90.000 km. kullanıcı yorumu

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yazıda ve videoda ve önceki videolarında dikkatimi çeken arkadaşımız sürekli dalga geçer ve alaycı bir tarzda Nc’yi eleştiriyor.

sevgili blueway, havalı bir motorcu olmanın birinci kuralı nc yi eleştirmektir :)

hayır adamın kulandığı da dl650 haa pyhahajs

NC750X Hala Günlük Bisiklet Kullananlar İçin En İyi Bisiklet mi?​

On iki yıllık hizmet süresinin ardından ve 100.000'den fazla bisiklet satışı ile NC750X, 2025 yılında yeni teknoloji ve büyük bir DCT yükseltmesi kazanacak

.....
...
....

2025 Honda NC750X'i satın almalı mısınız?​

Çok az yakıtla istediğiniz yere varmanızı sağlayan, sizi sıcak, kuru ve güvende tutan bir bisiklet istiyorsanız, NC750X ile gerçekten başa baş gidebilecek iki tekerlekli başka bir bisiklet muhtemelen yoktur. ..

okuyun amatorler...

buna benzer ovgu dolu ve saygın kanallarda yayınlanmış en az 5 inceleme daha bulurum size.

ki satış rakamları da nc nin sevilen bir motor olduğunu gosteriyor.

bir de tutulmayanlar var ki bir tanesi bizim forumda cok meshur ahahahaga amatorler. .

sonuc olarak millet takılıyor işte...yok o kadar az yakmıyomuş yok gitmiyomus yok donmuyomyussss

hee evet evet hiçbişey yapmıyor ;)

edit: "kusura bakma ama bu yakıt tüketimine inanmam" dedi.

ondan sonra kanıt geldi ama bir özür bile yokkkk. noldu ??

işte bunlar böyle ya..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

11729-NC-750-X-2026-1000px.webp

ne büyük bir kral!!

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
2013 DL650 ile 2.7 lt tutturdum yıllar önceki mesajlarımda da yazmıştım , tam 100 km boyunca sabredip sakin bir sürüşde yakalanıyor böyle ortalamalar , aynı sürüşü 2012 1200GS ile de denedim 3.6 gördüm 😅
Birader nasıl motor sürüyorsunuz anlamıyorum. Ben o değerlere 250 cc tek silindirle bile erişemiyorum.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Birader nasıl motor sürüyorsunuz anlamıyorum. Ben o değerlere 250 cc tek silindirle bile erişemiyorum.
Ben normal tüketimim 5-5.5 litre kabul ediyorum, otobandan İzmir'e gidecek olsam ortalama tüketim 6.5-7 arası bir şey olsa ne güzel az yakmışım derdim.

deneme yazdım yav o zamanlar Hırbocan diye bir amatör vardı onun gibi sürdüm anla işte 😂 100 km boyunca tın tın gittim..

Ben normal tüketimim 5-5.5 litre kabul ediyorum, otobandan İzmir'e gidecek olsam ortalama tüketim 6.5-7 arası bir şey olsa ne güzel az yakmışım derdim.
Vstromun 7 yaktığı bir sürüş şeklinde NC de 6 yakar ama İzmir'e senden bir saat sonra varır 😅

11729-NC-750-X-2026-1000px.webp

ne büyük bir kral!!
kral makina öyle fotoda dururken belli olmaz , NC ile şöyle bir video bulsana , izlede gözlerin şenlensin 🤣

Son düzenleme:
Motosikleti
kral makina öyle fotoda dururken belli olmaz , NC ile şöyle bir video bulsana , izlede gözlerin şenlensin 🤣
video izlemeyi sevmem ama izledim, eğlenceli videoymuş. Fransızca hiç anlamasam bile yeterince anlaşılır oldu zaten. Tabi gerçek hayatta böyle şeyler yapılmaz ama bu da komik reklam videosu. Motorun her tür yolda nasıl gidebildiğini gayet güzel göstermiş.

video izlemeyi sevmem ama izledim, eğlenceli videoymuş. Fransızca hiç anlamasam bile yeterince anlaşılır oldu zaten. Tabi gerçek hayatta böyle şeyler yapılmaz ama bu da komik reklam videosu. Motorun her tür yolda nasıl gidebildiğini gayet güzel göstermiş.
detayları atlamayalım lütfen 😎
adam asfalt lastiği ile araziye bile girdi Vstrom ile hemde yolcuyla , ne motor ama 😅

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
İşte NC ile böyle reklâm filmleri çekmiyorlar, DL650 için bile abartılı duruyor, NC ile büsbütün saçma / abes kaçar...

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.

2025 Honda NC750X'i satın almalı mısınız?​

Çok az yakıtla istediğiniz yere varmanızı sağlayan, sizi sıcak, kuru ve güvende tutan bir bisiklet istiyorsanız, NC750X ile gerçekten başa baş gidebilecek iki tekerlekli başka bir bisiklet muhtemelen yoktur. ..

okuyun amatorler...
Okuduk. Yazıyı yazan abimiz piskilet demiş NaCiye'ye. 😜

detayları atlamayalım lütfen 😎
adam asfalt lastiği ile araziye bile girdi Vstrom ile hemde yolcuyla , ne motor ama 😅

2025 ocak-agustos Almanya

15HondaNC 750 X988

ilk 30 da tabiki vstrom u gectim herhangi bir suzuki yok. Alman amator mu napacak vstromu puhahdhs

ayy efendim sadece 0.5 lt az yakıyorr, ayyy 160 kmh de aynı yakıyor..ayyy gitmiyorrrr.

ben değil tüm dünya söylüyor:
nc750 = en iyi iş makinası.

uzun yola da gider , belli ölcülerde eğlendir de.

das moto!! (almanca : ne motor ama!)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
DCT isteyenler için NC750X'in başımızın üzerinde yeri var - alternatifi yok. Onun haricinde yapılacak mantıklı ve makul seçim belli...

Aptalca ama eğlenelim diye ben de ChatGPT'ye sorayım dedim, bakalım o ne diyecek? ("Düz vites" vurgusu eklemeden önce ChatGPT özellikle "DCT ve düşük sele" unsurları yüzünden NC750X'i tercih etti, onu da açık seçik belirteyim. ChatGPT'yi biraz şey, nasıl ifade etsem, amatör buldum. Ayrıca NC'nin gidon turunun az olduğunu bilmiyor; DL650 şehir içinde daha kıvrak, bunu her iki motora da sahip olmuş ve kullanmış bir binici olarak gayet iyi biliyorum...)

"Honda NC750X ile Suzuki V Strom 650 karşılaştırıp bunlardan birini seçersen hangisi olur ve neden?" sorusunu düz vites modeller açısından ele alabilir misin?

Çok iyi bir nokta — “düz vites” (manuel şanzıman) açısından bakınca, NC750X ile V-Strom 650’nin avantaj ve dezavantajları biraz farklılaşıyor. Aşağıda bu perspektife göre değerlendirme ve benim tercihim:

Düz Vites Modeller Açısından Karşılaştırma​

Teknik & Sürüş Açıdan Farklılıklar​

1. Şanzıman / Vites Sayısı
    • Honda NC750X (MT / manuel): 6 ileri vitesli manuel şanzıman. (Honda)
    • Suzuki V-Strom 650: 6 vitesli “constant mesh” manuel şanzıman. (api-motor.suzuki.hu)
    • → Her ikisi de aynı vites sayısına sahip, dolayısıyla vites geçişi açısından büyük bir fark yok. Ancak dişli oranları, viteslerin hangi devirlerde mantıklı kullanıldığı gibi detaylar sürüş hissini etkileyebilir.
  2. Kavrama / Debriyaj
    • NC750X’te ıslak bir çok plakalı debriyaj var. (procycleonline.com)
    • V-Strom 650’te de ıslak, çok plakalı bir debriyaj kullanılmış. (Suzuki Cycles)
      → Bu demek ki her iki motosiklette de debriyaj kullanımı benzer bir hissiyat verecektir; yüksek kavrama yükü veya aşırı yıpranma açısından büyük uçurum olmaz (çünkü her ikisi de benzer tip debriyaj).
  3. Motor Karakteri ve Devir Yapısı
    • NC750X: Paralel ikiz motor, tork karakteri düşük-orta devirde güçlü. (Honda News)
    • V-Strom 650: 90° V-twin motor; V-twin’ler genellikle düşük-orta devirde esnekliği seviyor. (Vikipedi)
      → Manuel sürüşte, hangi motorda vites değiştirmen daha “doğal” gelir? V-twin motor, esnekliği sayesinde bazen vites düşürmeden de çekiş sağlayabilir. NC motoru da çok verimli ama belki vites değişimini biraz daha planlama gerektirir, özellikle düşük devirlerde.
  4. Ağırlık ve Ergonomi
    • NC750X (MT) kuru / ıslak ağırlığı makul ve kompakt bir yapıda. (İnallar Honda Motosiklet)
    • V-Strom 650’nun ağırlığı ve sele yüksekliği biraz daha “macera/tur” odaklı bir his verebilir. (Motorsiklet Garaji)
      → Manuel sürüşte manevralarda (şehir, park etme vs.) NC’nin daha kompakt his vermesi avantaj olabilir. Ama uzun yol + tur sürüşünde V-Strom’un sele konforu ve yol duruşu artı sağlayabilir.
  5. Yakıt Tüketimi ve Menzil
    • NC750X, verimli bir motor yapısına sahip; düşük yakıt tüketimi. (Honda Powersports)
    • V-Strom 650 de makul bir yakıt tüketimi sunuyor; teknik belgelerde 4,1 L/100 km gibi değerler geçiyor. (Motorhane)
      → Manuel sürüşte verimlilik senin vites tercihine bağlı olarak değişir: sık vites değiştirmek yakıtı artırabilir, ama her iki model de verimli kalabilir.
  6. Uzun Yol / Turlarda Vites İhtiyacı
    • V-Strom 650’in şanzımanında “tall” altıncı vites olma ihtimali broşürlerde “highway cruising” için belirtilmiş. (Suzuki Cycles)
      → Uzun turlarda, altıncı viteste motor daha düşük devirde çalışabilir, bu da konfor ve yakıt verimliliği açısından önemli bir avantaj.

Ben Olsam (Düz Vites Model Açısından) Hangisini Seçerdim ve Neden​

Manuel (düz vites) versiyonla seçim yapmam gerektiğinde, benim tercihim Suzuki V-Strom 650 yönünde olurdu. İşte nedenleri:

• V-Twin Karakteri: V-Strom’un motor karakteri esnek ve torklu; vites değiştirirken daha rahat his verebilir, özellikle şehir + uzun yol kombinasyonlarında alt devirden çekiş sağlamak daha kolay olabilir.
  • Uzun Yol Potansiyeli: Altıncı vitesin uzun yol için yüksek devir avantajı ve büyük deposuyla (20 L) V-Strom, gezi turlarında daha konforlu olabilir.
  • Sürüş Pozisyonu ve Stabilite: Adventure / touring altyapısı, uzun sürüşlerde konfor ve sürücü dengesi açısından avantaj sağlar.
  • Güvenilir Manuel Kullanım: Manuel şanzımanın avantajını tam alabileceğim bir motor karakteri var ve sürüşü “daha sürücü odaklı” hale getiriyor; bu da motosiklet sürmekten keyif alıyorsam büyük artı.

Dezavantajlar / Dikkat Edilecekler (Seçimimdeki Riskler)​

• V-Strom’un sele yüksekliği veya ağırlığı, daha dar manevralarda (park, şehir içi) zorluk çıkarabilir.
  • Yakıt tüketimi, agresif sürüş ya da vites geçişlerinde yükselebilir.
  • Bakım maliyetleri veya sürtünme (özellikle sürüş + vites) yorucu olabilir; debriyajı iyi kullanmak önemli.
  • Servis / yedek parça maliyeti ve bulunabilirlik lokal pazarda önemli olabilir (model yılına bağlı).

Sonuç: Düz vites (manuel) açısından bakıldığında, V-Strom 650 bana sürüş keyfi, motor karakteri ve uzun yol potansiyeli açısından daha cazip geliyor. Ama senin sürüş tarzın, rotaların ve önceliklerin farklıysa NC750X de çok güçlü bir alternatif.

Son düzenleme:
satış adetlerini istemedik video lütfen 😅
eğlendiren bir video ya bir tane 🤣

yaa nc750 yi profesyonellere verip oyle videolar cekilirdi ki aklın dururdu :)

ama kandırmaca olurdu.

al sana eğlence sunmıyor dediğiniz ve sıradan bir kullanıcının videosu.

dürüstce söyleyin olmmmmmm gayet de eğlendirebiliyor.

@billk97992 yıl önce
HERHANGİ bir motosikletle eğlenebileceğimizi hep unutuyoruz... Günümüzde her şey kağıt üzerindeki özellikler ve rakamlarla ilgili. Harika bir video dostum! Bu motosikleti bir motosiklet olarak kullandığın için teşekkürler!

- anlayana :d

@luispenedasilva1 yıl önce
Benim de bir tane var. Manuel şanzımanlı. Bu motorla çok eğleniyorum; sadece 58 beygir gücünde inanılmaz bir güce sahip. NC'mi seviyorum.

- insanlar mutlu :)

@BastiaanPT1 yıl önce
Bu motoru bir süre önce bir günlüğüne kiraladım (DCT) ve çok eğlendim! Gaz pedalına iyice bastım, 250 km yol yaptım ve sadece 10 litre benzin harcadım!

-insanlar bayılıyor :)

@fantaclaus892 ay önce
Dürüst olmak gerekirse, güç eğlenmek ve güvende olmak için yeterli

-kuskusuz! ama bizim forumdakiler hep marquez olduğundan nc ile eğlenemiyorlar ahagsga

Son düzenleme:
80-90 la viraj dönen lavuğun teki 😁

:d :d

ulen 369 tane yorum var.. herkes beğenmiş, eğlenceli bulmuş.

kaçla donecekti virajı :)

ahhhh orda -black- vstromuyla olacaktı kiiiiiii,
ahhhh espresso olacaktı orda varyaaaaa ,
ahhhhh ismi lazım değil olacaktı orda vstrorumunun pegleri eritirdiiiii

ahahagaha

guzel ya,...iyi eğlence cıkıyor sizden :d

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şahsi düşüncem Avrupa'dan da Avrupalıdan da bir skim olmayacağı yönünde, dolayısıyla bu denyoların satın alma konusunda marka ve model tercihleri bence muteber değil. Hem biz neden Avrupa'da yapılan satış sayısına göre bir motorun iyi ya da sktirik olduğunu yorumluyoruz ki?

Apo İtalya'da saklandığı zamanlar "Keep your pasta clean" diye İtalya'yı ayağa kaldırmadık mı? Almanya'da Solingen katliamı olduğunda soydaşlarımız yakıldığında hepimiz acı çekmedik mi? Ne çabuk unuttuk 2011'de Fransa'da Ermeni soykırımının varlığının inkar edilmesinin cezalandırılması kararının çıkmasını ve bunun sonucunda Fransız mallarını boykot ettiğimizi? Ne çabuk Avrupalı sevdalısı olduk da onların tercihlerini "en iyi" olarak yorumluyoruz?

Hepimiz bir markaya gönülden bağlı olabiliriz ama "Ben bir boktan anlamıyorum, hayatımda başka motor da sürmedim, bu nedenle Avrupa satış rakamlarını tercüme ederek sizlere sunuyorum" düşüncesi çok ama çok yanlıştır.

Nc amacına göre iyi bir motordur lakin V-Strom, Versys, Tenere gibi makinelerle aynı cümle içinde bile adı geçemez. Nc'nin piyasadaki rakibi Voge 525 Dsx'tir.

Motosikleti
V-Strom L4 Youtube&Insta: Dengeliyorum
"Ben de size okuyacaklar adına teşekkür ederim. Sizin de detaylı yorumlarınız almayı düşünen arkadaşlar için faydalı olacaktır.
2.5 litreyi ya ben yanlış anladım, ya da sizin ölçümünüzde bir hata vardır diye düşünmeye devam edeceğim. :rolleyes:
Gözümle görmeden inanabileceğim bir değer değil açıkçası."

İlgili mesajımdaki gözle görme konusu yanlış anlaşılmış sanıyorum. Konu bahsi açan arkadaşımıza yönelik güvensizlik konusu değil.
Bizzat kullanıp, hangi şartlarda olduğunu bilerek o depoyu kendim doldurmadıktan sonra, benim için hayal ürünü bir değer olarak kalacak.
V-strom 2.7 lt. de benim için öyle.
Yapanlara güvenmemek herhangi bir gerekçem yok. Olmaz öyle şey diyecek bir durumum da yok. Hangi şartlarda yapıldığını bilmeden, bizzat bunun için şartları zorlayarak test etmeden bunu söylemek doğru da olmaz zaten.

Nc amacına göre iyi bir motordur lakin V-Strom, Versys, Tenere gibi makinelerle aynı cümle içinde bile adı geçemez
Tam olarak bu nedenden dolayı, çevremde kıyaslamaya kalkan arkadaşlar da olduğu için, önceki videolarda da makara konusu oldu. Daha ilk bindiğiniz anda motor size yapılış amacını söylüyor zaten. O makara yaptığımız arkadaşlar için de geçiş motoru olarak kullanıldı, sonradan değiştirdiler. Bu videodaki abimin de ilk tercihi değildi. Maddi durumlardan dolayı o dönem öyle gerekiyordu.
Neyse, motor satılık. Şu Nc sevenlerden biri alsın da, abimizi Super Tenere'ye geçirelim. :giggle:

2013 DL650 ile 2.7 lt tutturdum yıllar önceki mesajlarımda da yazmıştım , tam 100 km boyunca sabredip sakin bir sürüşde yakalanıyor böyle ortalamalar , aynı sürüşü 2012 1200GS ile de denedim 3.6 gördüm
Arkadan esen rüzgârla birlikte vitesi boşa mı atıyorsunuz, kontak mı kapatıyorsunuz, bunlar nasıl değerler yahu :giggle: :rolleyes: Rölantide, durduğu yerde yakar Gs onu yahu :ROFLMAO:

Son düzenleme:
yav nc sizin makaraya alacağın bir motor değil.

hele hele vstrom kullanan adam bir zahmet sussun.

dünyada bir siz akıllısınız di mi lan :)

vstrom 650 vs versys 650 vs nc750 yıllardır birbiriyle kıyaslanır hatta en çok kıyaslan üçlü budur herhalde.

her birinin kendine göre avantajı dezavantajları vardır kuşkusuz.

asıl sıkıntı kendini ciddi motorcu gösterme cabasında olan özentilerin nc ye bok atmayı havalı olduğunu düşünmesi.

neyse ,...

bazı motorlar tercih edir, bazıları edilmez.

umarım suzi yeni ucuz 7s platformuyla nc yi zorlar.. cunku rekabet iyidir :cool:

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Dediğim gibi 90-100'den fazlasını tercih etmeyen adam için Nc mükemmel bir tercih. Bizim konuştuğumuz daha fazlasını isteyen ve yapmayı becerebilenler için.

Hele bir Nc ile 170 sabit gidelim bakalım ne yakacak?

Arkadan esen rüzgârla birlikte vitesi boşa mı atıyorsunuz, kontak mı kapatıyorsunuz, bunlar nasıl değerler yahu :giggle: :rolleyes: Rölantide, durduğu yerde yakar Gs onu yahu :ROFLMAO:
Teknik olarak açıklama getireyim , 1200 cc içten yanma bir motor tamamen ısındıktan sonra rölantide bir saat çalışırsa yarım litre benzin tüketir..

Benim yakaladığım 3.6 lt ise dik yokuş çıkmadan ve inmeden düz yollarda 90 ı hiç geçmeden çoğunlukla 70-80 ile gerçekleşti..

Fırsat bulurda biraraya gelirsek bu konuda bir video çekimine hazırım 🙂

Motosikleti
Dediğim gibi 90-100'den fazlasını tercih etmeyen adam için Nc mükemmel bir tercih. Bizim konuştuğumuz daha fazlasını isteyen ve yapmayı becerebilenler için.

Hele bir Nc ile 170 sabit gidelim bakalım ne yakacak?
vstrom 650 ile 180-190 arası yaklaşık 90km sabit gittim, bunun 10-15'km'si otobana çıkarkenki yollar olsa 75km falan sabit gitmişimdir, yazın temmuzun en sıcak günlerinde hem de, 8.7litre/100km gördüm ortalama tüketimde. Sonrasında istanbul trafiği başladı, İstanbulda işlerimi hallettim, dönüşte karanlığa kaldım otobanda 130-140'la gittim, eve vardığımda 6.5litre/100km gösteriyordu aynı ortalama devam edip düşmüş istanbul trafiğinde yavaş sürünce.
Bunu motor nasıl sabit ne kadar hızda gidebiliyoru denemek için dümdüz 3 şerit bomboş otobanda yaptım tabi ki, yani viraja falan 180le girecek değilim, düz yol gazcısıyım ben. Sonradan hevesimi aldım, gerek yok dedim, şimdi anca 1-2 dakikalığına falan o hızlara çıkarım anca.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar