İzmir ve Çevresindekiler için 14.12.2025 İzmir Karagöl Programı

Motosikleti
Hero Dash 125
Merhaba,

Bir süre önce organize etmeyi planladığımız ancak gerçekleşmeyen Karagöl programını bu hafta sonu Pazar günü yapalım mı?

Ben katlanır mangal, kömür işini hallederim. Gelecek olanlar yanına ne yiyecekse (Sucuk, köfte, tavuk, mantar sebze vs.) , ne içecekse alıp gelsin. Tercih eden evinden ekmek arası domat peynir yapsın gelsin.

Karagöl piknk alanına giriş ücretli ancak cüzzi bir miktardır.

Buluşma saati olarak 10:30'u düşünüyorum. Fazla geç saate kalmadan dağılırız.

Buluşma yeri Karşıyaka Tersane Kafe olabilir. Erken gelecek olanlar çayını kahvesini alıp içer, tuvalet ihtiyacını görür.

Tersane Kafe'den yaklaşık 30 km ancak dağ yolu olduğu için ulaşmak 1 saati bulabilir.

İzmir ve çevresinde yaşayanlardan katılım sağlayacak olan varsa bekleriz.

u7fLXvhr2.jpeg

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İzmir ve yakın çevrede yaşayıp da gelmek isteyen arkadaşlar, Pazar günü biz @mertowski ile katlanır mangalımız, sucuğumuz ve köftemizi alıp motorlarla Karagöl'e gidiyoruz. İstedik ki katılmak isteyenlerle hep beraber daha kalabalık, daha makaralı, daha muhabbetli bir gün olsun. Vakti olup da gelmek isteyen +1 yapabilir.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Tam bunu yazacaktım valla.👏

O zaman direk şundan alalım size Mehmetçim.😁

Ohh, lıkır lıkır. :LOL:
Abi öyle deme zehir, ilaç vermem ağaçlara sadece bordo mixture denen bir karışım o kadar. Zeytinleri birbirine bile karıştırmayız toplarken ve yağ çıkartırken. Kıraç tarlanın yerli zeytini ile taban tarlanın zeytini ayrı gider yağhaneye. Çürük, çarık, delik, kurtlu girmez içine, iyice seçeriz. Evde kendimiz elekten geçirir, yıkarız. Fabrikanın eleğine, yıkamasına itimat etmez Anam. Kasalarda bekler çuvala doldurmayız, hiç bekletmeden hemen götürürüz yağhaneye. Görece yağ az olur belki ama tadı başkadır. Bu arada Bozdoğan madran ya da Topçam madran doğal kaynak suyundan başkası da yavan geliyor bana😂🙃

Abi öyle deme zehir, ilaç vermem ağaçlara sadece bordo mixture denen bir karışım o kadar. Zeytinleri birbirine bile karıştırmayız toplarken ve yağ çıkartırken. Kıraç tarlanın yerli zeytini ile taban tarlanın zeytini ayrı gider yağhaneye. Çürük, çarık, delik, kurtlu girmez içine, iyice seçeriz. Evde kendimiz elekten geçirir, yıkarız. Fabrikanın eleğine, yıkamasına itimat etmez Anam. Kasalarda bekler çuvala doldurmayız, hiç bekletmeden hemen götürürüz yağhaneye. Görece yağ az olur belki ama tadı başkadır. Bu arada Bozdoğan madran ya da Topçam madran doğal kaynak suyundan başkası da yavan geliyor bana😂🙃
Kaş'dan bir arkadaş vermişti bana çok kesif bir kokusu ve tadı vardı orada birinden tedarik ediyordu , bunu parayla satın alamazsın demişti , kavanozun içi tortu doluydu çuvalda sıkımmış galiba sonra filtrede edilmemiş , normalde marketten satın aldığım riviera denilen zeytinyağından bir tatlı kaşığı yutarım ama bundan bir çay kaşığı bile bırak yutmayı tadamam o kadar kesif bir tadı vardı..

Dünkü et konusunda bahsetmiştim belki denk geldin bu yağda bekletince et acaip birşeye dönüşüyordu , koca bir kase salatayada yarım çay bardağı koyuyordum öff şef ahçılar tadsa hayran olurdu 😊

Bahsettiğin yağdan burdada var dersen atlar gelirim , Gemlik'deki zeytincilere çok baktım bulamadım 😔

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Kaş'dan bir arkadaş vermişti bana çok kesif bir kokusu ve tadı vardı orada birinden tedarik ediyordu , bunu parayla satın alamazsın demişti , kavanozun içi tortu doluydu çuvalda sıkımmış galiba sonra filtrede edilmemiş , normalde marketten satın aldığım riviera denilen zeytinyağından bir tatlı kaşığı yutarım ama bundan bir çay kaşığı bile bırak yutmayı tadamam o kadar kesif bir tadı vardı..

Dünkü et konusunda bahsetmiştim belki denk geldin bu yağda bekletince et acaip birşeye dönüşüyordu , koca bir kase salatayada yarım çay bardağı koyuyordum öff şef ahçılar tadsa hayran olurdu 😊

Bahsettiğin yağdan burdada var dersen atlar gelirim , Gemlik'deki zeytincilere çok baktım bulamadım 😔
O yağları bulmak artık çok zor üstad. Uzun zamandır kontuni sistem denen kapalı bir sistem ile çalışıyor fabrikalar. Daha eskiden keçe benzeri aparatlarla pres yöntemi vardı. Çok eskiden ise ayak yağı denilen tamamen insan gücü odaklı bir teknik kullanılırmış bizim Muğla ve Milas yöresinde

O yağları bulmak artık çok zor üstad. Uzun zamandır kontuni sistem denen kapalı bir sistem ile çalışıyor fabrikalar. Daha eskiden keçe benzeri aparatlarla pres yöntemi vardı. Çok eskiden ise ayak yağı denilen tamamen insan gücü odaklı bir teknik kullanılırmış bizim Muğla ve Milas yöresinde
Bahsettiğim yağa ayak yağı mı denir ? orada birine sorarken anlaması için bunu söylemem yeterli olurmu , mesela Karadenizin bazı bölgelerinde kuyruk yağı denilen katı bir yağ vardır , benzer şekilde o yağı tanımlayan isim nedir onuda bilmiyorum 😬

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660

Riviera kimyasal/isil islemle elde edildigi icin pek tavsiye edilmez, bazilari zeytinyagi bile saymaz onu.
Mumkunse yeme de icme de onu😂

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ayak yağı ilaç niyetine, inciri daldırıcan içine, sonrada kavrulmuş susama oy oy oy.
@Memcoş48 hocam satış var mı?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bahsettiğim yağa ayak yağı mı denir ? orada birine sorarken anlaması için bunu söylemem yeterli olurmu , mesela Karadenizin bazı bölgelerinde kuyruk yağı denilen katı bir yağ vardır , benzer şekilde o yağı tanımlayan isim nedir onuda bilmiyorum 😬
Kuyruk yağı karadenize özel değil hocam, annem hala kullanır ve aslında çok da iyi bir yağdır. Kakınada yumurtayı kırdın mı? Dadından yenmez.

Motosikleti
K 1600 GTL
Ayak yağı dedikleri muhtemelen zeytini ayaklarıyla ezdikleri yağdır.......🥴 Kuyruk yağı koyunun kuyruğu kavrulur çıkan yağdır her yerde kullanılır Karadenize özel bir şey değil.....

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Markete bağımlıyız yav şehir hayatı malum 😮‍💨
Daha hayatımda Riviera yağ almış değilim. Natürel sızma var markette.

Bu arada Sade Yağ da çok güzel bir şey. Yapması da zor değil, bu ve zeytinyağı dışında bir şey kullanmıyorum neredeyse; 1L ayçiçeği yağı bizde 1 yılda bitmiyor. (Pirinç pilavının şehriyesini / eriştesini kavururken kullanırım ancak.)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar