Büyük kapışma! Tiger 1200 Rally Pro vs Africa Twin ADV ES vs BMW F900GS ADV vs KTM 1390 ADV

1.2-1.4 milyona hangisi alınmalı

• Honda Africa Twin ADV SE

Oy: 36 38.7%
  • Triumph Tiger 1200 Rally Pro

Oy: 41 44.1%
  • BMW F900GS ADV (dgsdgsf)

Oy: 7 7.5%
  • KTM 1390 ADV

Oy: 9 9.7%

• Kullanılan toplam oy
    93
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

hadi tiger1200 le, f900gs le gidin bakalım gidebiliyo musun boyle ?! ne motor be!

Motosikleti
1190 ADV
Afrika Twin'i bu kadar başarılı meşhur yapan hikayeyi kısaca yazayım.

NXR750, Honda'nın dakar rally'si için ürettiği ve birçok yarış kazanan motoru. Bu kadar başarılı bir motor bloğunu niye piyasaya da satmayalım demişler ve Afrika Twin'i çıkarmışlar. Ama yenisi ne yazıkki V motorda kalamadı.. Yenisini sevmeyenler bu yüzden sevmiyor genelde.

Diğer taraftan dakar rally'sini domine eden bir motor daha var ki oda KTM 950 Rally. Yine bir V motor bloğu... O kadar güçlü iyi bir paket ki, rakiplerine hiç şans vermiyor. Dakar yönetimi de kuralları değiştirmek zorunda kalıyor. KTM de Honda gibi piyasaya satıyor bu motoru, 950 Adventure sonrasında 990 Adventure. Honda'nın aksine V motor bloğunu değiştirmiyor geliştiriyor. Başlıkta yazan 1390 Adventure halen aynı motor bloğunun üstüne geliştirilmiş bir motor. Halen sınıfındaki en güçlü en sağlam bloklardan biri LC8.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Afrika Twin'i bu kadar başarılı meşhur yapan hikayeyi kısaca yazayım.

NXR750, Honda'nın dakar rally'si için ürettiği ve birçok yarış kazanan motoru. Bu kadar başarılı bir motor bloğunu niye piyasaya da satmayalım demişler ve Afrika Twin'i çıkarmışlar. Ama yenisi ne yazıkki V motorda kalamadı.. Yenisini sevmeyenler bu yüzden sevmiyor genelde.

Diğer taraftan dakar rally'sini domine eden bir motor daha var ki oda KTM 950 Rally. Yine bir V motor bloğu... O kadar güçlü iyi bir paket ki, rakiplerine hiç şans vermiyor. Dakar yönetimi de kuralları değiştirmek zorunda kalıyor. KTM de Honda gibi piyasaya satıyor bu motoru, 950 Adventure sonrasında 990 Adventure. Honda'nın aksine V motor bloğunu değiştirmiyor geliştiriyor. Başlıkta yazan 1390 Adventure halen aynı motor bloğunun üstüne geliştirilmiş bir motor. Halen sınıfındaki en güçlü en sağlam bloklardan biri LC8.
Aslında daha karmaşık ve tasarımı / bakımı vs. daha zahmetli ama V motorun da başka bir çekiciliği var yahu.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Muzo 5 oy geride kalmışsın?

O degil de bence listeye vespa da eklenmeli😂 atnin kicindan ayrilmiyor
Eski ve yeni Şile yolunu avucumun içi gibi bilmemin verdiği güvenle şu sahneyi belki her hafta yaşıyorum ☺️
tabi yeni yolda bir kaç viraj sonra düzlükte uzayıp gidiyorlarda eski Şile yolunun videodakine benzer 5-6 kilometrelik bir bölümü var , orada pist tecrübesi olan birini bile belki geçemem ama 2-3 dk kıçından kopmam..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
  • Beğen
Tepkiler: Ged
böyle yolda AT'a xmax ile de yetişirim. :) Ama vstrom ile garanti veremiyorum. vstrom alıp bir sezon önce parasızlıktan sonra vakit bulamamaktan dandik lastiklerle sürünce içimde bir korku kaldı viraj yapamıyorum.
Hızlı dönen birinin peşine takılıp çizgisini takip edince o korkuyu atarsın yani 10-15 dk limitlerini zorlarsan artık yeni limitlerin olur 😁

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Videodaki afrikayı artçılı gördüm. Vespa bal yapmayan arı gibi, çok ses var ama icraat yok.
😂😂 o kadar kucumseme, 250 ve 300lukleri wizt diyince 100u goruyor, 130a da rahat cikiyor. Tabi ari kardeslerimiz cevikler ama buyuk kuslarla da yarisamamalari normal. Scooterleri hor gormeyelim lutfen😬

😂😂 o kadar kucumseme, 250 ve 300lukleri wizt diyince 100u goruyor, 130a da rahat cikiyor. Tabi ari kardeslerimiz cevikler ama buyuk kuslarla da yarisamamalari normal. Scooterleri hor gormeyelim lutfen😬
skuterleri hor görmüyorum. Ben de skuter severim ama abilerine kafa tutmaya çalışması tuhaf.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar