Zontes 350 birinci ayını doldurmadan dağıldı

e9i3cea.jpg

Biz de buralardayız, Fren Testine çıkacak bir GS Ci arıyordum 😂

Birkaç saat sonra İstanbul'a geri döneceğim:)

İstanbul'da mutlaka kahve içmeye bekliyorum :)
Umarım köşede gözüken camın orada ki oda sizin değildir.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
erdost, sana bir soru ama lutfen doğru soyle. tkp li misin :)

bi insan bu kadar çinci olabilir mi ya. haa çin gumbur gumbur geliyo ok de, daha yağ filtresi zor bulunan bir motara nasıl bu kadar sempati duydun ilginc yavvv.

Belki de East Princheck'in ta kendisidir. Eski mayoculardandır diye biliyorum.
East-Princheck.jpg

Odada ne var? Bir saattir bakıyorum göremedim!
Arkadaşta da Zontes var bir gün mangal için toplanırken arkadaş bilekliğini odanın cam kenarında bırakmış motoru ittire ittire camın kenarına anahtarsız çalıştırma alanına sokup çalıştırıp kaçırmıştım :D . Arada da kafede otururken yanına yaklaştırıp motoru çalıştırıp kaçırıyoruz vs. bileklikle çalışan motosiklet mi olur? Yurtdışında böyle bir çok BMW keyless go yüzünden çalındı teknoloji rahatlık derken hırsızlara kolaylık sağlıyoruz.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Gs ile Zontesin karsilastirdigim tek noktası freniydi, okuduğumuzu anlamamız en basit yapabildiğimiz şey olmalı, evvela fikir beyan etmek için.

Bunu da en yakın GS Ci arkadaşı fren testine davet ederek söyledim, önemsiz bir konuydu.

Hehehe zontese hubele kontes falan filan basit ahkamlar, ben GS e binerim kendimi de helikopterle aldiririm gibi komedi tavırları olan sizsiniz.

İcler acısı bir iç dünyanız olmalı kendinizi nasıl otorite figür olarak görüyorsunuz 😂😂

Dayyar ağ bii konusuna gelirsek, yakın arkadaşım olarak biraz zontes zede olduğundan yüksekten atmış olabilir, zontesi sevmez 😂😂

Titreşim konusuna gelirsek, bir çok kez günde 800 900 kmler yaptım, ne böbreğim düştü ne algimi kaybettim ne de 2 gün yatak döşek yattım.

Ama 3 silindir motordan inip tek silindire binerseniz tabiki titreşim çok fazla gelir.

Bende tigera bindigimde hiç titreşim yok demiştim ancak kullanicisi onda da titreşim olduğunu söyledi.

Arkadaş grubumuzda bunun muhabbetini ve kavgasını sık yaparız.

Kendisi Hem 1250 GS Adv, Hem Tiger 1200 rally pro hem de Vespa 300 GTS sahibidir.

GS ile Tiger karsilastirmasinda düşüncelerimiz benzer diye biliyorum.

Yalan söylediğim bir durum yok, motorla ilgili gerekenleri söyledim.

Siz kendinizce dünyanızda inanmak istediğinize inanabilirsiniz, en son da güya yağ filtresine girmissiniz şimdi bir de yağ filtresi ile ilgili sizi inandirmak için zaman harcamayacagim 🤦🏽‍♂️

Harley konusunda attığım videodaki aparat, hem şarj eder hem takviye ile çalıştırabilirsiniz, akü şarjida aynı mantıkta çalışır, benim attığım Harley de bu sistem olabilir sizin attığınız modelde farklı bir sistem olabilir.

Ancak Zontesin şarj kiti kesinlikle çok daha kolay ve kompakt bir sistem.

Zontes fan boy falan değilim arkadaşlar, gelecekte göreceğiniz motorlar bunlar, zontes diye bir motor mu vardı, yoldayım ve demin yanimda duran iki Scooterci yanıma yaklaşıp zontes dimi dedi.

Yani yavaş yavaş geliyorlar, siz kabul edin veya etmeyin, keşke yerli üretim bir motor olsaydı ancak, dünyada üretim inovasyon çin tarafına kaydı.Hala Avrupa yeaaa, BMW yeaaa, Harley yaeaaa diyenler tabi ki olacak, ancak Çin markaları çok hızlı girecekler hayatımiza ve nasıl olduğunu çoğunuz anlamayacaksiniz.

Bugün dalga geçtiğiniz zontesler yarın yanınızdan geçecek 🤪

Bugün 10 bin dolar seviyesinde motorlarla geldiler yarın 40 50 bin dolarlık motorlarla geldiklerinde, inovasyonu da teknolojiyi de hepimiz göreceğiz..
Şöyle bir bakıyorum hala düşüncelerim değişmiyor. Üzgünüm. Okuduğunu anlama konusunda bence eleştirebilecek biri değilsin. Forumun diğer anlama özürlüsü arkadaşa da birebir aynı şeyi alıntıladım. Farklı bir şey de yazmıyorum. Bir daha alıntılayınca anlarsınız diye umuyorum.
Bak ne yazıyor burada?
Bırakın boş konuşup düşmanlık taslamayı. Gerçekten anlamıyorum şu mevzuyu. Ben gidip Africa'ya binerim işime gelirse. Düşman değilim ki? Sen niye benim kullandığım motora ya da kullanıyorum diye bana düşmansın? Gözlemeci diye lakap takıyorsun? Kendi satın aldığın en iyisi diye kabul ettirmeye çalışmak niye? Benim kullanım disiplinimi biliyor musun? Hayır. Yorum yapmak ne haddine o zaman?
Helikopter konusunu lafın gelişi söyledim, mal varlığım ile övünen bir insan değilim. Hadsizliğinden ve anlamamak istemenden dolayı 3. kez tekrar ediyorum, övünmek istesem helikopterden fazlasını anlatabilirdim. O yüzden bugünden değil Hazır 29 Ekim ve milli bayramımız, dolayısıyla mübadele dönemi sonrasında Savur uçağı ile örnek vereyim. Google'la Savur Uçağını gör Bahattin Erdem'i(anne tarafından büyük dedem). Mardin ne alaka derseniz ateizm'le alakalı bir kaç konuda Seyid soyundan geldiğimi söylemiştim. Tommygun ve Mertowski yaptığım bazı yatırımlarda ailemden destek aldığımı doğrulayacaktır. (Kim ekonomik olarak özgürce hareket edebiliyor ki şu krizde.) Hatta ufak bir nüans var doğru yere bakılmaması sözünü kullandığım emlak konusunda. Eğer o noktayı hatırlarlarsa foruma bilgi vermeden doğrulamalarını rica edeceğim. İnanmayan olursa e devletten soy ağacımıda çıkarırım. Ama sen Gs üstünde foto bile atamazsın. Bu kadar netim. Hatta soy ağacımı (tabii ki tamamını açık açık paylaşmam) paylaşırsam helikopter konusunda bu forum genelinde konunun daha fazla uzayacağını ve akıllarda şüphe kalacağını sanmıyorum. O zaman görürsün otorite figürü sanıyor muyum ya da ahkam mı kesiyorum. Yoksa bu adamın burada ne işi var mı diyeceksin. Daha önce neden forumda olduğumuda anlattığım çoktur.

He bunun diğer çözümüde helikopterle video atmak olabilirdi. Ama senin gibi biri için öyle bir harcama yapar mıyım? Sanmıyorum.

Zontes kendi sikletinde iyi olabilir. Ama konu senin dahil olduğun andan itibaren fanboyluk. Zontesin önüne geçtin.
Jumpstart için bağlamak ile aküyü doğrudan şarj etmenin ne farkı var kendi zekanı kullanamadığın zamanlarda kullandığın yapay zekaya bir sor istersen.

Ya da ben anlatayım, tender kablosuyla sürekli ve düşük amperde şarj edilir, sana gönderdiğim akü şarj aleti (harleyin orijinali) 1 A olarak şarj eder. Güvenlidir. Aynı şarj aletlerini maşalar ile tutturup şarj edebilir misin? evet. Jump start için ne yaparsın? Şasede bir noktaya eksiyi, akünün + kutbuna +'yı ya da + kutup noktası işaretli olur bazı araçlarda (Gönderdiğin videoda onun yerini gösteriyordu zaten). İşte oraya bağlarsın. Akım yüksektir. Bir anda güç gelir. Belki 100-200 amper geçer. Bu noktada ters kutup falan bağlarsan araca zarar verebilirsin. Zontes muhtemelen harleyler gibi akü yemesi dolayısıyla şarj ihtiyacı olacağını düşünüp Erdost gibi kullanıcılarda alabilir diyip bu riskin önüne geçmiş. Ama ciddi bir teknoloji mi? Hayır. Benim arabamda kendi kendine park ediyor. En iyisi mi şimdi?

Övündüğün lastik basınç sensörü aliexpress'te bile satılıyor, peki ısı sensörü? Tees-2000 diye bir deney seti var oğluma aldığım. 10 yaşında kendisi. 15dk'da yapabilir ve programlayabilir ısı sensörünü. Tabii ki lastiğin içine yerleştiremez. Ama ne kadar kolay birşey olduğunu anlarsın umarım.

Bak sana yazdıklarını dışarıdan bir gözle nasıl gözüküyor aktarıyorum.
Ben yıllardır motorun her parçasına, her sensörüne, her sigortasına kafa yormuş biriyim.
Kusura bakmayın ama, birçoğunuzdan değil, genelinizden fazla teknik bilgiye sahibim.
Ama jumpstart ile tender bağlantısı farkı bilmiyorum.
Arkadaşlar ikinci el için BMW Honda almak tamamen bir akıl tutulması ve o da genel kalıplar ve cehaletle ilgili.
.............................
Zontes 350t2 de Akü şarjı için çok basit bir soket yapilmis, normal prize takip motorunuzun akusunu şarj edebiliyorsunuz, sizin hangi motorunuzda var bu özellik GS dahil hiçbirinde, ee adam yapmış çalışmış ve gayet güzel çalışıyor, şimdi 20 30 yıldır yatarak para kazanmaya alışmış Avrupalı ve Japon bunun karşısında nasıl duracak, duramayacak duramıyorda..
Bir gecede cahil kaldık.
Fren dışında bir şey ile karşılaştırmamışmıydık acaba?
Nereden biliyorum e kullaniyorumda oradan, sen nereden biliyorsun pardon bildiğini iddia ediyorsun, tamamen manipülatif çıkarımlarından, altında bir tecrübe yok, kullanım tecrübesi de yok.Simdi İlk mesajıma dönüp okuyup hatta anlaman için birkaç sefer okumalısın, kendine eleştirel bir bakış açısı geliştirebilirsin..
Bu kadar iddialı yazdıktan sonra aslında bir bok bilmediğini anlayıp jumpstart videosu atıp sıvadığını anlayınca cevapta veremedin.
Herneyse arkadaşlar, anlatmak istediğimi anlayanlar olacaktır, onlar için bu konu altında yazanlar küçük bir kılavuz olacaktır.
Ve şunu yazdın.

Bende bu aralarda Dunning Kruger etkisinde olduğunu söylemiştim hatta.

Sonra Muzaffer'in gazıyla Gs ile Fren testi davetleri vs
Bak motorunu çok seviyor olabilirsin ama gerçekten söylüyorum, bunlar büyüleyici argümanlar değil. VW değil Chery almak gibi birşey bu anlattıkların.
Şöyle söylemişim. Burada konu kapanmalıydı.
Bu motoru GS mi sandınız akü problemi yapıp motoru yolda bırakacak 😂
Saldırılar devam ediyor.
Erdost GS'le Zontesi yan yana çekip bi foto atsana dostum sana zahmet, ikisininde kontağı açık orta sehpada ve gidonları sağa dönük olsun lütfen. Gs üstünde sen olursan sevinirim.

Mesela ben freni kötü piaggio'nun 400'lüğü ile 1250 Gs Adventure ile 5dk sonra foto atabilirim. Şu GS'le 5-6k km işi pek inandırıcı gelmedi bana. İnternet ortamı sonuçta, herkes herşeyi söyleyebiliyor. Sende ağzımızı kapatmış olursun. Anlattıkların biraz kulaktan dolma bilgiler. Harleyde verdiğin örnekler gibiler.

Üstelik GS'in Feedback vermemesi konusunda da haklısın ama bunu ancak tecrübesiz bir sürücü tehlikeli hale getirir.
Bunu yazıyorum atmıyorsun. Katıldığım noktalar var. Ama inatla saçma argümanlarla geri dönüyor kimsenin katılmayacağı sadece senin katıldığın iddialarla devam ediyorsun

Edit: Dayyar abinin söyledikleri içinde hayır öyle birşey yok diyemiyorsun, biraz abartmış diyebiliyorsun.

Neyse daha da uzatmak istemiyorum. Narin parmaklarımı Erdost gibi bir şizofren için yoramayacağım. Akreple aynı torbaya koyup engeli basıyorum. Lütfen en başta dediğim şartlar harici kanıt istemiyorsan (helikopter konusu) alıntılamada bir kaç saate seni unutayım. Selametle.

Son düzenleme:
Bizim arkadaşta ki 2. kata kadar algılıyordu denemiştik Manisa'da olsam video atardım ama maalesef değilim gidince aklımda kalırsa video atarım buraya.
Alarmı açıp kapatıyor 25-30 metreye kadar ama kontak açılmaz o mesafe riskli , arabalarda da aynısı geçerli..

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Onun neci oldugu belli degil. Aslinda belli de, kabul etmiyor kendisi.
...
Tüm ülkelerdeki politika sahnelerindeki karakterlerlerin hepsi birer aktördür. Bu aktörlerin kimisi rolünü bilir, kimisi bilmez. Bizimkilerin hepsi rolünü bilenlerdendir.

Şöyle bir bakıyorum hala düşüncelerim değişmiyor. Üzgünüm. Okuduğunu anlama konusunda bence eleştirebilecek biri değilsin. Forumun diğer anlama özürlüsü arkadaşa da birebir aynı şeyi alıntıladım. Farklı bir şey de yazmıyorum. Bir daha alıntılayınca anlarsınız diye umuyorum.
Bak ne yazıyor burada?

Helikopter konusunu lafın gelişi söyledim, mal varlığım ile övünen bir insan değilim. Hadsizliğinden ve anlamamak istemenden dolayı 3. kez tekrar ediyorum, övünmek istesem helikopterden fazlasını anlatabilirdim. O yüzden bugünden değil Hazır 29 Ekim ve milli bayramımız, dolayısıyla mübadele dönemi sonrasında Savur uçağı ile örnek vereyim. Google'la Savur Uçağını gör Bahattin Erdem'i(anne tarafından büyük dedem). Mardin ne alaka derseniz ateizm'le alakalı bir kaç konuda Seyid soyundan geldiğimi söylemiştim. Tommygun ve Mertowski yaptığım bazı yatırımlarda ailemden destek aldığımı doğrulayacaktır. (Kim ekonomik olarak özgürce hareket edebiliyor ki şu krizde.) Hatta ufak bir nüans var doğru yere bakılmaması sözünü kullandığım emlak konusunda. Eğer o noktayı hatırlarlarsa foruma bilgi vermeden doğrulamalarını rica edeceğim. İnanmayan olursa e devletten soy ağacımıda çıkarırım. Ama sen Gs üstünde foto bile atamazsın. Bu kadar netim. Hatta soy ağacımı (tabii ki tamamını açık açık paylaşmam) paylaşırsam helikopter konusunda bu forum genelinde konunun daha fazla uzayacağını ve akıllarda şüphe kalacağını sanmıyorum. O zaman görürsün otorite figürü sanıyor muyum ya da ahkam mı kesiyorum. Yoksa bu adamın burada ne işi var mı diyeceksin. Daha önce neden forumda olduğumuda anlattığım çoktur.

He bunun diğer çözümüde helikopterle video atmak olabilirdi. Ama senin gibi biri için öyle bir harcama yapar mıyım? Sanmıyorum.

Zontes kendi sikletinde iyi olabilir. Ama konu senin dahil olduğun andan itibaren fanboyluk. Zontesin önüne geçtin.
Jumpstart için bağlamak ile aküyü doğrudan şarj etmenin ne farkı var kendi zekanı kullanamadığın zamanlarda kullandığın yapay zekaya bir sor istersen.

Ya da ben anlatayım, tender kablosuyla sürekli ve düşük amperde şarj edilir, sana gönderdiğim akü şarj aleti (harleyin orijinali) 1 A olarak şarj eder. Güvenlidir. Aynı şarj aletlerini maşalar ile tutturup şarj edebilir misin? evet. Jump start için ne yaparsın? Şasede bir noktaya eksiyi, akünün + kutbuna +'yı ya da + kutup noktası işaretli olur bazı araçlarda (Gönderdiğin videoda onun yerini gösteriyordu zaten). İşte oraya bağlarsın. Akım yüksektir. Bir anda güç gelir. Belki 100-200 amper geçer. Bu noktada ters kutup falan bağlarsan araca zarar verebilirsin. Zontes muhtemelen harleyler gibi akü yemesi dolayısıyla şarj ihtiyacı olacağını düşünüp Erdost gibi kullanıcılarda alabilir diyip bu riskin önüne geçmiş. Ama ciddi bir teknoloji mi? Hayır. Benim arabamda kendi kendine park ediyor. En iyisi mi şimdi?

Övündüğün lastik basınç sensörü aliexpress'te bile satılıyor, peki ısı sensörü? Tees-2000 diye bir deney seti var oğluma aldığım. 10 yaşında kendisi. 15dk'da yapabilir ve programlayabilir ısı sensörünü. Tabii ki lastiğin içine yerleştiremez. Ama ne kadar kolay birşey olduğunu anlarsın umarım.

Bak sana yazdıklarını dışarıdan bir gözle nasıl gözüküyor aktarıyorum.

Ama jumpstart ile tender bağlantısı farkı bilmiyorum.

Bir gecede cahil kaldık.
Fren dışında bir şey ile karşılaştırmamışmıydık acaba?

Bu kadar iddialı yazdıktan sonra aslında bir bok bilmediğini anlayıp jumpstart videosu atıp sıvadığını anlayınca cevapta veremedin.

Ve şunu yazdın.

Bende bu aralarda Dunning Kruger etkisinde olduğunu söylemiştim hatta.

Sonra Muzaffer'in gazıyla Gs ile Fren testi davetleri vs

Şöyle söylemişim. Burada konu kapanmalıydı.

Saldırılar devam ediyor.

Bunu yazıyorum atmıyorsun. Katıldığım noktalar var. Ama inatla saçma argümanlarla geri dönüyor kimsenin katılmayacağı sadece senin katıldığın iddialarla devam ediyorsun

Edit: Dayyar abinin söyledikleri içinde hayır öyle birşey yok diyemiyorsun, biraz abartmış diyebiliyorsun.

Neyse daha da uzatmak istemiyorum. Narin parmaklarımı Erdost gibi bir şizofren için yoramayacağım. Akreple aynı torbaya koyup engeli basıyorum. Lütfen en başta dediğim şartlar harici kanıt istemiyorsan (helikopter konusu) alıntılamada bir kaç saate seni unutayım. Selametle
Benimle ilgili yaptığın tahminler senin zihin dünyanı anlatıyor; beni değil.
Burada bilgi paylaşmaya, fikir üretmeye geldim, kişilik analizi yaptırmaya değil :)
Teknik konularda konuşmak istiyorsan konuşuruz, ama ben bu seviyelerde yokum,
Söylemlerinde öfke, yazdıklarında tatminsizlik ve hadsizlik hissediliyor. Umarım bir gün o enerjiyi üretken bir şeye dönüştürebilirsin 😂
Benim açımdan seninle ilgili konu kapanmıştır.Bu pasif Agresif tutumun ve bitik iç dunyani ancak, manipüle edebildiğin koyun karakterlere yedirirsin ;)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Tees-2000 diye bir deney seti var oğluma aldığım. 10 yaşında kendisi. 15dk'da yapabilir ve programlayabilir ısı sensörünü.
Tees hala piyasada satılıyor mu? 30-35 sene önce bende de vardı. Alarmdı, radyoydu bir sürü şey yapıyordum.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
adam aslıyla kafayı tırtlattı yeminle..bir buraya bir kızın başlığa yazıyor...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar