50ccye kadar motorlar b ehliyet ile kullanılabilirken neden 125cc ve üzeri motorlara ayrıca ehliyet istenmektedir?

Arkadaşlar çok çelişkili bir durum var. B ehliyet ile 4 tekerli her hacimdeki aracı kullanmamıza yetki var iken motorlarda neden CC değeri baz alınmıştır? Burada motorculardan ekstra ücret almak için bunun yapıldığını düşünüyorum. Bunun oldukça haksız ve dolandırıcılık niteliğinde bir durum olduğu varsayımındayım. Bunu gündeme taşıyıp konuşulması gerektiğini ve varsa bundan dolayı ceza alanların cezalarının iptal edilmesi yönünde birlik olup bu durumu tartışmaya açmamız gerektiğini düşünüyorum. Düşüncelerim yanlışsa beni aydınlatacak arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum

Motosikleti
D400
49cc araçlar moped sınıfına girer, normalde 40-45 km hız yapacagı öngörülür ve trafikte gördüğün 50cclerin cogu olmaması gereken yerlerde (otoban ,çevre yolu, şehirlerarası yollar vs.)

Yani o aracın trafikte görüyor olsanız bile cogu zaman görmemeniz gerekiyor

Bana kalsa bisiklete bile ehliyet isterim ama karar mekanizması biz değiliz =)

Düşüncelerin çok doğru. Halkımızı sokağa davet ediyorum, ben 20 ARALIK CUMARTESİ yani YARIN (malumunuz 20 Aralık bugünden bir sonraki gün oluyor, o da yarın demektir) günü bu durumu protesto için Bursa, Atatürk Caddesi'nde olacağım. Saati 13.00 gibi düşünebilirsiniz, kahvaltı falan yaparım önce.

Açlık Sınırı altında bir asgari ücret yada emekli maaşının da haksız bir durum olduğu varsayımındayım. Sence bu konuda da bir şey yapabilir miyiz?
Varsayımına katılıyorum. Evet bu konuda da bir şeyler yapılabilir bence
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

49cc araçlar moped sınıfına girer, normalde 40-45 km hız yapacagı öngörülür ve trafikte gördüğün 50cclerin cogu olmaması gereken yerlerde (otoban ,çevre yolu, şehirlerarası yollar vs.)

Yani o aracın trafikte görüyor olsanız bile cogu zaman görmemeniz gerekiyor

Bana kalsa bisiklete bile ehliyet isterim ama karar mekanizması biz değiliz =)
Moped sınıfına girmesi önemli değil ki. Sonuçta 2 tekerli motor. Misal 4 tekerli araçlarda saatte kaç km top speed yapacağına dair bir öngörü olmadan her hacimdeki aracı bbehliyet ile kullanabiliyorsun. Fakat motorlarda bu durum CC değerine göre sınırlanıyor. Sonuçta trafik kuralları CC değerine göre değil standart somut kurallara göre belirlenmiştir.

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Trident 660
Arkadasın demek istdediği sehir ici günlük 1.0-2.0 arası ortalaam 75-205 beygir ya da daha fazlası için hep b gerektirirken neden motosiklet cc lerinde sınıf gerekiyor diyor cünki b ehliyet ile 50 cc almış simdi cc yükseltmek istiyor ama ehliyete para vermek istemiyor 😂

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Varsayımına katılıyorum. Evet bu konuda da bir şeyler yapılabilir bence

Moped sınıfına girmesi önemli değil ki. Sonuçta 2 tekerli motor. Misal 4 tekerli araçlarda saatte kaç km top speed yapacağına dair bir öngörü olmadan her hacimdeki aracı bbehliyet ile kullanabiliyorsun. Fakat motorlarda bu durum CC değerine göre sınırlanıyor. Sonuçta trafik kuralları CC değerine göre değil standart somut kurallara göre belirlenmiştir.
3 ya da 4 tekerli olup da a sinifi ehliyetle kullanilan araclar da var, yuki, citroen vb.
Kanunen motorlu araclarin hepsinin guclerine ve motor hacimlerine gore belli siniflari var ve her ehliyet sinifinin da hangi siniftaki araclari kullanabilecegi bellidir.
50 cc alti motorlar olarak gordugunuz aletler normalde otoyola cikamaz, istanbuldaki koprulerden gecemez ama hem 50 cc alti degiller (kit ile cc yukseltiliyor) hem de uygulamada goz yumuluyor. Bi de bunlarda kaza yapinca sigorta olmadigi icin de sıkınti cikabiliyor.
Bence de b sinifi ehliyetle motosiklet/moped/motorlu bisiklet kullanilmamali ve hepsinde de sigorta sart olmali ama burasi turkiye

Motosikleti
D400
Arkadasın demek istdediği sehir ici günlük 1.0-2.0 arası ortalaam 75-205 beygir ya da daha fazlası için hep b gerektirirken neden motosiklet cc lerinde sınıf gerekiyor diyor cünki b ehliyet ile 50 cc almış simdi cc yükseltmek istiyor ama ehliyete para vermek istemiyor 😂

ben öyle anlamadım açıkçası ama düz mantık ile baktıgımızda doğru.

Motosiklet ehliyetini tek sınıfa çekip sınavı 2-3 kat zolaştırmaları durumunda tek ehliyet olması daha doğru olur.

Arkadaşlar çok çelişkili bir durum var. B ehliyet ile 4 tekerli her hacimdeki aracı kullanmamıza yetki var iken motorlarda neden CC değeri baz alınmıştır? Burada motorculardan ekstra ücret almak için bunun yapıldığını düşünüyorum. Bunun oldukça haksız ve dolandırıcılık niteliğinde bir durum olduğu varsayımındayım. Bunu gündeme taşıyıp konuşulması gerektiğini ve varsa bundan dolayı ceza alanların cezalarının iptal edilmesi yönünde birlik olup bu durumu tartışmaya açmamız gerektiğini düşünüyorum. Düşüncelerim yanlışsa beni aydınlatacak arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum
Düşüncelerini çok doğru bulmama rağmen bu konuda bir şeyler yapabileceğimizi düşünmiyorum.
Öncelikle bunun bir kaç nedeni var. Yazacağım şeyleri bir eğitim gibi düşünebilirsin.

Bir kanuna yada uygulamaya karşı çıkarsan, o kanunu veya uygulamayı beğenen kitleye de karşı çıkarsın.
B ehliyet ile her 4 tekeri kullanamazsın. Bu bilgin yanlış.
O ehliyet işine gelene kadar düzeltilmesi gereken çok şey var.
Size kolaylıkla dilerim.

Motosikleti
Triumph Trident 660
ben öyle anlamadım açıkçası ama düz mantık ile baktıgımızda doğru.

Motosiklet ehliyetini tek sınıfa çekip sınavı 2-3 kat zolaştırmaları durumunda tek ehliyet olması daha doğru olur.
Ben askerliğimi yaptım bu saatten sonra yapmayan düşünsün devlet vergi alacak yer alıyor zaten :p

Yok kardeşim Yamaha wr250 almayı düşünüyorum. Daha sonra tenereye gececem fakat motosikletlerde ehliyetim CC değerine göre belirlenmiş olması bana mantıksız geldiği için konuyu açtım. Bu arada b ehliyetim yok c+e ehliyetim var

Düşüncelerini çok doğru bulmama rağmen bu konuda bir şeyler yapabileceğimizi düşünmiyorum.
Öncelikle bunun bir kaç nedeni var. Yazacağım şeyleri bir eğitim gibi düşünebilirsin.

Bir kanuna yada uygulamaya karşı çıkarsan, o kanunu veya uygulamayı beğenen kitleye de karşı çıkarsın.
B ehliyet ile her 4 tekeri kullanamazsın. Bu bilgin yanlış.
O ehliyet işine gelene kadar düzeltilmesi gereken çok şey var.
Size kolaylıkla dilerim.
B ehliyet ile her 4 tekerli aracı kullandım. Cevirmelerde hiç ceza da yemedim. Uygulamayı beğenen kitlelere de karşı çıkmış olabilirim fakat böyle kitleler her zaman olacak ne yazık ki

Motosikleti
CB650R
50cc sigorta mtv muafiyeti halen devam ediyor mu ? bir ara kalkacak denmişti

Motosikleti
Triumph Trident 660
Yok kardeşim Yamaha wr250 almayı düşünüyorum. Daha sonra tenereye gececem fakat motosikletlerde ehliyetim CC değerine göre belirlenmiş olması bana mantıksız geldiği için konuyu açtım. Bu arada b ehliyetim yok c+e ehliyetim var
Herkese,hepimize mantıksız geliyor dediğin gibi soygun b,a2, ve a aldım hepsinde vakıf ücreti ,değerli kağıt bedeli, harc ücreti ödedim ve b-a için 10 yıl sonra tekrar vakıf ve değerli kagıt bedeli yenileme ücreti ödeyecegim + her sene zam.
Konuşulduğu zaman saçma çok şey var bi sn kapı çalıyor https://encrypted-tbn0.gstatic.com/...FNaWPrnrIZU6XFsoN8gewkmO9p66PWyEvvsCvYDA&s=10

Ben bastan a sinifi aldim😬
Bi de ehliyet siniflarinin degismesi pek kolay degil. Ab uyum sureci nedeniyle ehliyet siniflari da ab ile ayni yapildi.
Zaten ab ile aynı olmasının sebebi her sınıftan ayrı bir harç almaları. Foucault'un bir sözü vardı "Diploma sertifika vb şeyler bilgiye sadece ticari işlev Katar." işte bu ehliyet sınıfları da aynı terane

Herkese,hepimize mantıksız geliyor dediğin gibi soygun b,a2, ve a aldım hepsinde vakıf ücreti ,değerli kağıt bedeli, harc ücreti ödedim ve b-a için 10 yıl sonra tekrar vakıf ve değerli kagıt bedeli yenileme ücreti ödeyecegim + her sene zam.
Konuşulduğu zaman saçma çok şey var bi sn kapı çalıyor https://encrypted-tbn0.gstatic.com/...FNaWPrnrIZU6XFsoN8gewkmO9p66PWyEvvsCvYDA&s=10
Motosiklet kullanan milyonlarca kişi var trde. Herkes gündeme getirse tepki olsa bazı şeyler düzelir belki.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Zaten ab ile aynı olmasının sebebi her sınıftan ayrı bir harç almaları. Foucault'un bir sözü vardı "Diploma sertifika vb şeyler bilgiye sadece ticari işlev Katar." işte bu ehliyet sınıfları da aynı terane

Motosiklet kullanan milyonlarca kişi var trde. Herkes gündeme getirse tepki olsa bazı şeyler düzelir belki.
Ooo foucault, yapma, bu kadar entelektuel girme konuya😂 sığ kalalim, mutsuz olmayalim

B ehliyet ile her 4 tekerli aracı kullandım. Cevirmelerde hiç ceza da yemedim. Uygulamayı beğenen kitlelere de karşı çıkmış olabilirim fakat böyle kitleler her zaman olacak ne yazık ki

Bu aracı kullandın mı?
Bu araç 4 tekerleklidir. B ile kullanılmaz. Siz çevirmede ceza yememeniz her aracı kullanabileceğiniz anlamına gelmez. Yanlış bilgi vermeyin lütfen.

Çünkü 50 cc likler 45 km ile sınırlandırılmıştır , aynı motor 125 cc de üretiliyor ortalama 100 km hız yapabilirler..

Motosikleti
Arora kasırga
50cc sigorta mtv muafiyeti halen devam ediyor mu ? bir ara kalkacak denmişti
Devam

Bir 49 CC kullanıcısı olarak şunu diyebilirim;
B ehliyetin bu güç sınırında olması çok makul. Çünkü herkes (ben dahil) yüksek CC sürmek istiyor. Sesi,hızı,gücü resmen aklını çeliyor insanın.
Lakin bunun eğitimini almadan (ki bazı kursların eğitimleri çok yetersiz kabul ediyorum) yüksek CC gidonuna geçmek büyük risk.
Hatta ve hatta yetkili kişi ben olsam 200 CC üzerini kullanabilmek için ileri sürüş eğitimini zorunlu kılarım.

(Geçenlerde yabancı bir egitim videosunda izledim,kursiyer sağa dönmeye çalışırken eğitmen selenin arkasından tutup çekiyor sürücüyü düşürmeye çalışıyordu.Ülkemizde motosiklet ehliyeti bu şekilde verilseydi sanıyorum %15'lik bir kısım hak kazanabilirdi.)

Bence yaşanan kazaların birçoğu bu egiitmin zorunlu olmamasından ve insanların altındaki gücün neler yapabileceğini tahmin edememesinden kaynaklı.

• Beğen
Tepkiler: Ged

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar