Öndeki aracı dibinden takip eden tip!

Bizim insanımız bir garip pamuk gibi adam direksiyona geçince bir anda magandaya dönüşüyor.
Tampona sıfır gitmeleri başlangıç
Zonguldak ve ilçelerinde 100-110 gibi hızlarla giderken tamponunuza sıfır yanaşıp selektörle yol istiyorlar
Çekilip yol veriyorsunuz sizi geçerken daha araba sizi yarım geçmemişken aniden önünüze kırıyorlar.
Frenlemezseniz kaza kaçınılmaz. İstisnasız 10 araçtan 9 u bunu yapıyor işin ilginç yanı sizi geçtikten sonra tekrar 90 lara kadar düşürüyorlar hızlarını.
Yavaşlıyorsunuz çekip gitsin diye o önünüzde daha da yavaşlıyor çekip gitmiyor.
Mecburen sollayıp geçiyorsunuz 1 km sonra size yetişip yine aynısını yapıyor.
Bu psikolojiyi hiç çözemedim mesela.

Bu duruma araba kullanırken çok alıştım. Malum, kaynak yapan sığır popülasyonu yüksek. Ama motosiklet sürerken çok sıkıntı yaşatıyor. Aralara çok girip diğer araçları darlamayı sevmem. Bu yüzden iki araç arasında bekliyordum. Arkamdaki servis minibüsü, akşam olması ve önüne değil de soluna bakması (aynadan görüyordum) yüzünden takip mesafesini takmadı ve eski motorumun arka tekerine çıkmaya çalıştı, plakayı da yamulttu. O günden beri, gerekirse darlasam bile iki araç arasında beklememeye çalışıyorum.

Emniyet şeridinde önümdeki çakarlı aracı fren mesafesi bırakarak takip ediyordum. Araç bir anda fren yaptı, ben de mecburen ani frenle durdum. Arkamdaki scooter'lı arkadaş o kadar dibimdeydi ki frenleyemeyip arkadan çarptı.

Geçen akşam O-2'den (2. Köprü yolu) Kozyatağı/Bostancı yönüne giden yan yoldaydım. Yol karanlık, ışık yok; virajdan dolayı da 10–20 metre ötesi görünmüyor. Bazen eds'nin oralarda polis bekleyebiliyor veya eds'ye yakalanmadan emniyet şeridinden yola çıkmaya çalışan servisler oluyor. O yüzden temkinli ilerliyordum. Aynaya baktım, gelen yok. Kafamı sola bir çevirdim, teker hizasında bir kurye… Ne işin var orada? Akşam karanlığı, yolun ilerisinin görünmemesi, aynada görmemem vs. Görmeyip sola kırsam, yan şeritteki trafikte şanssız bir iki kişinin üzerine uçacak.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
İnsanoğlu acayiptir, g.t.ne parmak atarsın güler. İ.ne dersin çeker vurur.

Motosikleti
Yok
Birlikte içki içtikleri iki arkadaşını, "Rock Hudson'a benziyorsun (AIDS'ten ölen eşcinsel bir aktör)" dediler diye silahını çekip gözünü kırpmadan öldüren eleman geldi aklıma. Cinayet 1995'te işlenmiş, vay be, tamı tamına 30 sene olmuş ama halâ zaman zaman aklıma gelir ve gülsem mi ağlasam mı bilemem.

Cinayeti işleyen Ermeni asıllı Türk İshak Benlioğlu, önce idama sonra da müebbet hapse mahkûm olmuş. Yargıtay ‘hafif tahrik’ sayarak 30 yıl ağır hapis cezasında karar kılmış. Cezaevinde önce Müslüman sonra sünnet olmuş, ardından “Rahşan Affı” ile dışarı çıkmış. Ama kısa süre sonra o da ölmüş.

https://serbestiyet.com/gunun-yazilari/biri-sizi-rock-hudsona-benzetirse-213124/

image-13.jpeg

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Olay günü oradaydım, ama olaydan önce çıkmıştım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Son düzenleme:
Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
yaklaşık 3 ay önce benimde dibime fazla yanaşan beyaz bir taksi vardı ve beni ezecek diye çekindim ve emniyet şeridine çıkıp oradan devam edeyim derken ben çekilince beyaz taksi hız yaptı ve şans eseri öndeki araçta fren yapınca bu sefer beyaz taksi panikledi ve frene birden abanınca ABS devreye girdi ve araç duramayıp öndekine arkadan çarptı...

belki ben yol vermeseydim kaza olmazdı yada kaza olurdu ama arada ben patates olurdum belkide..

ama bir keyfim yerine geldi varya kahkaha atarak gittim yoluma, yani ben çekildikten sonra acı bir fren ve sonra çarpışma sesini duyunca çok güldüm :D

bu günlerde aksiyon kamera alacağım ama böyle durumları da kayıt alabilmek için 360 derece kayıt yapan bir şey düşünüyorum.

Motosikleti
cbf 150
Ben Chigee kamera sistemi kullanıyorum arkama yaklaşan olunca ekrandan uyarı geliyor. Aslında ne kadar bala göte yaşıyoruz onuda net bir şekilde görebiliyorumda. Cidden çılgınca süratla gelip son anda arkamda yavaşlayanlar var hemde hiç azımsanmayacak kadar çok

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben Chigee kamera sistemi kullanıyorum arkama yaklaşan olunca ekrandan uyarı geliyor. Aslında ne kadar bala göte yaşıyoruz onuda net bir şekilde görebiliyorumda. Cidden çılgınca süratla gelip son anda arkamda yavaşlayanlar var hemde hiç azımsanmayacak kadar çok
Bendeki tripmate ekranda da var o özellik, arkadan biri fazla yaklaşınca ekranın alt kısmı kıpkırmızı okuyor, yanlarda kör noktada birileri varsa ekranın o yanı kırmızı oluyor, otobanda falan güzel özellik, aynadan görmediğim yeri görüyor.

Düşük testosterona sahip kişiler kendileri gösterebilmek için bir takım göstergelere ihtiyaç duyarlar.
Silah taşımak, sert araba kullanmak vs.vs.
Bim den A101 den alınan proteinle beyinleri bu kadar gelişiyor.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Sorunun temeli trafige bakis acimizda yatiyor.

Forumda acilan kaza raporu benzeri basliklara söyle bir bakin . Insanlar kazayi anlatirken ilk cümleleri " Ben yolumda giderken , ben seridimde giderken" seklinde oluyor. Bilinc altimizda yol hep bizimmis gibi bir kavram var. Hatta yoldaki sahipligimizi arttirabilmek icin aracimiza ilave lambalar hatta cakarlar takip geziyoruz. Böyle olunca da önümüzde giden arac bilincaltimizda ; Sahibi oldugumuz alani gereksizce isgal eden , hakkimiza tecavüz eden bir obje olarak isleniyor.

Öncelikle "Yol herkesin" mantigini kuvvetli sekilde kabul etmemiz , icsellestirmemiz gerekli.

Sevgilerimle

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Düşük testosterona sahip kişiler kendileri gösterebilmek için bir takım göstergelere ihtiyaç duyarlar.
Silah taşımak, sert araba kullanmak vs.vs.
Bim den A101 den alınan proteinle beyinleri bu kadar gelişiyor.
TestisTronlarımın seviyesinin zirve yaptığı dönemlerde devlet teşviki ile dabanca tüfenk taşıdım. Altmışa 60 gün kaldı bugüne kadar kimseyle kavga etmedim, dövüşmedim (kavga ayırırken dayak yemişliğim var). Avcılık belgem olmasına rağmen mantar toplarken aniden üzerime gelen domuzdan başka canlıya silah doğrultmadım. (yalan yok bira şişelerinin depozitosuz olanlarına hiç acımadım). Bu yaşıma kadar hiç kimseye gösterme ihtiyacı hissetmedim. Görmek isteyen geldi, boşaltıp eline verdim baktı. (silah dolu teslim edilmez ama her silah dolu kabul edilir)
Protein dediğin şeyi de 25 yaşıma kadar doğrudan topraktan, inekten, keçiden, -gezen değil- koşturup zıplayan, gıdaklayan tavuktan aldım. Ben hatırlamıyorum ama iki yaşıma kadar ana sütü emdiğim rivayet edilirdi.
Aramızda da var erkek adam silah koleksiyonu yapar diyenler 😏
Pul koleksiyonu yapmaktan iyidir. Erkek adam doğuştan silahlıdır. Bkz. Türkmenistanyň Ýaragly Güýçleri
250px-Turkmenistan_Armed_Forces_emblem.svg.png

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Pul koleksiyonu yapmaktan iyidir. Erkek adam doğuştan silahlıdır.
çok haklısın vallaha Osman emmi, benim de hep bıçak, kasatura, muşta koleksiyonum vardı. Çok severdim, evi taşıyınca annem saklayıp millete vermiş. İyi mi etti kötü mü anlayamadım :D Silah olarak da aldım fakat Annem benden saklıyo, gizli gizli bi tane daha aldım, onu da saklamış. Neymiş sinirli bi insanmışım.
Sakin bir Asteğmen var da ben mi tanımıyorum :D

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
benim de hep bıçak, kasatura, muşta koleksiyonum vardı. Çok severdim, evi taşıyınca annem saklayıp millete vermiş. İyi mi etti kötü mü anlayamadım
Annen iyi etmiş. Sen annenin doğururken verdiği silaha mukayyet ol yeter. Gerisi fasa fiso.

TestisTronlarımın seviyesinin zirve yaptığı dönemlerde devlet teşviki ile dabanca tüfenk taşıdım. Altmışa 60 gün kaldı bugüne kadar kimseyle kavga etmedim, dövüşmedim (kavga ayırırken dayak yemişliğim var). Avcılık belgem olmasına rağmen mantar toplarken aniden üzerime gelen domuzdan başka canlıya silah doğrultmadım. (yalan yok bira şişelerinin depozitosuz olanlarına hiç acımadım). Bu yaşıma kadar hiç kimseye gösterme ihtiyacı hissetmedim. Görmek isteyen geldi, boşaltıp eline verdim baktı. (silah dolu teslim edilmez ama her silah dolu kabul edilir)
Protein dediğin şeyi de 25 yaşıma kadar doğrudan topraktan, inekten, keçiden, -gezen değil- koşturup zıplayan, gıdaklayan tavuktan aldım. Ben hatırlamıyorum ama iki yaşıma kadar ana sütü emdiğim rivayet edilirdi.

Pul koleksiyonu yapmaktan iyidir. Erkek adam doğuştan silahlıdır. Bkz. Türkmenistanyň Ýaragly Güýçleri
250px-Turkmenistan_Armed_Forces_emblem.svg.png
Osman aga yakıştı mı sana ?
Boşta olsa silahı isteyene uyuz oluyorum.
Bizim insanı da anlamıyorum silahın nesine bakmak isterler.
Vermedim diye 8senedir küs olduğum 3 akrabam var.
Dediğin gibi doğuştan silah en tehlikelisi.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Osman aga yakıştı mı sana ?
Boşta olsa silahı isteyene uyuz oluyorum.
Bizim insanı da anlamıyorum silahın nesine bakmak isterler.
Vermedim diye 8senedir küs olduğum 3 akrabam var.
Dediğin gibi doğuştan silah en tehlikelisi.
Silah derken o değil

Annen iyi etmiş. Sen annenin doğururken verdiği silaha mukayyet ol yeter. Gerisi fasa fiso.
Şeyi diyo şeyi 🤣

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar