Alırım bir hayırlı olsununuzu .

Yakın zamanda ehliyetimi A1'den A2'ye yükseltince önceki motorumu satmıştım ne alsam diye neredeyse 2 3 ayımı harcadım R25 vs. gibi motorlara gidip bakmaktan daralmıştım artık çocuğun ilk motoru bakımı ne zaman yaptırdığını yetkili servis bakımlı mı diye hiç bir bilgisi yok. A2'de ki motorlara garip paralar istenmesinden dolayı A2'ye uyarlanmış bir motosiklet aldım . İyi dilekleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Motosikleti Bodrum'dan Manisa'ya oradan Balıkesir ve en sonunda Sakarya'ya kazasız belasız getirdim yoldaykende aklıma takılan 2 3 soru oldu .
1.si Motosiklet şuanda 38.5** KMlerde ağır bakıma yaz sezonuna girmeden önce planlıyorum çok az bir subap sesi var , motoru 1 2 ay civarında yatırıcam zaten .Motoru çok sıkıştırarak kullanan birisi değilim sadece otobanda biraz sürat yapıyorum onun dışında teker vs. gibi şeyler yapmıyorum bu süreçte bana bir sıkıntı yaratır mı?
2.si Arka amörtisör dendiği gibi çok yumuşak yoldaki mıcırı dötümde hissediyorum desem yeridir çoğu kullanıcı 80 ve 90KG arasındaysan arka amörtisörü 2 diş sıkmamı söylüyor böyle bir tık daha iyi olabileceğini söylediler .
3.sü Önerdiğiniz bir tur camı vs. var mı? 110 120leri geçtikten sonra rüzgardan dayak yemeye başlıyormuş gibi hissediyorum 300 400KMlik yollarda artık bıkkınlık gelmeye başlıyor bu rüzgar işinden.

125CC'den geçtim 2 gün içerisinde neredeyse bin KMye yakın yol yaptım ve motosikleti durduğu yerde ittirmek ve şehiriçinde debriyajının el yorması dışında hiç bir sıkıntı yaşamadım kendinizi tanıyorsanız sağ elinize hakim olabiliyorsanız 200 250CCden bir farkı yokmuş gibi geliyor hatta şehiriçinde ki kıvraklık ve frenleri yüzünden daha hoş . Bunlar daha bin KMde ki deneyimlerim belki 5 bin KM olunca fikrim değişebilir ileride aynı şekilde almak isteyen arkadaşlar içinde bir fikir olur

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Oooo hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Hayırlı olsun. Kazasız belasız keyifle kullanın.

Hayırlı olsun kazasız belasız , o nasıl koruma demiri öyle yahu kaç tane takoz var orda stunt yapanlarda görüyorum böyle devasa demiri 🤔

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Kazasız belasız, tekerine taş değmesin. Güle güle kullan.

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Hayırlı uğurlu olsun.
Keyifle kullanmanı dilerim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hayırlı olsun.
yüz km'de kaç kilo köfte yediriyormuş bu motor?

• Haha
Tepkiler: Ged
Hayırlı olsun kazasız belasız , o nasıl koruma demiri öyle yahu kaç tane takoz var orda stunt yapanlarda görüyorum böyle devasa demiri 🤔
İlk sahibi taktırmış motor 8bin KMde debriyaj balatası yemiş geçmişi İzmirli kızlar gibi malesef :D .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hayırlı olsun.
yüz km'de kaç kilo köfte yediriyormuş bu motor?
Teşekkürler abi . Yüz KM bile değil 80KMde 1 tam ekmek veya 1.5 porsiyon yediriyor abi

Hayırlı uğurlu olsun
Hayirli olsun 🧿

Keyifli ve güvenli kullanin
Kazasız belasız sürüşler dilerim . Hayırlı olsun
Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
Hayırlı uğurlu olsun.
Keyifle kullanmanı dilerim.
Kazasız belasız, tekerine taş değmesin. Güle güle kullan.
Hayırlı olsun. Kazasız belasız keyifle kullanın.
hayırlısı olsun
Oooo hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim.
Hayırlı olsun tekerin düz bassın
Hepinize çok teşekkür ederim daha iyilerini Allah size nasip etsin 💚

Hayirli olsun 🧿

Keyifli ve güvenli kullanin
Hocam size bir sorum var motosikleti kaç derecedeyken kullanmam doğru olur Sakarya soğuk olduğundan 50 60 Dereceye gelene kadar 3 5DK geçiyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Hocam size bir sorum var motosikleti kaç derecedeyken kullanmam doğru olur Sakarya soğuk olduğundan 50 60 Dereceye gelene kadar 3 5DK geçiyor.

Bu konuda bircok degisik görüs var.

Ben BMW nin otomatik olarak yaptigi teknigi uyguluyorum. Motoru calistirir calistirmaz sakince hereket ettiriyor ve orta devirlerin altinda kaliyorum. (BMW bunu otomatik olarak uyariyor) Yagin sicakligi arttikca kademeli olarak üst devirleri kullanmaya basliyorum.

Burada asil önemli konu yagdir. Motorunda kitapciginda önerilen soguk havalar icin en uygun kaliteli yag kullanirsan sorun yasama ihtimalin olmaz. Motorlar en fazla asinmayi soguk start calistirma esnasinda yasarlar.

Sevgilerimle

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Sağlıklı, keyifli günlerde kazasız belasız sürüşler dilerim.

Motosikleti
Ns200 15"
Burada asil önemli konu yagdir. Motorunda kitapciginda önerilen soguk havalar icin en uygun kaliteli yag kullanirsan sorun yasama ihtimalin olmaz. Motorlar en fazla asinmayi soguk start calistirma esnasinda yasarlar.
Hocam böyle bir durumda en güzeli Group 4 ve Group 5 yağ kullanmaktır, en kötü Group 3 ile Group 5 karışımı yağ kullanmak. Ester bazlı yağların güzel yanı çalışan yüzeylere yapışıyor olması.

Anadol'a dandirik yağ koyuyorsanız ayıp ediyorsunuz. :)

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Hocam böyle bir durumda en güzeli Group 4 ve Group 5 yağ kullanmaktır, en kötü Group 3 ile Group 5 karışımı yağ kullanmak. Ester bazlı yağların güzel yanı çalışan yüzeylere yapışıyor olması.

Anadol'a dandirik yağ koyuyorsanız ayıp ediyorsunuz. :)
Shell Rotella 20W-50

Biz atadan bunu gördük , bunu biliriz 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

Motosikleti
yok:(
hayırlı olsun çok itlik serserilik yapmıyorsan koruma demirinden kurtulman daha isabetli olur plastik takozlardan takarsın bunlar komple motoru yamultabiliyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar