Savulun lan Avrupalılar Çin geliyor Çinnnnn

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
öyle gorunuyor ki Eicma 2025 Çin in gövde gösterisi olacak.

Bu aşağıdaki motor büyük üretici QJ in EQUUS 600 V4 Café Racer modeli. Ünlü alman motorrad şu şekilde tanıtıyor :

V4 motorlu Café Racer – 10.000 Euro’nun altında mı?​

QJMotor'un EICMA 2025'teki bir diğer sürprizi ise özel alüminyum köprü şasisi içinde V4 motorlu EQUUS 600 Café Racer. Vay canına! Çin çok ciddi !

2248808.jpg

2248809.jpg

2248810.jpg

Hapı yuttunuz olm avrupalılar. Hele iş elektikliye dönünce asıl seyredin neler olacak. İşte bir manyak model daha QJ den .. 3 silindirli Rino 900 ADV 108 hp mi neymiş.

2248642.jpg

2248643.jpg
2248644.jpg

Zontes ne durumda diye soracak olursanız onun da yeni modelleri geliyor. Zaten Almanya da bi zontes cılgınlığı başlamış. Skuterları baya bir satıyormuş..

Vay beeee yaşlı kıta avrupa Japonlar la uğraşamıyordu şimdi bir de Çin çıktı. Üzülüyor muyum ? Hayır.. Alttan altan akp yi destekleyin siz, acıyanı sitsinler, beter olun.

Bu işleri çok düşünmek lazım. Düşünün, Çin'de yapılan motosikletler japonlar kadar sağlam olsaydı ve arıza çıkarmasaydı, sadece rutin bakımlar dışında bakım gerektirmeseydi, Çin'de yaşayan 2 milyar insanı nasıl beslerdiniz?
Bu adamların üretim mantığı ve sistemi, sürekli üretmeye göre dizayn edilmiş. Ömürlük makineler yaparlarsa devamını üretemezler. Japonları piyasadan silseler, almanları gömseler bile hatta tek başlarına kalsalar bile bir noktadan sonra üretemeyecekler.
Türkiyeye gelen her çinli motosiklet pcx kadar sağlam olsaydı, başka motosikletler satılır mıydı yada başka çinli motosikletler alır mıydınız?
Almanıza gerek kalır mıydı?

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Bu işleri çok düşünmek lazım. Düşünün, Çin'de yapılan motosikletler japonlar kadar sağlam olsaydı ve arıza çıkarmasaydı, sadece rutin bakımlar dışında bakım gerektirmeseydi, Çin'de yaşayan 2 milyar insanı nasıl beslerdiniz?
Bu adamların üretim mantığı ve sistemi, sürekli üretmeye göre dizayn edilmiş. Ömürlük makineler yaparlarsa devamını üretemezler. Japonları piyasadan silseler, almanları gömseler bile hatta tek başlarına kalsalar bile bir noktadan sonra üretemeyecekler.
Türkiyeye gelen her çinli motosiklet pcx kadar sağlam olsaydı, başka motosikletler satılır mıydı yada başka çinli motosikletler alır mıydınız?
Almanıza gerek kalır mıydı?
Lombardo'ya katılmakla beraber, ek olarak şunu sormak isterim. Tarihi, geçmişi ve kültürü olmayan marka gerçekten marka mıdır?

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bi gözetim vergisine bakar.....
Bir sözle kaldırırlar. BYD'ye bakalım, daha fabrikaya çivi çakılmadı. Ortada fabrika yok. 2026'da üretime başlayacaktı, 2 ay kaldı. Vergidende muaflar. Zaten götüreceğini götürdü. Her ay gelen zamla beraber çaktılar BYD'leri millete. BYD şöyle iyi, BYD böyle güzel diye diye PR'da yapıldı. Mağdur olacak kim? Yine biziz.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
hiçbi güç bana 450cc üstü çinli aldıramaz

Motosikleti
K 1600 GTL
Bir sözle kaldırırlar. BYD'ye bakalım, daha fabrikaya çivi çakılmadı. Ortada fabrika yok. 2026'da üretime başlayacaktı, 2 ay kaldı. Vergidende muaflar. Zaten götüreceğini götürdü. Her ay gelen zamla beraber çaktılar BYD'leri millete. BYD şöyle iyi, BYD böyle güzel diye diye PR'da yapıldı. Mağdur olacak kim? Yine biziz.
Bizim Çinle rekabet edecek bir markamız yok. Avrupalı üreticiler için yazdım adamlar markalarını Çin e yem etmezler. BYD konusunda haklısın sağlam kazık yedik.....

durun olm daha bitmedi.. 3 gun oncenin haberi

Benda-Boxer-03.jpg

Çinli bisiklet üreticisi Benda, EICMA fuarında 12 yeni bisiklet ve 7 yeni arazi aracını tanıtmaya hazırlanıyor.

Bu bisikletlerin tam olarak ne olacağını bilmiyoruz, ancak mevcut bilgilere dayanarak bazı modeller hakkında biraz daha fazla bilgi verebiliriz
Çinli bisiklet üreticisi Benda, EICMA fuarında 12 yeni bisiklet ve 7 yeni arazi aracını tanıtmaya hazırlanıyor.

Bu bisikletlerin tam olarak ne olacağını bilmiyoruz, ancak mevcut bilgilere dayanarak bazı modeller hakkında biraz daha fazla bilgi verebiliriz

"Bu motosikletin patent görüntüleri birkaç ay önce ortaya çıktı ve içten yanmalı ve hibrit güç aktarma organlarını modern ve retro bir pakette kusursuz bir şekilde harmanladığını gösteriyor. Teknik özellikler henüz açıklanmadı, ancak Çin'den gelen haberler, A2'ye uygun yaklaşık 35 beygir gücünde bir güç çıkışı olduğunu gösteriyor. Ancak hibrit güç aktarma organı sayesinde tork çok daha etkileyici olabilir."

hem boxer, gs ciler sever bunu :d

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bizim Çinle rekabet edecek bir markamız yok. Avrupalı üreticiler için yazdım adamlar markalarını Çin e yem etmezler. BYD konusunda haklısın sağlam kazık yedik.....

Aslında Togg güzel bir alternatif. Hükümet'in otomobili olarak görülsede işin sonunda milli yatırım olarak bu ülkenin insanlarına kalacak.

Şirkete almayı düşünüyorum şahsen. İşletme maliyeti çok düşük, kredileri falan çok makul şu anki şartlara göre. T10F için erken, ama T10X'in sıkıntıları giderildi. Firmasına 10 Tane birden alan müşterim var. Memnunlar.

Adam evlenmiş ertesi gün babasına koşmuş; baba on kere diye bağırmış gururla.
Baba gözlerini kısmış; oğlum bir olsun sağlam olsun devamlı olsun demiş.
Çocuk bir kaç ay böyle koşmuş babasına; on kere on kere diye bağırarak.
Baba devamlı aynı cevabı vermiş buruk bir sesle; bir olsun sağlam olsun devamlı olsun.
Bir sene sonra akılsız oğul hala bağırmaya devam ediyormuş; baba beş kere beş kere. Sen bir diyorsun ama ben hala tıkır tıkır işliyorum diyormuş.
Baba ısrarla sabırla aynı cevabı veriyormuş; bir olsun sağlam olsun devamlı olsun...
Gel zaman git zaman günlerden bir gün oğlan boynu bükük babasının babasının karşına çıkmış; baba bir kere demiş.
Baba yine aynı cevabı vermiş; bir olsun...
Velhasılı beşinci senenin sonunda çocuk yaşlı gözlerle babasının karşısına çıkmış; babaammm canım babam tık yoookkk.
Baba yine aynı bilgelikle cevap vermiş; oğlum ben sana her defasında söyledim, HONDA OLSUN, SAĞLAM OLSUN, DEVAMLI OLSUN...

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Baba devamlı aynı cevabı vermiş buruk bir sesle; bir olsun sağlam olsun devamlı olsun.
Bir sene sonra akılsız oğul hala bağırmaya devam ediyormuş; baba beş kere beş kere. Sen bir diyorsun ama ben hala tıkır tıkır işliyorum diyormuş.
Baba ısrarla sabırla aynı cevabı veriyormuş; bir olsun sağlam olsun devamlı olsun...
Gel zaman git zaman günlerden bir gün oğlan boynu bükük babasının babasının karşına çıkmış; baba bir kere demiş.
Velhasılı beşinci senenin sonunda çocuk yaşlı gözlerle babasının karşısına çıkmış; babaammm canım babam tık yoookkk.
Baba yine aynı bilgelikle cevap vermiş; oğlum ben sana her defasında söyledim, HONDA OLSUN, SAĞLAM OLSUN, DEVAMLI OLSUN...
Yoksa bu siz misiz? Jack_On_Bir

güzel hikaye, ozellikle sonu çok hoş.

Fakat Çinliler her konuda gelişirken neden dayanıklılık konusunda yerinde saysın ki ?

doğuş oto ne bilim doğan holding gibi kurumlar biraz akıllı olsalar QJ ye giderler sağlam bir işbirliği yaparlar.
Kurumsal bir servis oldumu bir de burada kısmen montaj falan(vergiden yırtar belki) malı goturler bence.

Gerçi türkiye motosiklet pazarı %90 250 cc aşağısı ucuz mal. malı goturecek bir durum yok vazgectim.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Çine kaç para verirsen o kadarlık sağlam mal alabilirsin. Bunun daha kalitelisi yokmu diye sorduğun bir ülkede ne yapacaksın diye cevap alıyorsan, zaten kaliteli mal getirmezler.

• Beğen
Tepkiler: ACT
Motosikleti
CB650R
Bunlar yereldeki (çindeki) piyasayı etkiler anca hangi ahmak distribütör %37 ötv + %10 kdv ile TR'ye v4 çinli motosiklet getirir?

Bunlar yereldeki (çindeki) piyasayı etkiler anca hangi ahmak distribütör %37 ötv + %10 kdv ile TR'ye v4 çinli motosiklet getirir?
Düşünsenize 4 silindir. tek silidirli bir xt 660 göre silindir arızası yapma ihtimali 4 kat sübap arızası yapma ihtimali 16 kat fazla.
:O

Düşünsenize 4 silindir. tek silidirli bir xt 660 göre silindir arızası yapma ihtimali 4 kat sübap arızası yapma ihtimali 16 kat fazla.
:O

4 silindir zengin işi zaten.

slindir başına 2 buji x 4 = 8 buji

tanesi 1000 tl olsa ki serviste daha da pahalı olur = 8000 TL yuhhh beeee... işçiliği kat 12.000 TL min..

4 silindir pişmanlıktır sadsafa

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
4 silindir zengin işi zaten.

slindir başına 2 buji x 4 = 8 buji

tanesi 1000 tl olsa ki serviste daha da pahalı olur = 8000 TL yuhhh beeee... işçiliği kat 12.000 TL min..

4 silindir pişmanlıktır sadsafa
japon iki silindir motorda 4 buji servisten 7bin liraya gelmişti bu yaz başında. orjinal NGK iridyum buji. Neyse ki japona bir şey olmaz, en az 3-4 sene gider bu bujiler.

japon iki silindir motorda 4 buji servisten 7bin liraya gelmişti bu yaz başında. orjinal NGK iridyum buji. Neyse ki japona bir şey olmaz, en az 3-4 sene gider bu bujiler.
Nc 750x de iridyum buji kullanıyor. Tanesi 1000 tl. 2 adet var. 51200 km de bir değişiyor.
Ben motoru aldığımda değiştirdim. 39500 km de idi. Bir dahaki 80 bin km de değişecek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar