90.000 km. kullanıcı yorumu

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2.5 litreyi ya ben yanlış anladım, ya da sizin ölçümünüzde bir hata vardır diye düşünmeye devam edeceğim. :rolleyes:
Gözümle görmeden inanabileceğim bir değer değil açıkçası.

7yoh5nd.jpg

70 kmh(gps) ortalama hızda usta ellerde(ben) africa 3.2 lt yakabiliyorsa, nc de cbf150 ye ayak uydurmak isterse 2.7 lt iner.

arkadan hafif ruzgar desteği aldıysa 2.5 lt mumkun bence.

hadi olcum, yuvarlama hatası ekleyelim 2.6 lt yaktırmıştır haluk23

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
2.5 litreyi ya ben yanlış anladım, ya da sizin ölçümünüzde bir hata vardır diye düşünmeye devam edeceğim. :rolleyes:
NC varken özellikle az yaktırmaya hiç çalışmadım. Normal bir şekilde kullandığımda 3,9 - 4,1 arasında (ortalama 4,0) yaktırıyordum, şimdi DL650'yi de aynı şekilde kullandığımda 4,5 yaktırıyorum. 2,5 bence de mümkün değil. Yani evet düz yolda rüzgâr yokken veya arkadan esiyorken 70'le falan giderken 2,5 yaktırılabilir de onu ben ölçümden kabul etmem. Önemli olan standart bir şehir içi (kombine / dengeli bir mahalle arası + cadde + ana arter + otoyol) kullanımı senaryosunda, birkaç depo sonucu elde edilen değer ne?

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
@haluk23
Ben de size okuyacaklar adına teşekkür ederim. Sizin de detaylı yorumlarınız almayı düşünen arkadaşlar için faydalı olacaktır.
Tekrardan merhaba,

Arşivden birkaç foto buldum valla. :)

Benim daha rodajdaki motorum CBF150 ve diğeri de benim adaşıma sattığım 2014 model NC750X.
Ankaradan yola çıkarken benim CBF'in km:

Bu foto Ankara-Samsun güzergahında Çorum öncesi Sungurlu.

İleride Çorum çıkışında olsa gerek, bir daha durmuşuz ve şu fotoları çekmişiz:

Yola çıkalı 256 km olmuş.

Sonra Samsun'a varmışız.

Rölantide çalışırken biz fotoyu çekemeden 2.6 lt oldu tüketim.🥲 Yoksa üstteki gibi 2.5 ile gittik.

423 kilometrenin ortalaması.

Eski motorumu adaşım Haluk'a satarken plakayı değiştirtmemiştim. :love:

Sonuç: CBF 150 motorum daha rodajda olduğu için 100 km'yi sadece Samsun'a varıştaki gibi uzun inişlerde geçtiğim bu yolculuğumuzda genelde 80-100 km arasında seyrettik. Aralarda adaşım sıkılınca gazlayıp ileride beni bekledi 3-5 kez ama onun dışında o da tempoma uydu.

Sonraki 2018 DCT motorunda o kadar düşük tüketim yakalayamadı hiç.

Hala daha bu 06 HA motorunu özlemle anar.

Onu sattığı arkadaşla da tanıştım daha sonra.

O arkadaş (Bülent) de Türkiye turu yaptı benim o 06 HA plakalı NC ile. Ankaraya bana da uğradı o turunda. Tabii ki o da plakayı değiştirtmedi.:)

Geçen yıl benim karakaçan Wave 110i motorumla Ankaradan memleket Burhaniyeye giderken rotayı biraz esnetip Milas üzeri gittim.:D Bülent'te kaldım 1 gece.

Hala daha düzenli haberleşiriz.

Neyse, motorculuk, motosiklete binmek, anılar biriktirmek güzel vesselam.

Çok selamlar.

Son düzenleme:
Motosikleti
offf ates ediyor.. bu nasıl nc miş boyle.

(onden ceksen boyle olmazdı ama)
Çoğunlukla ışık oyunu, ışığın güzel vurmasından böyle güzel çıktı ama adaşım çok güzel bakar motorlarına. Pasta cila attırır yani. Hugger'ı da boyatmıştı. Üstteki mesajımda önden kısmen de olsa görünüyor ve 2020'ye kadar NC'lerin önden görünüşünü çok gariban, cılız ve albenisiz bulurum. Sonrakilerde biraz iyileşti işte.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Tekrardan merhaba,

Arşivden birkaç foto buldum valla. :)

Benim daha rodajdaki motorum CBF150 ve diğeri de benim adaşıma sattığım 2014 model NC750X.
Ankaradan yola çıkarken benim CBF'in km:

Bu foto Ankara-Samsun güzergahında Çorum öncesi Sungurlu.

İleride Çorum çıkışında olsa gerek, bir daha durmuşuz ve şu fotoları çekmişiz:

Yola çıkalı 256 km olmuş.

Sonra Samsun'a varmışız.

Rölantide çalışırken biz fotoyu çekemeden 2.6 lt oldu tüketim.🥲 Yoksa üstteki gibi 2.5 ile gittik.

423 kilometrenin ortalaması.

Eski motorumu adaşım Haluk'a satarken plakayı değiştirtmemiştim. :love:

Sonuç: CBF 150 motorum daha rodajda olduğu için 100 km'yi sadece Samsun'a varıştaki gibi uzun inişlerde geçtiğim bu yolculuğumuzda genelde 80-100 km arasında seyrettik. Aralarda adaşım sıkılınca gazlayıp ileride beni bekledi 3-5 kez ama onun dışında o da tempoma uydu.

Sonraki 2018 DCT motorunda o kadar düşük tüketim yakalayamadı hiç.

Hala daha bu 06 HA motorunu özlemle anar.

Onu sattığı arkadaşla da tanıştım daha sonra.

O arkadaş (Bülent) de Türkiye turu yaptı benim o 06 HA plakalı NC ile. Ankaraya bana da uğradı o turunda. Tabii ki o da plakayı değiştirtmedi.:)

Geçen yıl benim karakaçan Wave 110i motorumla Ankaradan memleket Burhaniyeye giderken rotayı biraz esnetip Milas üzeri gittim.:D Bülent'te kaldım 1 gece.

Hala daha düzenli haberleşiriz.

Neyse, motorculuk, motosiklete binmek, anılar biriktirmek güzel vesselam.

Çok selamlar.

Kırmızı NC de çok güzelmiş. Kırmızı ve siyah her motora yakışıyor zaten ikisi bir arada çok güzel bir renk ama bunu kırmızısı da sahiden güzelmiş, ilk defa bir NC gözüme güzel göründü.

Motosikleti
Kırmızı NC de çok güzelmiş. Kırmızı ve siyah her motora yakışıyor zaten ikisi bir arada çok güzel bir renk ama bunu kırmızısı da sahiden güzelmiş, ilk defa bir NC gözüme güzel göründü.
Çirkin ördek yavrusu gagalı ve bakışlı Vstromun yanında NC Clark Gable kalır dostum.:LOL:

Yaz bunu bir yere bak. :ROFLMAO:

Motosikleti
V-Strom L4 Youtube&Insta: Dengeliyorum
Düşme @espresso düşme. :giggle:
Makyajdan dolayı öyle görünüyor o. Sabah öyle bir motorun sahibi olarak uyanmak istemezsin. :ROFLMAO:
Arada bir de evdekinden olursun. -Black- demişti ama dinlemedik dersin. :ROFLMAO:

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Düşme @espresso düşme. :giggle:
Makyajdan dolayı öyle görünüyor o. Sabah öyle bir motorun sahibi olarak uyanmak istemezsin. :ROFLMAO:
Arada bir de evdekinden olursun. -Black- demişti ama dinlemedik dersin. :ROFLMAO:
Gözüme güzel göründü ama bendeki kırmızı v-strom çok daha güzel. Makyajsız, çamurlu hali bile güzel. :love:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çirkin ördek yavrusu gagalı ve bakışlı Vstromun yanında NC Clark Gable kalır dostum.:LOL:

Yaz bunu bir yere bak. :ROFLMAO:
Ben gagalı motorumu çok seviyorum bir kere. :)
8.8litre/100km yaktıramam NC olsa hem, yakmayan motoru ne yapayım, ben kendim daha çok yakıyorum köfte olarak. :)

Aklıma gelmişken bir şey sorayım. Benim motorda (NC 750x) 30 - 40 km hızdan sonra ekranla gidon yükseltme aparatının arasından elektrik süpürgesinin vakum sesine benzer bir rüzgar veya türbülans sesi geliyor. Yavaşlayınca geçiyor. Motor emiş sesi değil. Boşa alıp istop ettim. Sesi yine var. Acaba gaga ile far arasından veya altından gelen rüzgar mı yapıyor bilemedim. Daha önce yaşayan oldu mu? lastik sesi olabilir mi acaba. Sanki amortisör çatallarının arasında fırtına esiyor muş gibi oluyor.

Motosikleti
Aklıma gelmişken bir şey sorayım. Benim motorda (NC 750x) 30 - 40 km hızdan sonra ekranla gidon yükseltme aparatının arasından elektrik süpürgesinin vakum sesine benzer bir rüzgar veya türbülans sesi geliyor. Yavaşlayınca geçiyor. Motor emiş sesi değil. Boşa alıp istop ettim. Sesi yine var. Acaba gaga ile far arasından veya altından gelen rüzgar mı yapıyor bilemedim. Daha önce yaşayan oldu mu? lastik sesi olabilir mi acaba. Sanki amortisör çatallarının arasında fırtına esiyor muş gibi oluyor.
Rüzgârın temas ettiği kablo dahil herhangi bir parça uğultu yapmaya başlayabilir. Lastik sesi olacağını sanmam. Lastiği çok fazla yansıtıyor olsa şimdiye kadar bu konuda genel bir şikayet oluşurdu herhalde. Orada rüzgar tutma potansiyeli olan parçaları gözden geçirirseniz, sorunun kaynağını tespit etmek mümkün olur sanıyorum.

(Integralarda o boşluktan hava geldiğini biliyorum. Aşağıda oluşan bir ses varsa, aynı şekilde Nc'de de yukarı yansıtıyor olabilir.)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
2,5 yazan gösterge yıktı geçti Muzo'yu.. Olm sen bide bunu yapabilmek için tın tın gidiyorsun. Sat onu sat, ocağına incir ağacı dikecek.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2,5 yazan gösterge yıktı geçti Muzo'yu.. Olm sen bide bunu yapabilmek için tın tın gidiyorsun. Sat onu sat, ocağına incir ağacı dikecek.
30.000 KM nc 700 kullandım. Saygı duyarım buyuk bir ustadtır.

ama biraz da eğlence lazım! Hayat bir dengedir. 0.6 lt az yakıyor diye Africa dan vazgecilmez. :cool:

edit: ne tın tın mı gidiyorum... sen oyle san

Motosikleti
Kimi uzun olsun diyor. Toparlamak için müdahale edince izlemeyi bıraktım diyenler var. Üstüne, saygısızlık yapıyorsun diyor.
Kimi uzun buluyor, laf kalabalığı yapmayın diyor.Kanalın adı gibi bir denge kurmaya çalışıcaz bakalım. :ROFLMAO:

Aslında ne olmuştu? :giggle:

Keyifli Pazarlar.
Evde oturanlara motosiklet muhabbeti hizmeti kapsamında yeni video yayında. :giggle:
Bu videoda konfor ve amacı dışında kullanılması nedeniyle sıkça eleştirdiğim NC'yi çektik. Toplamda 120.000 km.'ye gelen motorun kullanıcılarına bu sürede önemli bir problem yaşatmamış olması hanesine artı yazıyor.
Bir de sağolsun bir videograf arkadaşım hem çekim aşamasında yardımcı oldu, hem de benim için muhtemelen günler sürecek kurgu işini üstlendi.
Bizim yayına alırken dahi gördüğümüz hem çekim, hem kurgu aşamasında eksiklerimiz var ama sizler de görüşleriniz paylaşırsanız sevinirim.
İyi seyirler. (y)✌️

Amacı dışında kullanılması derken neyi kast ediyorsunuz?

Motosikleti
Amacı dışında kullanılması derken neyi kast ediyorsunuz?
NC'nin bir commuter irisi olmasına referans edilmiş olsa gerek: Yani bu motosikletin tam olarak kullanım amacı; uygun maliyetle, dertsiz tasasız sorunsuz bir şekilde, ulaşım ihtiyacını gidermek. Eğlencelik, sportif, performans odaklı bir motosiklet değil.

2013 DL650 ile 2.7 lt tutturdum yıllar önceki mesajlarımda da yazmıştım , tam 100 km boyunca sabredip sakin bir sürüşde yakalanıyor böyle ortalamalar , aynı sürüşü 2012 1200GS ile de denedim 3.6 gördüm 😅

Motosikleti
2013 DL650 ile 2.7 lt tutturdum yıllar önceki mesajlarımda da yazmıştım , tam 100 km boyunca sabredip sakin bir sürüşde yakalanıyor böyle ortalamalar , aynı sürüşü 2012 1200GS ile de denedim 3.6 gördüm 😅
Ya tabi olur da bunlar normal / standart sürüş değil ki? Fabrika verisinden az yaktığını iddia eden herkes istisnasız normal bir şekilde sürmüyordur. Yukarıda @haluk23 görsel paylaşmıştı mesela; abi CBF150 rodaj sürüşü yapılmış o yolculukta, 80'le gidilmiş, bazı - muhtemelen hafif yokuş aşağı - yerlerde 100 yapılmış. En yüksek o süratlere çıktığın bir yolculukta ort. sürat daha düşük olur. Bunları bir gösterge olarak alamayız açıkçası.

NC'nin WMTC verisi 3,5L/100km. DL650'nin aynı standarda göre 4.1L/100km. Mevzu bu kadardır. Bu standartlar harici kim ne yazıyorsa kendine mahsus olup 3. şahıslara anlamlı hiçbir şey ifade etmez.

Insan kendi sürüşü ile kullandığı motorun WMTC değerleri arasındaki sapmaya göre başka bir motorun WMTC değerine bakarak "kaç yaktırırım?" diye bir tahmin yapabilir ama o da tam tutmaz çünkü aynı tarz bir motosikletle, aynı şekilde ve aynı rotalarda kullanım yapmak lazım. Bunlar farklılaştığında sapma da farklılaşacaktır.

Son düzenleme:
NC'nin bir commuter irisi olmasına referans edilmiş olsa gerek: Yani bu motosikletin tam olarak kullanım amacı; uygun maliyetle, dertsiz tasasız sorunsuz bir şekilde, ulaşım ihtiyacını gidermek. Eğlencelik, sportif, performans odaklı bir motosiklet değil.
İkiside eğlencelik,sportif ve performans odaklı değilki.
Yazıda ve videoda ve önceki videolarında dikkatimi çeken arkadaşımız sürekli dalga geçer ve alaycı bir tarzda Nc’yi eleştiriyor.Normal bir eleştiri değil.
Kaldıki teste konu olan motorun sahibi arkadaşımızda vstrom’dan geçip ısrarla pişman olmadım diyor,90.000 km kullanmış ve mutlu.

Ya tabi olur da bunlar normal / standart sürüş değil ki?.........NC'nin WMTC verisi 3,5L/100km. DL650'nin aynı standarda göre 4.1L/100km. Mevzu bu kadardır. Bu standartlar harici kim ne yazıyorsa kendine mahsus olup 3. şahıslara anlamlı hiçbir şey ifade etetmez.
Bu sürüşü yapmamın veya burda tekrar sonucu hatırlatmamın amacı 2,5 litre civarı ortalamanın birçok motorda mümkün olmasıdır (600-800 cc civarı)

Arkadaşda 2020 NC750X bende 2013 DL650 Batı Karadeniz turu yaptık , benim yolcum vardı arkadaş tekdi o 3,5 ben 4 yaktık , çok yüksek süratlere çıkmadan normal bir tempoda gittik geldik..

NC nin önündeki bagaja bende hayranım , uzun dişli oranları ile düşük devirde otoban sürüşü yapılabilmeside harika ama bu kadar 😂
Ha birde selenin üstünde eşya varsa boşaltmaya gerek yok , selenin ön tarafını eşyalarlar biraz yukarı esnetince depo kapağı açılabiliyor ve tabanca deliğe rahatça giriyor..

Öndeki tek disk frenide normal şartlarda yeterli ama biraz performanslı kullanıp yüksek hızlarda üst üste fren yapınca dur beş dakka soluklanayım diyor 😁

NC nin bana göre en berbat yeri gidon sağ sol dönüş açısı çok az , dar alanlarda slalom yapmak zor ve motorun aşırı ağırlığı da eklenince keyifsiz bir hal alıyor..

Muadillerine göre biraz daha az yakıyor ama muadillerinden biraz değil çok daha az performans sergiliyor..

Başka bir arkadaşımda 400 lük Kawa vardı ikinci vitesin sonuna kadar benimle NC li arkadaş arasındaydı kalkışta , defalarca denedik bunu 😅

Bir defasında ikimizde yolculu ve yüklü Trakya turu yaptık , NC kullanan arkadaşlar kusura bakmasınlar ama motor igrenç bir şeye dönüştü yav , 5 de 6 da yürümüyor 4 de çeksen devir bitiyor 😬

gerçi bu durum fenada olmadı bende onun temposuna uydum arkadan takip ettim baya az yaktık 😂

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar