Arkadaşlar baharda ücretsiz eğitim programı planımız var zaten. Tommygun konuya vakıf. Kendisi ile iletime geçin size açıklar. Tek talebim eğitimin ilk gününün Motodrom da olması. Eğitime gelen arkadaşlar Motodrom pist kirasını karşılarlarsa ben ayrıca hiçbir ücret talep etmeyeceğim. Mallaca ile irtibata geçmedim ama o da desteklerse 10-12 kişilik bir grup yapılabilir. Orada size her türlü freni zaten anlatacağım , karşılaştırmalı olarak da test ederiz.
Finansçı olmam hasebiyle, yıl sonu yoğunluğundan dolayı bu sıralar foruma çok nadir girebiliyorum. Uzun yazışmaları da okuma fırsatım olmuyor.
Eğitim konusunda Okan Sinan hocamın asistanı olarak görev almaktan onur duyarım.
Tüm yazışmaları okumasam da iki parmak frenleme konusunda şunu uyguluyorum;
Arada derede tozunu alacak kadar basit bir frenleme de iki parmağı kullanırım. Hatta tek parmak da oluyor bazen ama sadece tozunu alacak kadar, aralardan derelerden bir fren kuvveti gerekiyorsa tek, iki olabiliyor.
Fakat panik frenleme de 30 Km hızda bile olsa dört parmak frenleme harici düşünemiyorum.
Parmaklarım da sürekli manet üzerinde olmuyor.
Panik frenleme de limon sıkma tekniğini uygulamak - hocamında bahsettiği üzere- o panikle çok mümkün olmuyor. Biraz pratikle ilk frenleme amacı ile el manete gittiğinde refleksle sıkma olayını daha kontrollü yapmayı öğrenip kuvveti yavaşça arttırmayı öğrenmek zor değil aslında.