Hangi Kompresörü Almalıyım

Motosikleti
Yamaha XSR700
"Amk"yı biliyorum ama bu "aq" , "ak" , "aw" vs son bir kaç senede türedi.
Bi ara AMK gazetesinin çok güzel manşetleri vardı.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Evde 3 araba 2 motosiklet 2 bisiklet

Sanki bu dünyaya bir şeylere hava basmak için gelmişim gibi hissediyorum
Geldin havanı da bastın. Hadi yine iyisin

Motosikleti
Tiger Sport 800- Yamaha D'elight 115
xioami motosikletin arka tekerini 19PSI'dan 37PSI'a şişirmesi 2-3dk falan sürüyordu. Bisiklet daha yüksek psi değerine şişiriliyor, 44psi falan basıyorduk ama bisiklet tekeri (27" jantlı dağ bisikletleri) hacim olarak daha küçük olduğu için daha çabuk şişiyor.
bu versiyon 2 pro modelinde pompa motoru güçlenmiş ve içindeki batarya hücre sayısı 2den 3e çıkmış.

Ben pilleri yeniledim ama tek arızası bu değildi, sibopa takılan vidalı ucu aluminyum malzeme dişleri bozulmuştu, geçen yaz başı ucundaki hortum parçasının da yedeğini amazonda bulup aldım, 280 liraya hortum alınca 4 yıl önce aletin kendisine 250 lira vermiştim ne pahalanmış demiştim. Ama pilleri yenileyince alet yeni gibi oldu. içine 18650 sony vtc6 2700mAh lityum pillerden iki tane taktım, içinden çıkan dandik lityum pillere göre çok çok daha kaliteli, başka bir proje için 2 tane yeni almıştım yokda bu cihaz için sony vtc6 pile para vermezdim elimde bu var diye 2bin liraya yakın masraf edip punto kaynak aleti alıp yaptım işi. uğraşma ve masrafa göre yeni pompa alsam daha mantıklıydı ama Vulcan'lı Spock değilim mantık yok bende, Skati gibi bir şeyleri tamir etmeyi seviyorum. :)

Bu hatayı ben de hep yapıyorum daha ucuza getirirm mantığıyla girdiğim her işin sonunda daha çok para çıkıyor cebimden :D Benim anladığım bu şarjlı ürünler sürekli kullanım yerine acil durumlarda daha çok hayat kurtarıyor hem taşıması da kolay. Pro modeli geldiğinde bir tane alırım sanırım dursun kenarda dediğin gibi motosikletin bagajına konulur yola çıkmadan önce.
İki farklı şekilde havaya ihtiyacın var.

Araç lastiklerinde yüksek basınç az miktarda hava olur.
Deniz oyuncakları, şişme yatak gibi şeylerde ise az basınç çok miktarda havaya ihtiyaç olur.

Şarjlı kompresörlerle deniz oyuncaklarını şişirmen yine uzun sürecektir.
Bunlar için jetblower denilen çok miktarda hızlı hava üfleyen cihazlardan alabilirsin. Ayrıca mangal yakma, arabanın içini temizleme vs işlerinde güzel ürünler.

110001143370295.jpg

Motosiklet bisiklet için şarjlı kompresörler iş görür. Taşınabilir, motosiklet ve bisiklet lastiklerini el pompasına göre daha hızlı şişirebilirsin. Bunlar her ne kadar otomobil SUV lastiklerini şişirebilsede uzun sürüyor. Lastik havasını ayarlamak için yeterli ama sıfırdan 2 lastiği şişirmesi 10dk yı geçer. Belki şarjı da yeterli olmayabilir. Çakmaklıktan çalışan versiyonlarında çift silindirli olanlar var, daha hızlı ve güçlü.

61dkn9TEP3L.jpg

Eğer ben ürünü taşımayacağım, 220V elektrik kaynağım da var diyorsan sessiz tanklı kompresörlerden alabilirsin. Bunlar her işini hatta fazlasını görecektir. Paylaştığım örnekteki kompresör evdeki çamaşır makinesinden daha gürültülü değil. Oda içinde bile çalıştırabilirsin.

71hviq4pivL.jpg

Kolay gelsin.

Hocam selamlar , aslında tam olarak ihtiyacıma tercüman oldunuz .Tüplü model daha çok kafama yatıyordu da baktığım modellerin fiyatları baya yüksekti 25-30 bin TL 'ye geliyordu ondan incelemeyi bırakmıştım . Bu model baya iyi duruyor fiyatı da makul seviyelerde sanırım bu tüplü arkadaşı alacağım yarın . Araçların temizliğini de kendim yapıyorum gerektiğinde hava da basabileceğim sağa sola . teşekkür ederim detaylı cevap için çok makbule geçti .

Hiçbiri...

Şunu alın; özellikle Einhell ekosistemine dahilseniz aynı batarya ile bütün makineleri kullanırsınız. Kablosu uzun, güçlü, pratik, sorunsuz...

Einhell'in bir kaç ürününü elektrikli olarak kullanıyorum baya da memnunum aslında hiç sorun çıkartmadılar şimdiye kadar .

gerçek sert erkek işi bu biz yaşlandık :(

Geldin havanı da bastın. Hadi yine iyisin

Bir yanlış anlaşılma var sanırım... Bu demir yığınlarıyla övünüp hava atacak zamanı çoktan geçtik diye düşünüyorum. Allah herkese daha da fazlasını nasip etsin.

Son düzenleme:
Marş destekli pompalar var onlardan alırsanız daha çok yönlü kullanıma sahip olursunuz. Kalitelisinden almaya çalışın, zira bozulabiliyolar.

Motosikleti
Marş destekli pompalar var onlardan alırsanız daha çok yönlü kullanıma sahip olursunuz. Kalitelisinden almaya çalışın, zira bozulabiliyolar.
Bu yağlı ve yağsız modeller var yağlı olması sadece uzun ömürlü olmasına mı katkı sağlıyor ? Stanley ve einhell arasındayım yarın bakacağım .

Motosikleti
Arora kasırga
Sessiz tank en iyisi,ucuna da bi barometre taktın mı miss olur
Bu küçük incik cıncık malzemeler kanser eder, basıncı yetmez bence
Yine akşama kadar hava basar durursun

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Motosikleti
Yanında taşımayacaksan ar

Bununla da farklı açıdan bakınca, ne halt ediyor diye ayıplarlar.
Abi bununla motosiklete ya da arabaya hava basabilecek delikanlı varsa heykelini dikelim 😂

Sessiz tank en iyisi,ucuna da bi barometre taktın mı miss olur
Bu küçük incik cıncık malzemeler kanser eder, basıncı yetmez bence
Yine akşama kadar hava basar durursun
Teker başına 5 dk hava basmaya kalksam 20 dk az zaman değil kanser olur insan . O küçük şeyler için iş görebilir ama araba için mecbur kalmadıkça pek mantıklı durmuyor . Set olarak buldum barometresi uzatma borusu boya tabancası vs. Herşeyi var içinde birazdan almaya geçeceğim

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CRF250L
Abi bununla motosiklete ya da arabaya hava basabilecek delikanlı varsa heykelini dikelim 😂

Teker başına 5 dk hava basmaya kalksam 20 dk az zaman değil kanser olur insan . O küçük şeyler için iş görebilir ama araba için mecbur kalmadıkça pek mantıklı durmuyor . Set olarak buldum barometresi uzatma borusu boya tabancası vs. Herşeyi var içinde birazdan almaya geçeceğim

bir heykelimi isterim o zaman :D
Fotoyu Boydan mı göndereyim , yoksa sadece kafa yeterli mi :ROFLMAO:

Motosikletin lastik hacimi küçük olunca iş görüyor.
Bundan 6-7 ay önce yayla yoluna bisiklet ile tırmanıyorum baktım bir tane CG li delikanlı yolda kalmış abi teker patladı şişirmek için pompa var mı dedi. Bende hem bisikletde hemde motorda ful takım gezerim :geek:

Çocugun dış lastiğini benim o plastik lasktik kaşıklar ile zor bela çıkardık, yama yaptık bu pompa ile 10-15 dk şişirip çoçuğu yoluna gönderdim. Garibimde abi kızlar bekliyor, ne olur çabucak yapalım diyip diyip duruyordu :ROFLMAO:
Delikanlı sayemde manitası ile buluştu, gençler mutlu oldu.

Motosikleti
bir heykelimi isterim o zaman :D
Fotoyu Boydan mı göndereyim , yoksa sadece kafa yeterli mi :ROFLMAO:

Motosikletin lastik hacimi küçük olunca iş görüyor.
Bundan 6-7 ay önce yayla yoluna bisiklet ile tırmanıyorum baktım bir tane CG li delikanlı yolda kalmış abi teker patladı şişirmek için pompa var mı dedi. Bende hem bisikletde hemde motorda ful takım gezerim :geek:

Çocugun dış lastiğini benim o plastik lasktik kaşıklar ile zor bela çıkardık, yama yaptık bu pompa ile 10-15 dk şişirip çoçuğu yoluna gönderdim. Garibimde abi kızlar bekliyor, ne olur çabucak yapalım diyip diyip duruyordu :ROFLMAO:
Delikanlı sayemde manitası ile buluştu, gençler mutlu oldu.

Baba boydan yolla gözümüz gönlümüz açılsın hatta admin siteye girişte kapak fotosu yapsın 😂 adamsın

Motosikleti
Suzuki V-Strom 250
Evde 3 araba 2 motosiklet 2 bisiklet 1 basketbol topu ve yaz döneminde sürekli şişirmek zorunda kaldığım bir prensese ait deniz oyuncakları var haliyle bu hava basma işi beni baya yoruyor. Sanki bu dünyaya bir şeylere hava basmak için gelmişim gibi hissediyorum lütfen kurtarın beni.
:ROFLMAO::ROFLMAO:

Benzer bi durum için geçen ay bende biraz araştırdım. Genel olarak şarjlı olanların çakmaklık girişleri yok, çakmaklık girişi olanların bataryası yok. Bende batarya konforunu ve çakmaklık girişinin elzemliğini göz önüne alarak şunu aldım. Şu an için uzun kullanım adına herhangi bişi söyleyemem lakin an itibarıyla memnunum.

Motosikleti
:ROFLMAO::ROFLMAO:

Benzer bi durum için geçen ay bende biraz araştırdım. Genel olarak şarjlı olanların çakmaklık girişleri yok, çakmaklık girişi olanların bataryası yok. Bende batarya konforunu ve çakmaklık girişinin elzemliğini göz önüne alarak şunu aldım. Şu an için uzun kullanım adına herhangi bişi söyleyemem lakin an itibarıyla memnunum.

abi hiç riske atamadım direk bundan aldım uzun kullanım sonrası tekrar yorum atarım buraya

Motosikleti
Triumph Trident 660
abi hiç riske atamadım direk bundan aldım uzun kullanım sonrası tekrar yorum atarım buraya
Bu kompresorü endüstriyel elektrik süpürgesinde filtreye hava basıncı entegre ederek otomatik filtre temizleme özellikli makine üretimi yapıyorduk. Sesi çok kafa mikiyor 😁
Servis ve atölyelerde bunlardan kullanıyorlar genelde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar