İzmir ve Çevresindekiler için 14.12.2025 İzmir Karagöl Programı

Daha hayatımda Riviera yağ almış değilim. Natürel sızma var markette.

Bu arada Sade Yağ da çok güzel bir şey. Yapması da zor değil, bu ve zeytinyağı dışında bir şey kullanmıyorum.
Markettekilerin hepsi işlenmiş ürünler maalesef , en basit meyvede bile tat yok , mesela salkım domates satılıyor görüntü harika ama tat sıfır , bahçesi olanlarlar ve domates yetiştirenler bilir o kokuyu o tadı 🙄

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Markettekilerin hepsi işlenmiş ürünler maalesef , en basit meyvede bile tat yok , mesela salkım domates satılıyor görüntü harika ama tat sıfır , bahçesi olanlarlar ve domates yetiştirenler bilir o kokuyu o tadı 🙄
Evet, sebze meyvede maalesef öyle. Ama güzel zeytinyağları var yani. (Butik üreticiden alınan başka olur tabi, ama orada da yurdum insanının sansarlığından çekinirim; market reçelini kendi kavanozuna doldurup halis muhlis köy işi diye pazarlayan teyzenin hikâyesi gibi çok hikâye vardır...)

Evet, sebze meyvede maalesef öyle. Ama güzel zeytinyağları var yani. (Butik üreticiden alınan başka olur tabi, ama orada da yurdum insanının sansarlığından çekinirim; market reçelini kendi kavanozuna doldurup halis muhlis köy işi diye pazarlayan teyzenin hikâyesi gibi çok hikâye vardır...)
Yok Cyan bahsettiğim yağı markette bulman imkansız , Gemlikte imalat yapan yerlere bile girdim oralarda da yok , Memcoş un dediği gibi herkes ticaret derdinde kimse uğraşmıyor böyle farklı şeylerle , bu yağ sanırım ilk sıkma anında makinesiz bir uygulama ile elde ediliyor..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayak yağı dedikleri muhtemelen zeytini ayaklarıyla ezdikleri yağdır.......🥴 Kuyruk yağı koyunun kuyruğu kavrulur çıkan yağdır her yerde kullanılır Karadenize özel bir şey değil.....
Karadeniz e özgü degilde bildiğim bazı yerlerde çok kullanılır o sebeple örnek verdim , belkide en çok Doğu Anadolu'da kullanılıyordur..

Motosikleti
Yok Cyan bahsettiğim yağı markette bulman imkansız , Gemlikte imalat yapan yerlere bile girdim oralarda da yok , Memcoş un dediği gibi herkes ticaret derdinde kimse uğraşmıyor böyle farklı şeylerle , bu yağ sanırım ilk sıkma anında makinesiz bir uygulama ile elde ediliyor..
Mutlaka öyledir ama bizim için pek ulaşılabilir değil. Bu tip butik üretimler de mecburen pahalı oluyor. Benim işimi 15€'luk Jameson gayet görürken 3.500€'luk Yamazaki'yi neyleyim hesabı. :)

Bu arada en güzel zeytinyağını İspanya'da yemiştim; Yunanistan ve İtalya geçiniz.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Ben bi olay anlatayim bu konuyu destekleyen.
Buyuuk zincir marketlerden birinin Edremit civari subesinde karadut receli satisi diger yerlere gore acayip yuksekmis. Adamlar konuyu o bolgeye gidince anlamislar, her yerde karadut suyu sstiliyornus😂 teyzeler amcalar recelleri alip, sulandirip dogal karadut suyu diye millete iteliyormus meger😂
Bir tane de koyden sabun alip "guzel kopuruyor" diyenlere gelsin. Dogal sabun fazla kopurmez, o sabunlar cok kopuruyorsa icinde deterjan ve benzeri seyler olma ihtimali baya yuksek😂
Dogal tarhana ya da salca olayina girmiyorum bile. Kedinin mictigi tarhana videosunu gorenler olmustur😂 ya da koylu teyzelerin yaptigi salcalarin icinde cisini tutamayan cocuk videosunu😂

Motosikleti
D400
Buyuuk zincir marketlerden birinin Edremit civari subesinde karadut receli satisi diger yerlere gore acayip yuksekmis. Adamlar konuyu o bolgeye gidince anlamislar, her yerde karadut suyu sstiliyornus😂 teyzeler amcalar recelleri alip, sulandirip dogal karadut suyu diye millete iteliyormus meger😂
Bir tane de koyden sabun alip "guzel kopuruyor" diyenlere gelsin. Dogal sabun fazla kopurmez, o sabunlar cok kopuruyorsa icinde deterjan ve benzeri seyler olma ihtimali baya yuksek😂
Dogal tarhana ya da salca olayina girmiyorum bile. Kedinin mictigi tarhana videosunu gorenler olmustur😂 ya da koylu teyzelerin yaptigi salcalarin icinde cisini tutamayan cocuk videosunu😂

çiçekliköyde sevdiğim bir kahvaltı yeri var, senede 1 kere serpme kahvaltı yaparım onu da orada yapardım.

evlilik zamanı orayı tutabilir miyiz diye akşam sahibi ile konuşmaya gittiğimde calısanlar ellerinde a101 / bim poşetleri dolusu reçel peynir salça vs. içeri giriyordu.

ertesi gün de "doğal köy ürünü" diye insanlara iteliyorlarmış.

Motosikleti
İşin içinde bizimkiler varsa her şey olur...

Hay zeytininize de zeytinyağınıza da diyerek bir giriş yapayım. :)

Şimdilik katılımcılar; ben, mertowski ve alp_tunay olarak görünüyor, o gün işi olmazsa Supangle de bizlerle olacak.
gelmek isterdim de g*tüm yemiyo.. pazar sabah 5'te falan çıkmam lazım 10.30'a yetişebilmek için, pazartesi de izin falan alsam anca olur, neyse bakacağız :D

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Ayak yağı ilaç niyetine, inciri daldırıcan içine, sonrada kavrulmuş susama oy oy oy.
@Memcoş48 hocam satış var mı?

Kuyruk yağı karadenize özel değil hocam, annem hala kullanır ve aslında çok da iyi bir yağdır. Kakınada yumurtayı kırdın mı? Dadından yenmez.
@sallami maalesef anca kendimize yetecek kadar oluyor. Son yıllarda artan kuraklık ağaçları kötü etkiliyor.

Ayak yağı dedikleri muhtemelen zeytini ayaklarıyla ezdikleri yağdır.......🥴 Kuyruk yağı koyunun kuyruğu kavrulur çıkan yağdır her yerde kullanılır Karadenize özel bir şey değil.....
Ayak yağı tamamen insan ve hayvan gücüne dayalı en eski yöntemlerden. Hâlâ Yatağan-Milas'ın köylerinde geleneği yaşatan yerler olduğunu duymuştum. Bizim oralardaki yağ fabrikaları yaygın olarak italyan sıkım makinalarının kullanıldığı kontuni sistem denilen bir teknoloji kullanılıyor. Yağın aroması, kokusu ve lezzeti gayet iyidir.

Bahsettiğim yağa ayak yağı mı denir ? orada birine sorarken anlaması için bunu söylemem yeterli olurmu , mesela Karadenizin bazı bölgelerinde kuyruk yağı denilen katı bir yağ vardır , benzer şekilde o yağı tanımlayan isim nedir onuda bilmiyorum 😬
@Nikkfurie onu bulabilir misin bilemiyorum ama köylerden ya da yerel fabrikalardan alacağın erken hasat sızma zeytinyağı gayet lezzetli olacaktır.

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero Dash 125
Avilo gayet güzel yağdır. Kargoda patladı çatladı gibi hiç bir şüphem olmaz. Adamlar özel karton kutuya sararak gönderiyor.

dsc-5744-copy.jpg

@tommygun kaldık başbaşa. :ROFLMAO:

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Bu hafta meyhanede demlenin siz.

11 Ocak Pazar günü Karakaçanla Hero Daş avlamaya gelirim kısmetse. :ROFLMAO:

Daha kapsamlı bir buluşma olur.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
@sallami maalesef anca kendimize yetecek kadar oluyor. Son yıllarda artan kuraklık ağaçları kötü etkiliyor.
Senin zeytinyağı mesajını görünce aaa keşke ondan alsaydım dedim ama kendinize kadar yapıyormuşsunuz. Satışınız olsaydı sürekli müşteriniz olurdum, yılda yaklaşık 15 litre zeytinyağı gidiyor bizde, bizden gören akrabalar da aynısından sipariş edelim diyorlar bir o kadar daha sonradan sipariş ediyorum.
Ben de geçen hafta sipariş verdim, 2-3 gün önce kargodan geldi 3 tane 5 litrelik teneke aldım. son 3-4 yıldır sürekli yağ aldığım Fethiye'de kendi zeytinlerini toplayan bir üretici var ondan almıştım. 3 tane 5 litrelik tenekeye kargo dahil 6500 lira aldı bu yıl, fiyat ucuz mı pahalı mı başka yere bakmadım. Zaten gönderen kişi de daha ben parayı göndermeden kargoya vermişti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar