Lurca aksiyon kamerası, inceleme

Üyeliğim çok eski değil ama 10 yıldan fazladır forumu takip ediyorum. Çok faydalı oldu benim için. Herkese çok teşekkür ederim.

Araştırırken kafamdaki çoğu soruya cevap bulamadan sipariş ettiğim bir kamera.

Birilerine faydalı olabilir diye yorumlarımı paylaşıyorum. Ticari hiçbir bağım yok.

4K olanını aldım. Ürün çinden geliyor. Bana 15 günde geldi. Kutu içinden sandisk 32 gb class 10 sd kart çıkması çok iyi. Gösterilen tüm aparatlarla birlikte kendi kutusunda geldi.

Type C şarj aleti ile 1,5 saatte doluyor. Turbo şarj kullansanız da farketmiyor. Çok fazla test yaptım. 4k ile 1080p arasında gözle görülür hiçbir netlik farkı yok. Belki izlediğim telefon 1080p ekran olduğu içindir. Görüntü kalitesi ile pixel sayısının çok bir alakası olmadığını gördüm. Kalite, izlediğiniz instagram gönderilerinde nasıl görünüyorsa aynı. Fazlası değil. Gece, kalite bayağı düşüyor. Vlog için düşünmeyin, yetersiz. Güvenlik için kesinlikle yeterli diye düşünüyorum. Yani tam fiyatı kadar netlik veriyor.

Üşenmedim ölçtüm, yatayda denildiği gibi 120 derece görüş açısı var. Düşeyde 60 derece. Döngüsel kayıt yapıyor. Yani hafıza doldukça en eskileri silip yenilerini ekliyor. 3 dakikalık video 4K da 270 mb, 1080p de 218 mb civarı yer kaplıyor.

3-9 dakika arası kayıt seçenekleri mevcut. Bir kayıt bitince zaman kaybetmeden diğer kayda başlıyor. Dosyayı wifi ile telefona göndermek mümkün ama biraz uzun sürüyor.
30 fps olarak 4k, 2k ve 1080p ayarlayabiliyorsunuz. 4k ile çekim sürelerim 75-85 dk aralığında değişti. 1080p ile 2 saate yakın sürüyor. 2K ile hiç denemedim. Kalite farkı olmadığı için ve şarjı uzun dayansın diye 1080p olarak kullanıyorum. Wifi ile telefona bağlıyken şarjı çok daha hızlı bitiyor. Süresini hiç denemedim çünkü zaten o şekilde çok ısınıyor. Şarjı bittiğinde son videoyu da kaydedip kapanıyor. Ufak bir titreşim yapıp kapanıyor. Ne kadar şarj kaldığını anlayamıyorsunuz. Belki ben bulamadım.

Büyük beklentiniz olmasın, bu kadar kompakt ve bu fiyata ben memnun kaldım.

Motosikleti
Yamaha XSR700
İncelemeyi, çektiğiniz bir videoyu youtube'a yükleyerek desteklerseniz, beklentiden ziyade somut bir veri olur elimizde.

İncelemeyi, çektiğiniz bir videoyu youtube'a yükleyerek desteklerseniz, beklentiden ziyade somut bir veri olur elimizde.
Güzel fikir hocam. 1080p bir sürü video var elimde. Kamerayı ilk aldığımda çektiğim 4K videolar döngüsel kayıttan dolayı silindi. Yeni videolar çekip paylaşacağım. Fakat ne yazık ki yukarıda paylaştığım Instagram sayfasındaki görüntülerden pek farklı değil çektiklerim.

Motosikleti
Hero Dash 125
Enes Özen tarzı bir inceleme yap da gönlümüz şenlensin. :geek:

Ben de güvenlik kamerası bakıyorum. Sendekini kaska bağlı vs gidon bağlı şekilde kayıt paylaşman mümkün mü? 🙏

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Güzel fikir hocam. 1080p bir sürü video var elimde. Kamerayı ilk aldığımda çektiğim 4K videolar döngüsel kayıttan dolayı silindi. Yeni videolar çekip paylaşacağım. Fakat ne yazık ki yukarıda paylaştığım Instagram sayfasındaki görüntülerden pek farklı değil çektiklerim.
4k videonun farkını 50" üzeri büyük ekran tvde falan farkedilir anca, ya da 4k bilgisayar monitörü varsa onda farkedilir, telefon ekranı 4k olsa da çok büyük fark görülmez.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Adamların yapay zekayla süslenmiş şablon shopify sitesi, gmail mail adresi ve bir cep telefonu numarası var sadece.
Şirket bilgisi, adres vs hiçbir şey yok.
Hizmet şartları, gizlilik politikası vs başka yerlerden kopyala yapıştır. Sitede kopyalama, sağ tık, F12 vs engelli.

Bu kumara girenlere mutluluklar diliyorum :)

pea

Motosikleti
Adamların yapay zekayla süslenmiş şablon shopify sitesi, gmail mail adresi ve bir cep telefonu numarası var sadece.
Hizmet şartları, gizlilik politikası vs başka yerlerden kopyala yapıştır. Sitede kopyalama, sağ tık, F12 vs engelli.

Biraz daha kurcaladım.
Bilindik alışveriş sitelerinde Serraha, Ozmik vs gibi başka markalar altında, 1080p olarak daha ucuza satılıyormuş.
Temu fiyatı 43€ ve sd kart zaten dahilmiş. Sd kart büyük olasılıkla Çin işi, Sandisk görünümlü çakma sd kart.

Motosikleti
bu kameralı carplay ler o iş için çok konforlu aslında
Ben tripmate carplay ekran aldım, yanında iki kamera da geldi, öne ve arkaya taktım onları, kontağı açınca kayda başlıyor. güvenlik amaçlı kullanıyorum. ilk taktığımda merak edip telefon aktarıp baktım görüntüye ama sonra pek sallamadım, öyle kaydediyor kendi, lazım olursa bakarım.

Motosikleti
Doğru diyorsun da sadece güvenlik kamerası için 1 takım lastik parası vermek istemiyorum. Yoksa tabi ki onlar çok daha işlevsel.
Bir takım lastik 20bin liraya yakın, bu kameralı carplay'i Cyan 6bin küsüre almıştı, ben tripmate marka aldım benimki iki katına geldi ama cihaz çok benzer.

Aynen hocam. Hiç bir bilgi yok. Wpden soruların yarısına cevap verdiler kendileri de çok bilmiyor muhtemelen sadece Çin'den getirip satıyorlar. Bana f/p göründüğü için o kumara girdim :) görüntü kalitesi çok iyi olmasa da güvenlik için bana yeterli geldi. Merak eden olursa diye tecrübemi paylaştım. Videoları YouTube'a yüklemeye çalışacağım. Olmazsa alternatif dosya paylaşımı için bildiğiniz bir site varsa daha kolay yüklerim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu kameralı carplay ler o iş için çok konforlu aslında
Ben o şekilde istemedim. Motosikletten indiğimde benimle birlikte kayda devam etsin istedim.

Biraz daha kurcaladım.
Bilindik alışveriş sitelerinde Serraha, Ozmik vs gibi başka markalar altında, 1080p olarak daha ucuza satılıyormuş.
Temu fiyatı 43€ ve sd kart zaten dahilmiş. Sd kart büyük olasılıkla Çin işi, Sandisk görünümlü çakma sd kart.
Iyi araştırmışsınız hocam ben bulamamıştım almak zorunda kaldım Türkiye'den. Sd kart vakumlu ambalajında geldi ama. Orijinal görünüyor.

1080p gündüz
4K gündüz
1080p gece
4K gece

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: pea

pea

Motosikleti
Videoları YouTube'a yüklemeye çalışacağım.
Sitede eğitmenler varken çok haddime değil ama videolardan sonra bir iki öneri yapmak istedim.

Trafiğin akışına göre çok yavaş kalıyorsunuz. Arabalar soldan, sağdan vızır vızır geçiyor. Sağ şeridi kullanmanız daha güvenli olabilir. Orta şeridin solunda giderken birileri üstünüze çıkabilir.
Virajlara debriyajı çekerek girip, ortasında vites değiştiriyorsunuz. Debriyajı çok düşük hızlar hariç bu kadar meşgul etmeyin. Hem geri saldığınızda motorun dengesi bozulur hem de debriyajın ömründen yiyorsunuz.
Geniş araçların arkasında ya da yanında kalmayın. İlk videonun 2. dakikasındaki kamyonet beni çok gerdi. Görmeyip üstünüze kırabilirdi. Burada da çok yavaşsınız gene :)
Şerit değiştirmeniz çok sakat. Çok yavaş bir şekilde en soldan sağdaki çıkışa, 3 şerit değiştiriyorsunuz ve bu süreçte önünüze çok az bakıyorsunuz.
3. videonun ortasında yerdeki yağ izine çok yakın gidiyorsunuz ve sonunda tekrar debriyaj kontrolsüzlüğü var. Hem uzak durun hem de böyle riskli zeminlerde vites değiştirmeyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar