Harley Davidson 883 Iron Kullanıcılarına Genel Soru

Motosikleti
cbf 150
Bu zihni sinir proceni yaparsan bizlerle paylaş, bana da lazım, benim vstromu da devirince kaldıramıyorum.
ya yapılmışı vardı güçlü elektirikli pompa istiyor şişirmek için o bizim lastik şişrenler bunu bin yılda şişirir. endüstriyel pompolarla şişiyor. amerikada araç egzosuyla şişenide var bakıcam zaten yakın zamanda gene gidiceğim chicagoya ordan bakarım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
ya yapılmışı vardı güçlü elektirikli pompa istiyor şişirmek için o bizim lastik şişrenler bunu bin yılda şişirir. endüstriyel pompolarla şişiyor. amerikada araç egzosuyla şişenide var bakıcam zaten yakın zamanda gene gidiceğim chicagoya ordan bakarım.
motorun egzosu da şişirme mi ki?
ama tabi motorda nerede taşıycaz bunu, böyle bir şey olsa çantada yer kaplar deyip taşımam yanımda.
önde koruma demiri çantası şeklinde bağlananı olsa, motor tatınca hangi taraftakiyse onu şişir şeklinde mekanizma olsa olurdu bak.
Ben en iyisi dikkatli sürmeye devam edeyim. ilk eğitim fırsatında unutmazsam hocaya hatırlatıcam bu motoru devirinc ekaldırmanın yönetmini göster diye, motoru kaldırma antremanı önemli, unutmamak lazım.

Motosikleti
K 1600 GTL
ama tabi motorda nerede taşıycaz bunu, böyle bir şey olsa çantada yer kaplar deyip taşımam yanımda.
önde koruma demiri çantası şeklinde bağlananı olsa, motor tatınca hangi taraftakiyse onu şişir şeklinde mekanizma olsa olurdu bak.
Ben en iyisi dikkatli sürmeye devam edeyim. ilk eğitim fırsatında unutmazsam hocaya hatırlatıcam bu motoru devirinc ekaldırmanın yönetmini göster diye, motoru kaldırma antremanı önemli, unutmamak lazım.
senin motor kalkar yahu...

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
....motoru kaldırma antremanı önemli, unutmamak lazım.
Çığlıkara ormanında yangın yolunda hayvan gibi eğimi inerken -çok akıllıyım ya ana çizgiyi takip etmedim- düştüm; o gün o eğimde motoru bir sürü numarayla kaldırınca KLX'ten ağır motor alırsam ağırlık limitim 150Kg. oldu. 135Kg KLX + 15Kg kamp yükü max.

Kaldıramasam en yakın medeniyete yürümem bütün herşeyi orada bırakarak tahmini 6 saat...

Motosikleti
cbf 150
bir ucunu egzosa baglayıp kompresör gibi şişiriyorsun ama bizde gerek yok. büyük olmasınada gerek yok motor için olanları var amerikada ben gidince bakıp alıcam gösteririm sana. laptop kadar bir şey şişiriyorsun hiç görmedinmi depremden sonra molozları kaldırdıkları hava yastıklarını? onların ufagını düşün işte.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çığlıkara ormanında yangın yolunda hayvan gibi eğimi inerken -çok akıllıyım ya ana çizgiyi takip etmedim- düştüm; o gün o eğimde motoru bir sürü numarayla kaldırınca KLX'ten ağır motor alırsam ağırlık limitim 150Kg. oldu. 135Kg KLX + 15Kg kamp yükü max.

Kaldıramasam en yakın medeniyete yürümem bütün herşeyi orada bırakarak tahmini 6 saat...
adam olmasa bende v stomu kaldıramazdım en yakın yere gitmem belkide 20 km. çok ağır yapıyorlar bu motorları aazi motoru 150 kg geçmemeli bencede

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
adam olmasa bende v stomu kaldıramazdım en yakın yere gitmem belkide 20 km. çok ağır yapıyorlar bu motorları aazi motoru 150 kg geçmemeli bencede
Arazi motoru değil ki? Arazi motoru süsü verilmiş. Lastiği 19'dan 21'e çıkarıp da amortisör çalışma mesafesini de 1,5cm falan uzatınca arazi motoru olmuyor V Strom 800.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
kalkar ama işte yöntemini bilmiyorum. En son yan yatırdığımda 3 kişi zor kaldırmıştık bilmeyince.
CRF tercih etmemdeki en büyük sebeplerinden birisi de hafif olması.

En yüklü halinde bile 170 kg altında kalıyor.

Tabii ardçımın olmaması da bu tercihimi kolaylaştırıyor.

Yoksa minimum 220 kg ve üstü olan eşek ölüsü bir motosiklet de almak ve sürmek zorunda kalacaktım.

NC de beğenmediğimden Africa-Tenere-Vstrom'dan birisi olacaktı muhtemelen.

Düşüncesi bile kötü.

Hele ki GS falan.

Uykularım kaçardı.

Hepten bırakırdım motorculuğu. :LOL:

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
"Yastık Tasarımlı Hidrolik Kriko
Larzep yastık krikolar maksimum 8 bar hava basıncı ile çalışır "

Anlamadım bu havalı mı hidrolik mi?

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Onun yerine yuksek kriko tasiyin daha rahat olmaz mi😂 ya da gerdirmeli uzun spanzet.

Motosikleti
bunun en küçük modelini önde iki yana koruma demiri çantaları yerine monte edebilsek bir de şişirecek bir sistem olsa süper olurdu.
ama motoru kendim kalırabilmenin yöntemini öğrensem daha pratik olacak gibi.
instagramdan görüyorum, ufacık hatunlar bile çamurda motorla yuvarlanıp kendi başlarına kaldırıyorlar demek ki iş yöntemini bilmekte.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
bunun en küçük modelini önde iki yana koruma demiri çantaları yerine monte edebilsek bir de şişirecek bir sistem olsa süper olurdu.
instagramdan görüyorum, ufacık hatunlar bile çamurda motorla yuvarlanıp kendi başlarına kaldırıyorlar demek ki iş yöntemini bilmekte.
Aynen oyle, yontemi onemli. Ben dusurursem kaldirmak kolay olur diye hafif motor alirdim arazi icin.

Motosikleti
Aynen oyle, yontemi onemli. Ben dusurursem kaldirmak kolay olur diye hafif motor alirdim arazi icin.
Ben zaten araziye girmiyorum ama dağ yolları, köyler arası yollar bazen çok bozuk yollara toprak yollara denk gelebiliyorum. Yazın toprak yollar kuru olduğu için dikkatlice sürünce bir şey olmuyor ama yine de tırsıyorum.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Abi youtube'da 50 tane yöntem sıralıyorlar hepsi basit. Bunların stroğu çok uzun şeyler değil.

Motosikleti
Abi youtube'da 50 tane yöntem sıralıyorlar hepsi basit. Bunların stroğu çok uzun şeyler değil.
işte videolardan izliyorum ama kendim denemem lazım, onda da beton ya da asfalt zeminde motora kıyamıyorum yatırmaya, bahar gelsin çimenlik yere gidip deneyeceğim.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
bak ben yer cücesi gibi adamım bana yöntem olmuyor gücümüz etimiz budumuz belli olmuyor bicim olmuyor bizden arnold çıkmaz

işte videolardan izliyorum ama kendim denemem lazım, onda da beton ya da asfalt zeminde motora kıyamıyorum yatırmaya, bahar gelsin çimenlik yere gidip deneyeceğim.
Siz dağ başında bir düşmeyinde düşün, içinizden herkül bile çıkar. Valla öyle korkulacak bir şey değil ben 2 kere kaldırdım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar