İzmir ve Çevresindekiler için 14.12.2025 İzmir Karagöl Programı

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Daha önceki bir mesajımda da yazdığım gibi CRF'nin süspansiyonunu en sert'e aldırdım ve normalde 85, ekipmanlarla 95 kg olan benim bile sürüşüme çok fayda sağladı bu.

Tabii ki sert yay ya da daha da iyisi hyper pro komple komponent değişimi ile motosiklet evrim geçiriyormuş.
...
Kesinlikle; 2018 başları benim NC çalındıktan sonra yola değil de bahçeye evin arka balkonunun oraya bırakırım diye CRF250LR almaya niyetlendim. Hyperpro'su ile falan 26-27.000 gibi bir fiyata denk geliyordu sonra bu bedele 2 yıllık 9.000km'de bir CB500F aldım. (Güç farkından dolayı CRF'e o kadar veresim gelmedi...)

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Malzeme taşıyamadıkları için mangal falan hikaye.. Anca snikırs kemiriyorlar :)
Valla biz Yamanların kuytu köşelerinde jant telinde çok sucuk yedik. Bir keresinde kuzu kol aldık onu güzelce hazırlattık, pişirdik onu yedik. O Snickers kemirenler yol pisnetçisidir.

Valla biz Yamanların kuytu köşelerinde jant telinde çok sucuk yedik. Bir keresinde kuzu kol aldık onu güzelce hazırlattık, pişirdik onu yedik. O Snickers kemirenler yol pisnetçisidir.
jant telini çıkarıp sucuk yapıp geri mi taktınız yoksa tekeri söküp sucukları tellere takıp pişirdikten sonra tekeri geri mi taktınız?

Motosikleti
Tire üzerinden dağ yollarını kullanarak İncirliova'ya inip sonrasında Ortaklar'da çöpşiş ya da öncesinde Tire'de Tire tostu etkinliği de yapılabilir. Hem bol bol sürmüş oluruz, hem temiz hava alırız, hem de güzel bir yemek yemiş oluruz.
Sabah erken çıkıp şöyle bir yaza merhaba deyip dönesim var; dursun kenarda. 490Km - şuraya da bakalım v.s. 500ü bulur.

Bahara merhaba ise; Izmir > Kemalpaşa > Alankıyı yolu üzerinden Bayındır > Ödemiş köfte molası ve dinlenme > Küçükören üzerinden Ovaköy > Aydın > İncirliova > Tiremiti > Tire'de mola > Karabel / Kemalpaşa üzerinden Belkahve > İzmir

Koyu kırmızı
bölümler viraja doyurur. 400Km civarı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

jant telini çıkarıp sucuk yapıp geri mi taktınız yoksa tekeri söküp sucukları tellere takıp pişirdikten sonra tekeri geri mi taktınız?
Evde ahşap sapla hazırlanmış DTSwiss jant telleri sele borusu içerisine gizlenir - dağda görev yapmak üzere çıkarılır. Yamanların gizli bir yerinde böyle bir kutuda gömülü yemek malzemeleri var :) Hala duruyorsa eğer.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sabah erken çıkıp şöyle bir yaza merhaba deyip dönesim var; dursun kenarda. 490Km - şuraya da bakalım v.s. 500ü bulur.

Bahara merhaba ise; Izmir > Kemalpaşa > Alankıyı yolu üzerinden Bayındır > Ödemiş köfte molası ve dinlenme > Küçükören üzerinden Ovaköy > Aydın > İncirliova > Tiremiti > Tire'de mola > Karabel / Kemalpaşa üzerinden Belkahve > İzmir

Koyu kırmızı
bölümler viraja doyurur. 400Km civarı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Evde ahşap sapla hazırlanmış DTSwiss jant telleri sele borusu içerisine gizlenir - dağda görev yapmak üzere çıkarılır. Yamanların gizli bir yerinde böyle bir kutuda gömülü yemek malzemeleri var :) Hala duruyorsa eğer.
Ben gelirim gelmesine ama bu tip gezilere alışmamış adamı hayattan soğutur bu rota. Rahat 3-5 gün motora binmek istemez. :)

Motosikleti
Dinlene dinlene döver :)

Geçen Memcoş48 ve mertowski ile gittiğimiz gezide baktık arkamızdan gelmiyor, merak ettik acaba uçurumdan aşağı mı düştü diye. Adam meğer durmuş fotoğraf çekiyormuş :) Haybeye korkuttu bizi
Bizim motürler ufak ya, beraber yola çıkınca canlı konum açalım en iyisi. Birbirimizi panikletmeyiz.

Dinlene dinlene döver :)

Geçen Memcoş48 ve mertowski ile gittiğimiz gezide baktık arkamızdan gelmiyor, merak ettik acaba uçurumdan aşağı mı düştü diye. Adam meğer durmuş fotoğraf çekiyormuş :) Haybeye korkuttu bizi
Yıllar önceki bir anımı hatırladım okuyunca 😊

10 yıl falan motosiklete ara vermiş bir arkadaş benim gibi Vstrom aldı çıktık bununla Ege , Akdeniz akıyoruz..

Anamur Silifke arası bol virajlı bir yerdeyiz , yolun bir tarafı dağ diğer tarafı uçurum aynı Uçmakdere gibi yani ,

bizimki iki üç virajda arkamda görünmese dördüncüde yavaşlardım , bi ara 7-8 viraj döndüm bu yok durdum beklemeye başladım 2,3,5 dk derken beni heyecan bastı..

herif uçtu biyerden herhalde diye döndüm geriye ama uçuruma baka baka gidiyorum , inşallah bir ağaca falan takılmıştır diyede temenni ediyorum , baya gittim bizimki son virajlar başlamadan düzlükte kamyonette Anamur muzu satan amcanın yanında durmuş muz yiyor 😡

Ulen dedim o muzları senin başka bi tarafından yedirmek vardı da neyse nimetle şaka olmaz 😂

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Yıllar önceki bir anımı hatırladım okuyunca 😊

10 yıl falan motosiklete ara vermiş bir arkadaş benim gibi Vstrom aldı çıktık bununla Ege , Akdeniz akıyoruz..

Anamur Silifke arası bol virajlı bir yerdeyiz , yolun bir tarafı dağ diğer tarafı uçurum aynı Uçmakdere gibi yani ,

bizimki iki üç virajda arkamda görünmese dördüncüde yavaşlardım , bi ara 7-8 viraj döndüm bu yok durdum beklemeye başladım 2,3,5 dk derken beni heyecan bastı..

herif uçtu biyerden herhalde diye döndüm geriye ama uçuruma baka baka gidiyorum , inşallah bir ağaca falan takılmıştır diyede temenni ediyorum , baya gittim bizimki son virajlar başlamadan düzlükte kamyonette Anamur muzu satan amcanın yanında durmuş muz yiyor 😡

Ulen dedim o muzları senin başka bi tarafından yedirmek vardı da neyse nimetle şaka olmaz 😂
Naapsin yani, acikmasin mi. "Anamura gidip muz yemeden donduk" demek istemedi belki😬 bi de sen degil miydin "yolun keyfini cikartarak gitmek lazim" diyen😬

F54

Bir şey soracağım. Karagöl yolunu hepimiz gördük. Bu yolu tiger 1200 yada 1250 gs yada Vstrom 1050 ile çıksaydık sürüş konforu değişir miydi?
Mesela dönüşte yanımdan vstrom 800 de geçti. Bir müddet beraber sürdük. Sonrasında benim yavaş ve aheste sürüşümden sıkılmış olacak ki, beni geçti.
Gidişine dikkat ettim. O motor (vstrom 800 de) yerden yüksekliği ve genel duruşu itibarı ile daha konforlu görünmesine rağmen o firkete virajlarda ve dar yollarda NC kadar iyi dönememiştir diye düşünüyorum. Nc ağır olmasına rağmen yere yakın olması o yolda büyük avantaj sağladı. Özellikle amortisör değişiminden sonra.
Bunu Mertowski nin Daşhının iki kişi, yüklü, ve 125 cc olmasına rağmen virajlardaki seriliğinden anlayabiliyoruz. Hafif ve yere yakın olması güçlü ve yüksek olmasından daha önemli. Karagöl yolu için diyorum.
Bu arada @mertowski kırbaç vuruşunu da unutmuş değilim. Orta Asya bozkırlarında at süren Moğol beyleri gibiydi.
bende tenere 660 varken böyle yaylaya vs kampa giderken arkadaşların afrika triump gs le yolda takas yapıp uzun süreler kullanırdım kendi motorumla cesaret edemedemeyeceğim virajlara diğer motorlarla çok rahat girerdim
burda konu güç ağırlık vs değil o amartisör farkları çünkü iyi amortisör sana çok hissettirmiyor
nc nin de bu konuda çok eksiği var evet alt sınıf

Motosikleti
Mesela dönüşte yanımdan vstrom 800 de geçti. Bir müddet beraber sürdük. Sonrasında benim yavaş ve aheste sürüşümden sıkılmış olacak ki, beni geçti.
Gidişine dikkat ettim. O motor (vstrom 800 de) yerden yüksekliği ve genel duruşu itibarı ile daha konforlu görünmesine rağmen o firkete virajlarda ve dar yollarda NC kadar iyi dönememiştir diye düşünüyorum.
Bu sıkıştırma yapan arkadaş değil mi? Dönüş = iniş... Gelsin pisnetle viraj manyağı yapayım onu inişte 🤣🤣🤣

Evet aynı arkadaş. Adam zaten benle bir viraj yapamadı geçip gitmek zorunda kaldı.
Benimle kalsaydı eaas viraj manyağı olacaktı. Bütün virajları kilit gidon döndüm. Baktı dönemiyor, beni geçti.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Bu sıkıştırma yapan arkadaş değil mi? Dönüş = iniş... Gelsin pisnetle viraj manyağı yapayım onu inişte 🤣🤣🤣
Evet aynı arkadaş. Adam zaten benle bir viraj yapamadı geçip gitmek zorunda kaldı.
Benimle kalsaydı eaas viraj manyağı olacaktı. Bütün virajları kilit gidon döndüm. Baktı dönemiyor, beni geçti.

Ba ba ba klavyeden nasil salliyorlar. Madem yapabiliyordunuz yolda yapsaydiniz ya. Adam üzerinizden gecip gitmis iste hic aglasmayin 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

Not : Bunu yazan gaddar hoca :cool:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar