Honda Yıl Sonu İndirimleri

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Tam tokatlık, dayak arsızı etmelik elemanmış
E altunizadedeki ayisigi honda da 2020 nisaninda kaput filmsiz, kanatsiz civic yok mu dedigimde "aksesuarsiz satisimiz yok" demisti. Gidip megane almistim ben de😂
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1.79cm.
Bu boyla küçük durmaz diyenler de var internette ama üzerine oturdum baktım fotoğraflar da çektirdim duruşu hoşuma gitmedi. Zamanında Svartpilen 250’ye niyetlenmiştim foto çektirdim bi baktım akülü arabaya binen çocuk gibiydim. Yolda giderken biri benim hakkında “herif alete değil de alet herife binmiş gibi” motor bana saplanmış gibi dursun istemiyorum :D
Güzel alet ama tam benlik değil. Retroda Triumph seviyorum. Honda, Yamaha’nın neo retroları cruiserdan ziyade sportifler.
Triumphlar cok guzel geliyor bana. Neredeyse her modelini begeniyorum.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Selamlar abilerim, ablalarım ve arkadaşlar. Daha öncesinde bu işle uğraşmış kişilere bir sorum olacak. Şu an aralık ayında Honda markasında bir kısmı peşin bir kısmı vadesiz taksitli kampanyası var fakat fiyatlar halen salak saçma durumda. Honda NX 500 için nakit ve taksitli fiyat aldım bayiiden. Nakit için en düşük 480.000 tek çekim, vade farksız liste fiyatı olan 572.750 TL dediler fakat bu iki fiyat da bana saçma salak geliyor donanım ve aksesuar olarak bomboş bir motor için. Bu sebeple aralık indirimlerini bekleme kararı aldım. Stok eritmek veya başka bir sebep için Honda'nın aralık ayında kampanya yapma gibi bir huyu var mıdır acaba ? Aralık ayı indirimi bu markada sıklıkla veya her sene yapılan bir durum ise bekleyip aralık ayında yapılan kampanyada nakit olarak 420-430 bin bandına satın almak istiyorum. Siz ne dersiniz şu an 480.000 nakit olarak almamı mı tavsiye edersiniz yoksa beklememi mi ? Beklememk istemememin sebebi bu motorun 400.000 TL gibi bir fiyattan satışa açılıp 1 yıl içerisinde 180.000 TL zamlanarak 587.000 TL olan güncel fiyatına gelmesi.
Kesinlikle boş bir motora bu paralar fazla ama piyasa bu maalesef

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
E altunizadedeki ayisigi honda da 2020 nisaninda kaput filmsiz, kanatsiz civic yok mu dedigimde "aksesuarsiz satisimiz yok" demisti. Gidip megane almistim ben de😂
Sizin dediğiniz Konua yolundaki sadece otomobil bayi. Bu sene araç almak için bayi dolaşırken o kdar bakındık biri tenezzül edip gelmedi bile. Nakitte her marka indirim yapıyor sizde neden fiyatlar böyle kampanya yok mu dediğimde bizde fiyatlar böyle zaten indirimli demişlerdi. 15-16 senede bir halt değişmemiş.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Sizin dediğiniz Konua yolundaki sadece otomobil bayi. Bu sene araç almak için bayi dolaşırken o kdar bakındık biri tenezzül edip gelmedi bile. Nakitte her marka indirim yapıyor sizde neden fiyatlar böyle kampanya yok mu dediğimde bizde fiyatlar böyle zaten indirimli demişlerdi. 15-16 senede bir halt değişmemiş.
Merhaba,

Ankaralı olmayıp da bu tarafları merak eden forumdaşlar için bilgilendirme gelsin o zaman.

Ankarada 2 tane Honda otomobil bayii var. İstanbul yolundaki Honda Efe ve Konya yolundaki Honda Bora.

Honda Efe yıllardır motosiklet satış ve servisi olarak da hizmet veriyor.

Honda Bora da nihayet 2010'ların başında motosiklet bayiliğini aldı (belki de 2008-9 gibi açıldı).

2017 ya da 18 yılına kadar motosiklete devam ettiler ama sonra motosiklet birimini kapattılar.

Böylece 8-9 yıl kadar motosiklet bayiiliğini de sürdürdüler gibi kalmış aklımda.

Sonra Elazığdaki Honda Bayii Ankaraya da motosiklet bayii ve servisi açtı Honda Tansoy adıyla, 2019 yılında.

Yani güncel olarak İstanbul yolunda Honda Efe ve Konya yolunda Honda Tansoy (Honda Bora otomotive yakın) motosiklet servislerimiz mevcut Ankarada.

Motosikleti
r49m1d0.jpeg
Henüz hepsini görmeyenler için.

Motosikleti
CB750A
Daha önceki bir konuda konuşuldu ya hornet 750 için.
500e veriyordu istanbul.
ben izmirde 520 ye aldım

kar marjı 100k dan çok daha fazla yani

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Evet, yine ben ve yine bir hesaplama.

NX500 (2024 versiyonu, e-clutch'siz) Ingiltere'de 6899 Pound'a satiliyor. Resmi sitede sadece 87 Pound vergisi oldugunu goruyorum. ChatGPT'de bu fiyatin tas catlasa 200 Pound'u resmi zorunluluklara harcanir dedi. Onu baz alirsak 6600 * 1.37 * 1.2 = 10.850 Pound. Bu da anlik 615.245 TL ediyor. Su an indirimsiz 580.000 TL'ye satiliyor.

Yanlisim yoksa Honda Turkiye diger ulkelerdeki Honda'lardan daha fazla kazanmiyor. Tabi bu hesabi sonraki zam donemi yaparsak fark artacak. Cunku saniyorum ki markalar kur dalgalanmalarini dusunerek zam donemi basinda daha pahaliya, donem ortasi ayni fiyata ve donem sonunda daha ucuza satiyorlar. Yani zam gelmeden su an motor almanin tam zamani olabilir.

Ayni hesabi baska modellere de yapayim:
  • Hornet 750 (2025, e-clutch'siz) 7449 Pound tutuyor, 7200'den hesaplayalim. 7200 * 1.37 * 1.2 = 11.836 Pound. Anlik 671.000 TL ediyor. Turkiye fiyati 701.250 TL.
  • Africa Twin Adventure Sports ES (2025, manuel) 16.499 Pound, 16.000'den hesaplayalim. 16.000 * 1.37 * 1.2 = 26.304 Pound. Anlik 1.491.558 TL ediyor. Turkiye fiyati 1.295.500 TL.
Ornegini verdigim butun motorlar zaten yeterince pahali oldugundan gumruk gozetim vergisine tabi degiller. Ancak gelis fiyatlari benim tahminlerimden daha dusukse vergileri biraz daha dusuk olabilir. Ki benim tahminlerimde bayinin de ettigi kar da fiyata dahil. O yuzden biraz daha dusebiliriz diye tahmin ediyorum.

Evet, sanirim Honda'nin zararina satis yaptigini iddia ediyorum. Gecen de baska bir karsilastirmada Triumph disinda herkesin pahaliya sattigini iddia etmistim. Sanirim Korlas Triumph'i fazla ucuza satiyor 😄, digerleri normal fiyatlardan satiyor. Gerci Korlas da yeni zam yapti. Hala daha ucuz gibi ama tekrar hesaplamak lazim. Ticaretini yapan varsa hesaplardaki yanlisliklari tespit edip bildirirse cok guzel olur.

Kisaca Honda'nin indirimleri gercekten indirim gibi duruyor, yani zararina satiyorlar. Eger yakin zamanda OTV'nin veya KDV'nin kaldirilmasi gibi bir seyle karsilasmazsak bu fiyatlar bir daha gelmez gibi. Ta ki 2026 sonuna kadar.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Evet, yine ben ve yine bir hesaplama.

NX500 (2024 versiyonu, e-clutch'siz) Ingiltere'de 6899 Pound'a satiliyor. Resmi sitede sadece 87 Pound vergisi oldugunu goruyorum. ChatGPT'de bu fiyatin tas catlasa 200 Pound'u resmi zorunluluklara harcanir dedi. Onu baz alirsak 6600 * 1.37 * 1.2 = 10.850 Pound. Bu da anlik 615.245 TL ediyor. Su an indirimsiz 580.000 TL'ye satiliyor.

Yanlisim yoksa Honda Turkiye diger ulkelerdeki Honda'lardan daha fazla kazanmiyor. Tabi bu hesabi sonraki zam donemi yaparsak fark artacak. Cunku saniyorum ki markalar kur dalgalanmalarini dusunerek zam donemi basinda daha pahaliya, donem ortasi ayni fiyata ve donem sonunda daha ucuza satiyorlar. Yani zam gelmeden su an motor almanin tam zamani olabilir.

Ayni hesabi baska modellere de yapayim:
  • Hornet 750 (2025, e-clutch'siz) 7449 Pound tutuyor, 7200'den hesaplayalim. 7200 * 1.37 * 1.2 = 11.836 Pound. Anlik 671.000 TL ediyor. Turkiye fiyati 701.250 TL.
  • Africa Twin Adventure Sports ES (2025, manuel) 16.499 Pound, 16.000'den hesaplayalim. 16.000 * 1.37 * 1.2 = 26.304 Pound. Anlik 1.491.558 TL ediyor. Turkiye fiyati 1.295.500 TL.
Ornegini verdigim butun motorlar zaten yeterince pahali oldugundan gumruk gozetim vergisine tabi degiller. Ancak gelis fiyatlari benim tahminlerimden daha dusukse vergileri biraz daha dusuk olabilir. Ki benim tahminlerimde bayinin de ettigi kar da fiyata dahil. O yuzden biraz daha dusebiliriz diye tahmin ediyorum.

Evet, sanirim Honda'nin zararina satis yaptigini iddia ediyorum. Gecen de baska bir karsilastirmada Triumph disinda herkesin pahaliya sattigini iddia etmistim. Sanirim Korlas Triumph'i fazla ucuza satiyor 😄, digerleri normal fiyatlardan satiyor. Gerci Korlas da yeni zam yapti. Hala daha ucuz gibi ama tekrar hesaplamak lazim. Ticaretini yapan varsa hesaplardaki yanlisliklari tespit edip bildirirse cok guzel olur.

Kisaca Honda'nin indirimleri gercekten indirim gibi duruyor, yani zararina satiyorlar. Eger yakin zamanda OTV'nin veya KDV'nin kaldirilmasi gibi bir seyle karsilasmazsak bu fiyatlar bir daha gelmez gibi. Ta ki 2026 sonuna kadar.
zaten bu yüzden nx500 çıktıktan 2 yıl sonra türkiyeye geldi öncelikleri her zaman daha fazla kar ettikleri ülkeler oradaki stokları yetiştirdikten sonra türkiyeye getiriyorlar 600rr cb1000 gelmiyorsa aynı sebepten

Kalitesiz süspansiyon, kalitesiz lastikler, üstüne bomboş motor. Ekran zaten kızılay dağıtmış gibi pcx te de var, transalpta da var, kısmış da kısmışlar. Çinli ve hintliler japonları fena zorluyor. Nx haricinde Nc ve transalp tarafında da sağlam bir indirim bekliyorum yakında. Yamaha’nn ise motor satmak gibi bir derdi yok sanırım. Kendi halinde takılıyor

Motosikleti
Kalitesiz süspansiyon, kalitesiz lastikler, üstüne bomboş motor. Ekran zaten kızılay dağıtmış gibi pcx te de var, transalpta da var, kısmış da kısmışlar. Çinli ve hintliler japonları fena zorluyor. Nx haricinde Nc ve transalp tarafında da sağlam bir indirim bekliyorum yakında. Yamaha’nn ise motor satmak gibi bir derdi yok sanırım. Kendi halinde takılıyor
Yamaha sosyal sorumluluk projesi kapsamında Türkiye’de hayrına bayilikler açmış gibi takılıyor harbiden. Satmak ister gibi bir hali yok katılıyorum :D Ankara’daki Baydar ve yeni açılan Premium Motor’un ilanlarında da Eminevim, Katılımevim vb. ile alım yapmak için iletişime geçin yazmaya başladı son birkaç aydır. Enteresan bir haller var. Yamahaevim çıkacak galiba yakında.

nx500 almayı düşünenler bi kampanya daha geldi nakit 390 teklif ettiler
almacanız mı diyor:D
biz yok dedikçe daha da vuruyorlar fiyatı

Hangi bayi 390 teklif etti? Fiyatı çok rekabetçiymiş. Transalp düşünüyorum ama bu teklif de değerlendirmeye değer.

• Beğen
Tepkiler: F54

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar