu. Hizim duzluklerde 80-90 civarina kilitliydi. Eve dondugum son gun haricinde de cok yorulmadim. Tabi motorun titresimli oldugunu ve ruzgar aldigini hesaba katarak gunluk yaptigim yolu kisa tuttum ve yavas gittim. Isin en guzel kismi ise motor kazali olmasina ragmen hic korkutacak bir sey veya sorun yasatmadi.

Bunlardan birinde rotam Istanbul -> Kirklareli -> Edirne -> Canakkale -> Istanbul idi.

Ilk duragim olan kirklareli favorim oldu. Longoz Tabiat Parki cok buyuk ve kimsenin olmadigi dogal bir guzellikti. Igneada'dan sehir merkezine giden manzarali ve kaymak gibi cok guzel bir asfalt vardi. Zaten gordugum seyler beni tatmin etmisken gunu sahane bir surusle bitirdim. Kirklareli merkezi de kucucuk bir yer olmasina ragmen guzel hissettirdi ve insani da sicak geldi.

qk59z9t.JPG

hwdnjyw.JPG

djup4in.JPG

Edirne ise biraz hayal kirikligi oldu. Birkac guzel yol/manzara bulsam da genel olarak tatmin etmedi. Canakkaleyi de daha once cok gezdigimden sadece konaklamak icin kullandim diyebilirim. Tur boyunca Kirklareli'nde 20-30 km kadar stabilize yolda gitmek zorunda kalmistim. Eve dondugumde arka teker de bu sekildeydi (normalde rengi siyah 😄):
i78ohsr.jpg

Cektigim birkac fotografi da izninizle paylasiyorum:
6snj8fv.JPG

sndtx4j.JPG
muph9kz.JPG

b97i30e.JPG

250 CC'den gina geldiginden ve bir firsat yakaladigimdan CC buyuttum. Ancak bu fotograflara bakinca motorumu seviyormusum onu fark ettim. Buyuk CC ile ayni deneyimi muhtemelen yasayamazmisim gibi geliyor. Bu motorla yorulmamak icin yavas gitmeye kendimi kodladigimdan ve daha fazla dinlenme molasi vermek zorunda oldugumdan cok fazla guzel seylere rastlamisim. Yeni motorumla firsat buldugumda gitmedigim yerlere gidecegim. Bakalim o nasil bir deneyim sunacak.

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Bir Gen Z olarak bu videoyu paylasmak "cringe" gelse de, bu video da diger 4 gun suren ~1200 km'lik turumdan. Buradaki rotam ise Istanbul -> Tekirdag -> Canakkale -> Balikesir -> Bursa -> Yalova -> Istanbul idi. Rotanin yildizini ise Canakkale olarak sectim. Kisaca Marmara Denizi'nin etrafini dolastim.

Yine son gun nispeten duz sayilacak yolda eve donerken yoruldum. Onun disinda sectigim butun yollar virajli oldugundan motorumun ne naked olmasini ne gucsuz olmasini ne de titremesini sorun etmedim. Hatta naked olmasi iyi oldu bile diyebilirim cunku temmuz sicagi beni bayiltacakti neredeyse.

Cok bir sey anlatmayacagim, daha cok gosterecegim nasil bir deneyim oldugunu (4 gun boyunca arabalarin beni nasil teker teker solladigina dikkat edin 😄):

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Bence almazsin, abd fiyati 4099usdden basliyor, turkiyede en az iki kati fiyat olur. Crf 250 neredeyse😂
Ama ct125in turkiyede bir klonu var; altai tankx125. Abs yok, cbs var ve 80bin tl sifirinin fiyati.
On arka absli ve tubeless lastikli cub var mi turkiyede? Ben baktim, bulamadim.
Alırım alırım. 😀

CRF 300 L fiyatı da 5750 dolar.

Pcx-Nmax parasına gelir en fazla.

Altai Tank dediğin gibi CT125 klonu ve bizim @yec forumdaş bakınıyordu bir ara Altai Tank modelinden.

Yapma etme, gel o paraya Crypton S alalım dedim kendisine. :)

Kısmet artık.

Benim 2 cub motorumun da siboplarını değiştirdim ve de tubeless oldular zira jantlar alaşım ve tubeless uyumlu.

Asıl bu işin kralı 2010-11 Honda Innova 125i ama hem artık düzgününü bulmak iyice zor ve hem de jantlar telli olduğu için lastikler şambriyelli.

Yenilerde super Cub modelleri tubeless olması lazım ama sadece ön abs.

Ama onlarda da ayak marşı yok işte.

Sırf o yüzden almadım o modeli.

CT125'de ayak marşı var.

Bir de Yamahanın Asya pazarında olan PG1 modeli var.

Bundan ümidim yok zira Avrupada da yok ama CT125 İngilterede satıldı bir dönem.

Ged

Motosikleti
Alırım alırım. 😀

CRF 300 L fiyatı da 5750 dolar.

Pcx-Nmax parasına gelir en fazla.

Altai Tank dediğin gibi CT125 klonu ve bizim @yec forumdaş bakınıyordu bir ara Altai Tank modelinden.

Yapma etme, gel o paraya Crypton S alalım dedim kendisine. :)

Kısmet artık.

Benim 2 cub motorumun da siboplarını değiştirdim ve de tubeless oldular zira jantlar alaşım ve tubeless uyumlu.

Asıl bu işin kralı 2010-11 Honda Innova 125i ama hem artık düzgününü bulmak iyice zor ve hem de jantlar telli olduğu için lastikler şambriyelli.

Yenilerde super Cub modelleri tubeless olması lazım ama sadece ön abs.

Ama onlarda da ayak marşı yok işte.

Sırf o yüzden almadım o modeli.

CT125'de ayak marşı var.

Bir de Yamahanın Asya pazarında olan PG1 modeli var.

Bundan ümidim yok zira Avrupada da yok ama CT125 İngilterede satıldı bir dönem.
Bu videoda ct125 ile pg1 kiyaslamasi var.
CryptonSlerin yakin tarihli olanlarina 110bin istiyorlar. Bence yuksek bir rakam.

Motosikleti
250 CC'yi kucuk hacim sayiyor muyuz bilmem. Fakat ben de gecen yaz 2 kere ~1200 km'lik 4 gun suren turlara ciktim.

Motorum Bajaj Pulsar N250 idi. Arka canta ve Thoska heybe canta esyalarim icin yeterli oldu. Hizim duzluklerde 80-90 civarina kilitliydi. Eve dondugum son gun haricinde de cok yorulmadim. Tabi motorun titresimli oldugunu ve ruzgar aldigini hesaba katarak gunluk yaptigim yolu kisa tuttum ve yavas gittim. Isin en guzel kismi ise motor kazali olmasina ragmen hic korkutacak bir sey veya sorun yasatmadi.

Bunlardan birinde rotam Istanbul -> Kirklareli -> Edirne -> Canakkale -> Istanbul idi.

Ilk duragim olan kirklareli favorim oldu. Longoz Tabiat Parki cok buyuk ve kimsenin olmadigi dogal bir guzellikti. Igneada'dan sehir merkezine giden manzarali ve kaymak gibi cok guzel bir asfalt vardi. Zaten gordugum seyler beni tatmin etmisken gunu sahane bir surusle bitirdim. Kirklareli merkezi de kucucuk bir yer olmasina ragmen guzel hissettirdi ve insani da sicak geldi.

qk59z9t.JPG

hwdnjyw.JPG

djup4in.JPG

Edirne ise biraz hayal kirikligi oldu. Birkac guzel yol/manzara bulsam da genel olarak tatmin etmedi. Canakkaleyi de daha once cok gezdigimden sadece konaklamak icin kullandim diyebilirim. Tur boyunca Kirklareli'nde 20-30 km kadar stabilize yolda gitmek zorunda kalmistim. Eve dondugumde arka teker de bu sekildeydi (normalde rengi siyah 😄):
i78ohsr.jpg

6snj8fv.JPG

sndtx4j.JPG
muph9kz.JPG

b97i30e.JPG

250 CC'den gina geldiginden ve bir firsat yakaladigimdan CC buyuttum. Ancak bu fotograflara bakinca motorumu seviyormusum onu fark ettim. Buyuk CC ile ayni deneyimi muhtemelen yasayamazmisim gibi geliyor. Bu motorla yorulmamak icin yavas gitmeye kendimi kodladigimdan ve daha fazla dinlenme molasi vermek zorunda oldugumdan cok fazla guzel seylere rastlamisim. Yeni motorumla firsat buldugumda gitmedigim yerlere gidecegim. Bakalim o nasil bir deneyim sunacak.
Çok güzel gezi olmuş valla. 👋

Hatta olayın özü de şu cümlen:

Bu motorla yorulmamak icin yavas gitmeye kendimi kodladigimdan ve daha fazla dinlenme molasi vermek zorunda oldugumdan cok fazla guzel seylere rastlamisim.

Bir yere yetişme derdi olmadan yaptığım yolculuklarda hep şunu gözlemledim:

"Motosiklette ortalama hız düşünce daha fazla anı biriktirme şansı doğuyor.

Büyük cc motorla giderken bir süre sonra ister istemez motorun bize verebileceği hızlara çıkıyoruz.

Ve ondan sonra tekrardan tempo düşürme olayı neredeyse hiç olmuyor ve bir bakmışız yine haldır haldır sürüp aradakileri kaçırıyoruz.

Teşekkür ederim.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu videoda ct125 ile pg1 kiyaslamasi var.
CryptonSlerin yakin tarihli olanlarina 110bin istiyorlar. Bence yuksek bir rakam.
Yayınlandığı hafta izledim bu videoyu.

Ve hep bizde de satarlar mı acaba diye düşünüp niyetlendim.

Hatta Yamaha Premium satış müdürü ile de bir test sürüşü etkinliğinde görüştüm ama bu modelden haberdar bile değildi zira Avrupada satışa sunulmamış/sunulmayacak bir model olduğu için onların şirket içi yazışmalarında adı bile geçmiyordu muhtemelen.

Ufak cc ile belki sportif hisler yaşayamazsın , beş saatlik yolu 10 saatte gidersin ama inan o yolculuk dahada keyifli hale gelebilir..

Hızlı sürünce geçtiğin coğrafyaya ait o kadar çok detayı pas geçiyorsunki bunu sukuterle uzun yola çıkıp aynı rotadan tekrar sürünce fark ettim her defasında 😊

İşte konunun özeti bu.

Ged

Motosikleti
Yayınlandığı hafta izledim bu videoyu.

Ve hep bizde de satarlar mı acaba diye düşünüp niyetlendim.

Hatta Yamaha Premium satış müdürü ile de bir test sürüşü etkinliğinde görüştüm ama bu modelden haberdar bile değildi zira Avrupada satışa sunulmamış/sunulmayacak bir model olduğu için onların şirket içi yazışmalarında adı bile geçmiyordu muhtemelen.
Adamin bunyesi oldugu markanin modellerine asinaligi beni benden aldi. Imam ve cemaat durumu. Son yillarda araba ya da motor satiscilari farketmez, 2 soru sorunca far gormus tavsan gibi kaliyorlar. Halbu ki markanin satis mudurusun, ulkede olmayip da tutabilecek modelleri talep etmen gerekiyor, bunun icin de markanin modellerini ve speklerini bilmen gerek. Bayi bayi gezip boy gostermeyi marifet sayiyorlar.
Yamaha tr ilk kurulacagi sene hollandadan ve japonyadan gelmislerdi. Gayet de is bilen insanlardi, ozellikle de hollandalilar. Sonra sirketi kurdular ve turklere devrettiler isi. Iki ayri dunya gibiydi🤦🏻‍♂️
Bu bayiler biraz salak, hic bisi bilmeyenlere o kadar maas ve prim verecegine yapay zeka yuklenmis tablet koy masaya, daha iyi is yapar.

F54

önce cub olarak mondail küba skyjet salcano yuki gibi cub motorlar kullandım hepsi çin malı fakat hiçbiri beni yolda bırakmadı yağ pompası çalışmayan salcano bile öyle yürüdü parayı bulunca hemen japona geçtim :D
cbf ybr spcay alpha fizy dio da kullandım
uzun yola cbf ve ybr ile çok gittim küçük cc her anlamda güzel masrafı az sorunsuz ekonomik ama şehir içinde manuel çekilmiyor şuan sym 200 lük enduro'su var onu mu alsam diyorum da 3 motor masrafları da bazen sıkıyor beni:censored:
kasko sigorta muayene vergi bakım cart curt vs vs
şu japonlar güzel bir cub getirse alınır özellikle innova 125i çok crpton baktım temiz bulamadım belki birgün kısmet olur

Ged

Motosikleti
önce cub olarak mondail küba skyjet salcano yuki gibi cub motorlar kullandım hepsi çin malı fakat hiçbiri beni yolda bırakmadı yağ pompası çalışmayan salcano bile öyle yürüdü parayı bulunca hemen japona geçtim :D
cbf ybr spcay alpha fizy dio da kullandım
uzun yola cbf ve ybr ile çok gittim küçük cc her anlamda güzel masrafı az sorunsuz ekonomik ama şehir içinde manuel çekilmiyor şuan sym 200 lük enduro'su var onu mu alsam diyorum da 3 motor masrafları da bazen sıkıyor beni:censored:
kasko sigorta muayene vergi bakım cart curt vs vs
şu japonlar güzel bir cub getirse alınır özellikle innova 125i çok crpton baktım temiz bulamadım belki birgün kısmet olur
Senin oaradan bu. Cok para istiyorlar, bi de neden bu kafar tozlu acaba😂

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
200 ve 400 cc tek silindir hint kullanan birisi olarak net olarak söyleyebilirim ki 400cc motora tek silindir yetersiz.
Ns200'deki konforu d400 de bulamadım, el uyuşması nedir arkadaş bildiğin dominar el uyuşturuyor.

yeni mi kurulmuş o; ben canım sıkıldıkca 150-160 sabit ile izmir - aydın - denizli arası gidiyordum paso. kötü olmuş stres atıyordum :D

Suç Dominar 400'de değil gibi duruyor valla. :LOL:

Abi bana Multistrada V4 verin ben hımbıl hımbıl kullanırım. :)
Ben Caponcuyum valla.

Suzuki verelim 4 silindir.

https://www.suzuki.com.tr/tr/motosiklet/gsx-s1000gx.html

Öte dursun Ducati. 😂

İlle de öyle bir alet alacak olsam Ducato alır, motokaravan yapıp arkasına da CRF L ve Wave 3'ü atardım. :LOL:

Son düzenleme:

Ged

Motosikleti
dışarıda örtüsüz bırakılmış pasaj gibi bi yerde
yani buna bu parayı vermem
her malın bi değeri vardır tamam iyi güzel ama 100 bine gider cb125f alırım hem yeni hem istediğim yere götürür tık demeden 25k lık benzinle 3 sene gezerim ;)
Benxe de o para etmez ama diger cryptonlarin da fiyatlari az degil.

Motosikleti
D400
Suç Dominar 400'de değil gibi duruyor valla. :LOL:

abi kaç yıllık motorcuyuz, motoru zorladıgımızda olan titremenin sucunu motora atmayacagım tabi ki :D

motorun garip bir huyu var, su an unuttum ama sanırım 110-130 arası hiç titremiyor. 60-80 arası feci titriyor. 130 sonrası allaha emanet zaten :D

qk59z9t.JPG

hwdnjyw.JPG

djup4in.JPG

i78ohsr.jpg

6snj8fv.JPG

sndtx4j.JPG
muph9kz.JPG

b97i30e.JPG

müthiş fotolar he. son attığınız 4 fotonun 2.si neresi acaba? sonradan attığınız videoyu da beğendim baya, tebrikler :D sinema falan mı okuyosunuz kral

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar