R 1200 GS almak istiyorum, yardım rica ediyorum.

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
yaaa bişey diyim mi ? Evet ACT bir fatura paylaştı cok da pahalı değildi kabul.

Ama abi bu hep mi boyle devam edecek ?

Bu forumda herkes tanık olmuştur, "abi avrupalılar ile japon bakımı fiyatları arasında ucurum yok, azıcık bir fark var. çok az." , bok azıcıık..

Burada bize desmo bakımı gozunuzu korkutmasın diye başlık açıldı ACT, o yuzden heseye supheyle yaklaşıyorum.
Keşkem @John Gotti nin babası bize 150.000 Km ye gelene kadar bakım faturlarını gosterse de biz de usdye cevirip(enflasyonu da ekleyecem tabi) gorsek durumu.
Seyahatte olduğumdan geç dönüş için kusura bakmayın. Periyodik bakımda 10-12 bin TL arasında ödüyordu en son. 100.000 bakımından sonra sanki rodajı yeni bitmiş gibi yakıtı düştü demişti. Sonuç olarak motosikletini sevdiği için bunca yıl bindi. İhtiyaçtan dolayı kullanmıyorsan zaten motosiklet bir hobi, yatırım aracı değil. O yüzden bence maliyet hesabı yapmaya gerek yok. Çünkü karşılığında para ile satın alamayacağın deneyimler, dostluklar, anılar ve nice şeyler biriktiriyorsun. Sadece Nordkapp'ı en az 3 kez görmüştür o motosiklet. Kendince o da haklı, bana sorun çıkartabilecek bir teknoloji yok üzerinde huyunu suyunu biliyorum, konforum keyfim yerinde neden değişeyim ki diyordu.

Niye ki? Tam tersi daha özelleşmiş topluluklarda daha rahat edebiliyor o tip zihinler (Otizm Spektrum), misal böyle bir kişi pek small talk yapamaz ama süper spesifik bir konuda 5 paragraf yazı yazabilir, bir başkası da ona 5 paragraf cevap verebilir ve bunu hiç sıkılmadan vs. takip edebilirler.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Evet de sence burası daha özelleşmiş bir topluluk mu? Gördüğün üzere örnek kişiler zaten bir konu olduğundan 8 paragraf yazabiliyorlar ve sıkılmadıkları için yapabiliyorlar. Ancak bu etkileşimlerin sonucunu düşünelim şimdi.. =)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Evet de sence burası daha özelleşmiş bir topluluk mu? Gördüğün üzere örnek kişiler zaten bir konu olduğundan 8 paragraf yazabiliyorlar ve sıkılmadıkları için yapabiliyorlar. Ancak bu etkileşimlerin sonucunu düşünelim şimdi.. =)
SNR düşük burada, doğru. (Ben de çoğu zaman N tarafına katkı veriyorum...) Olsun beya, forum candır. :)

Daha önce söylesen farkına varmazdım ama sende de böyle bir durum olmasına şaşırmadım, bilerek rahatsızlık demiyorum. Öyle görmüyorum ancak kullanma kılavuzunuda bilmek gerekiyor. İlk gittiğim doktorun ve sonra danıştığım psikoloğun ismini özelden gönderiyorum, ama liseden beri ilaç kullanmadım. Terapi şeklinde gidiyoruz.

ADHD çok moda oldu. Hiç teşhisi olmayanda kendinde var zannediyor. Haklılar, etrafta uyaran çok. B12 ile çözülecek şeyler için, mesela anahtarını evde unutsa dehb var diye yoruyor. Aaa bende de var diyip sende şu da var mı diyip kendi dikkat eksikliğini benimkiyle yarıştıran biliyorum.
Hobi bulmak zor gerçekten. Benim hobilerimde doyum noktalarım var, lise hayatım bir şekilde otomobil hayaliyle geçti. Üniversitede bir süre hayattan afk kalmak zorunda kaldığım için birşey yapamadım, sonra 4-5 senelik aralıklarla farklı hobiler edinip, ulaşması zor bir son noktası varsa o noktayı görüp sıkılıp bırakır hale geldim. Normal yarışları bıraktıktan çok sonra (arada da bir kaç hobi geçti) Otomobil yarış simulasyonlarına sarmıştım bir aralar, Sistemi satıp, eldeki harleyi üstüne koyup 0km harley aldım. Şu an 2012'den beri hayatımda otomobil öncelikli olup pratik bir taşıt olarak kullandığım motosikleti hobim haline getirdim. Son 2-3 senedir eğitimlerle, farklı disiplinlerle kafayı bulmuş durumdayım. Bu beni idare ediyor. Ancak bulunduğum pozisyonda kendimce motosiklet güvenli sürüş konusunda hedeflediğim noktaya ulaşmak üzereyim, eğitmenlik kaldı. Eğitmenlik mi yapacağım? Düşünmüyorum. Sonra neye sararım bilmiyorum. Bir ara ppl lisansı alıp ultra light uçak almaya niyetlendim. Oha lan sende atma demeyin, zannedildiği kadar pahalı bir hobi değil. Bir Gs parası. Bakımlarıda ucuz. Taşımayı römork ile yaparsam Hangar için müsait yerim var. Ancak izmir'den gidilebilecek pek rota yok. Ultra Light uçaklar için sadece çeşmeye gidip gelebilme gibi bir durum var. Verimsiz bir yatırım olur. Gidip bu saatten sonra ticari uçuş yapan pilot olacağımda yok.
Sözün özü, oyalayacak birşey bulmak gerçekten zor.

Valla tanımlama hastalığı da modern zamanın bir problemi, böyle söyleyince ne demek dedim ben de bakıp, kimlik bunalımına benzetiyorum ben bunu. Rahatsızlık, hastalık, nöroçeşitlilik ne denirse densin yani hastalık denince alınan insanlara da şaşırıyorum. Gözleri görmeyenlere de vizyonel bilmem ne falan mı diyeceğiz kör işte da. E beyindeki tesisatta olması gerekenin dışında çekilmiş kablolar varsa da hastalık/rahatsızlık her neyse işte buna anomali demek normal.

ADHD moda mı oldu, modern hayatta insanlardan beklenen şeyler mi bu popülasyonu açığa çıkardı orasını kestiremiyorum. Hem beklentilerin ortaya çıkartması konusu var hem de akıllı cihazlar ve genel internet ekosistemi cayır cayır ADHD sebebi olarak gösteriliyor - daha doğrusu ADHD olmayan insanlarda semptom görülmesine sebep oluyor. Ama bu "ulan herkese de diyolar" düşüncesini de ben pek olumlu görmüyorum, benim teşhisimi 1 sene erteleyen budur. Artık bilmeden arattıklarımdan Google beni çoktan kodlamış, önüme çıkan şeylere "ya sgt herkese de add adhd 35 yaşındayım ben ne anlatıyonuz aq" falan diyordum. Hiç unutmayacağım bir akşam bi Evrim Ağacı makalesi çıktı karşıma, ulan dedim bunu okuyayım Çağrı bana bir app falan satmaya çalışmıyor.. Okuduğum akşam beynim eridi, 25 semptom varsa 28'inin kitabını yazıyorum.

Hobi ile ilgili anlattığın şey de zaten yine bizim doğal ne diyim şıpsevdilik meselesi. Kaç tane hobiye başlandı, niyet edilip başlanmayanları saymıyorum.. =) Motosikletle snowboard en kalıcıları oldu ama snowboard tabi çok kısıtlı bir dönemde ve Türkiye'de çok kötü şartlarda icra edilebilen bir şey olunca git gide biter gibi oldu.

İkinci paragrafla tatmin olamamışım, devamke. Bence Türkiye'de gelene geçene ADHD teşhisi koymaları %85'inin psikiyatr'a gitmekten korktuğu / gereksiz gördüğü, nispeten daha farkındalığı olacağını düşündüğün ortamlarda bile "vay lan ne dertler varmış" yorumlarının geleceği (kıpssss) bir toplulukta hiç yoktan iyidir. Teşhis edilmemiş durumlar insanın içini çürütüp iyice hayatını bok etmekten başka bir şeye yaramıyor. Eh toplumun genel sağlığını da görüyoruz.

herkes ilacını içsin aq

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
.... Bence Türkiye'de gelene geçene ADHD teşhisi koymaları %85'inin psikiyatr'a gitmekten korktuğu / gereksiz gördüğü, nispeten daha farkındalığı olacağını düşündüğün ortamlarda bile "vay lan ne dertler varmış" yorumlarının geleceği (kıpssss) bir toplulukta hiç yoktan iyidir. Teşhis edilmemiş durumlar insanın içini çürütüp iyice hayatını bok etmekten başka bir şeye yaramıyor. Eh toplumun genel sağlığını da görüyoruz.

herkes ilacını içsin aq
vallahi kim ne diyor umrumda değil, gidiyorum "hocam başlıyorum" deyip anlatıyorum soruyorum = onu da yoruyorum, çıkıyorum mis gibiyim bir süredir. yaş 47 amk keşke çocukken gitseymişiz bari biri yönlendirirdi... Teşhis edilmemiş durumlar insanın çevresine de zarar veriyor.

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Konu aldı yürüdü valla :)

Bazı arkadaşların bana hitaben yazdığı "GS aldın mı, alacak mısın, GS'i bırak şunu al, bunu al" gibi mesajları var; toptan cevap vereyim, almadım, alamayacağım.

Ne Sıklıkta Motor Değiştiriyorsunuz başlığına yazmıştım galiba; ne zaman GS almaya niyetlensem, o işe ayırdığım para hep başka bir yere gitti; ya evlendim, ya hastalık oldu, ya yatırım yapmak gerekti vs.

Şimdi de öyle oldu.

Çalıştığım şirket konkordato sürecindeydi, iflas sürecine girdi.
Bırak GS almayı, eldeki motorumu bile satmaya niyetliyim.
Bu ekonomide yeni bir iş bulmak da zor.
Hayırlısı diyelim.

Buna ek olarak; kiracı olarak oturduğumuz eve riskli bina yazısı asıldı, en az 2-3 ay, en fazla 5-6 ay içinde boşaltmamız gerekiyormuş.
Son tarih henüz net değil, apartmandakiler süreci uzatmaya çalışıyorlar.
İşsizlik yetmezmiş gibi bir de bu macera çıktı.

Dedim ya, ne zaman GS almaya niyetlensem hep bir olay geldi başıma.
Bu seferki olaylar da bunlar.

Büyük konuşmayayım ama muhtemelen ömrüm boyunca bir GS sahibi olamayacağım :)

Bu konu başlığı benim için anlamını yitirdi artık, GS almak isteyen arkadaşlar takip etsinler.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Yani abi madem durumu biliyorsun, şu başlığı açıp milleti birbirine niye kırdırdın?
Şaka bir yana durumuna gerçekten üzüldüm. 2026 çok beter geçecek gibi. Allah hepimize yardım etsin inşallah.

• Beğen
Tepkiler: Ged

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Konu aldı yürüdü valla :)

Bazı arkadaşların bana hitaben yazdığı "GS aldın mı, alacak mısın, GS'i bırak şunu al, bunu al" gibi mesajları var; toptan cevap vereyim, almadım, alamayacağım.

Ne Sıklıkta Motor Değiştiriyorsunuz başlığına yazmıştım galiba; ne zaman GS almaya niyetlensem, o işe ayırdığım para hep başka bir yere gitti; ya evlendim, ya hastalık oldu, ya yatırım yapmak gerekti vs.

Şimdi de öyle oldu.

Çalıştığım şirket konkordato sürecindeydi, iflas sürecine girdi.
Bırak GS almayı, eldeki motorumu bile satmaya niyetliyim.
Bu ekonomide yeni bir iş bulmak da zor.
Hayırlısı diyelim.

Buna ek olarak; kiracı olarak oturduğumuz eve riskli bina yazısı asıldı, en az 2-3 ay, en fazla 5-6 ay içinde boşaltmamız gerekiyormuş.
Son tarih henüz net değil, apartmandakiler süreci uzatmaya çalışıyorlar.
İşsizlik yetmezmiş gibi bir de bu macera çıktı.

Dedim ya, ne zaman GS almaya niyetlensem hep bir olay geldi başıma.
Bu seferki olaylar da bunlar.

Büyük konuşmayayım ama muhtemelen ömrüm boyunca bir GS sahibi olamayacağım :)

Bu konu başlığı benim için anlamını yitirdi artık, GS almak isteyen arkadaşlar takip etsinler.
Zor bir surec, kotu seyler ust uste gelmis ama umudu kaybetmemek lazim. Ben de sizin ladarbolmasa da benzer surecteyim, cok iyi anliyorum. Umarim en kisa surede islerinizi yoluna koyarsiniz.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Zor bir surec, kotu seyler ust uste gelmis ama umudu kaybetmemek lazim. Ben de sizin ladarbolmasa da benzer surecteyim, cok iyi anliyorum. Umarim en kisa surede islerinizi yoluna koyarsiniz.
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

• Beğen
Tepkiler: Ged

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar