Çan açık abonesiyim ve kendisinin ilgimi çekmeyen ya da bizde satılmayan markalar haricindeki neredeyse tüm videolarını izlerim. Çocuğun adı ian. (İyın)
Bu videoyu da gözümü kırpmadan izledim ama çok etliye sütlüye dokunmadan genel bir artı eksi paylaşımı yapmış.
Şimdi tevazuda zirve yapacağım ama motorun uzun yol kullanımı sonrası hissettirdiklerini ve negatif yönlerini tam olarak nokta atışı yapıp daha net anlattım valla.

Ve motoru sadece eleştirmedim de.
Olumlu noktalarını da tek tek belirtip bu motor kime olur ve kime olmaz diye adres bile gösterdim.
Ben var ya ben: Tek kelimeyle süperim.

....
...dermişim.

Aslında kullandığımız motorla almayı düşündüğümüz motoru arkalı önlü - peşisıra kullanmak lazımmış.
50 bin km'ye yaklaştı Crf Rally deneyimim.
Sonra CRF L aldım ve onu da biraz kullandım.
Ama ne zaman ki iki motorumu bir arkadaşımla birlikte çıkartıp 50 km kadar değişmeli olarak kullanınca aralarındaki meğer mevcut olan titreşim farkını algıladım.
Rally kesinlikle daha az titreşim hissettiriyor.
Hatta Rally'deki pegler lastikli diye lastikleri söküp L'nin peglere takıp bir daha denedim.
Lastikli pegli L, çıplak pegli Rally'ye göre bile titreşimi daha fazla hissettiriyor.
Diğer taraftan L'ye Rally'deki tur camı ebatlarında cam taktırdığımda da L'ye gelen rüzgar Rally sürücüsüne gelen rüzgardan da daha az hale geliyor.
Geçenlerde Çanakkaleli dostumuz
@Psyduck sormuştu L'ye bu kadar masraf (büyük depo ve ön cam) yapacağına neden Rally'ye binmiyorsun diye.
Kafası gidonla birlikte dönen motosikletler kafası sabit motosikletlere göre daha az rüzgar alıyor eğer benzer ebatlarda bir cam takılırsa.
Ben de onu yaptım zaten L'ye.
Daha iyi rüzgar koruması bir tık daha belirgin olan titreşime baskın geldi vesselam.
Nx500'ü de bir Ankara çevresi turunda gruptaki bir arkadaşın 2022 Tracer 7 motoruyla değiştik bir 20 km kadar.
Alakasız motorlar olduğunun farkındayım ama NX500'le karşılaştırdığımda benzer süratlerde ve benzer devirlerde titreşimsiz ve de gürültüsüz motor nasıl olurmuş onu gördüm o zaman.
Zaten NX'le de bozuk yola çok girilmiyor lastik ve çamurluktan dolayı.
Uzun yol performansı da kesmedi zaten
... diyerek NX'i satma kararı aldım.
Bu arada motoru ilana koyduktan sonra beni arayıp "abi motor nasıl, tavsiye eder misin diyenlere eksi noktalarını açık açık söyledim valla.
Hatta bunlardan 2 tanesi CRF 250 kullanıcısıymış.
CRF satılıp NX mi alınırmış diyerek resmen telefonda dövdüm adamları.
Sonra Akyazıda oturan yaşı benden de büyük bir Ömer Abimiz var ve onunla önce telefonda görüşmeye başladık ve benim CRF Akyazı ziyaretlerimde birkaç kez yüzyüze de görüştük.
Geçen ay yeni CRF L motorumun aksesuarlarını takmak üzere Akyazıya gittiğimde de orada karşılaştık.
CRF L motorunu oğluna kaptırdığı için yeni motor almaya karar vermiş ve yakınlardaki bir bayii 445 bin TL fiyat verince NX500 almış.
Ve eksi olarak belirttiğim herşeyi yaşadığını da söyledi motorunda.
(Bu arada tek bir üzüntüm var. Motorum ilandayken Bursadan bir arkadaş aradı ve A2 ehliyeti olduğu için NX500 almayı düşündüğünü söyledi.
Haliyle ehliyet sınırlaması ve tecrübe eksikliği olduğunu düşündüğüm için NX500'ün bana eksik gelen yönleri onu çok etkilemeyecekti diye düşündüm ve motoru almasına kendimce onay verip alternatif başka motor öneremedim de.
Tam satışı yapacağımız gün benim videoyu izlemiş ve de motoru almaktan vazgeçti.
Neyse.
Tracer 7'yi kullandıktan sonra benim NX'de hissettiğim eksi yönleri iyileştirmek için yapacağım masrafı da ekleyince benzer paralara Tracer 7 almak mantıklı geldi.
Hem de uzun yolda gerektiğinde daha da performanslı bir motorum olacak diye düşündüm.
Tracer'ları incelemeye başladım ve bu modelin 2023'de makyaj geçirmiş olduğunu öğrendim.
Makyajsız modellerde korna sol kütükte gidonun ortasına doğru bir yerde.
Sevemedim bu durumu ve makyajlı olanına bakmaya başladım.
Ama 2023 makyajlı ve 2024 CP2 bloklu modellerde debriyaj-kavrama sorunu varmış ve bizde bile bültenle geri çağırma yapılmış ama bazı kullanıcılar bu işlemden sonra bile debriyajın kavramayı tam ayırmadığını ve debriyaj sıkılı haldeyken bile motorun vitesteyken ileriye gitmeye çalıştığını yazmışlar diye asfalt ağırlıklı turlarda kullanmak üzere 2024 kasa Tracer 7 alma planımı ertelemek durumunda kaldım ve de gidip tekrardan güvenilir liman CRF L aldım hazır indirimi de yakalamışken.
Tracer hala radarımda tabii.
Sorunun çözüldüğüne ikna olursam yapıştıracağım bir tane.
Kısmet bakalım.
Yine içimi döktüğüm bir yazı oldu.
Okuyanlar kusura bakmasın artık.