Plakamı kaybettim ne yapmalıyım?

Merhaba plakamı kaybettim ve bulamadım maalesef emniyetten kayıp tutanağı tuttum sadece ancak tekrar çıkarmak istediğimde tekrar noter satışı ile kendi üstümden kendi üstüme almamı ve sigorta vb işlemleri tekrar yapmamı bu sayede yeni plaka çıkacağını söylediler ama bu tarz bir işlem yapmadan aynı plakayı çıkaramaz mıyım chatgbt trafik şubeden plaka basım izni kağıdı çıktığını söyledi veya en son ihtimal buda olmaz appcilerden normal karekodlu plaka bastırsam başıma bir iş gelir mi (tekrar noter sigorta vb işlemlere para ödemek istemiyorum heyecan aradığımdan değil)

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Sen yandın baştan söyleyeyim, trafik şubeye gidip kayıp ihbarı yapacaksın ve yeni ruhsat ve plaka çıkaracaksın. Başıma geldi çok acıtmıştı :(

Sen yandın baştan söyleyeyim, trafik şubeye gidip kayıp ihbarı yapacaksın ve yeni ruhsat ve plaka çıkaracaksın. Başıma geldi çok acıtmıştı :(

kayıp ihbarını yaptım ancak ben plakamın değişmesini noter ve sigorta ücretlerini istemiyorum aynı plakayı tekrar çıkartamıyor muyum şmkanı yok mu

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
app değil orjinal gibi karekodlu mühürlü yapıyorlar ama kayıp bildiriminde bulundum bile ben hala yapabilirmiyim acaba
İnan bilmiyorum, şu an sallıyorum; en kötü "plakamı buldum, yolda düşmüş" dersen sanırım bir sıkıntı çıkmaz. Tabi ki karekodlu mühürlü ve orijinal ebatta plaka bulduğunu varsayarsak.

Motosikleti
Honda CBR 250R
app değil orjinal gibi karekodlu mühürlü yapıyorlar ama kayıp bildiriminde bulundum bile ben hala yapabilirmiyim acaba
Tüvtürke kayıtlı yerler haricindeki yapılan plakaların hepsi sahte ve muaynede direk anlaşılıyor muayneden geçmez. Prosüdürü eksiksiz uygula.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
kayıp ihbarını yaptım ancak ben plakamın değişmesini noter ve sigorta ücretlerini istemiyorum aynı plakayı tekrar çıkartamıyor muyum şmkanı yok mu
hayır çıkartamazsın, kaçak yollardan çıkartabilirsin ama kaybolan plaka başka bir araca takılırsa ve bir suça karışırsa yada ceza yerse senin başın yanar, zaten trafik şubeye ihbar yaptıysan süreç başladı, mecburen ödeyeceksin.

hayır çıkartamazsın, kaçak yollardan çıkartabilirsin ama kaybolan plaka başka bir araca takılırsa ve bir suça karışırsa yada ceza yerse senin başın yanar, zaten trafik şubeye ihbar yaptıysan süreç başladı, mecburen ödeyeceksin.
karakol bana 1 hafta ara plakanı bulamazsan yenisi çıkartırsın demişti ama süreç başlayınca bulsamda kaçak çıkartsamda işe yaramıyor mu

Aynısı benim de başıma geldi, sana basit şekilde ne yapman gerektiğini anlatayım:

Öncelikle trafik şubeye gidip kayıp plakayı bildiriyorsun. Plaka sisteme kayıp olarak işleniyor.
Daha sonra notere gidip “Plakamı kaybettim, trafik şubeye bildirdim, buraya yönlendirdiler.” diyorsun.
Noter sana yeni ruhsat veriyor.
Son olarak plaka basım yerine gidip yeni plakanı bastırıyorsun.

Olay bu kadar, en azından bende bu şekilde oldu

(Şimdi e devletten sigortama baktım eski (kayıp plaka) üzerine sigorta görünüyor)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Aynısı benim de başıma geldi, sana basit şekilde ne yapman gerektiğini anlatayım:

Öncelikle trafik şubeye gidip kayıp plakayı bildiriyorsun. Plaka sisteme kayıp olarak işleniyor.
Daha sonra notere gidip “Plakamı kaybettim, trafik şubeye bildirdim, buraya yönlendirdiler.” diyorsun.
Noter sana yeni ruhsat veriyor.
Son olarak plaka basım yerine gidip yeni plakanı bastırıyorsun.

Olay bu kadar, en azından bende bu şekilde oldu

(Şimdi e devletten sigortama baktım eski (kayıp plaka) üzerine sigorta görünüyor)
Sigorta acentenizi arayıp yeni plakanızı bildirirseniz sigortayı da yeni plakaya geçirirler, zaten şasi numarası vb. bilgiler de kullanışıyor sigorta eşleştirme için, yalnızca plaka değil yani.

Bende bu şekilde kaybedip 2024 yazında 1250 lir apara bayıldım noter ve basıma. Plaka değişiyor. Hfslerde okumuyor saf kafam anlayamıyorum. Biri gelip ruhsata bakıyor. En son altınovada oksijende pompacı arkadaş abi plakayı söyle diyince ineyim mi dedim plaka yok. abi dedi öyle uyandım duruma. Millette alışmış plakasız veya kapalı plaka motorlara yadırgamıyorlar.

Bende bu şekilde kaybedip 2024 yazında 1250 lir apara bayıldım noter ve basıma. Plaka değişiyor. Hfslerde okumuyor saf kafam anlayamıyorum. Biri gelip ruhsata bakıyor. En son altınovada oksijende pompacı arkadaş abi plakayı söyle diyince ineyim mi dedim plaka yok. abi dedi öyle uyandım duruma. Millette alışmış plakasız veya kapalı plaka motorlara yadırgamıyorlar.
ben notere para bayılmadan aynı plakayı tekrar çıkartmak istiyorum ama galiba mümkünü yok

yeni ruhsat ve yeni plaka çıkarmak zorundasın. benim de ilk haftada başıma gelmişti önceki motorda. kaybolan plakaya ait sigorta ücretini iade alabiliyorsun, ancak noter ve yeni yapılacak sigorta masrafını ödemek zorundasın maalesef.
eski plakayı biri suçta kullanabilir diye bu şekilde önlem alınıyor.
geçmiş olsun.

yeni ruhsat ve yeni plaka çıkarmak zorundasın. benim de ilk haftada başıma gelmişti önceki motorda. kaybolan plakaya ait sigorta ücretini iade alabiliyorsun, ancak noter ve yeni yapılacak sigorta masrafını ödemek zorundasın maalesef.
eski plakayı biri suçta kullanabilir diye bu şekilde önlem alınıyor.
geçmiş olsun.
sigortayı arayıp yeni plakayada geçiremiyorum sanırım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar