Kasklarda ECE(R) sertifikası dolandırıcılığı mı?

Motosikleti
Yamaha XSR700
Bir ara yetkili servis yerine etkili servisler vardı, kasklarda da ECE sertifikası yerine ECER sertifikası dolandırıcılığı mı çıktı? Yoksa hepsinde böyle mi?

Trendyolda böyle bir şey dikkatimi çekti. İlan başlığına da DOT/ECE onaylı yazmışlar ama DOT zaten yok, ECE de ECER olarak yazılmış.
İlan;
Görsel;

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Bu daha garantili.
1ug3xki.png

Sertifikasyonun adı ECE R22.06
İçinde de E3 E9 falan bir şey yazan bir etiket olması lazım, E'den sonraki rakam onayın verildiği ülke.
Eşşek herifler R22.06 almış kasklar diye bir liste yayınlamadıkları için baktığın kaskta gerçekten var mı yok mu emin olmak zor. Mantıken olmak da zorunda aslında ama, işte İpsala'dan girince mantığı arka cebe koyuyoruz.

Motosikleti
Hero Dash 125
Bu MTS markası zaten MT Helmets'in çakması değil mi? Sertifikanın da çakmasını yapmaları gayet normal.

Motosikleti
Hero Dash 125
bende mt blade var sanıyordum dün baktım mts blade imiş. mt'nin kendi blade'i mi var? :queen:

mts-m-960-blade-mat-black-orange-full-face-kask-41045-jpg.jpeg

@arndiol seni de zamanında yanılgıya düşürmüş bu durum. 2024'de bu konuda da yazmış insanlar.

Google'da MTS'nin ne internet sitesi var, ne de hakkında teknik bir bilgi. MTS yazınca Google direkt MT hakkında bilgiler veriyor. Bu iş isim benzerliği değil de daha çok MTS, MT'nin ekmeğini yiyor gibi duruyor.
Esas soru şu; ithalatta hangi belgeleri sundular da gümrükten geçtiler?

Google'da teknik bir bilye ulaşamadım MTS hakkında. 😅

Son düzenleme:
Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Üretici kimbilir kim... Zira kask markası zilyon tane de olsa fabrika az; çünkü makine + kalıp + modelleme yatırımı çok fazla.

Mesela bizim sektörde 25USD satılan kaskı da 500USD satılan kaskı da tüm testleri ve sertifikasyonu ile üreten bir fabrika var. Aynı durum motosiklette de var bildiğim kadarıyla.

Motosikleti
Hero Dash 125
Üretici kimbilir kim... Zira kask markası zilyon tane de olsa fabrika az; çünkü makine + kalıp + modelleme yatırımı çok fazla.

Mesela bizim sektörde 25USD satılan kaskı da 500USD satılan kaskı da tüm testleri ve sertifikasyonu ile üreten bir fabrika var. Aynı durum motosiklette de var bildiğim kadarıyla.

Cevabım ek'tedir. :love:

Motosikleti
D400
@arndiol seni de zamanında yanılgıya düşürmüş bu durum. 2024'de bu konuda da yazmış insanlar.

Google'da MTS'nin ne internet sitesi var, ne de hakkında teknik bir bilgi. MTS yazınca Google direkt MT hakkında bilgiler veriyor. Bu iş isim benzerliği değil de daha çok MTS, MT'nin ekmeğini yiyor gibi duruyor.

evet o yanılgıya düşmüştüm bende.

yapay zekaya sordum, resmi site bulamadı muhtemel birisi fason üretim yapıp etiket çakıp satıyor. Ama yine de farklı firma çakma değil.

Çakma olması için birebir aynı modeli üretip mts olarak satması lazım, tasarımsal olarak farklılar.

Burada MT sanılıp satılsın diye mts adını kullanıyor demek daha dogru.

Bu arada aynı modele mts çakıp kandırmaya çalışıp çakma satıyorlar ise bilmiyorum affola.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar