Honda Yıl Sonu İndirimleri

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Bu NX500'de önceki versiyonu olan cb500x'e göre ne değişmi ki bu kadar yeriliyor?
cb500x'i arkadaşım macaristandan almıştı, bütün alpleri, balkanları falan oralarda gezdi, Türkiyeye geldi ne kadar zor rota varsa gezdi, günde 800km, bin km yol yapan arkadaş bir de, cb500x ile çok mutluydu, artık daha güçlü bir şey lazım asfalt yollarda yetmiyor diye tiger 900 adv falan bakıyordu ama genel olarak memnundu motorundan.
Motor bağlantı noktalarında kullanılan titreşim engelleyici/azaltıcı kauçuk, lastik vb gibi materyallerde azıcık ucuza kaçmış olabilecekleri ihtimalini düşünüyorum.

Keşke denk gelse de bir de CB500x kullansam ve de hemen teşhisi koysam. :ROFLMAO:

Sözüm meclisten dışarı, Donald Duck kasa sonrası yani son kasa Vstromu da 10 km'lik bir test sürüşü dışında kullanmış değilim.

Kasasına gözüm alışmadığı için bünyem de kabul etmiyor diye düşündüğümden olsa gerek zaten o dönemde çok da alıcı gözle bakmamıştım. :ROFLMAO:

Şimdilerde önden görüntüsünü beğenir bile oldum ama şimdi de motor tedavülden kalktı. 🥲

NX500 motorumu lansmanda almıştım 399 bin liradan ve 20 bin TL'nin biraz üstüne şu aksesuarları taktırdım.

Honda orijinal orta sehpa,
Acerbis elcik korumalar,
GP kompozit tank pad,
GP kompozit yan ayak genişletme,
GP kompozit radyatör koruma,
GP kompozit ayna genişletme.

2025 Mart ayında Ankaradan çıkmış olduğum 2600 kilometrelik Adıyaman-Diyarbakır-Batman-Mardin-Urfa turundan sonra uzun yol kullanımım için beni hiç ama hiç memnun etmeyeceğine ikna olduğumdan turdan geldikten birkaç ay sonra 420 bin TL'den sattım.

Hondanın yıl sonu indirimlerinde 2024 Kasım ayında 186 bin TL'den CRF L almıştım ve bizim Kırklareli buluşmasına da o motorumla gelmiştim.

O motorumu 2025 Ağustosundaki Doğu Anadolu-Doğu Karadeniz turuna beraber çıkacağımız ama bu tür bir motoru olmayan bir arkadaşıma verdim ve ben de tura benim emektar 2017 Rally ile çıktım.

Ve geçen ay indirimden 245 bin liraya 2025 Crf L aldım tekrardan.

Diyeceğim odur ki Honda'nın yıl sonu indirimleri parası olanlar için ciddi avantajlar barındırıyor gibi görünse de elindeki motosikleti satmak isteyenler için de bir o kadar dezavantajlı.

2 aydır neredeyse birkaç günde bir "İkinci ele gücüm yetmediği için sıfır Honda aldım" konuları açılıyor çeşitli mecralarda.

(Burnundan kıl aldırmayan Yamaha böyle giderse 3-5 yıla kepenk bile kapatır bu arada.)

Konuyu tekrar NX500 ile bitireyim: Eğer günlük maksimum 1-2 saat kadar kullanacağınız bir motora ihtiyacınız varsa yakıtı düşük, kullanması kolay, bence yakışıklı, efsane uzun motor ömrüne sahip NX 500 müthiş ideal bir seçim olur.

Ama amaç uzun mesafeleri performanslı bir şekilde (=120 km üstü süratlerde) katetmekse, hayata küsersiniz.

Bu motoru uzun yolda ve yolda olmak için değil de bir yere vakitli varmak için kullanıp da yüzü gülecek bir kullanıcı çıkacağına ihtimal vermiyorum.

Yanılma payım da belki 15-20 bin kilometreleri devirdikten sonra titreşimde ciddi bir azalma olma ihtimali olsun.

Ooooh, içimi döktüm yine.

Fena bilenmişim valla. 🥲 😃
Daha dün aldım motoru, elime geçmeden soğudum hocam valla ))

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
O arkadaşın neticesi kıpraşıma karşı bağışıklık kazanmış olabilir. Hikayeyi başka birinden daha dinlemek gerek. Veya her ikisini de deneyimlemiş birini bulmalı.
Yok, boyuma da uygun diyordu ki benim vstrom'u görünce bu aşırı yüksek benim ayaklarım yere değmez bunda deyip vazgeçmişti.
ilk motoru yamaha virago 250 kullandı 10bin km kadar sonra 2 yıl cb500x kullandı 40bin km kadar. Hepimizden geç başladı ama 3 yılda 50bin km'i geçti. Tabi öyle günde 800km, bin km yol yapabilmesini spor yapıyor olmasına bağlıyorum, motora binmediği zamanlar da koşuyor ya da bisiklete biniyor.
Tiger 900 adv beğendi ama yine yurtdışında şantiye işi çıkınca artık gideceği ülkeye uygun oralardan motor bakacak.

Motosikleti
Aman aman.

Benim çok takıntılı olduğum rüzgar ve üst devirlerdeki titreşim konuları dışında çok başarılı ve de uzun yolda yardır yardır gidilmeyecekse çok da mantıklı bir model.

Kazasız belasız binmeniz dileğiyle...🧿

Selamlar.

F54

Küçük değil, konforu çok iyidir ama bozuk yol kapasitesi sınırlı; bir Africa Twin kadar kötü yola giremez. Toprak da mıcırlı da olsa bir şekil zemini aşırı çukurlu tümsekli olmayan bir "yol" ister. Sonuçta amortisör yolu 15cm. Sports olmayan Africa Twin'ler 23cm, sports olanlar bile 20cm.

Ama NX500'ü donunda sallar yani..
zaten nx ile dl 650 kıyaslanacak kalitede değiller v storm efsane bir motor 20 sene kendi sınıfında geleni geçeni pataklamış
ama düz mantık bakarsan 2 side motor

F54

Benim yüzümden değil de benim sayemde diye düşün Fatihçim. 🤌🤭🤭😄

Hiç bir malımı gereksiz övmedim.

Gereksiz de yermedim.

Ne yaşadıysam onu yazdım, söyledim.

Şehir içi ve çevresi kullananları çok mutlu edecek bir model ama benim gibi uzun tura çıkmayı seven ve uzun süreler motosiklet tepesinde kalanları asla kesmez.

Henüz bir turda beraber sürmedik seninle ama paylaşımlarından gördüğüm kadarıyla eşşek gibi motorla bu motosiklet buradan geçmez demeyip o geçit benim, şu zirve senin dere tepe dümdüz gidiyorsun maşallah. 😆

Bu motor benlik değil.

Senlik hiç ama hiç değil.

Haa dersen ki ben 100 ü pek geçmeden asfalttan ve sağdan sağdan Taşkestiye gideceğim ve oradan da Taraklı tarafından eve dönerim, o olur işte.

Ama o zaman da Crf250 var o işi çok daha güzel yapacak ve anlık bir kararla güzergahı değiştirip bozuk yoldan, bir dağ rotasından geçmeye karar verdiğinde yüzünde gülücükler açtıracak.

Yokuşlarda 2 vites birden düşürürsün bazen çünkü hepi topu 24 bg.

Performans beklentini buna göre ayarlarsan inan hiç sorun olmuyor.

Hele bir de sende Dio ve bende de Crypton ve Cb125f gibi motorlar da var ki onlardan sonra Bugatti gibi geliyor performansı.😄🤣

Düşürsen kaldırması kolay.

Hatta hafif olduğu için düşürmüyorsun bile. 🤪🤌

Yol seçmiyor.

Yok yok. Otobanları sevmiyor. 😀

Nasıl da getiriverdim sözü Crf250'ye.🤭🤭😀

Çok selamlar. 👋
abi ben tek gezerken 120 yi pek geçmem vakit bol olur takarım kaskı açarım müziğimi tıngır mıngır gideceğim yere tek parça olarak gitmeyi hedeflerim
ama yanımda birileri olursa işler değişiyor
bu sefer gider modelli bir l4 alırsam bir iki yıl gene araziye vs fazla hırpalamam ama ondan sonra herşey olabilir bakarım ne kadar dayanacak diye:D
crf güzel motor ama bence depo küçük motor cılız alayım orta asya rusya gezeyim bir motor değil
ha oralara gidip gezen var oralara gidip geri getiremeyende var yani yapabilecekleri güzel ama bana yetmez ;)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu konuyu takibi bırak
sana hayırlı olsun
bizim ne dediğimize bakma sen!! biz başka şeyler arzuluyoruz nx bu fantezilerimize dayanamaz :D

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Arkadaşım bugün teslim aldı NX500'ünü, gayet memnun. Çorlu'dan Lüleburgaz'a sürerek geldi. İkismaks 250 ve Hero Xpulse 200 'den sonra kaymak gibi motür dedi. Gücü, Torku, hafifliği ve yakıtı tatminkar diyor. 3,7 ortalama ile gelmiş 50 km yolu.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Arkadaşım bugün teslim aldı NX500'ünü, gayet memnun. Çorlu'dan Lüleburgaz'a sürerek geldi. İkismaks 250 ve Hero Xpulse 200 'den sonra kaymak gibi motür dedi. Gücü, Torku, hafifliği ve yakıtı tatminkar diyor. 3,7 ortalama ile gelmiş 50 km yolu.
Sarfiyat yazın 3,6'ya kadar düşer kışın 3,9'a kadar çıkar (şehir içi). Rodaj sonrası ve özellikle az yakmaya uğraşmadan sürerken...

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Sen o arkadaşınla bizi whatsapp'dan bi tanıştırsan ya. :)

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Sarfiyat yazın 3,6'ya kadar düşer kışın 3,9'a kadar çıkar (şehir içi). Rodaj sonrası ve özellikle az yakmaya uğraşmadan sürerken...
Benim forzanin ortalamasi 3,4. 5500kmye geldi sayilir. Forza cok yakiyo, 185 kg

Motosikleti
Başlarda aynı ben. 🤭 🤭 😄

Güle güle kullansın. Kazasız belasız.🧿

Motosikleti
X Pulse 200 4V
Selamlar, herkese iyi haftalar. Bazı bayilerde Hornet 750 için 528 bin TL fiyat gördüm. Peşin alım için sizce mantıklı mı, alınır mı diye fikir almak istedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar