Bir fren attim efsane oldu , Toprak sen isine bak

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Abi öyle harş diye değil de böyle yumuşak başlayıp kademeli olarak sertleştireceksin.

Genç kardeşlerim daha iyi anlasın diye ön sevişmeyle başlayıp sonra kelepçe ve kırbaca giden süreç olarak örneklendirsek sanırım daha iyi anlaşılır.
Tamamda randıman için ön sevişmeyi uzun tutun diyorlar. Burayı nasıl aşacağız?

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Motorun cüssesine göre işin içine ağırlık transferi de girer mi?

Fizik kanunlarına göre cüssesi ne olursa olsun ağırlık transferi girer. Hiçbir motor için kural değişmez. GS çi tayfa girip , GS de ağırlık transferi yok falan derlerse ağızlarına kürekle vururum ona göre 😎

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Eylemsizliği ne yapacağız?

frenleme, zaten eylemsizliğe karşı bir işlem
daha çok yüzeyin değdiği bir durumda kuvvet yönünde doğru açıyla uygulanan fren tekniği genellikle daha etkili olacaktır.
toprağın bu tekniği daha çabuk durmak için kullandığını düşünüyor olabilirsiniz. ancak ben, havadayken kuyruk açısını doğru ayarlayıp (adam aynı zamanda stunt ustası), virajı daha iyi almak için kullandığını düşünüyorum.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
daha çok yüzeyin değdiği bir durumda kuvvet yönünde doğru açıyla uygulanan fren tekniği genellikle daha etkili olacaktır.
toprağın bu tekniği daha çabuk durmak için kullandığını düşünüyor olabilirsiniz. ancak ben, havadayken kuyruk açısını doğru ayarlayıp (adam aynı zamanda stunt ustası), virajı daha iyi almak için kullandığını düşünüyorum.

Sevgili Tiger,

Yere degen yüzeyin artmasinin tutusu arttiracagi asikardir .

Ancak agirlik transferi nedeni ile üzerinde yük kalmayan arka tekerin , görsel olarak yere degmesi fren yapabildigi anlamina gelmez.

Daha kücük dedigin ön lastik yüzeyi , yeterli tutunmayi saglayabildigi icin arka tarafta yük kalmiyor. Yani yetersiz bir frenleme söz konusu degil , o kadar yüzey motora normal kosullarda maximum fren yapabilmeye yetiyor.

Kuyruk acisi ile ilgili tezine katilmiyorum . Stund da neredeyse durma hizinda yapilan kuyruk yönledirmesi ile bu hizlarda yapilan yönlendirmenin sonuclari cok farkli olur. Bence Toprak saseyi gidis yönünde tutmaya devam ediyor.

Sevgilerimle

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Hocam bu yaşa kadar aşamamışsak bu yaştan sonra aşmasak da sorun olmaz :)
Güvendiğimiz bilgi kaynağı bizi yolda bıraktı....
A_AIQ2oCUAAchyY.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben gençlere doğru anlatman lazım babında yazdım. Bende sorun yok. Şimdi internette bakacak ön sevişmeyi uzun tutun diyecekler. Bakmışsın fren tutmamış bam.
Gençler fena...
images

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Evet ve bu arka tekerdeki ağırlığın azalmasına sebep oluyor. Sert frende de bu o kadar yüksek seviyede ki arkada ağırlık kalmıyor.

Ben de başta bu durumu fark edemediğimden yukarıdaki sorularımı sordum. Ön frenin sıkılma miktarı yarışçılar kadar yüksek oranda olmayınca arka fren de duruşun her anında etkili oluyor, aynı benim yukarıda kendimden verdiğim örnek gibi. Etkili olmadığı kısım ise ön fren basıncının hızın da düşmesiyle birlikte ağırlığı neredeyse tamamen öne taşıdığı an oluyor.

Hocanın bahsettiği ağırlık transferi de eylemsizlik yüzünden oluyor. Ağırlık da öne doğru kayınca kuyruk yere giremeyeceğinden, kendi içine kaçamayacağından veya sağa sola gidemeyeceğinden yukarı doğru çıkıyor yani arkadaki ağırlık azalıyor. Zaten abartılı seviyede yapıldığında motor takla atıyor, yine hocanın attığı videodaki gibi.

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Düzgün zemin , iyi lastik ve biraz deneyim ile her motorcu motorunu stoppie ye kaldirabilir .

Sakin buradan , darliga gidip her viraja stoppie ile girin tavsiyesi cikartmayin.
Bazı arkadaşlar için can alıcı özettir. Darlık'ta viraja stoppie ile girmeye çalışanlar, gereğinden fazla geç frenaj atıp çizgiden çıkanlar vs. vs.

Konu ne yazık ki bir noktada hep aynı yere geliyor ve gelecek. Keşke sevgili hükümetimiz canım ülkeme bir pist yapsa / olanı değerlendirse de bizim gibi faniler orada vakit geçirebilse. Pistte 1-2 tur bile atmak gerçek hayatta sürücüyü çok çok ileriye taşıyor...

Bkz. hor görülen komşunun takvimi;

Bu yaz 1-2 pist gününe katılmayı planlıyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar